Nowlive.eu

Registreren
 

Koningshuis
gelezen 351886 keer 0 leden en 1 gast bekijken dit topic.
februari 08, 2017, 19:19:11
Staatsieportretten koningspaar onthuld

Den Haag - Twee unieke, levensgrote portretten van koning Willem-Alexander en koningin Máxima, gemaakt door de Amsterdamse kunstschilder Urban Larsson zijn dinsdag onthuld in Sociëteit De Witte in Den Haag.

Het koningspaar poseerde zelf voor de schilder.


Larsson over de opdracht: “Het was voor mij een grote eer om weer een koninklijk portret te mogen maken. Deze keer was het natuurlijk extra bijzonder omdat er twee gemaakt moesten worden en ook ten voeten uit! Met deze opdracht stap je meteen in een eeuwenoude traditie van koninklijke portretten.”

De schilder heeft de pose van de koning en koningin zelf bepaald.

„De eeuwenoude traditie is dat de man links staat en de vrouw rechts. Zij is dan geplaatst aan de kant van het hart van de man. De koning is het staatshoofd en moet stevig op de grond staan, terwijl de koningin naar hem beweegt”, aldus Larsson.

De open hand van Willem-Alexander is om te laten zien „dat ze feitelijk samen het ambt uitoefenen”.

Het is voor het eerst dat het koningspaar op deze manier is geschilderd. De portretten zijn onthuld door de commissaris van de Koning van Zuid-Holland, Jaap Smit.Bron:Telegraaf
« Laatst bewerkt op: februari 08, 2017, 19:25:34 door Bobbie »

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: Koningshuis
« Reactie #912 Gepost op: februari 08, 2017, 19:19:11 »

januari 31, 2017, 15:51:58
Prinses Beatrix viert op 31 januari haar 79ste verjaardag.https://www.koninklijkhuis.nl/leden-koninklijk-huis/prinses-beatrix

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


januari 10, 2017, 13:05:36

Prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven vieren gouden bruiloft


Prinses Margriet en prof. mr. Pieter van Vollenhoven zijn vandaag precies vijftig jaar getrouwd. Dat vieren ze met hun kinderen en het bruidspersoneel van destijds. ,,Het wordt gewoon een privéfeest", aldus prinses Margriet, die afgelopen zondag ook haar hele gezin met kinderen en kleinkinderen om zich heen had op paleis Het Loo. Ook later dit jaar zijn er nog vieringen.
,,Ons huwelijk is deels een sprookje, maar er komen in ons sprookjesboek ook bladzijden voor die ik vroeger nooit heb gelezen", zei Pieter van Vollenhoven tien jaar geleden al over zijn destijds ongehoorde relatie met de derde dochter van koningin Juliana en prins Bernhard. Een burger, ook al was hij van goede komaf, hoorde niet aan te pappen met een prinses. ,,Een mus en een mees horen niet bij elkaar", vond ook zijn eigen vader, vertelde van Vollenhoven meermaals.

,,Mijn ouders hebben een grote gok genomen", wist Margriet, die blij was dat er ook parlementaire toestemming kwam. Binnen en buiten de koninklijke familie bekritiseerden velen namelijk een verbintenis tussen burger en prinses. ,,Ik vond niet dat ik een huwelijk aan kon gaan dat niet goedgekeurd zou worden", bekende Margriet. Van Vollenhoven zei dat koningin Juliana een grote rol bij de toestemming speelde ,,Wij danken ons huwelijk aan mijn schoonmoeder. Als zij tegen was geweest, was het niet gebeurd. Zij was de koningin."
De beste fout

,,Terugblikkend hebben we het nooit betreurd dat we met elkaar zijn getrouwd. Ons huwelijk werd gezien als een grote fout, maar het is en blijft de beste fout die ik ooit heb gemaakt", zei van Vollenhoven. ,,Wij waren natuurlijk de eersten. Daarna zijn er velen zoals wij gekomen. We hebben grote navolging gekregen", aldus Margriet, die niet alleen haar eigen vier zonen maar ook de zonen van zus Beatrix met burgermeisjes zag huwen.
Festiviteiten

Ter gelegenheid van hun vijftigjarige huwelijk ging het echtpaar gisteren met het hele gezin op de foto voor de Gala Glas Berline, de koets die op 10 januari 1967 gebruikt werd bij hun bruiloft.

Ook gaan Margriet en van Vollenhoven later dit jaar samen met hun zoons, schoondochters en kleinkinderen op cruise in het Caribisch gebied om het jubileum te vieren. In maart wordt nog een klein symposium gehouden over de onderwerpen die Margriet en Pieter met elkaar hebben verbonden.

Muis

Het huwelijk tussen prinses Margriet en prof. mr. Pieter van Vollenhoven werd op 10 januari 1967 gesloten in Den Haag nadat een jaar eerder Amsterdam het decor was geweest voor de bruiloft van prinses Beatrix en prins Claus. De twee leerden elkaar kennen tijdens hun studententijd in Leiden, waar Van Vollenhoven de prinses eens een levende muis in een bonbondoos cadeau gaf. Margriet en Pieter kregen vier zoons: Maurits, Bernhard, Pieter-Christiaan en Floris.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


oktober 29, 2016, 22:09:01
Prinses Irene: diep gekwetst door biografie

Prinses Irene is diep gekwetst door de inhoud van de biografie over haar moeder Juliana door Jolande Withuis. Dat zei ze vandaag in het radioprogramma Spijkers met Koppen. In het boek 'Juliana - Vorstin in een mannenwereld' staat onder meer dat prins Bernhard Juliana vele malen heeft bedrogen.


,,Ik vind het een ontluisterend boek. Het doet me echt pijn. Zij is historica, en daarom denkt men dat dit een wetenschappelijk boek is, dat berust op waarheid. Om dan te gaan interpreteren wat mensen denken, terwijl je er niet bij bent geweest, is gevaarlijk", aldus prinses Irene.

,,Dat er wordt geschreven over de affaires Lockheed en Greet Hofmans, dat mag. Je moet je wel afvragen wat het nut is om dat weer en weer te doen. Maar schrijven over het gezinsleven is ongepast. Ieder gezin heeft het recht op een eigen leven achter gesloten deuren, ook deze familie. Wat er in het boek geschreven wordt zijn dingen die in mijn beleving en herinneringen ook niet kloppen'', zei ze. Prinses Irene wilde niet zeggen hoe het boek in de rest van de familie is aangekomen. ,,Ik houd het bij mezelf.''

Ze was in het programma om te praten over haar boek Bergplaas, over het Zuid-Afrikaanse natuurgebied.
Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


oktober 26, 2016, 14:37:28
’Koningin Juliana had mogelijk miskraam’

Juliana zou in 1941 een miskraam hebben gehad. Dit blijkt uit de biografie van de voormalige vorstin door Jolande Withuis, tot haar pensioen werkzaam bij het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie. (NIOD). Zij heeft zes jaar aan het bijna achthonderd pagina’s tellende boek gewerkt. Zij kreeg hiervoor geen toegang tot Koninklijk Huisarchief.


Juliana hield als bannelinge tijdens de Tweede Wereldoorlog veel redevoeringen, zowel in Canada als in de VS, en zowel via diverse radiozenders als rechtstreeks tot publiek. Withuis vindt het opmerkelijk dat ze dat in 1941 een tijdje niet doet. „Het gat dat in haar lezingen viel tussen half juni en half oktober 1941 (met uitzondering van onder meer een rede op de verjaardag van haar moeder) valt te verklaren uit een zwangerschap die begin september eindigde in een miskraam.”, concludeert de auteur.

„Dat leid ik af uit een brief aan Eleanor Roosevelt, aan wie Juliana liet weten dat ze graag haar uitnodiging aanvaardde om eind oktober te komen logeren: ’Reizen valt me makkelijker nu de reden waarom het in augustus moeilijk was, is verdwenen.”

Slechter huwelijk dan gedacht

Koningin Juliana was zeer eenzaam en haar huwelijk met Prins Bernhard was nog slechter dan gedacht. De eenzaamheid van Juliana werd bijvoorbeeld duidelijk in de jaren vijftig. „Bernhard bracht zowel in 1953 als in 1954 ten minste een kwart van het jaar zonder Juliana in het buitenland door, en in 1955 zelfs een derde. Zowel in 1953 als in 1954 kwam hij alleen rond oudjaar even langs in het wintersportoord waar Juliana en Beatrix, Irene of Margriet verbleven. De ’gruwelijke eenzaamheid’ die Juliana in haar toespraken regelmatig schetste als de menselijke conditie, beschreef in feite haar persoonlijke toestand”, schrijft Withuis.

Ook in haar laatste jaren was zij eenzaam: „De laatste jaren waren zeer zwaar. Juliana kreeg continu verpleging. Bezoek kwam er nauwelijks. Ze herkende haast niemand meer; decorum en remmen vielen weg, boosheid kreeg de vrije loop. Bernhard wilde haar niet meer zien. Hij verbood haar hem te bezoeken”, aldus de auteur.
Tijdens huwelijksreis ging het al mis

Het eerste symptoom van hun slechte huwelijk was al zichtbaar tijdens de huwelijksreis van Juliana en Bernhard. Withuis voert een getuige op volgens wie de prins zich ’alleronhebbelijkst’ gedroeg tegen zijn vrouw in het casino van Monte Carlo: „Bernhard is boos als hij verliest, omdat hij het niet kan. Aan de Grande Table kwam Juliana naar hem toe, maar hij is alleronhebbelijkst tegen haar, à la barbe du public [voor de ogen van het publiek, jw]. Zij is vreselijk lief tegen hem en komt iedere keer weer, later aan een roulettetafel, en staat dan zijn rok af te borstelen. Maar hij neemt geen notitie van haar en praat alleen met andere vrouwen. (...) Hij mag een prins zijn, een heer is hij niet. Ieder kent ze hier en kijkt dan naar hem.

Withuis hekelt het gedrag van Bernhard: „Het is een naargeestige gedachte dat Bernhard een naïeve jonge vrouw tot een verliefdheid en een huwelijk zou hebben verleid, terwijl hij haar hooguit aardig en aandoenlijk argeloos vond.”
’Geestesziek’

In de jaren vijftig raakte Juliana in de ban van de gebedsgenezeres Greet Hofmans. Dit leide tot verder verwijdering met prins Bernhard en zelfs tot een constitutionele crisis. Hierbij werd Juliana volgens Withuis door sommige ministers zonder terughoudendheid ’geestesziek’ genoemd. Er waren geruchten over plannen om de vorstin te laten opnemen. Bewijzen voor deze plannen heeft Withuis niet gevonden. „Ook mijn onderzoek heeft geen sporen opgeleverd van opnameplannen.”

Juliana stelde zich in de Lockheed-affaire, waarbij prins Bernhard steekpenningen zou hebben ontvangen van vliegtuigbouwer Lockheed, volgens Withuis vierkant acher haar man op.

De auteur schrijft: „Dat Juliana zich vanaf dag één van de geruchten over Lockheed vierkant achter haar man opstelde, paste in het patroon dat de koningin tegenover achtereenvolgende kabinetten ’als een leeuwin’ (Piet de Jong) het familiebelang verdedigde. Maar haar bescherming van Bernhard ging verder dan dat. Juliana was er goed in de nare kanten van de werkelijkheid niet te zien. Of het nu ging om minnaressen, buitenechtelijke kinderen of smeergeld, zij beschikte, zoals Carel Steensma het uitdrukte, over een grote ’volhardendheid’ om ’de picture’ van de idylle ’tussen Bernhard en haarzelf niet te verontreinigen’. Bernhard had haar in 1936 de illusie gegeven dat hij van haar hield en haar levenstaak kon verlichten. Beide illusies liet ze zich door de realiteit niet afpakken.”

Withuis meent dat Juliana bleef hopen op Bernhards liefde.
Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


oktober 01, 2016, 12:06:07

Prinses Beatrix heeft nieuwe knie


Prinses Beatrix is vandaag geopereerd in het Franciscus/Vlietlandziekenhuis in Schiedam. Ze heeft een nieuwe rechterknie gekregen. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst gemeld.


Volgens de orthopedisch chirurgen die de ingreep hebben uitgevoerd, is de operatie goed verlopen. De prinses blijft nog een paar dagen in het ziekenhuis en zal dan thuis verder revalideren.

Beatrix kreeg in 2005 al een nieuwe linkerknie. In verband met de ingreep is Beatrix dinsdag niet bij de opening van het Europees geneeskundig congres voor ouderen in Rotterdam. Ze wordt vervangen door koningin Máxima.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


mei 17, 2016, 11:04:10
Koningin Máxima viert haar 45e verjaardag« Laatst bewerkt op: mei 17, 2016, 11:07:38 door Bobbie »

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


februari 27, 2016, 22:32:19
Prinses Alexia breekt been bij skiën

Prinses Alexia, de tweede dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima, heeft zaterdag in het Oostenrijkse Lech haar been gebroken tijdens het skiën. De Rijksvoorlichtingsdienst meldt dat het om het rechter bovenbeen gaat en dat de prinses wordt geopereerd.


De 10-jarige prinses zou met een helikopter naar het ziekenhuis zijn vervoerd waar de breuk werd geconstateerd. Het meisje zou rond 18:00 uur worden geopereerd, zo bleek uit het bericht van de voorlichtingsdienst.

Foto's
Het gezin van koning Willem-Alexander is in Lech voor de jaarlijkse wintersportvakantie. Ook prinses Beatrix en prins Constantijn, prinses Laurentien en hun kinderen zijn in Oostenrijk. Afgelopen week poseerden de leden van het koningshuis nog in de sneeuw voor de verzamelde Nederlandse pers.

Wat ontbrak op de talrijke foto's van de koninklijke familie op wintersport in Oostenrijk? Een skihelm voor de volwassen hoogheden Willem-Alexander en Maxima. Waar hun drie dochters een helm droegen tijdens het skiën voor de pers, had het koningspaar ervoor gekozen dat voor de foto's even niet te doen. Neuropsycholoog Henk Eilander en de Nederlandse Ski Vereniging betreurden de handelswijze van het koningspaar, vanwege hun voorbeeldfunctie.

Friso
Mogelijk speelde ook het noodlottige ski-ongeval van Prins Friso van vier jaar geleden een rol bij die ophef. De prins werd in februari 2012 op de laatste dag van zijn wintersportvakantie met zijn gezin in Lech buiten de piste getroffen door een lawine. Sindsdien lag hij in coma. Op 12 augustus 2013 overleed hij op Paleis Huis ten Bosch in Den Haag.

Friso wordt in Lech nog altijd herdacht. In de oude dorpskerk staat op een zij-altaar zijn ingelijste foto, vergezeld van een kaars en een handgeschreven kaart.

Alexia
Alexia Juliana Marcela Laurentien, Prinses der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau is tweede in de lijn van troonopvolging. Prinses Alexia woont met haar ouders en zusjes Amalia en Ariane in de Eikenhorst op landgoed De Horsten in Wassenaar. Ze heeft als hobby's hockey, paardrijden, zingen en pianospelen.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


februari 23, 2016, 19:33:27
Koninklijke familie poseert in de sneeuw


Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


februari 23, 2016, 19:33:09Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


februari 12, 2016, 18:57:50
Prins Bernhard koopt circuit Zandvoort

Prins Bernhard van Oranje heeft samen met zijn zakenpartner Menno de Jong het Circuit van Zandvoort gekocht. Zij nemen het stokje over van de huidige directeur en grootaandeelhouder Hans Ernst.


Chapman Andretti partners, het bedrijf van prins Bernhard en De Jong, wordt met de overname eigenaar van Circuit Park Zandvoort, ofwel het circuit en de opstallen. Het circuit blijft hiermee in handen van liefhebbers van de autosport die benadrukken in de toekomst het volledige potentieel van het Circuit Park te willen benutten

"Hans Ernst heeft een enorme bijdrage geleverd aan de autosport in Nederland en wij willen hier op voortbouwen", reageerde prins Bernhard. "Net als Hans Ernst dragen wij de autosport een warm hart toe en we merken dat de sport ook binnen Nederland verder in populariteit toeneemt. Dit biedt volop mogelijkheden voor de toekomst’.
Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


januari 31, 2016, 13:05:28
Prinses Beatrix is zondag jarig en blaast 78 kaarsjes uit


« Laatst bewerkt op: februari 12, 2016, 18:55:24 door Bobbie »

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


november 17, 2015, 17:25:42
'Beatrix als kind gearresteerd'

Beatrix is als kind een keer gearresteerd, samen met haar zus Irene. Ze kwamen uit school met een stel klasgenootjes en pakten wat fruit toen ze langs een groentezaak liepen.


Dat staat beschreven in het boek De Amerikaanse prinses van historica Annejet van der Zijl, dat dinsdag verscheen. In het boek wordt het turbulente leven beschreven van de Amerikaanse Allene Tew (1872-1955), een van de peetmoeders van prinses Beatrix.

Tew haalt de diefstal aan in een ongedateerde brief. ,,De politie kwam en heeft alle kinderen gearresteerd. Ze belden naar het paleis om te zeggen dat Trix en Irene daar met de rest zaten. Juliana vroeg naar de straf en de politieman zei: 'Twee uur cel.' Juliana zei: 'Prima, geef mijn dochters een uur extra, want zij zouden een voorbeeld voor de rest moeten zijn.'''Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


november 02, 2015, 14:32:55
Máxima nog niet sterk genoeg voor bezoek Brussel

Koningin Máxima is dinsdag afwezig bij het bezoek dat koning Willem-Alexander brengt aan de Europese instellingen in Brussel. Dat laat de Rijksvoorlichtingsdienst maandag weten.


De koningin is nog herstellende. Máxima werd zaterdag ontslagen uit het Bronovo Ziekenhuis in Den Haag en mag thuis verder aansterken. Ze kwam vorige week vroegtijdig terug uit China vanwege een nierbekkenontsteking en ze werd opgenomen in het ziekenhuis. Máxima's behandelend arts liet dit weekend weten dat ze het de komende tijd iets rustiger aan doet.

Koning Willem-Alexander ontmoet dinsdag de voorzitters van de Europese instellingen: Jean-Claude Juncker van de Europese Commissie, Marin Schulz van het Europees Parlement en EU-president Donald Tusk. Minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken vergezelt het staatshoofd.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


oktober 30, 2015, 18:25:25
Prinses Beatrix geopereerd aan staar

 Prinses Beatrix is geopereerd aan staar aan haar linkeroog. De operatie had plaats donderdag in Londen. Na de poliklinische ingreep kon Beatrix het ziekenhuis weer verlaten. Dat heeft de RVD vrijdag laten weten.


Bij staar wordt de lens in het oog troebel. De lens zit achter de pupil en de iris. Door de vertroebeling zien mensen minder scherp. Het komt vooral op latere leeftijd voor. Bij de ingreep wordt de ooglens weggehaald en vervangen door een nieuwe lens. Dat duurt ongeveer een half uur.

Voor het herstel krijgt de patiënt tijdelijk een kapje op het oog. In Nederland wordt zo'n operatie 145.000 keer per jaar uitgevoerd, aldus het Oogfonds.

In augustus 2011 onderging toenmalig koningin Beatrix ook al een staaroperatie. Dat was aan haar rechteroog.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: Koningshuis
« Reactie #898 Gepost op: oktober 30, 2015, 18:25:25 »