Nowlive.eu

Registreren
 

Homo's moeten we niet tolereren, maar accepteren.
Eens16
Oneens1

LHBT’s
gelezen 73726 keer 0 leden en 1 gast bekijken dit topic.
augustus 06, 2016, 21:48:48
#89
.[video=580,380]//www.youtube.com/embed/jS97Qx8Sa-E?rel=0[/video]

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: LHBT’s
« Reactie #89 Gepost op: augustus 06, 2016, 21:48:48 »

augustus 06, 2016, 21:44:41
#88
.[video=580,385]//www.youtube.com/embed/FZm_s2A3cFo?rel=0[/video]

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


augustus 06, 2016, 14:18:05
#87

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


augustus 06, 2016, 11:26:10
#86
Stad is klaar voor extra beveiligde Canal Parade

 Een stoet bont versierde boten, met nog uitbundigere opvarenden en natuurlijk een uitzinnig publiek langs de kant. Om 13.30 uur barst de jaarlijkse Canal Parade weer los. Het feest van homoseksuelen, lesbiennes, transgenders en biseksuelen (LHBT) en alle andere mensen die mee komen vieren, kent dit jaar een bijzondere editie.


De Canal Parade maakt dit jaar deel uit van de Europride. Al 14 dagen lang zijn er diverse evenementen in de stad. Morgen wordt de Pride afgesloten met een feest op het Remnbrandtplein. Maar niet voordat vandaag 80 versierde boten een tocht door de binnenstad gemaakt hebben. Vanaf het Westerdok vaart de stoet via de Prinsengracht naar de Amstel. Vervolgens wordt er linksaf geslagen naar de Nieuwe Herengracht, om te eindigen bij het Scheepvaartmuseum.

Extra beveiligde editie
De 21e editie van de Canal Parade is ook een extra beveiligde editie. Zo is er meer politie op de been dan bij voorgaande parades en zijn wegen rondom de binnenstad autovrij gemaakt. Ook zijn er andere maatregelen getroffen om het festijn veilig te laten verlopen. Aanleiding is de extra waakzaamheid die momenteel bij dit soort grote evenementen geldt. Burgemeester Van der Laan deed gisteravond een oproep om naar de Canal Parade te komen om de vrijheid te vieren.

Bijzondere deelnemers zijn dit jaar onder anderen de homoseksuele imam Ludovic-Mohamed Zahed op de World Religion Boat, waarop alle wereldreligies zijn vertegenwoordigd. Ook is er een boot met 'roze' bejaarden. Hierop zitten alleen 75-plussers.

Kijk live mee op AT5
Wie het feest liever thuis vanaf de bank bekijkt: schakel in op AT5. We varen mee tijdens de Canal Parade en natuurlijk wordt er live verslag gedaan. Van 13.45 tot 17.00 uur is er een speciale live-uitzending. Volg AT5 vooral ook op Facebook, want ook daar is de Canal Parade live te bewonderen.


Live ---->>>   http://www.at5.nl/liveBron:AT5


Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juli 23, 2016, 16:25:20
#85

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juli 21, 2016, 02:26:27
#84
Regenboogvlag-emoji komt er officieel

 Het wordt op korte termijn mogelijk om via Whatsapp of Twitter een regenboogvlag-emoji te versturen. Dat heeft Unicode, het officiële consortium dat over emoji’s gaat, laten weten.


Amsterdammer Maurice Beljaars deed vorige maand een verzoek bij het consortium, omdat hij het raar vond dat de emoji niet bestond. Het nieuwe icoontje wordt met voorrang toegevoegd, zodat het al voor het einde van het jaar beschikbaar komt. De andere nieuwe emoji's worden pas volgend jaar juni verwacht.

Dit is mogelijk omdat de regenboogvlag wordt samengesteld uit een witte vlag-emoji en een regenboog-emoji. De regenboogvlag is het symbool van de LHBT-gemeenschap.

Unicode werd in juni 2015 al per e-mail gevraagd om een regenboogvlag toe te voegen. Daar kwam het verzoek van Beljaars bovenop, zo schrijft het consortium.Bron:AT5

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juli 04, 2016, 00:51:06
#83
Homostel in Nieuw-West met de dood bedreigd

 Een bewoner van Nieuw-West wordt samen met zijn vriend naar eigen zeggen stelselmatig gepest en bedreigd door buurtbewoners.


Op Facebook doet de man zijn verhaal. Volgens hem worden er onder meer stenen tegen zijn raam gegooid en worden ze tot diep in de nacht wakker gehouden. 'We hebben Marokkaanse buren, en twee mannen die naast hen wonen, dat kan echt niet. Alle homo's moeten dood. Ik zal niet beschrijven wat er allemaal gezegd is, te smerig voor woorden.'

Volgens de man doet de politie niets aan de situatie. 'Misschien zijn ze ook bang? Of nemen ze twee mannen die bij elkaar wonen niet serieus?'. Hij wil de stad het liefst zo snel mogelijk verlaten, maar heeft voor woningen buiten de stad nog geen urgentie voor een sociale huurwoning gekregen.

'De treiteraars moeten weg!'
Stadsdeel Nieuw-West laat weten de zaak hoog op te nemen. Stadsdeelvoorzitter Achmed Baadoud: 'Ik pak dit direct op. Jammer dat het stel mij niet heeft weten te vinden. Zij gaan wat mij betreft niet verhuizen, maar de treiteraars moeten weg. Wij tolereren en accepteren dit gedrag niet.'

Kamervragen
De politieke partij VNL heeft inmiddels Kamervragen gesteld. 'Bent u, in navolging van onze fractie, van mening dat niet de slachtoffers maar de daders hun wijk/stad dienen te verlaten? Zo ja, op welke wijze wordt dit bedreigde stel geholpen?', is een van de vragen.

Ook D66 in de gemeenteraad en de bestuurscommissie Nieuw-West heeft aangekondigd bij de verantwoordelijke bestuurders om opheldering te gaan vragen. 'Schande! Reden om vragen over te stellen', aldus Jeroen Mirck van D66 Nieuw-West.

Aangifte
Een woordvoerder van de politie zegt tegen AT5 dat een aangifte is gedaan van bedreiging en een melding van een burenruzie. Bij de laatste melding heeft de politie 'bemiddelend opgetreden' en zijn de buren met elkaar in gesprek geweest. 'De zaak heeft ruimschoots onze aandacht', aldus de woordvoerder.Bron: AT5

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juni 16, 2016, 19:02:53
#82

Amsterdam praat met lhbt'ers na Orlando


De Amsterdamse driehoek van gemeente, politie en justitie gaat om tafel met LHBT-organisaties na de gebeurtenissen in Orlando. De aanslag op een homoclub in de Amerikaanse stad heeft ook in ons land onrust veroorzaakt onder lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders (LHBT).


Na eerdere terreuraanslagen deed de driehoek dit eveneens met onder meer de Joodse gemeenschap, in Amsterdam gevestigde media en theaters en poppodia. Burgemeester Eberhard van der Laan schrijft in een brief aan vertegenwoordigers van de LHBT-gemeenschap dat hij het zich kan voorstellen dat de schietpartij in Orlando tot zorgen en vragen heeft geleid.

Veiligheid
Tijdens de bijeenkomst willen de gemeente, politie en justitie ze bijpraten over wat de overheid zoal doet en over wat de organisaties zelf kunnen doen om zich te beschermen.

Het dreigingsniveau in ons land is volgens Van der Laan sinds 2013 substantieel. Daardoor is ook de kans reëel dat er in Amsterdam een aanslag plaatsvindt. Daarom zijn er de afgelopen jaren allerlei maatregelen genomen, zichtbaar en onzichtbaar. De burgemeester benadrukt dat het begrijpelijk is dat mensen bang worden van de aanslagen in het buitenland, maar dat ze hun leven er niet door moeten veranderen en gewoon naar een café moeten blijven gaan, of naar een concert of naar de Europride later dit jaar.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juni 12, 2016, 21:39:41
#81
Vergoed borstconstructie transvrouwen!

Vergoed borstconstructie voor transgendervrouwen uit de basisverzekering. Die oproep doen Patiëntenorganisatie Transvisie, COC Nederland en Transgender Netwerk Nederland in een brief aan de Tweede Kamer en minister Schippers (VWS). De Kamer spreekt op 16 juni over de kwestie.


Schippers stuurde op 20 mei een conceptregeling naar de Tweede Kamer waarin borstconstructie alleen wordt vergoed voor vrouwen met een medische aandoening (agenesie, aplasie). In de praktijk heeft deze regeling geen betekenis voor transvrouwen omdat deze aandoening bij hen zelden voorkomt.

De belangenorganisaties vragen de Kamer in hun brief om er alsnog voor te zorgen dat borstconstructies voor transvrouwen worden vergoed. Volgens hen is borstconstructie voor de meeste transvrouwen een onlosmakelijk onderdeel van de transitie van man naar vrouw.

Transgenders krijgen behandelingen als borstconstructie, gelaatscorrecties en erectieprothesen sinds 2005 niet meer vergoed.

Het COC, Patiëntenorganisatie Transvisie en Transgender Netwerk Nederland riepen minister Schippers en de Tweede Kamer in november middels een brandbrief op om de hele medische behandeling voor transgenders weer te gaan vergoeden. Ook het College voor de Rechten van de Mens, de Raad van Europa en het VN-Vrouwenrechten Comité hebben Nederland hiertoe opgeroepen. Aan de oproep van deze mensenrechteninstanties wordt in het huidige besluit van minister Schippers geen gehoor gegeven.Bron:COC.nl

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juni 12, 2016, 21:36:37
#80
Koningin Máxima opent internationaal congres transgenderzorgHare Majesteit Koningin Máxima opent zaterdagochtend 18 juni in het medische centrum van de Vrije Universiteit (VUmc) in Amsterdam een internationaal congres over gezondheidszorg voor transgenders.


Bij het congres komen ruim 800 professionals uit de internationale medische wereld bijeen om kennis en ervaring op het gebied van genderdysforie te delen. Genderdysforie gaat over gevoelens van ongemak over, en zelfs afkeer van het eigen biologische geslacht. In ons land is het mogelijk om een geslachtsaanpassende behandeling te ondergaan. In 2015 zijn zo’n 1.000 mensen verwezen naar de drie gendercentra (Amsterdam, Groningen en Leiden).

Het thema van het congres is ‘Growing: Empowerment, Expertise, Evidence’. Koningin Máxima opent het congres en woont de lezing ‘Transgender Holland, sixty years of culture and care’ bij.

De organisatie is in handen van Transvisie Zorg en het VUmc Kennis- en Zorgcentrum voor Genderdysforie. Het congres staat onder auspiciën van de WPATH, de World Professional Association for Transgender Health, een internationale vereniging van beroepsbeoefenaren in de genderzorg.

Het is voor het eerst dat een lid van het Koninklijk Huis deelneemt aan een bijeenkomst waar het specifiek om transgenders gaat. Op 16 mei 2013 was Hare Majesteit Koningin Maxima aanwezig bij het officiële Europese congres over LHBT-emancipatie in de Ridderzaal in Den Haag. Die bijeenkomst werd georganiseerd in het kader van IDAHOT – de Internationale Dag tegen Homo/Bi/Intersekse/Transfobie.[Bron: RVD – Foto Koningin Maxima: CC-Koninklijk Huis/Erwin Olaf]


Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


mei 04, 2016, 14:19:10
#79
COC boos op Jehova's om kinderfilmpje

AMSTERDAM - Het COC is boos op de Jehova's getuigen om een kinderfilmpje dat op hun site staat. Volgens de belangenvereniging voor homoseksuelen is de boodschap van het filmpje dat LHTB's naar de hel gaan en dat hun seksuele gerichtheid kan worden veranderd.


,,De verpakking is suikerzoet, maar de boodschap is bitter, harteloos en schadelijk'', stelt COC-voorzitter Tanja Ineke. ,,Zo’n filmpje kan LHBT-kinderen in Jehovagezinnen tot wanhoop drijven.'' LHBT staat voor lesbiennes, homoseksuelen, bikseksuelen en transgenders.

Het COC vraagt de Jehova’s getuigen het filmpje te verwijderen en dringt aan op een gesprek over de kwestie. Dat gebeurt mede namens het LKP, de koepelorganisatie voor christelijke LHBT’s.

Ineke wijst erop dat seksuele gerichtheid niet kan worden veranderd en dat pogingen daartoe tot ernstige psychische schade kunnen leiden.

In het filmpje komt een schoolmeisje thuis met een tekening van een vader, moeder en twee kinderen. Ze vertelt aan haar moeder dat een klasgenootje een tekening van twee moeders en hun kind had gemaakt. De moeder kijkt uiterst bezorgd en legt vervolgens uit dat het paradijs voor deze mensen niet is weggelegd tenzij ze ‘veranderen’.

Het COC vindt het kwalijk dat Jehova’s getuigen hun kinderen met deze intolerante, kwetsende en schadelijke boodschap terug naar school sturen. ,,Laat de Jehova’s getuigen er voor zorgen dat LHBT’s zich veilig voelen in hun gemeenschap in plaats van zo’n harteloze boodschap te verkondigen'', aldus Ineke.https://www.jw.org/nl/wat-de-bijbel-leert/gezin/kinderen/word-jehovahs-vriend/filmpjes/een-man-een-vrouw-huwelijk/

Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


april 12, 2016, 18:30:12
#78
Spelers Excelsior met regenboogveters

ROTTERDAM - Een aantal voetballers van Excelsior voetbalt zondag in de thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen met regenboogveters in de schoenen. De Rotterdamse club wil daarmee aandacht vragen voor homoacceptatie in de sport.


Voetbalbond KNVB is al een tijd bezig om het onderwerp homoseksualiteit binnen de voetbalwereld bespreekbaar te maken. In een onderzoek van onder meer voetbalvakbond VVCS gaf 82 procent van de profvoetballers in Nederland ruim een jaar geleden aan dat het in het huidige klimaat 'heel moeilijk' is om als homo in de openbaarheid te treden.

Excelsior is de eerste club uit het betaalde voetbal in Nederland die zo'n zichtbare actie onderneemt. Eerder vroegen Duitsland, Frankrijk, België en Italië op soortgelijke manier aandacht voor een homovriendelijker klimaat in het voetbal. Spelers die homoseksueel zijn, komen in bijna alle gevallen pas na hun voetballoopbaan uit de kast.

Excelsior-spelers Luigi Bruins, Daan Bovenberg en Sander Fischer dragen zondag sowieso regenboogveters in plaats van zwarte veters. Mogelijk voegen zich daar nog spelers van de Rotterdamse club bij.Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


april 08, 2016, 19:42:45
#77
COC: 'Voorlichting over LHBT's aan leraren nodig'

 Mensen die het onderwijs in willen, zouden op de docentenopleiding verplicht voorlichting moeten krijgen over seksuele diversiteit. Nu geeft het COC die lessen aan leerlingen, maar de belangenvereniging voor homoseksuelen, lesbiennes, biseksuelen en transgenders wil dat ook docenten die voorlichting krijgen. Dat schrijft het COC vrijdag in een brief aan de regering en het parlement.


De reden voor die brief is dat uit onderzoek van actualiteitenrubriek EenVandaag is gebleken dat in Nederland maar een kwart van de middelbare scholieren les krijgt over seksuele diversiteit. Dat terwijl die lessen sinds 2012 verplicht zijn. Maar lang niet alle scholen houden zich daaraan.

'Het is te gek voor woorden dat de meeste scholen nog altijd geen les geven over LHBT-acceptatie, terwijl dat al vier jaar verplicht is', zegt COC-voorzitter Tanja Ineke. 'Die lessen zijn hard nodig om LHBT-acceptatie in Nederland te verbeteren.' LHBT staat voor lesbiennes, homoseksuelen, bikseksuelen en transgenders.

Uit het EenVandaag-onderzoek blijkt verder dat LHBT-acceptatie volgens vier van de tien middelbare scholieren (38 procent) op hun school nooit is behandeld. Nog eens vier van de tien (38 procent) leerlingen zeggen dat een docent het slechts één keer kort ter sprake heeft gebracht. Slechts 13 procent van de leerlingen vindt dat hun school op een heel goede manier aandacht besteedt aan LHBT-acceptatie.

Het COC wil nu dat minister Jet Bussemaker (Onderwijs) lessen over LHBT-acceptatie verplicht stelt op docentenopleidingen. 'Als docenten zelf nooit leren hoe het moet, dan zullen hun lessen over LHBT-acceptatie onder de maat blijven', aldus Ineke.Bron:AT5

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


maart 30, 2016, 11:24:04
#76
'Discriminatie lesbiennes reden scheiding'

AMSTERDAM - De specifieke discriminatie van lesbiennes kan een reden zijn dat huwelijken tussen twee vrouwen vaker stranden dan huwelijken tussen een man en een vrouw en een huwelijk tussen twee mannen.


Door de gebrekkige acceptatie is het mogelijk dat sommige lesbiennes niet lekker in hun vel zitten en minder gelukkig zijn. Dat zegt Tanja Ineke, voorzitter van het COC, de belangenvereniging van homoseksuelen, woensdag in reactie op cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Daaruit blijkt dat van de 580 in 2005 gesloten huwelijken tussen twee vrouwen tien jaar later ruim 30 procent was geëindigd in een echtscheiding. Bij man en vrouw was dit in 18 procent van de gevallen zo en bij de huwelijken tussen twee mannen 15 procent.

Het gebrek aan acceptatie laat zich volgens Ineke onder meer zien in opmerkingen van mannen en jongens, zoals: „Als je een keer een goede beurt krijgt, gaan je gevoelens voor vrouwen wel over.” Of: „Mag ik misschien met jullie meedoen?” De aandacht is vaak gericht op discriminatie van homoseksuele mannen, aldus Ineke, die vindt dat meer onderzoek moet worden gedaan naar de oorzaken voor scheidingen in homohuwelijken.

Het verschil in (gedrags)kenmerken tussen man en vrouw noemt Ineke ook als reden voor de relatief vele scheidingen tussen lesbische stellen. „In heterohuwelijken neemt de vrouw vaker het initiatief tot scheiding”, zegt ze. „Bijna een op de vijf vrouwen voelt zich aangetrokken tot andere vrouwen. Er zijn voor vrouwen simpelweg meer potentiële partners om mee in het huwelijksbootje te stappen.”

Het is 1 april (komende vrijdag) vijftien jaar geleden dat in Nederland het eerste homohuwelijk werd gesloten. Nederland was daarmee het eerste land ter wereld waar twee mensen van hetzelfde geslacht met elkaar mochten trouwen.

Vrouwen trouwden sinds de invoering van het homohuwelijk in 2001 vaker met een partner van gelijk geslacht dan mannen, aldus het CBS. De eerste twee jaar was dat nog niet het geval. Maar vanaf 2003 trouwden elk jaar meer vrouwen met elkaar dan twee mannen. In 2015 werden in Nederland 765 huwelijken tussen twee vrouwen gesloten en 644 huwelijken tussen twee mannen.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


maart 05, 2016, 16:16:45
#75
Primeur voor Utrecht met homoverkeerslicht

Utrecht krijgt als eerste gemeente in Nederland een homoverkeerslicht. Vanaf dinsdagavond sieren twee figuurtjes van hetzelfde geslacht de lichten voor voetgangers op de kruising Daalsesingel/Knipstraat.


De lichten zijn een vervolg op het regenboog-zebrapad in de Lange Viestraat, eveneens symbool voor gelijke rechten voor homo's en lesbiennes.

Anders dan dit drukbelopen zebrapad, bevinden de verkeerslichten zich buiten het directe centrum van de stad. Volgens de gemeente Utrecht is voor deze locatie gekozen omdat de speciaal gemaakte lichten hier veilig en met beperkte kosten te monteren waren. Er is in totaal 1200 euro mee gemoeid.

Supergaaf
GroenLinks raadslid Pepijn Zwanenberg verzocht een jaar geleden om de lichten en is enthousiast dat ze er nu daadwerkelijk komen. ,,Het is misschien een beetje een gekke locatie, die ik ook niet zo goed ken, maar het is supergaaf dat ze er in elk geval komen.''

Utrecht heeft al veel langer bijzondere verkeerslichten: bij de Lange Viestraat reguleren rode en groene Nijntjes de overstekende voetgangers.


Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: LHBT’s
« Reactie #75 Gepost op: maart 05, 2016, 16:16:45 »