Nowlive.eu

Registreren
 

Koningshuis
gelezen 351888 keer 0 leden en 2 gasten bekijken dit topic.
februari 17, 2012, 21:45:06
#12
'We vonden hem na een paar minuten'

 LECH -  De hulpverleners in Lech wisten prins Johan Friso binnen enkele minuten te redden. Dat heeft de leider van het reddingsteam, Markus Amman, gezegd. Het team kwam ongeveer een kwartier na de melding op de plek van het ongeluk. "We bereikten de plaats per helikopter. We wistem dat er iemand zo'n twintig minuten onder de sneeuw lag", zegt Amman. "Na de landing vonden we de prins binnen enkele minuten via het zendertje dat hij bij zich droeg."


Een dokter heeft prins Friso direct onderzocht en gereanimeerd. Daarna is de prins naar het ziekenhuis gevlogen. Die reis duurde ruim een kwartier.

Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: Koningshuis
« Reactie #12 Gepost op: februari 17, 2012, 21:45:06 »

februari 17, 2012, 21:12:32
#11
Gezinnen kroonprins en Constantijn naar Innsbruck

DEN HAAG -  Het regeringsvliegtuig PH-KBX, met daarin Prins Willem-Alexander, prinses MŠxima, prins Constantijn, prinses Laurentien en al hun kinderen, is geland in het Zwitserse Sankt Gallen. Het Fokker-toestel maakte eerder een tussenlanding in Brussel, waarschijnlijk om prins Constantijn op te halen.


De luchthaven van Innsbruck is niet goed bereikbaar wegens slecht weer. De broers van prins Friso gaan waarschijnlijk per helikopter naar Innsbruck, zo meldt de NOS.

Prins Friso ligt in het academisch ziekenhuis in Innsbruck na een ski-ongeluk in het Oostenrijkse Lech.

Het vliegtuig vertrok kort na 19.00 uur vanaf de luchthaven Schiphol.

Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


februari 17, 2012, 20:06:17
#10
Bewuste lawine was van dodelijkste soort'

19:48 uur De lawine waardoor prins Friso werd getroffen, behoort tot de dodelijkste soort, zeggen deskundigen tegen RTL Nieuws. Het zou gaan om een zogenaamde plaklawine, waarbij een hele plak sneeuw gaat schuiven. Het gevaar van een plaklawine is gelegen in het feit dat het, anders dan bij een losse sneeuwlawine, voor slachtoffers erg lastig wordt om te ademen. Het gewicht van de sneeuw zou de borstkast indrukken, waardoor het ademen wordt bemoeilijkt.

19:40 uur Zanger Rene Froger, die net als de koninklijke familie regelmatig in Lech komt om te skiŽn, en prins Friso daar vaak tegenkomt, kent hem niet als een roekeloze of onverantwoorde skiŽr. 'Het zijn allemaal goede skiŽrs', zei hij vanavond in RTL Boulevard. Hoewel hij geen bijzondere band heeft met de prins, kent Froger hem al jaren. Froger vindt het 'heel erg', en wenst 'iedereen ongelooflijk veel sterkte toe.'

19:23 uur Verslaggever Hans Jacobs (ANP/GPD) is bij het ziekenhuis waar Johan Friso ligt. 'Er is hier belangstelling van Oostenrijkse en Belgische media. Het ziekenhuis verwijst overigens alle vragen door naar de RVD in Den Haag', aldus Jacobs vanavond in RTL Boulevard.

Het ziekenhuis is heel groot, en heeft vier verschillende ingangen. Er is volgens Jacobs ook een ondergrondse ingang, zodat de aankomst van Willem-Alexander en de andere leden van de familie eventueel buiten het zicht van de media kan gebeuren.

Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


februari 17, 2012, 18:44:26
#9
18.30 uur: Hoofd reddingsoperatie Markus Amann

"We bereikten de plaats waar het slachtoffer lag per helikopter. We wisten dat er ťťn iemand ongeveer twintig minuten onder de sneeuw lag. Na de landing vonden we de prins binnen enkele minuten via het apparaatje dat hij bij zich droeg. Daarmee werd zijn locatie doorgegeven.Een dokter die ook in de helikopter zat, heeft de prins meteen onderzocht toen we waren geland. Hij heeft alles in gereedheid gebracht om hem naar het ziekenhuis in Innsbruck te vervoeren. De reis naar Innsbruck duurde ruim een kwartier. Over zijn toestand kan ik niets zeggen."

Bron:NOS

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


februari 17, 2012, 18:39:51
#8
Willem-Alexander en Constantijn naar Innsbruck

DEN HAAG - Prins Willem-Alexander, prinses MŠxima, prins Constantijn, prinses Laurentien en al hun kinderen zijn vrijdagavond richting Innsbruck vertrokken. Ze vliegen met het regeringstoestel.

Bron:NU

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


februari 17, 2012, 18:26:29
#7
Buiten piste skiŽn bij code 4 heel gevaarlijk

Buiten de piste skiŽn bij lawinewaarschuwing niveau 4 is heel gevaarlijk. Dat zei een woordvoerder van de Nederlandse Ski Vereniging vrijdag. Bij niveau 5 gaan alle liften dicht. Niveau 4 levert serieus gevaar buiten de piste op en skiŽrs kunnen dan alleen onder begeleiding van een ervaren gids op pad.


Dat is niet alles. Alle skiŽrs moeten als basisveiligheidsuitrusting een lawinepieper bij zich hebben, een schep en een zogeheten sondeerstok om mee in de sneeuw te prikken. Bovendien moeten zij goed geoefend zijn in het zoeken in een lawine.
 
Volgens de woordvoerder nemen de levenskansen na 9 minuten in een lawine sterk af. De overlevingskansen hangen ook af van het gewicht van de sneeuw.

50 centimeter
Op de berg bij Lech ligt meer dan 4 meter sneeuw, liet een woordvoerder van weeronline.nl weten. In de dalen meer dan 2 meter. De afgelopen dagen is minder dan 50 centimeter gevallen, maar er lag al veel. De oude sneeuwlagen zijn ijziger. Verse sneeuw glijdt gemakkelijk van dit gladde plateau af; het werkt als een skischans, aldus de woordvoerder van weeronline.nl.
 
Ook hij benadrukt dat buiten de piste skiŽn bij risicograad 4 levensgevaarlijk is en heel sterk wordt afgeraden. Risicograad 4 komt maar een paar dagen per seizoen voor.

Bron:dePers

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


februari 17, 2012, 18:17:30
#6
'Friso droeg geen veiligheidssysteem'

Prins Johan Friso is bedolven onder een lawine in Oostenrijk. Hij skiede buiten de piste, tegen de waarschuwingen in. Hij is naar een ziekenhuis in InnsbrŁck gebracht. Artsen kunnen pas over een paar dagen een prognose geven.


18.08 uur Een veiligheidsmedewerker heeft gemeld dat de prins geen veiligheidsmechanisme droeg, meldt de NOS.

18.07 uur Volgens een arts van de hartstichting is er 'een grote kans' dat iemand die 20 minuten onder sneeuw heeft gelegen er goed vanaf komt.

Maar dan moet diegene wel een helm hebben gedragen, een rugzak met een airbag hebben gedragen, en niet met zijn hoofd op zijn ribbenkast hebben gelegen.

18.06 uur Ook de voorzitters van de Eerste en de Tweede Kamer hebben 'met grote zorg' kennis genomen van de toestand van de prins. Zij leven erg mee met de koninklijke familie, laten zij weten in een verklaring.

Volg het liveblog op:

http://www.volkskrant.nl/vk/nl/9644/Prins-Johan-Friso-bedolven-onder-lawine/article/detail/3187304/2012/02/17/Liveblog-Friso-droeg-geen-veiligheidssysteem.dhtml


Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


februari 17, 2012, 18:04:38
#5
Laatste nieuws nu op --->  http://nos.nl/nieuws/live/journaal24/

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


februari 17, 2012, 18:03:56
#4
'Prins veroorzaakte lawine waarschijnlijk zelf'

Prins Johan Friso en zijn groep skiŽrs hebben de lawine 'met grote waarschijnlijkheid' zelf veroorzaakt. Dat heeft de burgemeester van Lech, Ludwig Muxel, gezegd tegen de Oostenrijkse publieke omroep ÷RF. Hij repte over een sneeuwbank van 30 meter breed en 50 meter lang die in beweging is gekomen.


Prins Johan Friso belandde vanmiddag kort na 12 uur onder een lawine in het Oostenrijkse skioord Lech. Hij werd na zo'n 20 minuten bedolven bedolven te zijn geweest gevonden, gereanimeerd en naar het Universitair hospitaal in Innsbruck gebracht. (ANP/Redactie)Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


februari 17, 2012, 17:58:55
#3
Beatrix en Mabel in ziekenhuis bij Friso

Koningin Beatrix en prinses Mabel zijn in het ziekenhuis bij prins Friso gearriveerd, liet de Rijksvoorlichtingsdienst weten. Friso werd overgebracht naar het Academisch ziekenhuis in Innsbruck.


 Volgens de RVD zouden artsen betrokken bij de behandeling van prins Friso, pas over enkele dagen duidelijkheid kunnen bieden over de precieze gezondheidstoestand van de prins.
Bron:VK

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


februari 17, 2012, 17:54:51
#2
Rutte: heel Nederland leeft mee

vk UPDATE Premier Mark Rutte heeft contact gehad met koningin Beatrix in Innsbruck over het ski-ongeluk met haar zoon, prins Johan Friso. 'Ik heb haar laten weten dat heel Nederland zeer met ze meeleeft', zei Rutte vandaag.


 Hij zei dat Beatrix op dit moment bij de prins in het ziekenhuis in Innsbruck is en dat artsen pas de komende dagen prognoses kunnen geven. 'We weten niet meer dan dat de beste artsen erbij zijn.' Rutte zei dat hij veel vertrouwen heeft in de 'hele goede medische zorg' in het Oostenrijkse ziekenhuis.

De premier zei dat de artsen nu zeggen dat de toestand van de prins stabiel is, maar dat hij nog niet buiten levensgevaar is.

Overige reacties
Ook andere politici reageren inmiddels op het nieuws. Zo wenst D66-voorman Alexander Pechtold het gezin van Friso en de koninklijke familie 'veel sterkte'.Bron:VK

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


februari 17, 2012, 17:53:05
#1
Prins Johan Friso bedolven onder een lawine...

Prins Johan Friso, die vrijdag werd bedolven onder een lawine, was met drie of vier anderen daar aan het skiŽn. De andere leden van de groep waren geen lid van de koninklijke familie en bleven ongedeerd.


 De groep skiede buiten de piste op een flank waar wel geskied mocht worden, aldus Muxel. Volgens de burgemeester is de tweede zoon van koningin Beatrix overgebracht naar het academische ziekenhuis in Innsbruck. Over zijn gezondheidstoestand wilde Muxel niets zeggen.

Het incident gebeurde rond 12.15 uur in het gebied Litzen-Zugertobel. De prins lag ongeveer 15 minuten onder de sneeuw bedolven, voor hij werd gered. Volgens de burgemeester was het een 'zeer snelle' reddingsoperatie.

Volgens plaatselijke media werd de groep getroffen door een lawine van 30 meter breed en 40 meter lang.Bron:VK

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Koningshuis
« Reactie #1 Gepost op: februari 17, 2012, 17:53:05 »