Nowlive.eu

Registreren
 

Homo's moeten we niet tolereren, maar accepteren.
Eens16
Oneens1

LHBT’s
gelezen 73647 keer 0 leden en 1 gast bekijken dit topic.
juli 07, 2017, 13:16:13

Homohuwelijk definitief toegestaan in Duitsland

Homo's en lesbiennes In Duitsland kunnen definitief met elkaar trouwen. De wet voor de openstelling van het huwelijk voor homo's nam vandaag met de goedkeuring van de Bondsraad de laatste hindernis in het parlementaire proces.


De Duitse versie van de Eerste Kamer behandelde de wet vandaag tijdens de laatste vergadering voor het zomerreces. De Bondsdag had vorige week al groen licht gegeven voor openstelling van het huwelijk voor mensen van gelijk geslacht. Homostellen in Duitsland hebben hiervoor tientallen jaren strijd gevoerd. Sinds 2001 kende Duitsland al wel het geregistreerd partnerschap voor homo's.

Het debat op dit punt kwam onlangs in een stroomversnelling toen de Duitse bondskanselier Angela Merkel (CDU) verrassend het christen-democratische standpunt van een duidelijk 'nee' opgaf. In plaats daarvan liet ze het aan de fractieleden individueel over hoe ze over de kwestie wilden stemmen. De andere fracties in de Bondsdag maakten vervolgens haast om snel tot besluitvorming te komen.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: LHBT’s
« Reactie #104 Gepost op: juli 07, 2017, 13:16:13 »

mei 23, 2017, 11:03:03
Homopaar Atjeh krijgt in het openbaar stokslagen

Twee mannen die betrapt waren toen zij seks met elkaar hadden, zijn vandaag in de Indonesische provincie Atjeh in het openbaar gestraft. De gemaskerde mannen kregen op een podium elk 82 stokslagen toegediend, terwijl honderden mensen toekeken.


Velen filmden de afranseling met hun smartphones en beelden daarvan werden ook live gestreamd naar een groter publiek.

Atjeh is de enige provincie in Indonesië waar naast het landelijke wetboek van strafrecht ook het islamitische recht geldt. In Atjeh zijn in het verleden al mannen en vrouwen die ongehuwd seks hadden in het openbaar afgeranseld, maar dinsdag was het voor het eerst dat homo's werden gestraft.
Extra stokken

De politie scheidde mannen van vrouwen in de menigte die toekeek. Tien mannen in bruine gewaden met kappen stonden met extra stokken gereed voor het geval er een bij het toedienen van de slagen zou breken.

Acht andere mannen en vrouwen kregen ook stokslagen voor andere vergrijpen voordat de twee mannen aan de beurt waren. Toen het voorbij was werden zij van het schavot geholpen.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


mei 09, 2017, 01:36:19
Douwe Bob: het gebeurde in ‘the heat of the moment’

Op een van de foto’s bij het coververhaal in de nieuwe L’HOMO poseert singer-songwriter Douwe Bob (24) op zijn cowboylaarzen na naakt, liggend op een paard. De populaire singer-songwriter, die Nederland vorig jaar vertegenwoordigde op het Eurovisie Songfestival, volgt Jan Versteegh en Tim Hofman op als fotomodel van de jaarlijkse uitgave van de makers van LINDA.

Waarom lig je naakt op een paard?


Vooral omdat het van me werd verlangd, haha. Maar ook omdat het me een spannende foto leek. Het is niet zo van: ‘hé Douwe, doe je mee aan de L’HOMO en wil je naakt over een paard gaan liggen? Het gebeurde in the heat of the moment. Je werkt ernaartoe zal ik maar zeggen.

Voelde je je op je gemak?

De eerste dag liep ik nog schromend met een handdoekje om mijn middel op de set rond. Maar al snel dacht ik: fuck it. Ook omdat de foto’s zijn gemaakt door Marc de Groot, die ik goed ken. Hij heeft ook cover voor mijn derde album Fool Bar gemaakt. Maar de belangrijkste reden om dit te doen is dat ik een steentje wil bijdragen aan de homo-emancipatie. Er zijn veel kids die worstelen met hun geaardheid. Als ik één jongen of één meisje over de streep kan trekken om uit de kast te komen, is deze shoot al waardevol geweest.

Heb je zelf ook geworsteld?

Bij mij ging het gelukkig heel relaxed. Toen ik in de brugklas zat en mijn vader belde om te zeggen dat ik ineens verliefd was op een jongen zei die: ‘jongen, je bent verliefd. Dat is toch prachtig!’ Toen was het gesprek voorbij. Als ik een percentage zou moeten noemen, zit ik qua seksuele voorkeur op 65 procent vrouwen en 35 procent mannen. Volgens mij heeft iedereen zijn eigen verdeling.

Er wordt gezegd dat Nederland steeds onverdraagzamer wordt. Merk je dat?

Zeker. Ik ga vaak uit in Amsterdam en ik heb ook gezien dat mensen vanwege hun geaardheid de gracht in worden geflikkerd. Amsterdam gay capital? Ik geloof er geen moer van.

Je hebt zelf ook een café (The Fool Bar in Amsterdam); merk je het daar ook?

Ik keer heb er één keer iemand uitgezet. Omdat-ie homo was. Nee hoor, grapje. Nee, het ging om twee rockabilly dudes die er heel cool uitzagen. Ze waren aan het rock-‘n-roll-dansen, maar er was geen female counterpart. Toen ik zei dat ik wel even als vrouw wilde fungeren, begon een van die gasten een heel verhaal dat dansen met een andere man niet kon. Hebben we hem eruit gezet, want mijn kroeg kom je niet in als je zo denkt.

Bron:metronieuws.nl

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


april 21, 2017, 23:41:14

12 miljoen 'ongepaste' LHBT-video's weer zichtbaar op YouTube


Een maand geleden kreeg YouTube veel kritiek over zich heen, toen de site filmpjes met LHBT-inhoud wegliet uit de zoekresultaten als de 'beperkte modus' aan stond. Vandaag maakte het platform bekend dat de video's weer te bekijken zijn.

De beperkte modus op YouTube zorgt ervoor dat video's die ongepast of schadelijk zijn niet in de zoekresultaten opduiken. De modus wordt vaak gebruikt om kinderen te beschermen tegen ongepaste content. Dat filmpjes met verwijzingen naar homoseksualiteit, biseksualiteit of transseksualiteit hier ook onder vielen, kwam YouTube op flink wat kritiek te staan.
Fout

Volgens YouTube was de oorzaak een fout in de systemen. ,,Aan de technische kant hebben we een probleem opgelost waarbij video's ten onrechte werden uitgesloten'', aldus het videoplatform in een verklaring. ,,Er zijn nu twaalf miljoen extra video’s van allerlei categorieën - inclusief honderdduizenden met LHBTI+-content - beschikbaar in de beperkte modus.''

Daarnaast is er een apart formulier gemaakt waarin videomakers en kijkers feedback kunnen geven over de beperkte modus. ,,We gebruiken deze informatie om ons automatische systeem in de toekomst te verbeteren.''

Overigens is niet alle content zichtbaar gemaakt. Diverse video's met verwijzingen naar onder meer seks, geweld en drugs en alcohol worden nog wel uit de beperkte modus geweerd.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


april 08, 2017, 14:37:34

Mishandelde Ronnie nog zeker halfjaar zonder tanden


ARNHEM - De vorige week mishandelde Ronnie Sewratan-Vernes (31) moet nog zeker een halfjaar zonder voortanden doorbrengen. Dat vertelde hij in een interview aan Omroep Gelderland.


Ronnie werd vorige week samen met zijn partner Jasper in Arnhem belaagd, naar eigen zeggen omdat ze hand in hand liepen. Volgens hem is het bot in zijn kaak kapot. ,,Dat moet helen. Dat duurt minimaal vijf maanden. Dan pas kunnen de definitieve tanden gezet worden.’’

Tijdens het interview vertelde hij onder meer dat hij door de mishandeling moeilijk kan eten en maar liefst 3,5 kilo is afgevallen.
Manifestatie

Zaterdagmiddag is er op het Gele Rijdersplein in Arnhem een manifestatie om Ronnie en Jasper te steunen. Het homopaar hoopt dat er veel mensen op af komen.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


april 05, 2017, 21:23:51
#99

Duizend mensen lopen mars tegen homogeweld


Verschillende Amsterdamse jongerenorganisaties van politieke partijen organiseren woensdagavond een mars om aandacht te vragen voor geweldsincidenten tegen homo's.


Leden van JOVD Amsterdam (VVD), JS (PVDA), Dwars (GroenLinks), de JD (D66) en het CDJA (CDA) zijn om 19.00 uur hand in hand vanaf de Dam vertrokken richting het Homomonument bij de Westermarkt. Een stoet van zo'n duizend mensen loopt via het Rokin en de Reguliersdwarsstraat naar het monument.

Ellie Lust, woordvoerder van de politie en voorzitter van het politienetwerk Roze in Blauw, dat zich richt op de lhbt-gemeenschap in Amsterdam, begeleidt de stoet.

Daarmee geven ze gehoor aan de oproep van journalist Barbara Barend. Zij riep na het geweldsincident tegen een homostel in Arnhem op om foto's te plaatsen op sociale media waarop twee mannen of twee vrouwen hand in hand lopen.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


april 04, 2017, 14:16:25
#98
Tolereren? Nee. Accepteren!'

 Ronnie en Jasper (foto) zijn dankbaar. Vele Nederlanders lieten zich hand in hand fotograferen, om het mishandelde homostel een hart onder de riem te steken en te ageren tegen homohaat. 'We halen zó veel steun uit alle reacties'. Özcan Akyol reageert. En een overzicht van de 'hand in hand-campagne'.


,,Moeten we dit tolereren? Nee, natuurlijk niet. Tolerantie is een modewoord dat bedacht is door mensen die de afwijking van anderen met tegenzin gedogen. Er schuilt een superioriteitsdenken in het idee dat we een oogje moeten toeknijpen als twee geliefden van dezelfde sekse in het openbaar met elkaar zoenen. In Nederland mag iedereen zich op basis van gelijkwaardigheid manifesteren. Verliefdheid laat zich niet leiden door de terreur van de onaangepasten. Het gaat dus niet om tolerantie, het draait allemaal om acceptatie. Wat we op deze foto zien, behoort tot de kernwaarden van onze liberale staat: vrijheid en gelijkheid. Aan deze verworvenheden valt niet te tornen."  - Özcan Akyol

Kijk voor Foto's en reakties

-->>  http://www.ad.nl/binnenland/tolereren-nee-accepteren~aa9bda2c/Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


april 04, 2017, 00:51:02
#97
HAND in HAND voor DIVERSITEIT

De Arnhemse LHBTI-gemeenschap is afgelopen weekend in zijn hart geraakt. Twee mannen zijn gemolesteerd omdat ze hand in hand door de stad liepen. Met een betonschaar is één van hen toegetakeld waarbij zijn tanden uit de mond geslagen zijn. Dit kan niet, dit mag niet en is onacceptabel voor iedereen die diversiteit toejuicht, vindt het samenwerkingsverband Gay Horeca Arnhem.


Gay Horeca Arnhem roept daarom iedereen op om op zaterdag 8 april om 17.00 uur naar het Jansplein in Arnhem te komen om samen hand in hand te staan voor diversiteit en de slachtoffers een hart onder de riem te steken. “Dit onrecht moeten we niet over ons heen laten gaan. Het is tijd voor een signaal naar de samenleving: Nederland is een land waar iedereen zichtbaar zichzelf moet kunnen zijn, ongeacht geaardheid, gender, afkomst, geloof of huidskleur!”, laat de organisatie weten. Zie voor meer informatie – Hand-in-Hand-voor-Diversiteit-Facebookevent.

De Arnhemse Gay Horeca wil met deze actie laten zien dat ze samen en met elkaar op willen staan voor deze twee slachtoffers en alle anderen die hier mee te maken hebben gehad. “De LHBTI-gemeenschap staat voor tolerantie en acceptatie en deze waarden willen we uitdragen als signaal voor de toekomst. We zijn wie we zijn en blijven strijdbaar voor onze rechten opkomen. Hand in hand lopen mag geen angst opleveren, het tonen van genegenheid mag geen risico met zich meebrengen van een verminkt gezicht.”

[Bron/Illustratie: Gay Horeca Arnhem]

Het COC vecht voor LHBT-rechten. Vecht mee!Bron:COC.nl

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


april 03, 2017, 17:18:38
#96
De Utopianen laten van zich horen om geweld tegen homo’s te stoppen.

Afgelopen weekend werd in Arnhem een homostel mishandeld door een groep van zes tot acht jongeren. Beide mannen werden aangevallen en een van hen werd zelfs mishandeld met een betonschaar. Vandaag riep sportjournaliste Barbara Barend heel Nederland op hand in hand foto’s te maken en deze op Instagram te plaatsen, met bijbehorende hashtag #allemannenhandinhand.


Ook de Utopianen waren erg aangeslagen door het nieuws en besloten daarom vandaag mee te doen aan deze actie. Bas en Cemal nemen het voortouw en lopen hand in hand op de liefdesbrug, waar Romy foto’s van ze maakt. Daarna betrekken de twee heren Kevin en Jacco bij hun actie. Ook dit duo poseert voor de camera, en staat daarmee op tegen geweld tegen homo’s.Bron:utopiatv.nl

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


april 02, 2017, 15:32:24
#95

Homo's in Arnhem belaagd met betonschaar


Update  De politie heeft twee aanhoudingen verricht, nadat dit weekeinde twee homoseksuele mannen uit Arnhem met een betonschaar werden belaagd door een groep jongens. Bij een van de twee werden met het gereedschap vier tanden uit de mond geslagen, zo meldt een van de twee slachtoffers op Facebook.


Het stel is deze zondagmiddag op het politiebureau om aangifte te doen. De politie meldt dat nog niet alle verdachten zijn aangehouden. Het stel, 31 en 35 jaar, zou op de Nelson Mandelabrug om vier uur ' nachts zijn belaagd door een groep van zes tot acht fietsers. De twee aangehouden jongens zijn 14 en 20 jaar en komen uit Arnhem en Gennep.

De politie zegt sterke aanwijzingen te hebben dat de slachtoffers vanwege hun geaardheid zijn uitgescholden en mishandeld. Getuigen worden opgeroepen zich te melden.

Jasper Vernes-Sewratan meldt de mishandeling op Facebook. Hij vertelt daar dat hij met zijn vriend na het stappen onderweg was naar huis toen de groep jongens hen lastigviel. Ze werden uit elkaar getrokken, waarna Vernes-Sewratan zich los wist te vechten.
Lip gescheurd

Al snel zag hij wat zijn vriend was aangedaan. 'Zijn bovenste lip is ingescheurd en hij is maar liefst 4 voortanden en deels een 5e tand kwijt door de klappen, de lip is inmiddels gehecht in het ziekenhuis maar de tanden zijn een groter probleem en moeten opnieuw gezet worden.'

Vernes-Sewratan zegt aangeslagen te zijn door het voorval. 'Dat dit nog kan gebeuren anno 2017 is onbegrijpelijk en niet te snappen want uiteindelijk zijn wij gewoon Nederlanders in ons eigen land maar het dus mag zo blijkbaar niet zijn qua homoseksualiteit.'Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


maart 04, 2017, 01:46:42
#94
Kun je het je voorstellen, 90 jaar in de kast zitten?


Opa (95) verzamelt eindelijk voldoende moed om uit de kast te komen. De populaire YouTuber Davey Wavey heeft een ontroerende video op zijn kanaal gepost waarin hij Roman interviewt, een 95-jarige opa die pas kortgeleden aan zijn familie heeft verteld dat hij homo is. Roman heeft 90 jaar gewacht om uit de kast te komen, maar is zijn geloof in de ware liefde nooit verloren.


Wavey kwam in contact met Roman via diens kleinzoon Brandon Gross, die momenteel werkt aan een documentaire over zijn opa onder de titel 'On My Way Out'. Roman is 67 jaar getrouwd, heeft twee kinderen, vijf kleinkinderen en een achterkleinkind. Al sinds zijn vijfde weet hij dat hij homoseksueel is. ,,Er waren dingen over mij waarvan ik wilde dat de wereld ze zou weten," zegt hij.

,,Ik vertelde hen dat ik geboren ben en dat ik mijn hele leven homo was. Ik vertelde hen de hele tragedie van mijn leven en toen begrepen ze wat mij overkomen was," aldus Roman. ,,Kun je het je voorstellen, 90 jaar in de kast zitten?" vraagt hij aan Wavey.
Levenspartner

Ondanks zijn hoge leeftijd hoopt Roman nog een mannelijke levenspartner tegen te komen. Wanneer Wavey vraagt op wat voor type hij valt, geeft Roman een hartverwarmend antwoord: ,,Het maakt me niet uit hoe hij eruitziet," zegt hij. ,,Ik kijk niet naar het gezicht, ik kijk naar het hart. Iemand om tegenaan te leunen... iemand die het hart voelt kloppen.''

,,Ik zal er heel eerlijk over zijn. Ik heb geen mentale of fysieke connecties nodig, maar ik wil het. Ik wil gaan slapen en iemand dicht bij me hebben. Alleen maar om zeker te zijn dat er iemand om me geeft."
Worsteling

,,Ik denk dat er veel te leren valt uit deze video", zegt Wavey tegen The Huffington Post. ,,Het biedt een soort van inzicht in de geschiedenis, van hoe ver we gekomen zijn. En van de dingen waarmee deze man geworsteld moet hebben.''

Velen vochten volgens Wavey met bloed, zweet en tranen voor de erkenning van homoseksualiteit, zodat de wereld er vandaag anders uitziet en minder mensen zich gedwongen voelen om in de kast te blijven. Maar er is ook de ruwe menselijkheid. ,,Of je nu gay bent of niet, het verhaal van Roman beroert de gemoederen van ons allemaal. In een tijd waarin de wereld vaak verdeeld aanvoelt, is het goed om herinnerd te worden aan onze gemeenschappelijke menselijkheid."   

.[video=580,380]//www.youtube.com/embed/USukifYeFVo[/video]

Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


februari 15, 2017, 01:24:35
#93

Beelden zware mishandeling homo's Amsterdam getoond


VideoIn het tv-programma Opsporing Verzocht zijn vanavond beelden getoond van de zware mishandeling van een homoseksueel echtpaar op de De Ruijterkade in Amsterdam. Op de beelden is te zien dat drie jongens met scooters de mannen van 51 en 55 jaar belagen. Dat gebeurde in de nacht van 15 op 16 oktober.


Waarschijnlijk hadden de jongens hun slachtoffers uitgekozen wegens hun seksuele geaardheid. Op de beelden is te zien dat de drie jongens de twee mannen met hun scooters de pas afsneden. Het echtpaar was toen net van de pont tussen Amsterdam-Noord en Amsterdam CS gereden.

De mannen kwamen ten val en kregen daarna klappen en schoppen. In Opsporing Verzocht zijn geen beelden van de rest van de mishandeling getoond, omdat die te schokkend zijn. Wel is een duidelijk beeld getoond van een van de daders achterop de scooter bij een kompaan.

Enkele studenten grepen in en joegen de jongens weg bij een van de twee mannen die op de grond lag. Een van de mannen lag voor langere tijd in het ziekenhuis.  Een van de omstanders die de mannen hielp, werd vervolgens ook uitgescholden.


.[video=580,385]https://www.youtube.com/embed/o7-h7FsGBXQ[/video]

Bron":AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


februari 04, 2017, 01:04:11
#92
Kieswijzer voor homo’s en lesbiennes online

AMSTERDAM - Het COC heeft vrijdagavond Gayvote.nl gelanceerd, een kieswijzer voor homo’s, lesbiennes, biseksuelen, transgenders en interseksepersonen (LHBTI). COC-voorzitter Tanja Ineke gaf het startschot in Amsterdam, tijdens een verkiezingsdebat dat door de belangenorganisatie was georganiseerd.


Op de website zijn standpunten te vinden van politieke partijen over kwesties als het al of niet vergoeden van de hiv-preventiepil en wel of geen verbod op discriminatie van trans- en interseksepersonen. Ook is te zien hoe partijen de afgelopen tijd hebben gestemd over zaken als de afschaffing van de weigerambtenaar en aparte opvang voor homo-vluchtelingen.

Op Gayvote.nl staan ook profielen van ’regenboogkandidaten’: (kandidaat-)Kamerleden die zelf LHBTI zijn of daar zeer tolerant tegenover staan.

Tijdens het verkiezingsdebat bleek dat er een Kamermeerderheid is voor een expliciet verbod op discriminatie van transgenders en interseksepersonen. VVD, PvdA, D66, CDA, GroenLinks, Partij voor de Dieren, SP en 50PLUS lieten tijdens het debat weten een dergelijk verbod te steunen. D66, PvdA en GroenLinks dienden onlangs een initiatiefwetsvoorstel in voor zo’n discriminatieverbod.Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


oktober 19, 2016, 22:52:13
#91

Homostel krijgt lief briefje van buurvrouw: Ik bid voor jullie


Talloze facebookgebruikers zeggen het 'vertrouwen in de mensheid' terug te hebben na het zien van een briefje dat de Amsterdamse Bas de Brouwer (28) onlangs kreeg. Een dag nadat een homokoppel was mishandeld op de pont in de hoofdstad, stopte buurvrouw Fleur een boodschap in de brievenbus van Bas en zijn man. ,,Ik bid dat jullie veilig over straat kunnen lopen zonder dat een gek jullie lastigvalt.''


,,Kan wel janken'', schrijft ze verder. ,,Ik vind jullie hartstikke lief.''

Het handgeschreven briefje raakte fotograaf Bas diep. ,,Het is heel vertederend'', zegt hij tegen deze site. ,,De anti-homoflyers die onlangs werden verspreid, drukten me met de neus op de feiten. Iedere idioot kan zoiets printen, maar zulke gedachten bestaan kennelijk nog. Ik was moedeloos.''

Juist daarom kwam de boodschap van zijn buurvrouw zo binnen. ,,Ik besefte weer: de vredelievende en tolerante mensen zijn er ook nog. En die groep is veel groter en dichterbij. Letterlijk naast de deur in dit geval.''

Dialoog
Bas besloot het briefje op Facebook te delen om te laten zien dat de tegenbeweging ook 'menselijk' kan zijn.

,,De flyers waren radicaal, maar de reacties ook'', zegt hij. ,,Mensen gingen met posters van tongende mannen de straat op. Dan is het hard tegen hard, dan is er geen dialoog. En die moet er juist wel zijn. We moeten begrip kweken; roepen dat we het verwachten heeft weinig zin.''

Bas en Hidde, die afgelopen juli trouwden, hebben hun buurvrouw nog niet over het briefje gesproken. ,,Maar we hebben een boodschap teruggestuurd. Daarin staat met grote letters dat ze een enorme schat is.''

`Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


augustus 06, 2016, 21:55:48
#90
.[video=580,385]//www.youtube.com/embed/JhowpZdNYIM?rel=0[/video]


Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: LHBT’s
« Reactie #90 Gepost op: augustus 06, 2016, 21:55:48 »