Nowlive.eu

Registreren
 

Joran van der Sloot in Peru
gelezen 409777 keer 0 leden en 1 gast bekijken dit topic.
augustus 26, 2014, 18:40:34
Jorans nieuwe gevangenis is 'onbewoonbaar en moet dicht'

De Challapalcagevangenis waarnaar Joran van der Sloot is overgebracht, moet worden gesloten wegens de extreme weersomstandigheden en de moeilijke toegang voor bezoekers van de gevangenen. Daarvoor ijveren mensenrechtengroepen in Peru al enige jaren.


De gevangenis werd in 1997 geopend voor gevangenen die buitengewoon gevaarlijk werden geacht. Hij ligt op 4600 meter hoogte in de Andes in het zuiden van Peru en is niet toegankelijk met het openbaar vervoer. Overdag is het tussen 6 en 10 graden, 's nachts kan het -26 graden worden. Verwarming is er niet. De gevangenen moeten zich wassen met koud water. Hun bezoek mogen ze alleen achter tralies in het bijzijn van bewakers zien.

Door de extreme kou en de ijle lucht kampen veel gevangenen met gezondheidsproblemen. Hun bewakers worden om de 3 maanden met het oog daarop gewisseld, zo schrijft de Nationale Coördinator voor de Mensenrechten, een collectief van mensenrechtenorganisaties in Peru, in een rapportage zonder datum.

Ontsnappingen
In 2011 ontsnapten volgens de krant La República drie gevangenen en in 2012 zelfs 17. Er zouden ook te weinig bewakers zijn om de gevangenen in de gaten te houden.

In zijn jaarverslag 2012-2013 benadrukt de Coördinator nog eens dat de gevangenis onbewoonbaar is en dat de overheid niks heeft gedaan om de omstandigheden te verbeteren. De gevangenis moet dan ook definitief worden gesloten. In 2005 gebeurde dat gedeeltelijk, maar in 2007 maakte president Alan García dat ongedaan.

Procedure
In de loop der jaren wisten tientallen gevangenen in Challapalca via de rechter gedaan te krijgen dat ze werden teruggeplaatst naar een gevangenis met betere leefomstandigheden. Ook de advocaat van Joran van der Sloot, Máximo Altez, is deze procedure begonnen, zei hij zaterdag tegen het ANP. Van der Sloot zelf is in hongerstaking gegaan.

De reden van zijn overplaatsing is niet duidelijk. Het Instituut voor Penitentiaire Inrichtingen INPE in Lima heeft ondanks herhaaldelijk aandringen nog geen verklaring willen geven. Van der Sloots advocaat zegt dat Van der Sloot naar Challapalca moest omdat zijn cliënt twee keer is betrapt op het bezit van een mobiele telefoon. Anonieme bronnen binnen de gevangenis Piedras Gordas, waar Van der Sloot tot voor kort zat, hebben tegen de pers verklaard dat Van der Sloot is overgeplaatst omdat hij onder meer de gevangenisdirecteur zou hebben bedreigd.

De Nederlander zit een straf van 28 jaar uit wegens moord gevolgd door beroving op de Peruaanse Stephany Flores.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: Joran van der Sloot in Peru
« Reactie #1717 Gepost op: augustus 26, 2014, 18:40:34 »

augustus 26, 2014, 10:53:20
Boze Van der Sloot in hongerstaking


Joran van der Sloot is in hongerstaking gegaan, omdat hij is overgeplaatst naar een andere gevangenis in Peru. Dat meldt de NOS. Volgens anonieme bronnen zou hij de directeur van de gevangenis waar hij zat met de dood hebben bedreigd. Ook zou er een mobiele telefoon bij hem zijn gevonden.


De Challapalcagevangenis ligt hoog in de Andes en is moeilijk te bereiken. Vanwege zijn geïsoleerde ligging hoog in de bergen en de lage temperaturen wordt die ook wel het 'Siberië van Peru' genoemd. In 2005 werd de gevangenis gesloten onder internationale druk, maar in 2007 bracht Peru er toch weer gevangenen naartoe.

Van der Sloot zat gevangen in Lima, waar hij trouwde met zijn vriendin. Het stel verwacht in september een tweeling. Van der Sloot kreeg 28 jaar cel voor de moord op een Peruaanse studente in 2010. Ook wordt hij in verband gebracht met de verdwijning van Natalee Holloway.

In de Castro-Castro-gevangenis, waar Van der Sloot eerder vastzat, werd hij ook al eens betrapt op het bezit van een mobiele telefoon. Dat is verboden in Peruaanse gevangenissen.

Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


augustus 25, 2014, 13:21:19
Dat is natuurlijk heeeeeeeeeel dom
maar het kan ook als exuus  gebruikt worden .....vind ze daar niet uitblinken van eerlijkheid

Gelogd
leef het leven


augustus 25, 2014, 10:51:29
Joran van der Sloot bedreigde gevangenisdirecteur

LIMA - De onlangs overgeplaatste moordenaar Joran van der Sloot heeft de directeur van 'zijn' voormalige gevangenis met de dood bedreigd. Dat zegt een woordvoerder van de Peruaanse gevangenisdienst.


Eerder meldde de advocaat van Van der Sloot dat zijn client noodgedwongen verhuisde naar de beruchte Challapalca-gevangenis omdat hij twee keer is betrapt op het bezit van een mobiele telefoon.

De 27-jarige Van der Sloot zat sinds in veroordeling in 2012 vast in de Piedras Gordas-gevangenis in Lima. De nu 27-jarige Van der Sloot zit een gevangenisstraf van 28 jaar uit vanwege de moord, gevolgd door diefstal op de Peruaanse Stephany Flores in mei 2010.Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


* augustus 24, 2014, 10:18:08
sjonge, wordt wel enorm zwaar gestraft .
natuurlijk is t verschrikkelijk wat hij heeft gedaan maar als je zo dom bent moet een moeder ook ns ingrijpen om haar kind te helpen ,wat hij ook gedaan heeft,de ouders hebben hem opgevoed tot wat hij is.
hij was dacht ik ook minderjarig toen hij zijn ergste misdaden beging.En het eerste misdrijf had hij toch niet alleen begaan maar door en met vrienden?

maar t is in die landen verschrikkelijk, dat had Joran ook moeten weten.dus misschien is hij is zwakbegaafd  en  crimineel.maar k schrijf maar niet hoe ik over de moeder denk of andere familieleden van joran  en vind het erg dat zo n jonge knul tot deze gevangenis veroordeeld wordt, daar zal die vader van het vermoorde meisje ook wel "de hand in gehad hebben"
ik denk dat er in de Castro gevangenis erger dingen gebeuren dan het hebben van een mobieltje maar tja niet iedereen daar heet joran v.d. sloot. en de opgesloten  z.amerikanen kennen het sociale klimaat daar natuurlijk beter en kunnen zich beter aanpassen misschien.
t is afschuwelijk om dit te lezen .

Gelogd


augustus 23, 2014, 23:02:24
Joran van der Sloot voor straf naar 'Siberië van Peru'

Joran van der Sloot is overgeplaatst naar de beruchte gevangenis Challapalca in het zuiden van Peru omdat er twee mobiele telefoons bij hem zouden zijn gevonden. Dat meldt RTL Boulevard. De advocaat van de voor moord veroordeelde Nederlander zou een klacht hebben ingediend tegen de overplaatsing.


Volgens advocaat Máxim Altez is zijn Nederlandse cliënt vandaag overgebracht naar de gevangenis in het Andesgebergte. Daar is het niet alleen erg koud maar loopt Joran ook het risico te worden vermoord, zegt de raadsman. Vandaar zijn klacht.

'Ten einde raad'
Volgens Jorans vrouw Leidy, die in september is uitgerekend en zal bevallen van een tweeling, is zijn familie ten einde raad, zo vertelt ze aan RTL Boulevard.

Het is niet bekend of de twee mobieltjes dezelfde smartphones zijn die eind juli in de Piedras Gordas gevangenis in beslag werden genomen bij Van der Sloot en zes medegedetineerden. Ze zouden de toestellen hebben gebruikt om te gokken in de loterij. Joran zag zijn illegale telefoonbezit bestraft met een verblijf van twee weken in een strafcel, zo verklaarde zijn advocaat destijds.

Volgens Máximo Altez moest zijn cliënt diens smartphone afstaan nadat hij had geweigerd de gevangenisdirecteur 'smeergeld' te betalen voor het bezit van het toestel.

Begin 2012 circuleerden berichten dat Joran van der Sloot zou worden
overgeplaatst naar de Challapalca-gevangenis. Die wordt vanwege zijn geïsoleerde ligging hoog in de bergen en lage temperaturen ook wel het 'Siberië van Peru' genoemd. Die berichten bleken uit de lucht gegrepen te zijn.

Moord
Joran van der Sloot zit een gevangenisstraf van 28 jaar uit voor de moord op de Peruaanse studente Stephany Flores, in mei 2010. Hij had haar ontmoet in het Atlantic City casino in Lima. In de Castro-Castro-gevangenis waar Van der Sloot eerder vastzat, werd hij ook al eens betrapt op het bezit van een mobiele telefoon. Dat is verboden in Peruaanse gevangenissen.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juni 26, 2014, 00:17:17
Joran van der Sloot trouwt nog deze maand'

LIMA - Joran van der Sloot gaat trouwen met zijn zwangere vriendin Leidy Figueroa. Dat is woensdag officieel bekendgemaakt in de krant El Peruano. Een precieze datum is niet bekend, maar volgens de mediaberichten in Peru is het nog deze maand.


Het huwelijk wordt voltrokken in de gevangenis waar Van der Sloot zijn straf van 28 jaar uitzit. Hij werd begin 2012 veroordeeld voor de roofmoord op de Peruaanse Stephany Flores in mei 2010.

Zijn advocaat Máxim Altez verklaarde nog eens dat Van der Sloot niet om strategische redenen trouwt. Hij kan gewoon worden uitgeleverd aan de Verenigde Staten, waar hij wordt beschuldigd van afpersing van de moeder van Natalee Holloway.Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juni 08, 2014, 20:34:38
Psycholoog: Joran positief veranderd

Volgens een psychologisch rapport is Joran van der Sloot echt positief veranderd. Dat meldt de Peruaanse site Americatv. Joran moest zich laten onderzoeken om toestemming te krijgen voor een huwelijk met zijn zwangere vriendin Leidy Figueroa.


Joran zou een 'proces van verandering' doormaken. Dat komt volgens zijn advocaat door de positieve invloed van zijn verloofde, Leidy, en zijn aanstaande vaderschap. In september krijgen de twee een dochter.

Het district Ancon van de stad Lima waarin de Piedras Gordas-gevangenis ligt waar Joran vastzit, moet nog een machtiging voor het huwelijk uitvaardigen, maar zal dat naar verwachting met de uitkomst van het rapport spoedig doen.

Het psychologisch rapport typeert Joran van der Sloot als iemand met een normale, gemiddelde intelligentie. Hij is zich bewust van de wat hij heeft misdaan en de gevolgen die de familie van Stephanie Flores hiervan ondervinden. Joran zit in Lima, Peru een gevangenisstraf uit van 28 jaar voor de moord op het Peruaanse meisje Stephany Flores in mei 2010.

De advocaat van de familie van Stephany denkt dat Joran wil trouwen om zo de Peruaanse nationaliteit te krijgen. Hiermee zou hij een eventuele uitlevering aan Amerika kunnen voorkomen. Daar willen ze hem berechten voor het afpersen van Beth Holloway, de moeder van Natalee Holloway.Bron: rtlnieuws.nl

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juni 04, 2014, 20:37:17
Joran mag slechts vier gasten uitnodigen op bruiloft

Joran van der Sloot en zijn vriendin Leidy kunnen slechts twee gasten uitnodigen voor hun aanstaande bruiloft. Meer bezoekers zijn niet welkom op de huwelijksvoltrekking die in de Peruaanse gevangenis plaatsvindt, vertelt Jorans advocaat in Shownieuws.


In de gevangenis mogen er maar vier mensen bij zijn van de directeur', aldus raadsman Maximo Altez. 'Dat zijn dan het stel en twee getuigen. Dat zijn ik en iemand van Leidy's kant.' Desondanks heeft het stel 'zin om te trouwen', vertelt hij.

Misdaadjournalist Kees van der Spek twijfelt aan de oprechtheid van met name Joran. 'Hij is iemand die uitgekookt is en alles doet om er zelf beter van te worden. Er zijn wat geruchten dat hij in het huwelijk treedt om uitlevering aan Amerika te voorkomen.'

'Leven van Leidy verpest'
Sowieso verpest hij het leven van Leidy, vreest Van der Spek. 'Want het is natuurlijk niet een mooi romantisch vooruitzicht om met iemand te trouwen die de komende 28 jaar in de gevangenis zit.' De reporter kan zich voorstellen dat Jorans aanstaande 'een soort aandachtsjunkie' is.

De directie van de Piedras Gordas-bajes wat geld toeschuiven om alsnog een feestje te bouwen, zit er volgens Altez niet in. 'Het is een strenge gevangenis. Je kunt daar bepaalde dingen echt niet doen. Je kunt ook niemand geld geven en omkopen.'

Uitlevering aan VS
Overigens wordt Joran niet alleen echtgenoot, maar ook vader: Leidy bevalt over een maand of vier. Ze krijgt een dochtertje. Van der Sloot zal door te trouwen met de Peruaanse Leidy niet kunnen voorkomen dat hij, na het uitzitten van zijn straf in Peru, wordt uitgeleverd aan de Verenigde Staten.

Van der Sloot zal door het huwelijk weliswaar de Peruaanse nationaliteit van zijn echtgenote aannemen, maar de huidige overeenkomst tussen Peru en de VS voorziet in het uitleveren van verdachten, zelfs als dit burgers van het land zijn. De VS zoekt Van der Sloot wegens zijn betrokkenheid bij de verdwijning van Natalee Holloway op Aruba in 2005.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


april 28, 2014, 13:27:08
Ik denk dat hij een goede vader wordt."

wanneer dan ?....heerlijk zo,n vader in het gevang voor n kind

Gelogd
leef het leven


april 27, 2014, 23:51:24
‘Vuile shit-Nederlander’ Joran mag niet trouwen

Joran van der Sloot wordt tegengewerkt door de directeur van zijn gevangenis. Hij mag van hem niet trouwen, zeggen Jorans advocaat en verloofde.


De directeur van de Piedras Gordas-gevangenis in Lima heeft volgens de krant La Prensa tegen Jorans advocaat gezegd dat hij 'orders van derden' heeft gekregen om de Nederlander niet te laten trouwen met zijn verloofde Leidy. Volgens de zwangere Leidy mag de directeur Joran niet: "Hij heeft gezegd dat hij een vuile shit-Nederlander is."

Recht om te trouwen
Joran en Leidy hebben alle benodigde papieren inmiddels binnen om te trouwen. Ze hebben alleen nog toestemming nodig van de gevangenisdirecteur. Jorans advocaat zegt dat ze morgen naar de rechter stappen om 'het recht om te trouwen' af te dwingen.

De twee verloofden willen graag trouwen voordat hun baby of baby's worden geboren in september. Leidy is zwanger en meldde eerder aan RTL Boulevard zwanger te zijn van een tweeling. De advocaat zegt tegen La Prensa niet beter te weten dan dat het om één baby gaat. "Een jongetje heb ik me laten vertellen", zegt hij. Maar Leidy blijft erbij dat de dokter haar gezegd heeft dat het er twee zijn. "En het geslacht is nog onbekend. Binnenkort laat ik weer een echo maken."

Goede vader
Volgens Leidy kijkt Joran er erg naar uit om vader te worden. "Hij vindt het fantastisch. Ik denk dat hij een goede vader wordt."

Leidy zal grotendeels alleen voor hun kind(eren) moeten zorgen, met papa in de gevangenis. Maar Joran lijkt vast van plan later zijn steentje bij te dragen. Hij is begonnen aan zijn studie aan de universiteit van Peru. Hij studeert ‘internationale handel’.


Bron:RTLNieuws.nl

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


maart 09, 2014, 18:49:06
Joran word uitgeleverd aan de VS


--->>  http://home.nowlive.eu/nieuws/41352

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


februari 06, 2014, 19:12:44
Joran van der Sloot wordt vader van tweeling

---->>   http://home.nowlive.eu/nieuws/41012

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


november 08, 2013, 16:38:50

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


oktober 26, 2013, 21:21:37
Joran spreekt weer: 'Ik heb Natalee achtergelaten'

Joran van der Sloot zegt nog steeds onschuldig te zijn in de zaak-Natalee Holloway. In een interview met RTL Nieuws zegt hij dat hij 'niet weet wat er precies is gebeurd' op de bewuste avond dat Natalee verdween.


De Amerikaanse studente verdween in de nacht van 30 mei 2005 na een uitgaansavond tijdens een vakantie op Aruba. Joran van der Sloot kwam met verschillende verklaringen over hoe Natalee zou zijn achtergelaten op het strand.

Vanuit zijn cel in Lima geeft de Nederlander opnieuw toe dat hij in 2005 met Natalee naar het strand bij Fisherman's Hut is gegaan. 'We waren heel dronken. Geen drugs. Ik heb haar alleen achtergelaten op het strand. Dat was een fout. Ik had haar naar het hotel moeten brengen.' De zaak ophelderen kan hij niet, zegt hij. 'Omdat ik niet weet wat er precies is gebeurd.'

Niet of wel gedaan
Eerder gaf journalist Vincent Verweij aan dat er een kans is dat Joran niet verantwoordelijk is voor de zaak. 'Er is zo'n 60 procent kans dat Joran verantwoordelijk is voor de verdwijning van Natalee, maar ook 40 procent kans dat hij niets heeft gedaan'.bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: Joran van der Sloot in Peru
« Reactie #1703 Gepost op: oktober 26, 2013, 21:21:37 »