Nowlive.eu

Registreren
 

Koningshuis
gelezen 351885 keer 0 leden en 1 gast bekijken dit topic.
oktober 29, 2015, 20:36:09
Willem-Alexander bezoekt zieke koningin Máxima

 Koning Willem-Alexander brengt donderdagavond een bezoek aan zijn vrouw koningin Máxima in het Bronovo Ziekenhuis in Den Haag. De koning ging op visite na terugkomst van zijn staatsbezoek aan China.


Koningin Máxima moest eerder deze week het staatsbezoek afbreken en eerder naar Nederland terugkeren vanwege een nierbekkenontsteking. Tot de vervroegde terugkeer van Máxima werd besloten na overleg met artsen. Ze kreeg in China al medicatie, maar de symptomen, zoals koorts en rugpijn, bleven aanhouden. Eenmaal thuis werd ze opgenomen in het Bronovo en daar verder onderzocht.

In het weekeinde werd ze ziek en dacht ze aan koorts, maar maandag stelde een arts de diagnose nierbekkenontsteking. Dinsdag vloog ze terug naar Nederland, nadat ze al diverse onderdelen van het staatsbezoek moest missen.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: Koningshuis
« Reactie #897 Gepost op: oktober 29, 2015, 20:36:09 »

oktober 27, 2015, 15:39:10

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


oktober 26, 2015, 12:26:59
Nierbekkenontsteking velt Máxima tijdens bezoek China

Koningin Máxima heeft een nierbekkenontsteking. Dat is in Peking vastgesteld door een arts die haar heeft bezocht. Desondanks was Máxima aanwezig bij het staatsbanket in China.

De koningin gaat dinsdag niet mee naar Yan'an voor een bezoek aan een lössplateau.


Wandeling
Het bericht van de ziekte van Máxima kwam voor de geplande aankomst bij de hutong wijk Dashilar, vlak bij het Plein van de Hemelse Vrede en het voormalige keizerlijk paleis. Dashilar is een traditionele wijk die aan de slopershamer is ontkomen en die voortvarend is gerenoveerd.

Koning Willem-Alexander ging nu maandagmiddag (lokale tijd) in Peking alleen op pad. Hij maakte een wandeling door een deel van de hutong, bekeek een klein museum voor traditionele geneeskunde en bezocht daarnaast de tentoonstelling 'Next City Living Lab'.

Tientallen miljoenensteden
Die presentatie over duurzame verstedelijking, die eerder onderdeel uitmaakte van de Beijing Design Week, gaf een beeld van ontwikkelingsmogelijkheden voor steden en wijken van de toekomst. Belangrijk voor China met zijn tientallen miljoenensteden. De koning sprak daar onder meer met architecten, ontwerpers en stedenbouwers.

Het ochtendprogramma werd afgesloten bij de Bank of Beijing, waar de hele ochtend al een rondetafelbijeenkomst werd gehouden van de top van het Nederlandse en Chinese bedrijfsleven. De koning, die voor het staatsbezoek met zijn gezin al een week in China doorbracht, kreeg van VNO-NCW voorzitter Hans de Boer een korte samenvatting van wat was besproken.

Bacteriële infectie

Een nierbekkenontsteking (pyelonefritis) is een bacteriële infectie van de wand van het nierbekken van één of beide nieren. De aandoening kan het gevolg zijn van een blaasontsteking die geen klachten veroorzaakte of onvoldoende of niet behandeld is. Ook kan de infectie worden veroorzaakt door een verstopt urinewegsysteem.

De klachten zijn vergelijkbaar met die tijdens een blaasontsteking, alleen dan heftiger. Er is sprake van koorts, eventueel met koude rillingen, pijn en algeheel ziek zijn. De ontsteking wordt in het algemeen behandeld met antibiotica. Veel drinken en rust helpen ook. Binnen een paar dagen na het begin van de behandeling zakt - als de behandeling aanslaat - de koorts en worden de klachten minder. Een nierbekkenontsteking kan op elke leeftijd voorkomen en komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen.


Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


oktober 12, 2015, 16:21:53
Koningsdag 2016 in Zwolle

 Koning Willem-Alexander en koningin Máxima vieren Koningsdag 2016 in Zwolle. De Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) maakte maandag bekend dat de hoofdstad van Overijssel het Koninklijk Huis mag verwelkomen op woensdag 27 april.


De keuze voor Zwolle is volgens de RVD tot stand gekomen in overleg met de burgemeester.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


september 09, 2015, 18:09:27
Máxima bekijkt kaasproces bij FrieslandCampina

Koningin Máxima heeft woensdag de kaasproducent bezocht die vorig jaar uit haar handen de Koning Willem I-prijs kreeg: Koninklijke FrieslandCampina in de Friese plaats Workum.


De koningin wilde nu zelf wel eens zien welk bedrijf achter de prijswinnaar stak. Ze ging eerst naar een melkveehouderij in het naburige Koudum, dat melk levert aan de fabriek. Daarna nam ze een kijkje in Kaasmakerij 4, zoals de productiefaciliteit heet.

Liep ze in Koudum nog op hoge hakken door de stal, in Workum moest ze die verruilen voor beschermende schoenen. Ook moest ze een haarnetje op en een witte jas aan, om te voldoen aan de veiligheids-en hygiëne-eisen van de fabriek.

De verwerking van de melk en de bereiding van de kaas gaat volledig automatisch en machinaal. De kaas die in deze vestiging van FrieslandCampina wordt gemaakt is vooral voor grootverbruik. Daarom zijn er geen geen ronde gele kazen te zien, maar fikse blokken die in folie zijn gewikkeld.Bron:AD


Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


september 09, 2015, 18:01:00
Prinses Margriet aan hand geopereerd

 Prinses Margriet (72) is woensdag in het Gelre ziekenhuis in Apeldoorn aan een pees in haar rechterhand geopereerd. Dat meldt de Rijksvoorlichtingsdienst.


De ingreep is volgens de RVD goed verlopen. De prinses heeft het ziekenhuis weer verlaten. Zij zal volgens de RVD nog enige tijd haar hand niet goed kunnen gebruiken.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


september 08, 2015, 16:49:54

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


september 08, 2015, 16:38:16
'Hij was een beetje dom' van Máxima blijkt ingestudeerd

De beroemde zin 'hij was een beetje dom' waarmee koningin Máxima in 2001 onze harten wist te veroveren blijkt ingestudeerd te zijn. Volgens Wim Kuijken, voormalig hoogste ambtenaar op het ministerie van Algemene Zaken, heeft hij haar die woorden destijds aangereikt. Dat vertelde hij maandagavond in een aflevering van het tv-programma Andere Tijden.


In de uitzending, die over de regeerperiode van oud-premier Wim Kok gaat, werd duidelijk dat de beroemde zin van Máxima ingestudeerd zou zijn. Wim Kok zegt hierover in het programma dat er 'niets aan het toeval werd overgelaten'.

Ook komt Wim Kuijken aan het woord. De voormalige topambtenaar vertelt hoe het interview, waarin Willem-Alexander Máxima voor het eerst zou voorstellen aan het volk, bijna volledig was voorbereid. Hij heeft met de twee geoefend met een buitenlandse cameraploeg. ,,Ik herinner me dat we een paar sessies hebben gehouden in Scheveningen - bovenin een hotel met mooi uitzicht op zee - om alles door te spreken wat ze moesten doen om het gesprek te laten slagen''.

Oorlogsmisdaden
De achterliggende gedachte van de oefening was een blunder die Willem-Alexander beging op 7 maart 2001. In een interview met de New Yorkse pers verwees hij naar een brief, gepubliceerd in een Argentijnse krant, waarin zou hebben gestaan dat Jorge Zorreguita, de vader van Máxima, zou worden vrijgepleit van oorlogsmisdaden die hij had begaan tijdens het Videla-regime. Deze brief bleek later geschreven door Videla zelf en dus niet waar.

Toenmalig minister-president Kok was niet blij met de vergissing van de latere koning. Vervolgens kwam Kuijken in beeld om het tv-gesprek met Willem-Alexander en Máxima te oefenen door mogelijke vragen en antwoorden daarop in te studeren. Daarbij reikte hij ook de zin 'hij was een beetje dom' aan. ,,Er was verder niets vooraf opgeschreven''. En Kuijken vond het leuk om zijn zin later in het betreffende interview terug te horen. Met enige aarzeling in Andere Tijden: ,,Het kwam toch spontaan over''.


.[youtube=580,385]//www.youtube.com/embed/4e-si815TfE[/youtube]

Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


augustus 05, 2015, 14:31:58
Prinses Irene viert verjaardag in buitenhuis Zwitserland

 Prinses Irene is woensdag 76 jaar geworden. Ze viert haar verjaardag naar verluidt in Zwitserland, waar de prinses een eigen huis bezit.


Irene heeft onlangs haar woning in Wijk bij Duurstede opgegeven en is verhuisd naar Wassenaar om dichterbij haar kinderen en kleinkinderen te zijn. Villa Mariënhove, waar de prinses bijna een kwart eeuw woonde, staat nog te koop.

Naast haar huizen in Nederland en Zwitserland heeft Irene ook een boerderij in Zuid-Afrika waar ze onder meer natuurcursussen geeft en mensen dichterbij de natuur brengt.

Troon
Prinses Irene, tweede dochter van koningin Juliana en prins Bernhard, deed in 1964 door haar huwelijk met prins Carlos Hugo van Bourbon-Parma afstand van haar rechten op de troon. De toenmalige regering wilde het parlement niet om toestemming vragen vanwege de aanspraken die Carlos Hugo maakte op de toen vacante troon van Spanje.

Het echtpaar, dat begin jarig tachtig uit elkaar ging, kreeg vier kinderen: Carlos, Margarita, Jaime en Carolina. Inmiddels heeft Irene ook zes kleinkinderen, allemaal meisjes.
Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juli 10, 2015, 18:59:50
Zomerse fotosessie op het strand van Wassenaar met koninklijk huis
Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


mei 17, 2015, 10:44:05
Koningin Máxima is vandaag 44 jaar geworden.

Ze viert haar verjaardag met haar familie.
Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


mei 02, 2015, 12:22:09
Fotografe na Máxima-foto: 'Mijn telefoon ontplofte'

Mijn telefoon ontplofte gewoon.'' De Dordtse fotografe Maartje Brockbernd wist niet wat haar overkwam nadat ze haar koningsdagfoto van koningin Máxima op Facebook zette.


Zelf heeft ze nog geen 300 volgers, maar Facebookers sloegen massaal aan het liken en delen. Inmiddels het portret al duizenden keren leuk gevonden en gedeeld: ,,Ik heb geen idee hoe dat zo komt, maar toen ik de foto voor de eerste keer op het scherm zag wist ik natuurlijk wel dat hij ver boven de goede foto's uitstak. Ook al ken ik haar niet, volgens mij zie je haar hier zoals ze is.''

Ze maakte de foto vanuit het persvak op het Scheffersplein, waar ze voor Dordrecht Marketing actief was. Als portretfotografe was ze wel gespitst op de kans om een mooi koninklijk portret te maken.,,Normaal gesproken kan ik natuurlijk van alles regisseren, maar nu moest ik het puur van het moment hebben. Er liepen de hele tijd agenten om heen. Toen de koning voor de tv geïnterviewd werd, kreeg ik haar ineens vlak voor mijn neus.''Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


april 23, 2015, 13:56:31
.[youtube=580,385]//www.youtube.com/embed/Iwb74rkZG54?rel=0[/youtube]

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


maart 23, 2015, 12:52:36
Het was vorig jaar ook voor het eerst dat de drie dochters van Willem-Alexander en Máxima erbij waren tijdens het programma.

Ja wij hadden hier de primeur   #NLpompom

Gelogd
leef het leven


maart 23, 2015, 12:38:01
Koningsdag zonder prinses Beatrix

dordrecht - Prinses Beatrix is niet aanwezig op de eerste Koningsdag nieuwe stijl in Dordrecht op 27 april. Ook prinses Margriet en haar echtgenoot Pieter van Vollenhoven en prinses Mabel zullen niet deelnemen aan de feestelijkheden. Dat is maandag bekendgemaakt tijdens de presentatie van het programma.


De koning en koningin worden wel vergezeld door de drie prinsessen Amalia, Alexia en Ariane. Ook prins Constantijn en prinses Laurentien, de zonen van prinses Margriet: Maurits, Bernhard, Floris en echtgenotes Marilène, Annette en Aimée zijn in Dordrecht. Het is nog onzeker of Pieter-Christiaan en Anita erbij zijn.

Vorig jaar werd voor het eerste een Koningsdag gevierd, na de troonswisseling van 2013. Die had plaats op zaterdag 26 april in Amstelveen en De Rijp, een dag voor de verjaardag van Willem-Alexander. Omdat de verjaardag op zondag was, werd het feest een dag vervroegd.

Het was vorig jaar ook voor het eerst dat de drie dochters van Willem-Alexander en Máxima erbij waren tijdens het programma.Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: Koningshuis
« Reactie #883 Gepost op: maart 23, 2015, 12:38:01 »