Nowlive.eu

Registreren
 

MH17
gelezen 140256 keer 0 leden en 1 gast bekijken dit topic.
juli 17, 2014, 23:12:40
#4
Premier Rutte terug naar Nederland om vliegtuigcrash

 Premier Mark Rutte keert terug naar Nederland vanwege de vliegtuigcrash van vandaag in Oekra´ne. Rutte verbleef in Brussel vanwege de EU-top over de invulling van een aantal topfuncties binnen de Europese Unie.


Rutte liet weten diep geschokt te zijn door de crash met het vliegtuig van Malaysia Airlines boven Oekra´ne en heeft inmiddels hierover contact gehad met de president van Oekra´ne.

Rutte: 'Ik ben diep geschokt door de dramatische berichten over het neerstorten van vlucht MH17 van Malaysia Airlines van Amsterdam naar Kuala Lumpur boven Oekra´ens grondgebied. Nog heel veel is onduidelijk over de toedracht, de omstandigheden en de inzittenden. Ik heb zojuist gesproken met de Oekra´ense president. Ben nu onderweg terug naar Nederland om vanuit Den Haag de situatie verder te volgen en te handelen. Onze gedachten gaan nu uit naar de inzittenden, hun familie en vrienden.'Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: MH17
« Reactie #4 Gepost op: juli 17, 2014, 23:12:40 »

juli 17, 2014, 23:11:24
#3
Luchtvaartmaatschappijen mijden luchtruim Oost-Oekra´ne

Lufthansa, Air France en Turkish Airlines hebben vanavond besloten met onmiddellijke ingang het luchtruim boven het oosten van Oekra´ne te mijden. Dat hebben de luchtvaartmaatschappijen vanavond besloten.


Vandaag werd een vliegtuig van Malaysia Airlines boven het oosten van Oekra´ne neergehaald. Volgens een woordvoerder van de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa waren die dag al minstens vier vluchten omgeleid. Het luchtruim boven het gebied, waar het Oekra´ense leger en pro-Russische separatisten met elkaar vechten, is niet afgesloten geweest en is ook na de crash niet gesloten.

Air France liet weten de situatie in Oekra´ne nauwlettend te volgen. In april besloot het bedrijf al niet meer over de Krim te vliegen in verband met de onrust op dat Oekra´ense schiereiland.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juli 17, 2014, 23:08:09
#2
President Oekra´ne: crash vliegtuig was een terreurdaad

 De crash van het Maleisische vliegtuig vandaag was een 'terreurdaad'. Dit heeft de Oekra´ense president Petro Porosjenko gezegd. Dat meldt persbureau Interfax op gezag van de presidentiŰle persdienst.


Porosjenko benadrukt dat de Oekra´ense strijdkrachten op de plaats in kwestie geen doelen in de lucht hebben beschoten. Het staatshoofd betuigt medeleven aan de 'vrienden en familieleden van de doden van deze vreselijke tragedie'.

Rutte
Porosjenko heeft verder vanavond premier Mark Rutte gebeld over de vliegtuigcrash. Hij noemde de gebeurtenis een terroristische daad en bood aan dat Nederlandse experts deel gaan uitmaken van een internationale onderzoekscommissie die onderzoek moet gaan doen naar de ramp. Dit zei de Oekra´ense ambassadeur in Nederland, Olexander Horin, tegen het ANP.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juli 17, 2014, 23:05:31
#1
Toestel Malaysia Airlines uit Schiphol crasht in Oekra´ne

Een passagiersvliegtuig van Malaysia Airlines dat op weg was van  Amsterdam naar Kuala Lumpur, zou zijn neergeschoten bij de grens tussen  Oekra´ne en Rusland. Het gaat om een Boeing 777 met aan boord 280  passagiers en 15 bemanningsleden. Alle inzittenden zijn overleden;  vermoedelijk waren er minimaal 19 Nederlanders aan boord. Dat meldt  D-Reizen. Het toestel verloor hoogte en werd vervolgens brandend op de grond  teruggevonden 50 mijl voor de grens met Rusland, aldus het Russische  persbureau. Het zou zijn neergestort in de regio Donetsk, meldden  ooggetuigen. Volgens Interfax is het toestel neergeschoten terwijl het  op een hoogte van 10 kilometer vloog. Het ministerie van Binnenlandse  Zaken van Oekra´ne meldt dat alle inzittenden zijn omgekomen.


Bron: AD
« Laatst bewerkt op: oktober 31, 2014, 21:05:12 door Bobbie »

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

MH17
« Reactie #1 Gepost op: juli 17, 2014, 23:05:31 »