Nowlive.eu

Registreren
 

Nieuws van de Dag-Holleeder
gelezen 262585 keer 0 leden en 1 gast bekijken dit topic.
januari 19, 2017, 00:43:55
Astrid Holleeder ondergedoken

Astrid Holleeder is gestopt met werken en „ondergronds gegaan”.

Dat zegt de 51-jarige zus van crimineel Willem Holleeder in een vrijdag te verschijnen interview in Libelle, waar Het Parool woensdag uit citeert.


Ze zwerft van huis naar huis en heeft op meerdere plekken in Amsterdam auto’s staan. Dat doet ze om moeilijk traceerbaar te zijn. Astrid Holleeder schreef vorig jaar het boek Judas, waarin ze een boekje opendoet over Willem Holleeder. Het was wekenlang het best verkochte boek van het land.

Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: Nieuws van de Dag-Holleeder
« Reactie #260 Gepost op: januari 19, 2017, 00:43:55 »

november 30, 2016, 16:29:09
Holleeder: ’Ik zou zelf ook geschokt zijn’

AMSTERDAM - „Als ik op tv en radio zie wat er over me wordt gezegd in het boek Judas, dan begrijp ik alle negatieve reacties. Als het niet over mij zou gaan, dan zou ik zelf ook geschokt zijn. Maar het is het verhaal van Astrid. En dat klopt niet.”


Dat zei Willem Holleeder woensdag in een korte verklaring aan de rechtbank. Volgens hem wil zijn zus Astrid met haar boek de beeldvorming beïnvloeden, zonder lastige vragen te beantwoorden. „Maar nu ze alles heeft opgeschreven, moet ze ook zo flink zijn onze vragen te beantwoorden.”

Holleeder vroeg zich af of zijn zus de waarheid nog kan vertellen. Volgens hem is „zij te veel verstrikt geraakt in alle leugens die ze heeft verkondigd.”

Volgens Holleeder heeft hij zijn familie nooit geterroriseerd. „Integendeel. Ze hebben altijd mee geprofiteerd van het geld dat ik heb verdiend. Natuurlijk, ik schreeuw en dreig als ik kwaad ben. Dat is niet goed. Maar dat doen we allemaal, zo zijn we opgegroeid. Het wordt tijd dat ze alle vragen eerlijk gaan beantwoorden.”

Volg de zaak--->>>    https://twitter.com/SaskiaBelleman?ref_src=twsrc%5Etfw

Bron:  Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


november 30, 2016, 14:52:38
OM vindt publicatie boek Judas ’onwenselijk’

AMSTERDAM - Het Openbaar Ministerie (OM) betreurt „de excessieve media-aandacht” die voor het strafproces tegen Willem Holleeder is ontstaan na het verschijnen van het boek Judas van zijn zus Astrid. De publicatie ervan was „onwenselijk”, aldus aanklager Joris Beliën woensdag. „Maar we zouden het niet hebben kunnen tegenhouden.”


Volgens Beliën is het OM pas de avond voor de verschijning geïnformeerd over het boek. De mededeling kwam „als een complete, onaangename verrassing”, aldus Beliën. Hij benadrukte „dat wij onze visie op de zaak uiteenzetten binnen de muren van deze rechtszaal” en dat het OM zich naar buiten toe terughoudend opstelt.
Eerlijk

Holleeder en zijn advocaten zien het boek als onderdeel van een bewuste mediacampagne van de zusters Holleeder om de publieke opinie te mobiliseren. Zij vrezen dat een eerlijk, onbevooroordeeld proces vrijwel onmogelijk is.

Volgens Beliën is het boek Judas „een testament van de persoon Astrid Holleeder, geen verklaring van de getuige Astrid Holleeder.” Volgens hem hoeft Willem Holleeder - die volgens het OM in het verleden zelf ook royaal de media-aandacht opzocht - niet te vrezen voor een oneerlijk proces.

De rechtbank van Amsterdam is woensdagmiddag het toneel van de negende pro formazitting in de strafzaak tegen Holleeder. Hij staat terecht voor betrokkenheid bij, en opdracht geven tot, meerdere moorden.


Volg de zaak--->>>    https://twitter.com/SaskiaBelleman?ref_src=twsrc%5Etfw

Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


november 06, 2016, 00:20:38
Boek Astrid Holleeder in een dag uitverkocht

80.000 exemplaren gingen over de toonbank


AMSTERDAM - Het boek Judas van Astrid Holleeder is zo goed als uitverkocht. De familiekroniek verscheen in een oplage van 80.000 exemplaren. „Dit is echt ongekend”, reageerde een woordvoerster van uitgeverij Lebowski op het succes van de uitgave.


Astrid Holleeder is de zus van crimineel Willem Holleeder. In haar boek schrijft Astrid over de periode die volgde op Holleeders vrijlating in 2012, maar ook over het verleden. Volgens zijn zus heeft Willem Holleeder zijn eigen familie dertig jaar lang geterroriseerd, afgeperst en bedreigd. Op dit moment zit hij in de cel. Justitie vervolgt hem voor betrokkenheid bij meerdere liquidaties.

Astrid schreef het als een testament en een verantwoording voor haar dochter en de (klein)kinderen. Ze beschrijft onder meer dat ze serieus heeft overwogen Willem Holleeder dood te schieten. Eerder dit jaar werd bekend dat justitie Holleeder ervan verdenkt dat hij zijn zussen, die belastende verklaringen over hem hebben afgelegd over moorden in het criminele milieu, wilde laten liquideren. „Liquideren of geliquideerd worden was een belangrijk onderdeel van ons leven”, schrijft zijn zus nu.

De uitgever is met man en macht bezig een tweede druk voor te bereiden. Wanneer die in de winkel ligt, is nog niet bekend. „Ik kan niet zeggen dat we dit succes verwacht hadden, maar we hadden het wel gehoopt”, aldus de woordvoerster.

Judas werd in het diepste geheim is voorbereid. Zo werd het in het buitenland gedrukt en bij boekhandelaren aangeboden zonder te zeggen waar het werk over ging.

De advocaten van Willem Holleeder zeggen het ’opmerkelijk’ te vinden dat Astrid haar verhaal wel doet in een boek, terwijl ze hun vragen niet wilde beantwoorden in de rechtszaal. De advocaat van de zussen Holleeder, Wout Morra, liet in een reactie weten dat het een misverstand is dat het boek is geschreven door een getuige. „Dat is het niet. Het is geschreven door Astrid Holleeder als vrij mens. Althans vrij: haar (verschonings)rechten heeft zij alsnog behouden, maar haar vrijheden heeft ze grotendeels prijsgegeven. Dát proces heeft zij nu van zich afgeschreven, en de lezer mag oordelen of het een eerlijk proces is.”Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


november 05, 2016, 00:23:35
Astrid Holleeder vertelt in 'testament' over terreur broer Willem

Astrid Holleeder (50) heeft in het diepste geheim haar levensverhaal opgeschreven in de autobiografie Judas, een boek dat zaterdag verschijnt. Ze vertelt daarin over haar liefdeloze jeugd, haar gewelddadige familie en de terreur van haar oudste broer Willem.


Zelf noemt ze het een testament, omdat ze ervan uitgaat dat haar broer haar zal laten liquideren. 'De gedachte aan wraak op mij is het enige dat Willem overeind houdt', zegt Astrid Holleeder in een interview met de Volkskrant. 'Ik weet hoe het gebeurt, hij heeft het zo vaak verteld.'
In grote discretie voorbereid

    Er werd gezegd: dit boek gaat goed verkopen, maar we kunnen niet zeggen waar het over gaat

Willem Holleeder zit gevangen in de EBI (extra beveiligde inrichting) in Vught. Sinds Astrid, haar zus Sonja en Sandra den Hartog tegen Holleeder hebben getuigd over zes liquidaties, hangt hem levenslange gevangenisstraf boven het hoofd. Vanuit Vught plande hij al een aanslag op het leven van zijn zussen. Hij zou daarvoor 35 duizend euro per zus hebben betaald en er expliciet bij hebben gezegd dat Astrid als eerste moest gaan.

De uitgever, Oscar van Gelderen van Lebowski, heeft het boek in grote discretie voorbereid. Het werd niet in Nederland gedrukt. De uitgeverij bood het aan boekhandelaren aan zonder dat die wisten waar het boek over ging. 'Er werd gezegd: dit boek gaat goed verkopen, maar we kunnen niet zeggen waar het over gaat. Vertrouw ons maar, je ziet het wel als de pallets zaterdagochtend op de stoep staan', zegt Van Gelderen.

Vele boekverkopers, waaronder AKO en Bruna geloofden de uitgeverij op haar woord. Er zijn 80 duizend exemplaren gedrukt, die liggen vanaf zaterdag in honderden boekwinkels.

Twee kranten, de Telegraaf en de Volkskrant, mochten haar voor verschijning van het boek persoonlijk en op een geheime locatie spreken. Sinds de verklaringen heeft Astrid Holleeder naar eigen zeggen - net als haar broer - 'levenslang'. Ze is gestopt met werken, heeft haar vaste routines moeten doorbreken, vele contacten opgegeven en gaat vaak met kogelvrij vest over straat. 'Als ik op plekken kom waar ze me kennen, ga ik kogelvrij', vertelt ze.Bron:VK

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juli 18, 2016, 14:41:08
Holleeder in beroep tegen vordering 18 miljoen

SCHIPHOL - 'Topcrimineel' Willem Holleeder gaat in beroep tegen de beslissing van de rechtbank dat hij de overheid bijna 18 miljoen euro aan crimineel verdiend geld moet betalen.


Dat heeft zijn advocaat Stijn Franken maandag desgevraagd laten weten.

De rechtbank in Haarlem oordeelde begin deze maand dat Holleeder de kleine 18 miljoen aan de Staat moet betalen. Hij zou dat geld hebben verdiend met het afpersen van de in 2004 geliquideerde vastgoedmagnaat Willem Endstra.

Holleeder werd tot negen jaar gevangenisstraf veroordeeld voor onder meer het afpersen van Endstra. Die straf heeft hij inmiddels uitgezeten. De 'topcrimineel' zit nu weer vast op verdenking van betrokkenheid bij verschillende moorden, onder meer bij die van Endstra. Willem Endstra stond bekend als bankier van de onderwereld.

In 2012 oordeelde de rechtbank al dat Holleeder bijna 18 miljoen aan afgeperst geld aan de Staat moest betalen. Zijn advocaten dienden daarop een wrakingsverzoek in tegen een van de rechters omdat die zich in de media openlijk had uitgelaten over de strafzaak tegen Holleeder. De wrakingskamer wees het verzoek af, maar het hof vond toch dat de schijn van partijdigheid niet kon worden uitgesloten en verwees de zaak naar een ander team rechters. Dat heeft zich het afgelopen jaar opnieuw over de ontnemingszaak gebogen.

Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juli 05, 2016, 15:37:00

Willem Holleeder moet bijna 18 miljoen euro betalen aan staat


Topcrimineel Willem Holleeder moet een bedrag van bijna 18 miljoen euro aan criminele winst betalen aan de staat. Dat heeft de rechtbank Haarlem dinsdag bepaald.


Hij zou dat geld, om precies te zijn 17.957.921,75 euro, hebben verdiend met het afpersen van de in 2004 geliquideerde vastgoedmagnaat Willem Endstra. Omdat de zaak al zo lang duurt kreeg Holleeder wel een korting van 5000 euro.

Holleeder kletste aan het begin van de uitspraak in zijn ontnemingszaak nog wat met Stijn Franken, alleen voor deze zaak nog zijn raadsman, en lachte om grapjes. Tijdens het voorlezen van het vonnis keek hij echter strak voor zich uit en schudde hij af en toe opzichtig zijn hoofd bij bepaalde overwegingen van de rechtbank.

Volgens Franken was de bijna 18 miljoen euro tenslotte helemaal geen winst voor 'de neus'. Hij kon er volgens zijn advocaat niet over beschikken, omdat het over werd gemaakt naar vastgoedhandelaar Jan Dirk Paarlberg.

Daarmee is de rechter het niet eens; Paalberg fungeerde slechts als een soort bank voor de topcrimineel. Die bepaalde in zijn eentje voor hoeveel geld hij afperste en binnen welke termijn het moest worden betaald. Paarlberg en Holleeder werden in 2014 allebei veroordeeld tot vier jaar cel voor het witwassen van de bijna 18 miljoen euro.

Tweede keer
In 2012 oordeelde de rechter ook al dat Holleeder bijna 18 miljoen euro aan crimineel geld moet betalen aan de staat. De advocaten van de 'topcrimineel' dienden daarop een wrakingsverzoek in tegen een van de rechters omdat die zich in de media openlijk had uitgelaten over de strafzaak tegen Holleeder.

De wrakingskamer wees het verzoek af, maar het hof vond toch dat de schijn van partijdigheid niet kon worden uitgesloten en verwees de zaak naar een ander team rechters. Die hebben zich het afgelopen jaar opnieuw over de ontnemingszaak gebogen. Ook de nieuwe rechtbank kwam vandaag in haar vonnis tot oordeel dat Holleeder bijna 18 miljoen euro heeft verdiend aan de afpersingen.

Holleeder werd tot negen jaar gevangenisstraf veroordeeld voor onder meer het afpersen van Endstra. Die straf heeft hij inmiddels uitgezeten. De 'topcrimineel' zit nu weer vast op verdenking van betrokkenheid bij verschillende moorden, onder meer bij die van Endstra. Willem Endstra stond bekend als bankier van de onderwereld.

Franken vertrekt
Holleeders raadsman Franken stopt na deze zaak met de verdediging van de topcrimineel, nadat hij een 'dringend advies' kreeg van de deken van de Orde van Advocaten in Amsterdam. Volgens Franken kwam de deken tot zijn advies omdat de advocaat ook enige tijd de raadsman is geweest van de ex van Holleeder, Sandra den Hartog.

De zussen van Holleeder (Sonja en Astrid) en Den Hartog dienden een klacht over belangenverstrengeling in tegen Franken bij de Orde van Advocaten. Franken verdedigde Den Hartog namelijk tot het moment dat ze tegen Willem Holleeder getuigde.
Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juni 28, 2016, 12:34:40
Verdachten en kroongetuigen Passageproces gehoord

AMSTERDAM - UPDATE 11.57 - Het is de week van de kroongetuigen in het liquidatieproces Passage. Peter La Serpe en Fred Ros worden deze week gehoord als kroongetuigen, én als verdachten over hun rol en hun wetenschap bij een reeks liquidaties in de onderwereld.

Volg de zaak live via de tweets van Saskia Belleman onder dit artikel.


Tijdens de behandeling van de omvangrijke zaak komen dinsdagochtend spraakmakende details naar buiten. Een agent loopt de zaal in met een lange, leren jas en twee kalasjnikovs om te illustreren hoe Peter La Serpe zijn wapens verstopte onder de driekwart jas. La Serpe zegt inderdaad zo’n jas te hebben gedragen en hij herkent het kleinste van de twee kalasjnikovs: „Die heb ik zelf in het water gegooid”. Een dergelijk wapen is inderdaad uit de Amstel gevist.

Kalasjnikovs

De rechters laten het automatische wapen door hun handen gaan - een komisch gezicht. Er worden grappen gemaakt over een tragisch ongeluk in de rechtbank, maar de agent verzekert de zaal ervan dat de wapens niet geladen zijn.

Het Passageproces duurt nu al een jaar of negen en nadert momenteel in hoger beroep de afrondende fase. Dit is de week van de kroongetuigen Peter La Serpe en Fred Ros. De twee waren bepaald geen vrienden. La Serpe noemt de relatie met Ros ’enigszins geforceerd’. „Maar ik vertrouwde in het milieu per definitie niemand.” Over Ros besluit hij: „Het is een onbetrouwbare fantast.”
Emotie

Wanneer La Serpe wordt gevraagd naar zijn emoties bij het plannen van een liquidatie, zet hij zichzelf neer als een koelbloedige crimineel, die ’rationeel’ nadenkt. „Dat is een grote plus. Mensen die emotioneel zijn, maken meer fouten.”

Volgens La Serpe hadden hij, Ros en Jesse R. een lijst met namen van mensen die ze moesten liquideren. Ros zou hebben voorgesteld de namen om de beurt af te werken en het geld te verdelen. Ook al was het geld nog niet binnen, de dure auto’s en luxe appartementen leken voor de heren al in handbereik, aldus La Serpe.

https://twitter.com/SaskiaBelleman?ref_src=twsrc%5EtfwBron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juni 23, 2016, 10:52:26
Advocaten debuteren in Holleeder-proces

AMSTERDAM - Op donderdag verdedigen de advocaten Sander Janssen en Robert Malewicz voor het eerst Willem Holleeder tijdens de zevende pro-formazitting in zijn proces. De zitting vindt plaats in de rechtbank in Amsterdam.


Tijdens de zitting wordt Willem Holleeder diverse zaken ten laste gelegd. Medeplichtigheid aan de moord op Kees Houtman, John Mieremet, Thomas van der Bijl en moord in vereniging op Cor van Hout, Robert ter Haak en Willem Endstra. Ook wordt hij verdacht van deelname in een misdadige organisatie.

De zitting begint om 10.00 uur. De Telegraaf zal hier live verslag van doen middels een twitterfeed van verslaggever Saskia Belleman.


Volg de Twitter --->>  https://twitter.com/SaskiaBelleman?ref_src=twsrc%5EtfwBron:TelegraafGelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


mei 11, 2016, 18:05:37
Advocaat legt verdediging Holleeder neer

AMSTERDAM - Advocaat Stijn Franken stopt met de verdediging van 'topcrimineel' Willem Holleeder. Franken meldt dat woensdag aan het ANP.


Franken heeft dit besloten, na wat hij zegt „een dringend advies” van de deken van de Orde van Advocaten in Amsterdam. Franken is het niet eens met de argumenten van de deken, maar de beroepsethiek brengt volgens hem met zich mee dat een dringend advies van de deken moet worden opgevolgd.

Franken geeft aan dat de deken tot zijn advies kwam omdat de advocaat ook enige tijd de advocaat is geweest van de ex van Holleeder, Sandra den Hartog. De zussen van Holleeder (Sonja en Astrid) en Den Hartog hebben een klacht ingediend tegen Franken bij de Orde van Advocaten. Volgens hun advocaat Wout Morra gaat de klacht over belangenverstrengeling. Franken verdedigde Den Hartog namelijk tot het moment dat ze tegen Willem Holleeder getuigde.

„De beslissing om de verdediging neer te leggen, valt zwaar”, benadrukt Franken. Hij en zijn verdedigingsteam hebben het ,,als een bijzondere verantwoordelijkheid beschouwd om Willem Holleeder rechtsbijstand te geven''. Het spijt Franken dat hij die bijstand niet meer kan verlenen.

Holleeder wordt verdacht van betrokken verschillende liquidaties en pogingen daartoe. Hij wordt vervolgd voor zijn vermeende rol bij onder meer de criminele afrekeningen op Cor van Hout (2003), vastgoedmagnaat Willem Endstra (2004), Kees Houtman (2005), Thomas van der Bijl (2006) en ook de moord op John Mieremet in 2005 en een poging daartoe in 2002.

Dinsdag maakte het Openbaar Ministerie bekend dat het onderzoekt of Holleeder de laatste maanden van vorig jaar plannen zou hebben gehad om zijn beide zussen Astrid en Sonja en misdaadverslaggever Peter R. de Vries te laten vermoorden. Zijn zussen hebben belastend over hem verklaard.Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


mei 10, 2016, 11:14:31
Holleeder plande aanslag op zussen

AMSTERDAM - Willem Holleeder heeft vanuit de extra beveiligde inrichting (EBI) in Vught geprobeerd zijn zussen te laten vermoorden. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) zojuist tijdens de proforma zitting tegen Holleeder onthuld. Volgens het OM gaf Willem Holleeder twee medegedetineerden in Vught opdracht eerst zijn zus Astrid te laten ombrengen. “Zij moet eerst, zij is de belangrijkste,” gaf Holleeder als opdracht.
Daarna moesten zus Sonja en Peter R. de Vries uit de weg worden geruimd. Toen justitie achter het moordplan kwam, is Willem Holleeder in zijn cel in de EBI gearresteerd op verdenking van het beramen van drie moorden. Dit gebeurde al op 11 april, maar is pas vanochtend door het OM bevestigd.

Holleeder verblijft onder een zeer streng bewakingsregime in de EBI, maar zag toch kans contact te leggen met twee medegevangenen. Het gaat hierbij om twee Curaçaose leden van de beruchte straatbende No Limited Soldiers. Deze bende is al veel vaker in verband gebracht met het plegen van aanslagen, onder anderen op de Curaçaose politicus Helmin Wiels en leden van concurrerende bendes op Curaçao.
Codeboodschap

De twee kregen van Holleeder opdracht een bepaald telefoonnummer te bellen en dan een codeboodschap uit te spreken. Uit onderzoek blijkt volgens het OM dat de twee NLS’ers andere bendeleden moesten inschakelen om de drie liquidaties uit te voeren. Als aanbetaling was al vijfduizend euro betaald.

Het Openbaar Ministerie, dat de zaak grondig onderzocht, zegt de zaak zeer serieus te nemen en wil op basis van de verdenkingen dat Holleeder onder de strengst mogelijke bewaking in voorarrest blijft.
Wegruimen

Het is niet voor het eerst dat tijdens een strafproces tegen Holleeder belangrijke getuigen uit de weg werden geruimd. Eerder al lieten Willem Endstra, Thomas van der Bijl en Cees Houtman het leven omdat zij bij de politie tegen Holleeder hadden verklaard.

Politie en OM menen dat Holleeder haast had met zijn liquidatieplannen, omdat zijn twee zussen en zijn ex in deze periode volop getuigenissen aflegden bij de rechter-commissaris. De verklaringen zijn zo belastend, dat het Holleeder volgens justitie heel goed uitkomt als de vrouwen definitief het zwijgen wordt opgelegd.
Zussen waarschuwden al

De moordplannen kwamen aan het licht dankzij zeer oplettend optreden van het EBI-personeel dat bij het bewaken van Holleeder is betrokken en de officieren van justitie Tammes en Stempher. Holleeders zussen waarschuwden al in een eerder stadium dat hun broer vast van plan zou zijn hen te vermoorden. "Het is zijn patroon", verklaarde Astrid Holleeder eerder. "Op praten met de politie staat in zijn ogen maar een straf; de dood."

Gisteren kwam ook naar buiten dat Holleeders advocaat Stijn Franken zich mogelijk schuldig maakt aan belangenverstrengeling. Hij stond eerder Holleeders ex-vriendin Sandra bij, maar zegde toe haar niet zelf als getuige te horen.

Dat deed hij volgens Sonja Holleeder en Sandra den Hartogh toch, waarna zij een klacht indienden tegen Franken bij de Orde van Advocaten. Franken moet zich vanwege de klacht verantwoorden, hetgeen ertoe kan leiden dat hij de verdediging van Holleeder moet neerleggen. Insiders houden er rekening mee dat Franken vandaag al stopt met het bijstaan van Holleeder.Bon:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


mei 09, 2016, 14:18:16

Verdediging Willem Holleeder wankelt na klachtZus en ex-vriendin Holleeder dienen klacht in wegens belangenverstrengeling

Advocaat Stijn Franken legt dinsdag mogelijk de verdediging van Willem Holleeder neer. Holleeders zus Sonja en ex-vriendin Sandra den Hartog hebben een klacht ingediend tegen hem wegens belangenverstrengeling. Ze weigeren nog langer door hem te worden ondervraagd.

Franken moest zich hierover vrijdag bij de deken verantwoorden. Wat daar vertrouwelijk is besproken zal morgen blijken, als de strafzaak tegen Holleeder wordt voortgezet.

Willem Holleeder wordt verdacht van betrokkenheid bij een reeks liquidaties. Zijn zussen Sonja en Astrid en zijn ex Sandra hebben in 2013 heimelijk belastende verklaringen tegen hem afgelegd. Toen dat vorig jaar uitkwam, legde Franken de verdediging neer van Sandra. Om Holleeder te kunnen blijven verdedigen, kwam Franken met de deken overeen dat deze ex-cliënte als getuige door een andere advocaat zou worden gehoord.

Dit werd echter niet nageleefd; Franken deed het verhoor van zijn voormalige cliënte bij de rechter-commissaris zelf. Dat is strijdig met de gedragsregels voor de advocatuur, die onder meer voorschrijven dat een advocaat niet mag optreden tegen een partij wiens belangen hij heeft behartigd.

Oplopende irritaties

Ook de zussen Holleeder hebben moeite met de kritische verhoren door Stijn Franken, die zij goed zeggen te kennen als vertrouwensman van hun broer. Uit verklaringen die eerder uitlekten via de Volkskrant blijkt dat de irritaties tijdens de verhoren door Franken soms hoog oplopen. Zo antwoordde Sonja Holleeder op een vraag: 'Dat weet u zelf ook wel, meneer Franken. U weet alles van mij.' En Astrid, op Frankens vraag of ze delen van een oud strafdossier van haar broer Willem bezit: 'Die heb je me zelf gegeven.'

De zussen zijn geen cliënten van Franken geweest. Wel heeft Astrid, zelf strafadvocaat, in de zaak Goudsnip, waarin het losgeld van de Heinekenontvoering een rol speelt, nauw en op vertrouwelijke basis samengewerkt met een kantoorgenoot van Franken. Franken heeft inmiddels gevraagd het dossier Goudsnip aan de strafzaak van Willem Holleeder toe te voegen.

Wout Morra, de advocaat van de zussen Holleeder en Sandra den Hartog, bevestigt dat hij namens Sonja en Sandra een klacht tegen Franken heeft ingediend bij de Amsterdamse Orde van Advocaten wegens belangenverstrengeling. Over de inhoud daarvan wil hij geen mededelingen doen.

Franken zegt desgevraagd niets over de kwestie aan derden te mogen zeggen, 'dus dat doe ik ook niet'. De vraag of hij morgen, op de pro-formazitting, consequenties trekt uit de klacht tegen hem laat hij onbeantwoord.

Floris Bannier, emeritus-hoogleraar advocatuur en voormalig deken, noemt de situatie 'explosief'.

'Als getuigen weigeren om nog langer op jouw vragen in te gaan, kan dat een reden zijn om de verdediging neer te leggen. Het stellen van vragen en het kiezen van onderwerpen zijn belangrijke middelen om een strafzaak te sturen. Als dat wegvalt, is dat doorgaans niet in het belang van je cliënt.'

Ook noemt Bannier 'alleen al de schijn van belangenverstrengeling' schadelijk voor de reputatie van een advocaat 'in zo'n publicitair gevoelige zaak'. 'Dan moet je volstrekt schone handen hebben.'

Eerder hadden Astrid en Sonja Holleeder een aanvaring met rechter-commissaris Caroline Bianchi, met als gevolg dat beide getuigen boos de rechtbank verlieten. Bianchi schreef daarop een excuusbrief met het voorstel tot een verzoeningsgesprek. Over de voortgang daarin doen de Amsterdamse rechtbank en advocaat Morra geen mededelingen.Bron:VK

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


maart 30, 2016, 16:58:46
Holleeder moet oude straf volledig uitzitten

AMSTERDAM - Willem Holleeder moet vanwege de bedreiging van misdaadverslaggever Peter R. de Vries in april 2013 vier maanden de cel in. Daarnaast moet hij ook de volledige drie jaar van een oude straf uitzitten, waarvoor hij begin 2012 onder voorwaarden eerder vrij werd gelaten. Dit heeft het gerechtshof in Amsterdam woensdag bepaald.


Het Openbaar Ministerie (OM) had twee weken geleden vier maanden celstraf tegen Holleeder geëist. Omdat hij ten tijde van de bedreiging in zijn proeftijd van zijn vervroegde vrijlating zat, wilde het OM dat hij daar nog een jaar voor zou worden vastgezet. Het hof legde uiteindelijk twee jaar meer op.
Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


december 14, 2015, 15:42:08
Geen publiek verhoor 'Holleeder-vrouwen'

AMSTERDAM - Er komt in het strafproces tegen Willem Holleeder geen algemeen, publiekelijk verhoor van zijn twee zussen Sonja en Astrid en zijn ex Sandra den Hartog. De rechtbank in Amsterdam heeft dit maandag bepaald.


Het Openbaar Ministerie (OM) had de rechtbank gevraagd een dergelijk verhoor op korte termijn in te gelasten. De aanklagers denken dat door de geplande, uitputtende ondervraging achter gesloten deuren ,,alle authenticiteit en emotie" verdwijnt en dat het ,,voor het beeld" van de rechtbank noodzakelijk is dat de zittingskamer ook zelf een moment bepaalt voor het verhoor van de vrouwen. Die stapten met een lange reeks belastende verklaringen over de vermeende topcrimineel naar de autoriteiten.

De rechtbank toonde zich niet gevoelig voor de argumenten van het OM. Volgens de Amsterdamse strafkamer is het in dit stadium van het proces van belang dat de drie vrouwen uitvoerig kunnen verklaren en kan dit juist achter gesloten deuren bij uitstek. De eerste ondervragingen van de vrouwen, die in een ander proces waarin Holleeder zelf niet terechtstaat wel al publiekelijk werden verhoord, zijn dinsdag en woensdag. Holleeders raadsman Stijn Franken zei eerder per getuige zo'n twintig verhoordagen nodig te hebben.

De rechtbank wees maandag verzoeken van de raadsman af om een anonieme getuige die als 'Q5' te boek staat in de rechtszaal te mogen horen. Deze getuige is naar voren gekomen met informatie uit gesprekken over huurmoorden tussen criminele kopstukken, onder wie Holleeder.

Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


december 04, 2015, 16:19:44
Advocaat Holleeder wil zussen dagenlang horen

Advocaat Stijn Franken wil de zussen Astrid en Sonja Holleeder en ex-vriendin Sandra Klepper zeer uitgebreid horen bij de onderzoeksrechter in de zaak tegen zijn cliënt Willem Holleeder. Dat zei de raadsman vrijdag tijdens de pro-formazitting in de zaak-Holleeder.

Franken verwacht dat hij per getuige twintig dagen nodig heeft om alle vragen die hij heeft te stellen. De eerste verhoren van de twee zussen vinden half december plaats.

Het Openbaar Ministerie herhaalde naar aanleiding van de plannen van Franken het verzoek om de getuigen Astrid en Sonja Holleeder en Sandra Klepper snel in een openbare zitting te horen om de authenticiteit van de verklaringen te laten doorklinken. Volgens Franken is het vooral van belang dat de getuigenissen van de drie vrouwen worden getoetst op betrouwbaarheid.

Om diezelfde reden wil Franken weten of de getuigen informatie hebben verstrekt aan het team criminele inlichtingen van de politie. Als dat zo is wil Franken kunnen toetsen of de informatie die toen is verstrekt overeenkomt met de informatie die de getuigen in hun verklaringen hebben afgegeven.

Willem Holleeder, die zich met een grapje beklaagde over de koude temperatuur in de zittingszaal, heeft zich onthouden van commentaar. De rechtbank beslist op 14 december over de verzoeken van de verdediging en het Openbaar Ministerie.Bron:NRCGelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: Nieuws van de Dag - Holleeder
« Reactie #246 Gepost op: december 04, 2015, 16:19:44 »