Nowlive.eu

Registreren
 

Nieuws van de Dag-Holleeder
gelezen 259763 keer 0 leden en 1 gast bekijken dit topic.
augustus 03, 2015, 17:48:17
« Laatst bewerkt op: augustus 03, 2015, 17:51:00 door Bobbie »

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: Nieuws van de Dag
« Reactie #230 Gepost op: augustus 03, 2015, 17:48:17 »

augustus 03, 2015, 17:47:15
.[youtube=580,385]//www.youtube.com/embed/sHz25E522Ec?rel=0[/youtube]

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


augustus 03, 2015, 17:44:03

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


augustus 03, 2015, 17:40:08
Ooggetuige Alphen aan den Rijn

Een man vertelt over de omgevallen bouwkranen in Alphen aan den Rijn.


Volgens de eerste berichten zijn er zo'n twintig gewonden. "Er staan vrij veel huizen daar langs de Rijn", zegt de man "Ik hoop maar dat veel mensen niet thuis waren en bijvoorbeeld op vakantie waren."

Het is nog niet duidelijk wat de oorzaak is van het ongeluk. Ook de ooggetuige kan daar weinig over zeggen. "Ik ben een leek, maar misschien dat het brugdeel te zwaar was. Of misschien zijn de bouwkranen door de wind gaan bewegen."


Op het moment dat de kranen omvielen, was ik net even binnen", zegt een man die vanuit zijn achtertuin de hele dag te kijken naar de werkzaamheden in Alphen aan den Rijn. Daarbij vielen twee bouwkranen en een stuk wegdek om en kwamen waarschijnlijk terecht op huizen langs de oever.

"Ik hoorde heel veel gekraak. Ik hoorde de twee bouwkranen omvallen", zegt de man tegen de NOS. "De twee kranen en een stuk wegdek zijn op huizen terechtgekomen, zag ik later."Bron:NOS

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


maart 20, 2015, 17:43:42
Erehaag in Lutten voor doodgereden baby Milan

De vijf weken oude baby Milan is vanmiddag onder grote belangstelling naar het crematorium gebracht. De baby werd vorige week doodgereden in Lutten. In het dorpje vormden mensen een erehaag toen de bus met daarin de baby langsreed.


In besloten kring werd Milan vanmiddag gecremeerd. De Stentor schrijft dat Lutten op een 'buitengewoon indrukwekkende manier afscheid heeft genomen'. Vlaggen hangen halfstok in het dorpje.

Toen de 23-jarige vader vorige week donderdag een wandeling maakte met Milan in de kinderwagen, werd het duo aangereden. De baby overleed ter plekke. De vader kampt met verwondingen zoals verbrijzelde polsen, botbreuken over zijn hele lichaam en letsel aan het hoofd.

De veroorzaker van het ongeluk reed in eerste instantie door, maar meldde zich later bij de politie. De 51-jarige man uit Hardenberg wordt verdacht van doodslag in verband met het ongeluk.


.[youtube=580,385]//www.youtube.com/embed/KWU9MtY9iTo?rel=0[/youtube]

Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


maart 20, 2015, 13:49:34
Neergestoken 'oma Toni' (96) is niet kapot te krijgen

 AMSTERDAM | Een laffere daad bestaat bijna niet: een man van 24 steekt op straat een 96-jarige vrouw met rollator neer. Maar het slachtoffer is 'oma Toni' en die is niet kapot te krijgen. Ze strompelde zelf naar huis, belde de politie en herstelt in het ziekenhuis van haar verwondingen.


Ze liep in haar straatje in de Amsterdamse Pijp zoals ze dat al 78 jaar doet. Oma Toni, 96 jaar jong, volgens jaar kleindochter Nienke de meeste kwieke sterke onverwoestbare oma die er is.

Plots dook gisteren aan het eind van de middag een halve gare op die tegen oma Toni begon te schreeuwen en te duwen. Oma werd kwaad waarna het ondenkbare gebeurde: de belager pakte een mes en stak de hoogbejaarde 1.61 meter hoge vrouw twee keer in haar buik en een keer in haar arm.

112
Oma viel, de belager rende weg. Maar oma Toni was zo woest, dat ze puur op adrenaline, ondanks haar verwondingen, zelf naar huis liep. ,,En daar belde ze ook nog eerst haar dochter en pas daarna 112,'' vertelt Nienke. ,,Dat kan allemaal omdat deze oma niet zomaar een oma is, maar oma Toni.''

Een ijzersterke vrouw dus, oma Toni. Die bijvoorbeeld nit haar pijpela-woninkje in de Amsterdamse Pijp gaat inruilen voor een bejaardenhuis. ,,Ze zegt altijd zelf: hier ga ik de pijp uit. Oma Toni heeft zelfs de oorlog meegemaakt in het huis waar ze woont,'' zegt Nienke. ,,Haar man is een aantal jaar geleden overleden, die werd trouwens ook 93. Maar oma redt het altijd nog prima.''

Beroven
Nadat oma Toni gisteren op eigen houtje haar huis had bereikt en 112 had gebeld, werd ze in allerijl naar het ziekenhuis gebracht. Nog voordat ze werd geopereerd vertelde ze wat er was gebeurd. Oma Toni kent haar laffe belager niet. Wt de man tegen haar schreeuwde, is ook onduidelijk. ,,Hij wilde haar niet beroven, in elk geval, want ze had al haar spullen nog,'' zegt Nienke. ,,Het lijkt een gek.''

Oma Toni ligt nog in het ziekenhuis op de intensive care. Het mes raakte ook haar darmen. De operatie is geslaagd en normaal gesproken zal oma Toni helemaal herstellen.

Over de vraag of ze weer in de Pijp durft te gaan wonen, is geen enkele twijfel. ,,Dat is 100 procent zeker,'' zegt Nienke. ,,Of ze fysiek weer helemaal zal herstellen, weten we nu nog niet. Haar lichaam heeft natuurlijk wel en klap gehad. Kijk, als je 96 bent dan weet je dat 'het einde' een keer gaat komen. Maar het mag en kan gewoon niet dat het op zo'n manier afloopt.''

Arnhemmer
De gestoorde man die oma Toni aanviel, een Arnhemmer van 24 jaar, heeft zich vijf kwartier later zelf gemeld. Na een oproep op Burgernet gaf hij zichzelf aan op de Dam bij medewerkers van de Mobiele Eenheid. De man vertelde zelf dat hij 'een oude mevrouw had neergestoken'. Het mes waarmee hij oma Toni aanviel had hij nog op zak. Hij is meteen aangehouden.

Volgens de advocaat van de man zou hij 'wraak willen nemen op zijn vader' door een willekeurig iemand neer te steken. De politie zegt niets over de verklaring die de man heeft afgelegd.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


maart 20, 2015, 01:07:59

96-jarige vrouw neergestoken in Amsterdam

AMSTERDAM - Een 96-jarige vrouw is donderdagavond op straat in Amsterdam neergestoken en geslagen. De vrouw liep achter haar rollator in de Govert Flinckstraat in de Amsterdamse Pijp, toen ze werd aangevallen door een man. Die stak haar meerdere malen in haar buik en sloeg haar enkele keren.

De vrouw wist naar haar woning te vluchten en belde de politie. Het slachtoffer is met onbekende verwondingen met spoed naar een ziekenhuis vervoerd. Een politiewoordvoeder kon donderdagavond nog geen mededelingen doen over haar toestand.

Volgens een Burgernet-waarschuwing die de politie kort na de steekpartij deed uitgaan, ging het om een lichtgetinte verdachte met een "verwilderde blik in zijn ogen".

Zo'n uur na de steekpartij heeft een verdachte zich bij de politie gemeld. Hij had een mes bij zich toen hij een aantal leden van de Mobiele Eenheid op de Dam aansprak. De 24-jarige man uit Arnhem is aangehouden. Over zijn motief is nog niets bekend.Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


november 11, 2014, 17:13:54
OM wil Holleeder weer in cel

Het OM zal op 2 december eisen dat de rechtbank hem terugstuurt naar de gevangenis. Holleeder kwam na zes jaar zitten in januari 2012 voorwaardelijk vrij, maar volgens het Openbaar Ministerie (OM) heeft hij binnen zijn proeftijd opnieuw strafbare feiten gepleegd en daarmee de voorwaarden voor de vrijlating overtreden.


De nieuwe feiten zijn de bedreiging van misdaadjournalist Peter R. de Vries, in het voorjaar van 2013, en de afpersing van Theo Huisman, gewezen voorman van de Amsterdamse afdeling van de Hells Angels. Holleeder moet voor die feiten terechtstaan in het kader van het zogeheten onderzoek-Andes van justitie.

Holleeder (56) kreeg in de zogeheten Kolbakzaak (onder meer een reeks afpersingen, met onder de slachtoffers de in 2004 vermoorde vastgoedmagnaat Willem Endstra) 9 jaar opgelegd. Na het uitzitten van twee derde van zijn straf, kwam hij voorwaardelijk vrij.

In april 2013 deed De Vries aangifte van doodsbedreigingen aan zijn adres door Holleeder. Holleeder werd opgepakt, verhoord en heengezonden, maar bleef verdachte in de zaak.

Op 27 mei sloeg de politie Holleeder opnieuw in de boeien, als verdachte in het Andesonderzoek van het landelijk parket van het Openbaar Ministerie. Holleeder zou betrokken zijn geweest bij de afpersing van Huisman. In Andes zijn Danny K. en Dick V. de hoofdverdachten. Het onderzoek concentreert zich op een crimineel netwerk, met K. als onbetwiste leider, dat zich heeft toegelegd op onder meer witwassen, afpersing en bedreiging.

Hoeveel Holleeder nog zou moeten uitzitten van de in Kolbak opgelegde 9 jaar, is uiteindelijk aan de rechter. 3 jaar is het maximum, alles tussen 1 dag en die 3 jaar behoort tot de mogelijkheden. Holleeders advocaat Stijn Franken wilde dinsdag geen commentaar geven op de actie van justitie.

Ook op andere fronten lijkt Holleeder nog niet van justitie af. Hij figureert in de verklaringen van Fred Ros, de nieuwe kroongetuige in het liquidatieproces Passage. Formeel is Holleeder ook in dat onderzoek nog steeds verdachte.

Het Andesproces gaat op 18 november van start bij de rechtbank in Haarlem.Bron:TelegraafGelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


oktober 09, 2014, 15:10:44
Kabinet start nieuw onderzoek naar moord Theo van Gogh

Het kabinet heeft opdracht gegeven voor een nieuw onderzoek naar de moord op Theo van Gogh.


Het nieuwe onderzoek is in handen van de Commissie van Toezicht betreffende de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten (CTIVD). Dat liet minister Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken) vandaag weten.

Van Gogh werd 4 november 2004 vermoord door Mohammed Bouyeri. Onlangs zei hoofdofficier Frits van Straelen dat Bouyeri niet alleen gehandeld kon hebben. De SP wilde daarom nieuw onderzoek naar de moord.

Op dit moment draait ook de film Het Spel van de Wolf in de bioscoop over de moord op Van Gogh. Klik hier voor een interview met de makers van de film.Bron: AT5

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


oktober 03, 2014, 10:28:20
'Politie in de fout bij monstertruckdrama'

 De politie heeft een belangrijk lid van het stuntteam van monstertruckbestuurder Mario D. na de fatale show in Haaksbergen nog urenlang op het terrein laten rondlopen. Dat meldt De Telegraaf vandaag.


Het gaat om de zogenoemde navigator, die aanwijzingen gaf aan de chauffeur. Op het moment dat de hulpverlening in gang is gezet, loopt deze assistent van D. nog rond over het terrein. Volgens de krant maakte hij daar een agressieve indruk, molesteerde hij een fotograaf van een regionale krant en bedreigde hij journalisten.

De politie wil niet ingaan op de vraag waarom de navigator niet ter plaatse is aangehouden. 'Over specifieke personen kunnen we vanwege de privacy niets zeggen, maar het publiek mag van de politie aannemen dat we iedereen hebben gehoord om een zo compleet mogelijk beeld te krijgen van wat er is gebeurd', aldus woordvoerder Frank Brouwer.Bron:AD


Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


oktober 02, 2014, 20:54:07
Mario D. verwondde eerder kind

amsterdam - Stuntrijder Mario D. heeft eerder iemand verwond tijdens een van zijn shows. Op 2 september 2011 ging het mis toen D. met een vuurspuwende straalmotor te dicht op het publiek stond. Een meisje liep daardoor brandwonden op.


Het incident gebeurde tijdens een open dag van de Hells Angels in Amsterdam bij het voormalig clubhuis Angels Place, zo melden KRO reporter en Crimesite. D. bestuurde tijdens de show een zogenoemde quad-jet, een vierwielige motorfiets met een straalmotor erop gemonteerd. De stuntrijder plaatste zijn vuurspuwende voertuig echter te dicht op het publiek. Een meisje moest daardoor met de ambulance naar het ziekenhuis om zich daar aan brandwonden te laten behandelen.

De advocaat van Mario D. laat aan KRO weten niet op de hoogte te zijn van het ongeluk. Hij zal zijn clint er nu ook niet naar vragen. ,,Het is onmenselijk om nu over dit soort zaken opheldering te vragen. Hij wil rust. Volgende week zal ik hem confronteren met deze informatie. Ik wil ook weten hoe dit zit."

http://www.youtube.com/v/CazrqaQwnBk?hl=nl_NL&version=3&rel=0&controls=0&showinfo=0

Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


oktober 02, 2014, 19:57:06
Uit monstertruck stromende vloeistof duidt op defect

HAAKSBERGEN - De monstertruck die zondag in Haaksbergen op toeschouwers inreed, verloor vanaf het begin van de stunt doorlopend vloeistof. Dat blijkt uit opnames van een omstander. Volgens de Duitse chauffeur van monstertrucks Gino Winter duidt dit op een defect. Volgens de advocaat van Mario D. is dat onjuist.


Op de beelden is te zien dat de truck aan de achterkant vloeistof begint te verliezen zodra hij bijna vertikaal omhoog schiet tegen de autowrakken, waar hij vervolgens scheef overheen rijdt.

Zodra de monstertruck na het passeren van de wrakken weer in beeld komt, blijkt dat de vloeistof maar blijft stromen, tot het moment waarop hij buiten beeld het publiek inrijdt.

Monstertruckpiloot Gino Winter zegt dat het verlies van vloeistof, zoals dat op de beelden is te zien, niet normaal is. Hij durft echter niet te zeggen welke vloeistof het voertuig verliest.

Voordat D. aan zijn stunt begon, en een rondje over het plein reed, verloor de truck geen vloeistof.

De politie had Winter, die in Nederland was voor shows die na Haaksbergen allemaal werden afgelast, als expert de monstertruck van Mario D. willen laten testen. De officier van justitie die leiding geeft aan het strafrechtelijk onderzoek, stak daar een stokje voor omdat Winter een concurrent is van D.. Bovendien is de monstertruck King on Wheels door Mario D. zelf gebouwd. Daardoor zou Winter ook geen uitspraken kunnen doen op basis van zijn ervaringen met eigen monstertrucks.

Volgens advocaat Rob Oude Breuil is het wegspuiten van de vloeistof juist niet het gevolg van een mankement. De omstander die de beelden in bezit heeft, gaf ze niet alleen aan de politie, maar ook aan de advocaat. De beelden zijn niet op internet geplaatst. Oude Breuil heeft ze met met Mario D. besproken. Volgens zijn clint is het gebruikelijk dat er tijdens de stunt koelvloeistof uitspuit. Waarom dat zo is, kan Oude Breuil niet zeggen. Op filmbeelden van vergelijkbare shows van D. is namelijk echter niet te zien dat zijn monstertruck vloeistof verliest.

Het Openbaar Ministerie wil niet op de beelden ingaan. Het onderzoek is nog in volle gang en neemt nog geruime tijd in beslag.Bron:GooienEemlander.nl

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


oktober 01, 2014, 00:23:18
Zo vaart 's werelds grootste cruiseschip door Rotterdam


s werelds grootste cruiseschip, Oasis of the Seas, ligt aan het droogdok van scheepswerf Keppel Verolme in Rottredam. Kapitein Trym Sclvag sprak van de 'most critical manoeuvre we had on this ship'. Een sterk staaltje stuurmanskunst dus.


Het schip van Royal Caribbean Cruises is 362 meter lang, 60 meter breed en 65 meter hoog. Het cruiseschip is voor het eerst sinds de bouw in Europa.

Het schip voer in de loop van de ochtend naar Keppel Verolme voor een twee weken durende renovatie. Er moet onder meer een nieuwe motor in. Keppel Verolme heeft een timelapse van de tocht door Rotterdam op YoyTube geplaatst.http://www.youtube.com/v/DYc14Q6O-A8?hl=nl_NL&version=3&rel=0


Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


september 13, 2014, 23:36:19
'Duivelskind' danst nu in het Nationaal Ballet

Geboren tijdens een burgeroorlog in Sierra Leone, mt de huidaandoening vitiligo. Veel beroerder kan eigenlijk niet. Ook dan kun je dromen waarmaken, schrijft Michaela DePrince echter in haar boek 'Ze noemden me duivelskind' dat vandaag verschijnt. Van duivelskind tot prima ballerina.


Michaela DePrince (19) leert al heel vroeg de donkere kanten van het leven kennen. In het door een burgeroorlog geteisterde Sierra Leone verliest ze op 3-jarige leeftijd, als ze nog Mabinty Bangura heet, haar vader. Ze wordt met haar moeder gedwongen bij een oom te gaan wonen. Die geeft de twee zo weinig te eten, dat Michaela's moeder omkomt van de honger. Het jonge meisje wordt daarna door haar oom bij een weeshuis afgeleverd. Hij voelt er niets voor het 'duivelskind', vanwege de vitiligovlekken op Michaela's huid, op te voeden. De vlekken worden veroorzaakt door het verdwijnen van het pigment in de haren en huid.

Ook in het weeshuis wordt haar het leven zuur gemaakt. 'We waren met 27 kinderen. Ieder kind had een nummer. Nummer n was het meest populaire kind, ik had nummer 27. Dat doet wel wat met je zelfvertrouwen. Vroeger dacht ik dat ik heel lelijk was. Nu denk ik: ik ben wie ik ben. Iedereen heeft tekortkomingen.'

Michaela's enige houvast op jonge leeftijd is een bladzijde uit een oud tijdschrift, dat op een dag letterlijk komt aanwaaien bij het weeshuis. 'Ik zag een plaatje van een vrouw in een kort, wijd jurkje. Ze stond in roze schoenen op haar tenen en keek heel gelukkig. Op dat moment besloot ik: op een dag sta ik ook op mijn tenen en ben ik ook gelukkig. Het was de belofte van een beter leven.'

Adoptie
De vitiligovlekken lijken een serieuze hindernis voor adoptie. Gelukkig verschijnt een Amerikaans echtpaar ten tonele dat niet alleen Mia, Michaela's beste vriendinnetje, maar ook Michaela adopteert.

Door alle traumatische gebeurtenissen in haar nog jonge leven lukte het Michaela in eerste instantie niet om van haar nieuwe ouders te houden. 'Ik was ervan overtuigd dat iedereen van wie ik hield, uiteindelijk iets ergs zou overkomen. Net als met mijn vader en moeder in Sierra Leone was gebeurd. Hoewel ik dol was op mijn nieuwe familie, durfde ik dat niet toe te laten. In plaats daarvan was ik boos.

 Ballet
Voor haar boosheid vond Michaela een uitlaatklep in ballet, ondanks dat de eerste lessen nogal tegenvielen. Toch blijkt Michaela talentvol, al denkt ze zelf dat ook de drive om iets te bereiken meespeelt: 'Ik wilde iedereen in Sierra Leone laten zien dat ik wl bijzonder was, dat ik tot grootse dingen in staat was.'

Dat ze een vreemde eend in de overwegend blanke ballerinawereld was, maakte Michaela alleen maar vastberadener haar doel te bereiken. 'Ik wil een artiest worden die mensen ontroert met een armbeweging, met de buiging van een voet.'

 'Alles wat ik heb meegemaakt, helpt me een betere balletdanseres te worden. Mensen zien dat mijn gevoelens echt zijn.'

Amsterdam
Vorig jaar maakte Michaela deel uit van de Junior Company in Amsterdam, een onderdeel van Het Nationale Ballet. Sinds 1 augustus is ze in dienst van Het Nationale Ballet zelf. 'Mijn droom? Over een paar jaar eerste ballerina worden. Nu moet ik gewoon hard werken om beter te worden.'

Is haar voornemen om net zo gelukkig te worden als de danseres op het plaatje al geslaagd? 'Zeker. Ik krijg nu betaald om iedere dag te doen wat ik het liefste doe.'

Vanaf 14 september is Michaela te zien in Het Zwanenmeer van Het Nationale Ballet.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


augustus 17, 2014, 14:57:18
Zeer grote brand in Vlaardingen

Zeer grote, uitslaande brand uitgebroken  in bedrijfspand aan Koningin Wilhelminahaven in Vlaardingen. De brandweer is met   veel materiaal ter plaatse.


Er is snel opgeschaald en er wordt meer materiaal  naar Vlaardingen gestuurd. De brand is uitslaand en brengt grote rookwolken met zich mee. Wat er precies in brand staat is onbekend.Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: Nieuws van de Dag
« Reactie #216 Gepost op: augustus 17, 2014, 14:57:18 »