Nowlive.eu

Registreren
 

Nieuws van de Dag-Holleeder
gelezen 262585 keer 0 leden en 1 gast bekijken dit topic.
december 04, 2015, 11:09:43
Opnieuw pro-formazitting Holleeder

AMSTERDAM - In de Amsterdamse rechtbank wordt vrijdag de vierde pro-formazitting gehouden in de strafzaak tegen Willem Holleeder. 'De Neus' wordt verdacht van de moorden op Cor van Hout, Kees Houtman, John Mieremet, Willem Endstra en Thomas van der Bijl.


Ook wordt Holleeder verdacht van de dood van Robert ter Haak, die ten tijde van de aanslag naast Cor van Hout stond, en van het verwonden van de man die naast de geliquideerde Endstra zat. De zitting van vrijdag zal met name gaan over de stand van het onderzoek en de verlenging van de voorlopige hechtenis.

Deze zaak staat overigens los van het Passageproces, waarin de zussen van Holleeder afgelopen week getuigden. Toen deze zaak begon, was er nog te weinig bewijs tegen Holleeder, vandaar de aparte zaak.

De inhoudelijke behandeling van de strafzaak tegen Holleeder zal op z'n vroegst eind volgend jaar beginnen.

Volg de pro-formazitting via de tweets van rechtbankverslaggever Saskia Belleman.

https://twitter.com/SaskiaBelleman?ref_src=twsrc

Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: Nieuws van de Dag - Holleeder
« Reactie #245 Gepost op: december 04, 2015, 11:09:43 »

december 01, 2015, 18:34:32
« Laatst bewerkt op: december 01, 2015, 19:38:57 door Bobbie »

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


december 01, 2015, 14:10:14
Wie is wie?   

Astrid Holleeder


Zus van Willem Holleeder en de intellectueel van het gezin. Werd meester in de rechten en advocaat. Besloot in 2013 een dubbelrol te spelen en haar broer uit te horen.   

Sonja Holleeder

Zus van Willem Holleeder en vriendin van de geliquideerde Heinekenontvoerder Cor van Hout. Werd jarenlang geterroriseerd door broer Willem.   

Sandra den Hartog


Ex-vrouw van de geliquideerde crimineel Sam Klepper. In 2003 ontfermde Willem Holleeder zich over haar. Maar stal in werkelijkheid haar miljoenenerfenis, zegt ze.

Dino S.


Topcrimineel die door Willem Endstra 'de baas van Holleeder' werd genoemd. Werd eerder vrijgesproken van het opdracht geven tot de moorden op Kees Houtman en kroegbaas Thomas van der Bijl.

Fred R.


Zou volgens Justitie als moordmakelaar hebben gefungeerd. Regelde als zodanig huurmoordenaars. Stapte over naar Justitie en is nu een van de kroongetuigen in het liquidatieproces.
Bron:AD


« Laatst bewerkt op: december 01, 2015, 19:38:29 door Bobbie »

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


december 01, 2015, 11:12:54
Zus getuigt tegen Holleeder

AMSTERDAM - In het grote liquidatieproces wordt dinsdag Sonja Holleeder, de zus van Willem Holleeder, verhoord. Later op de dag moet ook Sandra den Hartog, ex van Holleeder en weduwe van de geliquideerde crimineel Sam Klepper getuigen. Volg de zaak hier live.


Sonja Holleeder is de weduwe van Cor van Hout, die volgens justitie ook in opdracht van Holleeder is vermoord.

Maandag deed Holleeders andere zus, Astrid, voor het eerst haar verhaal in het openbaar. Het werd een emotionele dag voor de vrouw die jarenlang de steun en toeverlaat was van haar broer en nu mogelijk aan de basis staat van zijn definitieve val.


Volg Saskia Belleman op twitter:

https://twitter.com/SaskiaBelleman?ref_src=twsrc^tfwBron:Telegraaf
« Laatst bewerkt op: december 01, 2015, 19:38:04 door Bobbie »

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


november 30, 2015, 17:16:22
Peter R. de Vries adviseerde zus Holleeder

SCHIPHOL - Astrid Holleeder nam misdaadverslaggever Peter R. de Vries in vertrouwen over haar plan om te getuigen over haar broer. Ze wilde ervoor zorgen dat Holleeder in de gevangenis bleef zitten, zodat hij niet meer verder kon moorden. De journalist gaf haar raad: weet waar jullie aan beginnen en verzamel bewijs, zei hij onder meer.


De zus van 'De Neus' liet maandag weten dat het spannend was om iemand in vertrouwen te nemen. "Als íemand zijn mond voorbijpraat, al is het maar per ongeluk", schetste Astrid Holleeder haar angst maandag tijdens haar getuigenis in het hoger beroep van het grote liquidatieproces.

Van De Vries kreeg ze ook een opnameapparaat. "Zo groot als een koffer zowat. Dat werd hem niet. Het was wel lief bedoeld hoor", aldus Astrid Holleeder.

Uiteindelijk kocht ze op eigen houtje afluisterapparatuur. Daar experimenteerde ze mee. Het probleem schuilde erin dat Holleeder altijd fluisterde. Astrid Holleeder stelde ook het Openbaar Ministerie op de hoogte, maar dat was bevreesd voor het idee, aldus de vrouw, die het toen maar zelf deed.

In een later stadium waarschuwde ze De Vries ook voor Holleeder, die zich bedreigend over de misdaadjournalist had uitgelaten. Astrid Holleeder speelde naar eigen zeggen vaker een waarschuwende of bemiddelende rol, voor mensen die in Holleeders vizier dreigden te komen.

Zo probeerde ze Danny K. en Dick V. te waarschuwen, nadat Holleeder zou hebben gezegd dat hij ze "zou doen" (liquideren) als hij weer genoeg geld had verdiend. Bij Bram Moszkowicz bemiddelde ze toen Holleeder "erg boos" op hem was. Ze wilde zo voorkomen dat Holleeder met de advocaat "aan de haal ging".Bro:Telegraaf


Lees ook de tweets van Saskia Belleman

https://twitter.com/SaskiaBelleman?ref_src=twsrc^tfw
« Laatst bewerkt op: december 01, 2015, 19:32:53 door Bobbie »

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


november 30, 2015, 13:41:54
Astrid Holleeder:

    'Mijn broer heeft geen vrienden,

          alleen potentiële slachtoffers'


De jongste zus van Willem Holleeder, Astrid, wordt vandaag voor het eerst ondervraagd door de rechter in het hoger beroep van het grote Passage-liquidatieproces. Wat komen we te weten over de werkwijze van Holleeder en zijn criminele vrienden? Volg de laatste ontwikkelingen in ons liveblog.

http://www.volkskrant.nl/binnenland/live-astrid-holleeder-mijn-broer-heeft-geen-vrienden-alleen-potentiele-slachtoffers~a4198326/

30 november 2015, 10:10
Astrid Holleeder speelde dubbelspel


Verwacht wordt dat vooral de getuigenis van Astrid Holleeder interessant kan zijn, schreef Elsbeth Stoker in haar voorbeschouwing op de zaak. De hele maandag is vrijgemaakt voor haar verhaal. Morgen is haar oudere zus Sonja aan de beurt, samen met Sandra den Hartog. Zij kunnen naar verwachting vooral een beeld schetsen van hoe Holleeder zijn omgeving terroriseerde.

Astrid Holleeder verwierf de afgelopen jaren een bijzondere positie bij haar broer, ze speelde dubbelspel. De jongste zus van Holleeder - die in het dagelijks leven strafrechtadvocate is - wierp zich op als vertrouweling. Op deze manier probeerde ze haar onberekenbare broer in toom te houden en later zoveel mogelijk belastende informatie over hem te verzamelen. Haar verklaringen gaan terug tot de jaren negentig.

Een van de belangrijkste vragen aan haar zal zijn: hoe was de verhouding tussen Willem Holleeder en Dino S.? Naar verluidt hebben de zussen vooralsnog weinig verklaard over de veronderstelde gezamenlijke criminele activiteiten van het tweetal.Bron:VK
« Laatst bewerkt op: december 01, 2015, 19:32:22 door Bobbie »

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


november 29, 2015, 18:37:38
Zussen Holleeder getuigen in liquidatieproces

AMSTERDAM - De vrouwen in het leven van Willem Holleeder hebben verteld over zijn betrokkenheid bij liquidaties in het criminele milieu. Maar hun verklaringen zijn ook van belang voor het liquidatieproces Passage, met hoofdrolspelers als Dino Soerel, Fred Ros en Jesse R. Holleeders zussen Astrid en Sonja en zijn ex Sandra den Hartog worden daarom maandag en dinsdag ook gehoord in dat proces, dat sterk verweven is met de zaak van 'De Neus'.


Astrid Holleeder moet maandag opdraven in het hoger beroep van het grote liquidatieproces. "Hij vernietigt altijd zijn eigen omgeving", heeft ze eerder over haar broer gezegd. Dinsdag volgt haar zus Sonja en Sandra den Hartog. Den Hartog is niet alleen de ex van Holleeder maar ook de weduwe van de geliquideerde crimineel Sam Klepper.

Hun kennis over liquidaties in het criminele milieu is belangrijk. Holleeder zou met onder anderen Dino Soerel, Fred Ros, Jesse R. en de inmiddels geliquideerde Ali Akgün hebben samengewerkt. De zaak tegen Holleeder bij de rechtbank is echter gescheiden van het liquidatieproces bij het gerechtshof.

Holleeder wordt er onder meer van verdacht de hand te hebben gehad in de dood van zijn oude vriend Cor van Hout (2003), vastgoedmagnaat Willem Endstra (2004), Kees Houtman (2005), John Mieremet (2005) en Thomas van der Bijl (2006). De moorden op Houtman en Van der Bijl zijn ook onderdeel van het liquidatieproces.

Astrid Holleeder schetst in haar al afgelegde getuigenissen volgens justitie het beeld van Holleeder als een man die anderen terroriseert. Haar zus Sonja was de weduwe van Cor van Hout. Astrid: "Alles bij Willem draait erom dat als je niet met hem bent, dan ben je tegen hem. En als je tegen hem bent, dan weet je wat er met je gebeurt. Cor was zijn beste vriend, Endstra was zijn beste vriend, Mieremet was zijn beste vriend."

Over de moord op Houtman verklaart Sonja dat haar broer tegen haar heeft gezegd: "Het was hij of ik." Over de liquidatie op Van der Bijl vertelde Willem Holleeder aan zijn zus Astrid dat Van der Bijl met de politie sprak. Astrid: "Nadat Thomas dood was, heeft Willem aan Sonja gevraagd of die aan mij wilde vragen of er in het onderzoek een foto was gevonden. Mijn conclusie: Willem had die foto verstrekt aan de uitvoerders. Ik ben ervan overtuigd dat Willem de opdrachtgever is voor de moord op Van der Bijl."Bron:Telegraaf
« Laatst bewerkt op: december 01, 2015, 19:31:53 door Bobbie »

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


november 04, 2015, 13:34:29
Holleeder wilde Endstra dood'

AMSTERDAM - De opdracht voor de moord op vastgoedmagnaat Willem Endstra was afkomstig van Willem Holleeder. Dat verklaarde getuige Hidir K. gisteren tijdens de derde dag van het strafproces tegen drie verdachten die de moord zouden hebben uitgevoerd op 17 mei 2004.


Hidir K. heeft die informatie van Ali T., een kennis die hem opzocht in de gevangenis en beweerde dat hij de trekker overhaalde. ,,Hij demonstreerde zelfs hoe hij het wapen vasthield.” Justitie ging er tot nu toe vanuit dat de in maart 2012 overleden Namik Abassov de schutter was. Van hem werd dna op het moordwapen gevonden.

Tegen Hidir K. vertelde Ali T. dat er drie schutters waren, ,,voor het geval de anderen zouden afhaken. Het mocht niet mislukken.” Dat waren Namik Abassov, Ali T. en Ziya G., die als vrouw vermomd was. De laatste is één van de drie verdachten in dit proces, maar hij zit in Turkije. De tweede verdachte is Özgür C., die volgens een andere bron van Hidir K., Murat K., de auto’s regelde die bij de liquidatie zijn gebruikt. Ook zou hij, samen met derde verdachte Ali N., voorafgaand aan de aanslag Endstra maandenlang hebben geobserveerd. De vermeende opdrachtgever Willem Holleeder moet later terechtstaan voor zijn rol bij meerdere liquidaties.

Hidir K. was zelf actief in het criminele circuit, en zat regelmatig achter de tralies. Hij zegt dat hij met de Criminele Inlichtingen Eenheid CIE ging praten omdat hij uit het milieu wilde stappen. ,,Ik was bang dat ze mij ook zouden omleggen. Ik wist te veel. Ik leek wel een magneet. Iedereen vertelde mij dingen.” In de zittingszaal zat hij met een pruik op in de getuigencabine, alleen zichtbaar voor de rechters en de verdachten en hun advocaten. 

Hidir K. blijkt zijn informatie over de Endstra-zaak vooral te hebben van Ali T. en Murat K. Volgens deze twee was verdachte Ziya G. de tussenpersoon tussen de groep uitvoerders van de liquidatie, en Holleeder. Özgür C. hoorde in de rechtszaal dat er ook plannen waren om hém te liquideren. Murat K. was kwaad op hem omdat Özgür C. de wapens die werden gebruikt bij de moord op Endstra, in de auto’s had laten liggen. Murat K. zat zelf in de gevangenis ten tijde van de moord, maar vreesde dat door ,,klungel” Özgür C. ,,de hele organisatie naar de knoppen zou gaan.”

Advocaat Nico Meijering vindt de getuige Hidir K. onbetrouwbaar. Hij wil precies weten op welk moment Hidir K. naar de CIE stapte.   

Volg de zaak via  ---->>>>  https://twitter.com/SaskiaBelleman?ref_src=twsrc^tfw

Bron:Telegraaf


« Laatst bewerkt op: december 01, 2015, 19:31:27 door Bobbie »

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


augustus 04, 2015, 13:11:45
Burgemeester Spies noemt ravage in Alphen 'gruwelijk'

 Burgemeester Liesbeth Spies is onder de indruk van de ravage na het ongeluk met de twee hijskranen maandag in Alphen aan den Rijn. ,,Het is gruwelijk'', zei Spies tijdens haar bezoek aan de rampplek. ,,Pas als je er met je neus bovenop staat besef je hoe groot de ravage werkelijk is.''


Ze sprak onder anderen met bewoners van het getroffen gebied, eigenaren van een Chinees restaurant en medewerkers van bouwbedrijf Mourik, dat verantwoordelijk is voor de renovatie van de Julianabrug in Alphen aan den Rijn.

Een bewoner vertelde haar hoe hij de kraan over de daken heen zag komen. ,,Ineens waren de daken weg. Dat was wel even schrikken.''

Indrukwekkend
,,Het is heel indrukwekkend en pijnlijk om te zien hoe groot de ravage is en hoe groot het wonder is dat er geen slachtoffers zijn gevallen'', zei Spies. ,,Als je dit zo ziet, realiseer je je wat voor krachten er vrij zijn gekomen.''

Spies wil niet speculeren over de kritiek die na het ongeluk los is gekomen. ,,De eerste prioriteit is de veiligheid van de omwonenden en dat ze snel weer naar huis kunnen.'' Ze wilde ook niet ingaan op de vraag of er voor de start van de operatie met de brug niet ontruimd had moeten worden. ,,We gaan ons nu eerst buigen over stappen die gezet moeten worden. We zijn buitengewoon gemotiveerd om de situatie weer veilig te krijgen en de omwonenden helderheid te geven over wanneer de plek weer vrijgegeven kan worden.''Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


augustus 04, 2015, 00:47:33
Strafrechtelijk onderzoek naar ongeluk Alphen

 Het Openbaar Ministerie is maandag direct gestart met een strafrechtelijk onderzoek naar de oorzaak van het brugdrama in Alphen aan den Rijn. Drie mensen hebben zich gemeld bij de politie. Zij worden als verdachten aangemerkt. Dat heeft het OM maandagavond op een persconferentie bekendgemaakt.


Het OM is het strafrechtelijk onderzoek begonnen (samen met de inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid, de voormalige Arbeidsinspectie) en wil benadrukken dat het nog te vroeg is om te spreken van strafbare feiten of schuld omdat er veel onduidelijkheid heerst over het ongeluk met de bouwkranen in Alphen. Dat is tegelijkertijd ook de reden dat het onderzoek per direct gestart is. Dat de drie mensen die zich gemeld hebben bij de politie worden aangemerkt als verdachten heeft te maken met de rechten die zij hierdoor krijgen: het recht op een advocaat en het zwijgrecht.

Het onderzoek van het OM richt zich onder meer op lichamelijk letsel door schuld of een overtreding van de wet arbeidsomstandigheden.

Op de persconferentie werd ook bekend dat een groot aantal getuigen zich bij de politie heeft gemeld. Het is de bedoeling dat de verklaringen op korte termijn worden opgenomen.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


augustus 03, 2015, 21:40:30
Zo moest het worden.... de nieuwe Julianabrug..[youtube=580,385]//www.youtube.com/embed/hNq2qbf-RY8?rel=0[/youtube]Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


augustus 03, 2015, 21:39:07
Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


augustus 03, 2015, 21:31:06
.[youtube=580,385]//www.youtube.com/embed/64shxza_Xew?rel=0[/youtube]

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


augustus 03, 2015, 17:59:26

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


augustus 03, 2015, 17:54:31

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: Nieuws van de Dag
« Reactie #231 Gepost op: augustus 03, 2015, 17:54:31 »