Nowlive.eu

Registreren
 

Koningshuis
gelezen 345877 keer 0 leden en 3 gasten bekijken dit topic.
maart 20, 2015, 11:09:23
'Voor Amalia is het lastig om fietsend naar school te gaan'

Prinses Amalia heeft zich georiënteerd op een toekomstige middelbare school. Welke ze kiest, houden koning Willem-Alexander en koningin Máxima liever even geheim. Het gonst van de geruchten, want een prinsesje als klasgenoot vinden ouders vaak spannender dan de kinderen zelf.


Ze kwam een uurtje meekijken, in de brugklas van het Maerlant-Lyceum, kroonprinses Amalia die volgend schooljaar op de middelbare school begint. En haar ouders waren mee.

Op staatsbezoek in Denemarken zei koning Willem-Alexander dat zijn oudste dochter (11) nog even geheim wil houden welke school ze kiest. Ze wil niet dat haar beslissing die van andere toekomstige brugpiepers (of hun ouders) beïnvloedt. ,,Oh, dat gebeurt allang,'' meent Hiske Ridder uit Den Haag.

Haar zoon is dit schooljaar begonnen op het Maerlant en trof onlangs de toekomstige koningin van Nederland met haar ouders bij hem in de klas. ,,Hij zei: ik moet er niet aan denken dat ze bij ons op school komt, vanwege al het gedoe dat het met zich meebrengt. Het is eigenlijk niet de bedoeling dat we uit de school klappen, maar ik vind al die geheimzinnigheid spijtig.''

Modelleerling
Het Maerlant-Lyceum (havo, vwo, gymnasium) ligt in het chique Be­noor­den­hout, niet ver van haar toekomstige woonadres: Huis ten Bosch. Maar Amalia, een modelleerling die een klas heeft overgeslagen, heeft meer open dagen van topscholen in Den Haag en Wassenaar bezocht.

De schoolkeuze van de troonpretendent houdt veel ouders van bijna-pubers in de regio bezig. ,,We merken dat het leeft,'' zegt Ridder. ,,Lang ging het gerucht dat ze voor het Vrijzinnig-Christelijk Lyceum zou kiezen, net als haar vader. Ik heb begrepen dat het aantal aanmeldingen daar de afgelopen jaren flink is gestegen.'' Want, zegt koningshuisdeskundige Fred Lammers, de komst van de prinses legt een grote druk op de school. ,,Het is natuurlijk goede reclame

Strikte regels
Tegelijk zijn er ook strikte regels voor het maken en publiceren van foto's waar de Oranjes op staan. Deelname aan een schoolreis of werkweek zal ook moeilijker te organiseren zijn. ,,De ouders willen dat hun kinderen zo gewoon mogelijk worden behandeld. Ze moeten op hun kop krijgen als het nodig is. Dat probeert een school ook, maar ze zijn natuurlijk niet gewoon.''

,,Er zijn allemaal veiligheidseisen bijgekomen,'' zegt Lammers. ,,Het zal voor Amalia nu lastiger zijn op de fiets naar school te gaan.'' Het koningspaar zal geen voorkeursbehandeling voor Amalia willen. Te laat is gewoon te laat, een onvoldoende ook voor haar een onvoldoende.

Fred Lammers: ,,De Oranjes willen dat hun kinderen zo gewoon mogelijk worden behandeld. Ze moeten op hun kop krijgen als het nodig is. Andere ouders vinden het prachtig als hun kind bevriend raakt met een prinsesje. Misschien mogen ze wel in het paleis spelen.''Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: Koningshuis
« Reactie #882 Gepost op: maart 20, 2015, 11:09:23 »

februari 23, 2015, 13:20:51
leuke foto,s , de meiden worden ook al groot
En leuk zie je prinses beatrix met haar haren niet meer zo getoupeerd en vol in de lak ,.....lekker laat maar wapperen

Gelogd
leef het leven


februari 23, 2015, 12:48:35
Koninklijke familie poseert in de sneeuw

Op hun jaarlijkse skivakantie hebben koning Willem-Alexander en koningin Máxima met hun gezin geposeerd voor de pers. Ook prinses Beatrix was bij de fotosessie in Lech aanwezig.


Prins Constantijn en zijn gezin en Mabel en haar dochters waren er dit jaar niet bij in Lech, omdat zij op een ander moment voorjaarsvakantie hebben.

De koning poseert twee keer per jaar met zijn gezin voor de media. In ruil daarvoor hoopt de Rijksvoorlichtingsdienst dat de koninklijke familie verder met rust wordt gelaten.
Bron:NOS

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


februari 01, 2015, 15:14:22
Vrouw door het lint bij poort kasteel Drakensteyn

LAGE VUURSCHE - Ophef bij kasteel Drakensteyn in Lage Vuursche. Terwijl prinses Beatrix binnen haar 77ste verjaardag viert, gaat bij de hoofdingang aan de Hoge Vuurseweg een dame door het lint.


Het is even na vier uur als een inwoonster van Lage Vuursche haar auto pontificaal voor de poort parkeert. De vrouw wil een verkeerd bezorgde envelop afgeven, bestemd voor prinses Beatrix. Maar omdat ze geen legitimatiebewijs op zak heeft, weigert de marechaussee de post in ontvangst te nemen. ,,Dat is protocol. Nee, een bankpasje geldt niet’’, legt de jonge bewaker rustig uit.

De dame ontploft. ,,Het is een verjaardagskaart! Geen poeder ofzo! En de kaart is niet van míj maar verkeerd bezorgd.’’ De beveiliger houdt voet bij stuk. ,,Mevrouw, iedereen moet zich legitimeren. Als ik mijn werk niet goed doe krijg ik op mijn donder.’’

Woest is de vrouw. ,,Het is niet mijn probleem als Beatrix haar post niet krijgt!’’ Ze stapt in haar auto en racet met spinnende banden het toeristendorpje in, waar overal de vlag uithangt. Bijna raakt ze in een slip.

De bewakers vertellen dat legitimatie niet alleen vanwege de veiligheid is vereist, maar ook om schenkers later te kunnen bedanken. Ondertussen komt de vrouw alweer aangescheurd en parkeert opnieuw pal voor de poort.

Na aandringen - koning Willem-Alexander en andere verjaardagsvisite kunnen elk moment arriveren - zet ze de auto opzij. Met trillende handen toont ze haar paspoort. Ze heeft de envelop al sinds maandag in huis. ,,Maar ik spring echt niet gelijk in de auto om verkeerd bezorgde post af te leveren. Ook niet voor de prinses.’’

Ze steekt een sigaret op. Als haar identiteit is gecheckt, mag ze de envelop afgeven. ,,Mag ik nu gaan? Hoef ik niet gefouilleerd te worden?’’, sneert ze.

Het is een komen en gaan van dagjesmensen rondom Drakensteyn, waar prinses Beatrix sinds begin 2014 officieel woont. Oranjefans proberen een glimp op te vangen van haar privékasteel en brengen een bezoek aan het graf van Friso op het naastgelegen kerkhof.
Bron:GooienEemlander.nl

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


januari 31, 2015, 11:46:43
Prinses Beatrix viert 77e verjaardag

 Prinses Beatrix viert vandaag haar 77e verjaardag. Waarschijnlijk wordt de dag in huiselijke kring gevierd.


De voormalige koningin woont tegenwoordig op Kasteel Drakensteyn. Daar ging ze weer wonen na haar troonsafstand in april 2013. Voordat ze naar Den Haag verhuisde, woonde ze daar ook al met haar gezin.

Toen Beatrix nog koningin was, woonde ze in Huis ten Bosch. Dat paleis in Den Haag wordt nu gerenoveerd omdat koning Willem-Alexander en koningin Máxima er met hun kinderen gaan wonen.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


december 05, 2014, 16:37:11
Nieuwe portretfoto's prinsesjes

Wassenaar Het Koninklijk Huis heeft nieuwe foto’s prijsgegeven van de drie dochters van koning Willem-Alexander en koningin Máxima.


De jongedames poseerden ontspannen voor de camera, voorafgaand aan de verjaardag van de oudste: zondag wordt prinses Amalia 11 jaar.

Als eerstgeborene draagt zij de titel Prinses van Oranje, die is weggelegd voor de volgende die in aanmerking komt voor de Nederlandse troon.

Samen met haar zusjes Alexia (9)(l.) en Ariane (7)(m.) kijkt ze als een heuse jongedame in de lens van de fotograaf. Ariane lijkt nog steeds de doerak te zijn, Alexia de elegante en Amalia de baas! Naast hun gezamenlijke foto die laat zien hoe hecht hun onderlinge band is, staan zij ook ieder apart op de foto.Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


november 17, 2014, 18:53:19

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


oktober 11, 2014, 12:44:13
Ben benieuwd .....ik las dat ze nog maar 1 plaats zullen bezoeken ....maar of het dan op n andere manier gaat is mij niet duidelijk

Gelogd
leef het leven


oktober 11, 2014, 12:38:50
Nieuwe' Koningsdag volgend jaar in Dordrecht

DORDRECHT - De eerste 'Koningsdag nieuwe stijl' wordt volgend jaar in Dordrecht gehouden. Dat heeft koning Willem-Alexander zaterdag in Dordrecht bekendgemaakt. Hij heeft eerder al laten weten dat Koningsdag een andere invulling zou krijgen.


De koning is in de Grote Kerk in Dordrecht bij het jaarcongres van de Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen (KBOV). De bijeenkomst staat in het teken van 200 jaar Koninkrijk.
Bron: Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


oktober 02, 2014, 19:46:59
'Koning krijgt tijdelijk kantoor van vier ton in achtertuin'

Koning Willem-Alexander krijgt binnenkort een werkruimte in de achtertuin van villa Eikenhorst, waar het koninklijke gezin woont. De gemeente Wassenaar heeft een vergunning afgegeven voor een tijdelijke werkruimte. Een woordvoerder van de gemeente heeft donderdag een bericht daarover van de NOS bevestigd.


Volgens de NOS zal het gebouw blijven staan tot 2017, als de koning en zijn gezin verhuizen naar Paleis Huis ten Bosch. Het paleis wordt de komende jaren voor 35 miljoen euro verbouwd. Er is achterstallig onderhoud.

De koning kan niet langer in Paleis Noordeinde werken omdat het daar erg vol is met personeel. Zijn nieuwe werkruimte zal ongeveer 7 bij 35 meter oppervlakte hebben. De bouw kost vier ton.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


augustus 02, 2014, 15:37:49
Feest bij Oranjes: Koningspaar 12,5 jaar getrouwd


 

Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


mei 17, 2014, 00:43:35
#NLpompom   Koningin Máxima is jarig    #NLpompom
Koningin Máxima is vandaag 42 jaar geworden. Het is haar eerste verjaardag als koningin.

Volgens Privé viert de jarige jet samen met koning Willem-Alexander en hun kinderen een feestje in hun luxe villa in het Griekse Kranidi. De Rijksvoorlichtingsdienst wil hier niets over kwijt. Wel dat het gezin het in 'familiekring' viert.

Bron:Metro

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


april 26, 2014, 17:02:22
Koninklijk Huis op Facebook

Het Koninklijk Huis heeft sinds zaterdag een eigen Facebookpagina. Dat maakte de RVD bekend.


De RVD zal er regelmatig berichten en foto's plaatsen over de activiteiten van het koningspaar. Het eerste bericht staat er al op: een foto van koning Willem-Alexander en koningin Máxima met daarboven de tekst 'We wensen iedereen vandaag een hele mooie Koningsdag toe!'.

Het Koninklijk Huis had al een twitteraccount. Daarop verscheen zaterdagmorgen dezelfde foto en tekst.

https://www.facebook.com/hetkoninklijk.huis
Bron:AT5

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


april 25, 2014, 20:43:58
Willem-Alexander krijgt witte anjer

 Koning Willem-Alexander heeft vanmiddag op de Eikenhorst in Wassenaar een witte anjer ontvangen. Hij kreeg de bloem aangeboden door de voorzitter van de Stichting Anjerveteranendag, Louis Timmermans, en in aanwezigheid van de Commandant der Strijdkrachten, generaal Middendorp.


De witte anjer is het symbool van respect voor veteranen en kan op en in de week voorafgaand aan de Nederlandse Veteranendag door iedereen gedragen worden. Elke laatste zaterdag van juni is het Veteranendag. De bloem mag ook gedragen worden bij andere veteranenactiviteiten in het land.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


april 24, 2014, 18:29:47
Staatsieportretten koning Willem-Alexander onthuld

In de Kunstzaal van Paleis Het Loo heeft minister Jet Bussemaker van Cultuur vandaag de eerste staatsieportretten van koning Willem-Alexander onthuld. Deze zijn gemaakt door Iris van Dongen, Rineke Dijkstra en Femmy Otten. 'De portretten staan in een rijke traditie', aldus Bussemaker. Het werk noemde ze 'monumentaal en hoogwaardig'.


De drie kregen begin dit jaar van het Mondriaan Fonds de opdracht om de staatsieportretten te maken. Ze werden gekozen uit 12 kunstenaars die schetsontwerpen hadden ingediend. Koning Willem-Alexander heeft voor alle drie apart geposeerd. De kunstenaars hadden 3 maanden om hun portret te maken.

De portretten
Iris van Dongen maakte een tekening van pastel, gouache en geperst houtskool naar foto's die zij van de koning maakte met sterk zijlicht. Er is daardoor ook maar een deel van zijn gezicht goed te zien. Rineke Dijkstra wilde op de foto die ze maakte de volgens haar ontspannen en vriendelijke kant van Willem-Alexander in overeenstemming brengen met zijn autoriteit en symbolische functie. Femmy Otten bracht op haar schilderij, waarop de koning zeer zuinig kijkt, subtiele historische elementen aan, waarbij ook de stof waarmee in de Ridderzaal de troon is bekleed, terugkeert.

De Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) heeft de opdracht voor het maken van de portretten gegeven. Staatsieportretten krijgen die benaming alleen als ze voor dat doel en in opdracht van de RVD zijn vervaardigd.

De originelen blijven voorlopig op Het Loo dat ze in bruikleen heeft gekregen en tot na de zomer ook tentoonstelt. De reproducties kunnen worden besteld voor bijvoorbeeld rechtbanken, ministeries en andere overheidsgebouwen.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: Koningshuis
« Reactie #868 Gepost op: april 24, 2014, 18:29:47 »