Nowlive.eu

Registreren
 

MH17
gelezen 140255 keer 0 leden en 1 gast bekijken dit topic.
oktober 13, 2015, 16:02:57

Opmerkelijke zaken uit het MH17-rapport


Vandaag presenteert de Onderzoeksraad voor Veiligheid zijn conclusies over het neerstorten van vlucht MH17, waarbij alle 298 inzittenden om het leven kwamen. Een aantal opmerkelijke bevindingen uit het onderzoeksrapport op een rij.


'Het luchtruim boven het oostelijk deel van Oekra´ne had ten tijde van de crash met vlucht MH17 gesloten moeten zijn. De risico's zijn niet adequaat ingeschat', dit zei OVV-voorzitter Tjibbe Joustra tegen de nabestaanden. 'Niet alleen Malaysia Airlines maar vrijwel iedereen vloog over het gebied, omdat iedereen dacht dat het veilig was.'

Op 14 en 16 juli waren Oekra´ense legertoestellen neergehaald met raketsystemen die passagiersvliegtuigen op kruishoogte konden raken. Nederlandse ministeries en inlichtingendienst hadden geen informatie over een concrete dreiging tegen burgervliegtuigen in Oost-Oekra´ne. Daarom was er geen aanleiding voor Nederland om vliegmaatschappijen te waarschuwen.

Inzittenden van vlucht MH17 raakten enkele seconden na de inslag van de raket waarmee de vlucht vorig jaar juli uit de lucht werd geschoten buiten bewustzijn. De kans dat passagiers iets hebben gemerkt van de inslag en het neerstorten van het vliegtuig is nihil.

Uit het onderzoeksrapport: 'Een deel van de passagiers heeft ernstig letsel opgelopen, met waarschijnlijk de dood tot gevolg. Bij anderen heeft de blootstelling binnen zeer korte tijd geleid tot verminderd bewustzijn of bewusteloosheid. Niet kon worden vastgesteld op welk moment de inzittenden zijn overleden. De val op de grond was niet te overleven. De onderzoeksraad heeft geen aanwijzingen gevonden voor bewuste handelingen van inzittenden na de ontploffing van de raket. Het is aannemelijk dat de inzittenden, de situatie waarin zij zich bevonden, nauwelijks konden bevatten.'

Er komt een informatiecentrum voor de nabestaanden van de ramp met vlucht MH17.
160 vluchten

Op de dag van de ramp vlogen 61 luchtvaartmaatschappijen over het deel van Oekra´ne waar de MH17-vlucht werd neergehaald. Tussen 14 en 17 juli vlogen er 160 vluchten over Oost-Oekra´ne, daarna werd het luchtruim gesloten. Er waren op het moment van het ongeluk nog drie andere vliegtuigen in de buurt van rampplek.

Joustra: 'Iedereen dacht dat het veilig was, ook al wisten ze dat er een gewapend conflict bezig was. Niemand hield rekening met de mogelijkheid dat een civiel vliegtuig op een hoogte van 10 kilometer gevaar liep.'

BUK-raket
BUK-raketinstallatie
BUK-raketinstallatie ę anp

Op 13:20:03 (UTC) werd het vliegtuig doorboord door honderden hoog-energetische deeltjes, afkomstig van een raketkop model 9N314M, afgevuurd van een Buk grond-lucht raketsysteem. Deze conclusie is gemaakt op basis van onder andere:

- De hoogte waarop het vliegtuig vloog toen het werd geraakt

- Het schadepatroon op de wrakstukken

- Deeltjes gevonden in het wrak en in de lichamen van drie van de crewleden (de piloten in de cockpit). Ze hebben de vorm van een kubus of vlinderdas. Een aantal van deze deeltjes bevatte sporen van glas en aluminium; dat is materiaal afkomstig van het vliegtuig dat smolt toen het toestel werd geraakt en op die manier op de raketdeeltjes terechtkwam.

- Een aantal deeltjes die werden gevonden in het wrak van het vliegtuig, waren niet afkomstig van het vliegtuig zelf. Er zijn verfmonsters genomen van twee van zulke fragmenten; deze matchten de verfmonsters van raketdelen die zijn gevonden op de rampplek.     

- De geregisseerde geluidspiek.

Geen enkel scenario, anders dan het hierboven omschreven scenario (dus dat waarbij een Buk-systeem betrokken is), kan deze combinatie van feiten verklaren', aldus de Onderzoeksraad voor Veiligheid.

In de hal op vliegbasis Gilze-Rijen waar de Onderzoeksraad voor Veiligheid het eindrapport presenteert, is ook de reconstructie te zien van het verongelukte vliegtuig. Het is een stalen constructie van de romp, met daarop bevestigd flarden van de rood-wit-blauwe buitenkant van het toestel van Malaysia Airlines. De neus en grote delen van de buitenkant van het vliegtuig ontbreken. Een deel van de cockpit en de business class zijn binnen in de gereconstrueerde voorkant van de Boeing 777 te zien. In een van de ramen van de cockpit zijn nog glasscherven en een ruitenwisser te zien. De reconstructie laat zien in hoeveel stukken het toestel uiteen is gevallen toen het op 17 juli vorig jaar uit de lucht werd geschoten.

Onderzoekers hebben aan de hand van vier verschillende microfoons uit de zwarte dozen in de cockpit een reconstructie gemaakt van de ontploffing. Een paar milliseconden voor de ondergang van het vliegtuig is een piek in het geluid te horen. Vier microfoons hebben die opgevangen. Daaruit is afgeleid dat de raket linksboven de cockpit is ontploft. De locatie van de explosie komt overeen met schade aan de cockpit en met raketfragmenten die waren gevonden tussen de wrakstukken en in de lichamen van de piloten.

Uit het rapport: 'De audio-opnames op de Cockpit Voice Recorder eindigden abrupt. De korte geluidspiek die in de laatste 20 milliseconden van de opname is opgenomen, was een hoogenergetischeş geluidsgolf. Signaaldriehoeksmeting toonde aan dat dit geluid van buiten het vliegtuigş kwam, waarbij het zich vanaf een positie links boven de cockpit van voor naar achter voortplantte. Uit het rapport.'

Over de locatie die is gebruikt om de raket af te vuren kan Joustra niet meer zeggen dat dit 'vanuit een gebied van 320 vierkante kilometer vanuit het oosten van Oekra´ne' heeft plaatsgevonden. De wrakstukken kwamen verspreid over 50 vierkante kilometer terecht.

De precieze plek vaststellen ligt buiten het mandaat van de OVV, aldus Joustra. De berekeningen door Rusland en andere onderzoekers van het gebied waar het projectiel is afgevuurd lopen uiteen. Om het te weten te komen is meer forensisch onderzoek nodig.

Het toestel van Malaysia Airlines is niet door een ander toestel neergeschoten, zo benadrukte Joustra. Ook is uitgesloten dat het toestel door een bom, een 'meteoor' of technisch mankement is neergestort. De Russische autoriteiten schermden er sinds de ramp met vlucht MH17 mee dat dit de oorzaken van de ramp zouden kunnen zijn. De OVV weerspreekt dat nu.

'Voorafgaand aan het in de lucht uiteenvallen van het vliegtuig was er geen sprake van brand aan boord. Er is na de crash op twee wrakstuklocaties brand uitgebroken', luidt een van de conclusies uit het onderzoeksrapport.

'Er was geen sprake van gevaarlijke lading aan boord, noch is er enig bewijs gevonden van een brand die werd veroorzaakt door gevaarlijke goederen in het vliegtuig.'
Uitwijking

'Met uitzondering van een door de cockpitbemanning verzochte uitwijking om slecht weer te vermijden, volgde het vliegtuig de geplande route, luchtweg L980 over Oekra´ne. De maximale afwijking van de hartlijn van de luchtweg was ongeveer 6,5 NM. Dit wordt als normaal beschouwd', staat te lezen in het onderzoeksrapport.

Ook zijn geen aanwijzingen zijn gevonden van alcohol, drugs of medicijnen bij de cockpitbemanning.
Juiste papieren

De bemanning beschikte over geldige brevetten en medische verklaringen. Ook zijn geen aanwijzingen zijn gevonden van alcohol, drugs of medicijnen bij de cockpitbemanning.
Passagierslijst

Het verstrekken van informatie over de passagiers aan boord van ramptoestel MH17 is niet goed verlopen. Volgens de OVV werkten betrokken partijen langs elkaar heen. 'De Nederlandse crisisorganisatie heeft niet goed gefunctioneerd en bij de betrokken overheidsorganisaties ontbrak het aan regie.'

De onderzoeksraad keek onder meer naar waarom het twee tot vier dagen heeft geduurd na het bekendmaken van de eerste passagierslijst, voordat alle nabestaanden bevestiging kregen over de dood van hun dierbaren.

De raad adviseert in de toekomst de nationaliteiten van de inzittenden op te nemen op de passagierslijst. Op die manier kan het proces van het informeren van nabestaanden na een crash beter verlopen. Ook moet de Nederlandse overheid zorgen voor een betere regie bij rampen


Bron:VK

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: MH17
« Reactie #229 Gepost op: oktober 13, 2015, 16:02:57 »

oktober 13, 2015, 12:18:32
'MH17-passagiers snel buiten bewustzijn'


De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) publiceert dinsdagmiddag het langverwachte eindrapport over de oorzaak van de ramp met vlucht MH17 in Oost-Oekra´ne. Het rapport gaat onder meer over de toedracht van de crash op 17 juli vorig jaar. Werd vlucht MH17 getroffen door een raket? En hebben de inzittenden iets meegekregen van de crash? Volg in dit liveblog alles over deze bekendmakingen.


Wat gebeurt er vandaag?

11.00 uur: Nabestaanden worden geinformeerd over resultaten
13.15 uur: Presentatie Onderzoeksraad voor de Veiligheid
14.00 uur: Persconferentie Premier Rutte
15.00 uur: Persconferentie Hoofdofficier van Justitie
16.00 uur: Presentatie aan Tweede Kamer en ambassades


11.56 uur: De passagiers zouden niets hebben meegekregen van de crash met de Boeing 777. Dat zou de Onderzoeksraad voor de Veiligheid verteld hebben aan de nabestaanden van de slachtoffers, meldt een verslaggeefster van de BBC, die aanwezig is bij het World Forum in Den Haag. Iedereen aan boord zou direct na de inslag van de BUK-raket het bewustzijn hebben verloren.

11:25 uur: De persconferentie in Rusland is afgelopen. De Russische wapenfabrikant gaat met gestrekt been in op de vermoedelijke conclusies van de Onderzoeksraad van de Veiligheid. Het bedrijf voelde zich gedwongen zelf onderzoek naar de ramp met MH17 te doen, omdat er sancties waren opgelegd na de ramp. Ook zou informatie van Russische zijde door het onderzoeksteam zijn genegeerd.

De Buk-fabrikant zegt de informatie graag te willen delen met onderzoekers. Ook wil het bedrijf de resultaten gebruiken in een rechtszaak bij het Europees Hof tegen de sancties die zijn opgelegd.

11.00 uur: Nabestaanden van rampvlucht MH17 verzamelen zich bij het World Forum in Den Haag. Daar worden ze zometeen ge´nformeerd over de onderzoeksresultaten. Een belangrijke vraag voor de nabestaanden: hebben hun dierbaren de crash bewust meegemaakt?
Volg het LIVE blog:

http://www.ad.nl/ad/nl/31544/Rampvlucht-MH17/article/detail/4162186/2015/10/13/LIVE-MH17-passagiers-snel-buiten-bewustzijn.dhtml


Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


oktober 11, 2015, 16:37:05
Onderzoek naar daders MH17 nog lang niet klaar

 Het onderzoek naar de mensen die verantwoordelijk zijn voor de ramp met vlucht MH17 vorig jaar boven Oost-Oekra´ne, is nog lang niet klaar. Het wordt ook volgend jaar voortgezet, zegt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie.


Dinsdag presenteert de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) de resultaten van het onderzoek naar de oorzaak van de tragedie. Dat gaat dus niet over schuldigen en aansprakelijkheid. Dat onderzoek is aan het OM en is voorlopig nog niet klaar.

Vlucht MH17 van Malaysia Airlines werd op 17 juli vorig jaar waarschijnlijk met een raket in Oost-Oekra´ne neergehaald. Daarbij kwamen alle 298 mensen aan boord om het leven, onder wie 196 Nederlanders. Het toestel was onderweg van Schiphol naar Kuala Lumpur.

Het OM in Nederland leidt het internationale strafrechtelijk onderzoek naar de verantwoordelijken voor de ramp. Dat is een voor Nederland ongekend grote operatie.

Berging
Na de ramp heeft de Nederlandse bergingsmissie gewerkt aan het veiligstellen en ophalen van de menselijke resten, hun persoonlijke bezittingen en bewijsmateriaal op de plaats van de ramp.

Het resultaat hiervan was dat bijna alle slachtoffers konden worden ge´dentificeerd en dat er bewijsmateriaal is verzameld voor de jacht op de verantwoordelijken.

Neergeschoten
Voor het OM is het scenario dat de Boeing 777 met een BUK-raket is neergeschoten, het meest waarschijnlijk. ,,We komen steeds dichterbij wettig en overtuigend bewijs'', zei hoofdofficier van justitie Fred Westerbeke eerder. Hij meldde toen dat er zicht is op een groep mogelijke betrokkenen.

In het onderzoek zijn meer dan honderd getuigen gehoord. Het gaat onder meer om lokale inwoners, hulpverleners en journalisten die vlak na de crash ter plekke zijn geweest.

Nu wordt er ook hard gewerkt in een zogenoemd 'fieldoffice', dat in de Oekra´ense hoofdstad Kiev is ingericht. Daar zijn Nederlandse en Australische rechercheurs bezig met het ondervragen van getuigen en het uitluisteren en analyseren van afgeluisterde gesprekken.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


augustus 11, 2015, 19:44:44
Verdachten MH17 in het vizier'

AMSTERDAM - Het Openbaar Ministerie komt steeds dichter bij de personen die iets te maken hebben met het neerhalen van vlucht MH17. Volgens hoofdofficier van justitie Fred Westerbeke, die namens het OM het onderzoek naar de ramp co÷rdineert, zijn er mensen waar bijzondere aandacht voor is, meldt de NOS.


Maar er is nog niemand formeel tot verdachte bestempeld.ö Wanneer dat wel gaat gebeuren, kan de hoofdofficier nog niet zeggen. Eind dit jaar of begin volgend jaar hoopt Westerbeke daar meer duidelijkheid over te kunnen geven.
Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juli 17, 2015, 15:56:13
R.I.P. en we wensen alle nabestaanden heel veel sterkte ... 

Het is vandaag precies een jaar geleden dat de wereld werd opgeschrikt door het neerstorten van vlucht MH17 in Oekra´ne.

Overal ter wereld herdenken mensen de tragische ramp, waarbij alle 298 inzittenden om het leven kwamen...


         


« Laatst bewerkt op: juli 18, 2015, 00:54:42 door Bobbie »

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juli 17, 2015, 15:51:19
Alle knuffels die op Schiphol lagen hangen nu aan een grote muur in Nieuwegein. #MH17

Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juli 17, 2015, 15:46:17
.[youtube=580,385]//www.youtube.com/embed/MZHx2DwAW-A[/youtube]

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juli 17, 2015, 15:44:44


 Iedereen herdenkt de ramp van een jaar geleden op zijn eigen manier. Valerie Pichel (21) uit Cuijk verloor haar buren bij de tragische crash. Voor haar is 17 juli 'nooit meer zomaar een datum', schrijft ze op Twitter.


Ze verwoordt haar gevoelens in een gedicht op haar blog:


De leegte, de stilte, het gemis

De zon schijnt, maar toch heb ik kippenvel.

Ver weg, is opeens dichtbij.

Het ongeloof, het is toch echt.

De wrede waarheid, ongrijpbare emoties.

Die lach, werd een traan.

Die vlucht, werd een laatste reis.

Die droomreis, werd een laatste bestemming.

Een overvliegend vliegtuig, staat gelijk aan pijnlijke gedachten.

Woede, wanhoop en verdriet, vergeten doe ik niet.

De fijne momenten, zijn laatste herinneringen.

Jullie thuis, is nu een leegte in de straat.

De leegte, de stilte, het gemis.

Een korte praatje, werd een laatste groet.

Een afscheid, werd voor altijd.

Ik zal jullie nooit vergeten...Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juli 16, 2015, 22:04:25
              R.I.P. en we wensen alle nabestaanden heel veel sterkte ...            
                         


         
Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juli 16, 2015, 18:42:22
Stille getuigen zijn overal in rampgebied

GRABOVO - Een groot stuk aluminium plaatwerk met blauwe letters, een tabellenboek van de piloten en een babyshirtje dat aan het vergaan is. Stille getuigen van rampvlucht MH17 zijn een jaar later nog overal zichtbaar in het uitgestrekte crashgebied in Oost-Oekra´ne.


Rebellen die met veel vertoon de plek van de herdenking in Grabovo 'beveiligen', speuren in het veld naar mogelijke explosieven en komen binnen een mum van tijd terug met drie stukken aluminium van de Boeing. Ze zetten de onderdelen naast het rijtje met knuffels, bij het monument voor de slachtoffers van de ramp dat daar net is verrezen.

De grote uitgestrektheid van het crashgebied en de soms erg dichte bebossing maken het bijna onmogelijk om alle kleine restanten op te ruimen. De meeste grote brokstukken zijn weliswaar naar Nederland gebracht voor onderzoek, maar zelfs een jaar later liggen er nog tamelijk grote, herkenbare resten in het rampgebied.

Bij Petropavlivka bijvoorbeeld ligt een stuk aluminium plaatwerk met delen van grote blauwe letters erop. Het meer dan 2 meter lange deel van de vliegtuigromp is terechtgekomen binnen de muren van een waterpompstation. De personeelsleden hebben er naar eigen zeggen vele malen melding van gemaakt bij de autoriteiten, maar het stuk aluminium is niet opgehaald.

Kleinere sporen zijn overal vindbaar. Een korte wandeling in een van de bossen bij Grabovo levert meerdere vondsten op. Meest herkenbaar zijn een venster van een scherm uit vermoedelijk ÚÚn van de vliegtuigstoelen en een langwerpig vliegtuigonderdeel met allerlei coderingen.

De akker bij Rozsipne waar de cockpit van de Boeing 777 terechtkwam, is bezaaid met stukjes elektronica. Ook liggen er onder meer een tabellenboek van de piloten en een babyshirtje. Op weer een andere plek, bij het plaatsje Dimitrova een blauw gordijn van de gebedsruimte van het rampvliegtuig aan een boom. Ook daar liggen stukken aluminium, mogelijk van het toestel.Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juli 16, 2015, 17:31:45
Schiphol biedt plek om MH17-ramp te herdenken

 Op luchthaven Schiphol kunnen mensen vrijdag stilstaan bij de vliegramp met de MH17, die dag precies een jaar geleden.

Dit kan volgens een woordvoerster buiten voor vertrekhal 3, waar vorig jaar ook de bloemenzee lag.


De luchthaven hangt verder de vlag halfstok, net als op veel andere plekken in het land. Het toestel van Malaysia Airlines, dat vorig jaar in het oosten van de Oekra´ne neerstortte, vertrok op 17 juli 2014 vanaf Schiphol en was onderweg naar de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur.

Alle 298 inzittenden, onder wie 196 Nederlanders, kwamen om het leven. De zegsvrouw zei niet te kunnen inschatten of en hoeveel mensen er op de luchthaven komen herdenken.
Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juli 16, 2015, 12:54:58
Regisseur Michiel van Erp (51) laat in zijn documentaire MH17:

Het  verdriet van Nederland zien hoe nabestaanden omgaan met het verlies van  hun dierbaren.

,,Het is vooral een film over de veerkracht van mensen." 

De documentaire is donderdagavond om 20.30 uur te zien op NPO 1


----->>>>    http://home.nowlive.eu/nieuws/46468

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juli 15, 2015, 15:11:01
'Pro-Russische rebellen schoten vliegtuig neer'

 Vlucht MH17 werd uit de lucht geschoten door pro-Russische rebellen. Dat staat in een conceptrapport van de Nederlandse Onderzoeksraad voor de Veiligheid die CNN in handen heeft.


Volgens Nederlandse onderzoekers zou er genoeg bewijs zijn dat vlucht MH17 van Malaysia Airlines  door pro-Russische rebellen is neergeschoten. Dat vertelt een bron die het rapport heeft gezien aan CNN.

Het conceptrapport zou honderden pagina's lang zijn. In het rapport zou onder andere worden uiteengezet welke raket is gebruikt om het vliegtuig naar beneden te halen en zou er worden ingegaan op welke baan de raket heeft afgelegd.

Een andere bron die CNN aanhaalt, zegt dat er in het rapport een precieze tijdlijn van de vlucht is opgenomen.

In het rapport wordt kritiek geuit op Malaysia Airlines, omdat zij geen goed beeld zouden hebben gehad van het conflictgebied in Oekra´ne. De Onderzoeksraad voor de Veiligheid onderzoekt de besluitvorming met betrekking tot het bepalen van de vliegroutes.

Een woordvoerder van de Onderzoeksraad voor Veiligheid zegt tegen RTL Nieuws dat het gaat om een vertrouwelijk conceptrapport. De publicatie van het rapport zal pas begin oktober zijn.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juli 03, 2015, 17:32:16
Kabinet wil VN-tribunaal voor daders MH17

Het kabinet wil een VN-tribunaal voor de berechting van de daders verantwoordelijk voor het neerhalen van vlucht MH17. Dat maakte minister-president Mark Rutte vrijdag bekend op zijn wekelijkse persconferentie na de ministerraad.


Een tribunaal heeft de voorkeur van het kabinet. ,,We moeten kijken of er draagvlak voor is'', zei de premier. Met een tribunaal heb je de ,,grootste kans op vervolging van eventuele daders''. De voorkeur voor een tribunaal is al meegedeeld in de VN-Veiligheidsraad.

Rutte kan ,,niet met zekerheid zeggen'' of er steun is voor een dergelijk tribunaal in de VN-Veiligheidsraad. Rutte wilde niet ingaan op de vraag of het tribunaal in Nederland moet komen. Ook over een tijdpad voor de komst van het tribunaal wilde hij niet speculeren. ,,Het kan snel, maar het kan ook iets langer duren''. Ook vergelijkingen met andere tribunalen ging hij uit de weg. Als deze optie niet lukt zijn er volgens hem nog andere ,,terugvalroutes'' zowel nationaal als internationaal.

Koenders
Na de ministerraad van vrijdag zei minister Koenders al dat een internationaal VN-tribunaal ,,een zeer belangrijke optie'' is voor het kabinet. De minister van Buitenlandse Zaken liet zich niet eerder zo duidelijk uit over een mogelijk tribunaal.

MaleisiŰ heeft donderdag al bij de VN-Veiligheidsraad aangedrongen op een MH17-tribunaal, zei de voorzitter van de VN-veiligheidsraad en VN-ambassadeur van Nieuw-Zeeland, Gerard van Bohemen.

Rusland
Rusland lijkt weinig voor deze keuze te voelen. Het plaatsvervangend hoofd van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken, Gennadi Gatilov, zei over het tribunaal: ,,Wij staan daar negatief tegenover. Wij achten dit idee voorbarig en contraproductief''. Rusland is permanent lid van de Veiligheidsraad en heeft vetorecht.

De Boeing 777 van Malaysia Airlines met 298 mensen aan boord werd op 17 juli vorig jaar boven het oosten van Oekra´ne vermoedelijk neergeschoten door een BUK-raket. Onder de doden zijn 196 Nederlanders. Er zijn aanwijzingen dat de raketinstallatie afkomstig was uit Rusland.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juni 29, 2015, 22:50:55
Hilversum herdenkt vliegramp MH 17: zonnebloem als symbool

HILVERSUM - Ook Hilversum staat 17 juli, precies een jaar na dato, stil bij de (vijftien Hilversumse) slachtoffers van de vliegramp MH 17. De Vituskerk is die dag vanaf 10.30 open uur voor iedereen die wil herdenken en/of het herdenkingsboek wil tekenen.


Voor de nabestaanden van de Hilversumse slachtoffers is er 's avond een kleine en besloten herdenkingsbijeenkomst in de Mariakapel van de St. Vitus.

Ook in de St Vitus ontvangen de scholen en sportverenigingen, die nauw betrokken zijn bij de Hilversumse slachtoffers, tussen 11.30 en 12.30 uur zonnebloemen, schrijft burgemeester Pieter Broertjes aan de gemeenteraad. De zaden hiervan zijn afkomstig uit het veld in Oekra´ne waar het vliegtuig is neergestort en opgekweekt door het Pinetum Blijdenstein. De scholen en verenigingen kunnen de Oekra´nse zonnebloemen bij de school of club planten. Broertjes, die deze week de zonnebloemen van dichtbij bekeek, hoopt dat hier zaden uit voortkomen die vervolgens kunnen worden doorgegeven aan de scholieren en sporters. 'Zij kunnen deze zaden thuis weer verder opkweken en planten. Op deze manier worden de slachtoffers door heel Hilversum en herinnering gehouden.'

Ook komen er zonnebloemen bij het stadskantoor, rotondes en de St. Vituskerk. Bij de Van Oudheusdenkazerne en in de tuin van de St. Vituskerk worden vijf zonnebloemen geplant die symbool staan voor de vijf Hilversumse gezinnen. Broertjes: 'Hopelijk wordt de zonnebloem in Hilversum het symbool van herdenking van de Hilversumse slachtoffers van de MH 17 ramp.'Bron:dichtbij.nl

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: MH17
« Reactie #215 Gepost op: juni 29, 2015, 22:50:55 »