Nowlive.eu

Registreren
 

Joran van der Sloot in Peru
gelezen 409775 keer 0 leden en 1 gast bekijken dit topic.
februari 13, 2015, 11:52:18
'Ik zag Joran Natalee in de kruipruimte begraven'

 Natalee Holloway ligt begraven onder een kruipruimte van het Marriott Hotel op Aruba. Dat is de stellige bewering van JurriŽn de Jong, die ooggetuige zegt te zijn van haar verdwijning. Toch laten de autoriteiten zijn verklaring links liggen. 'Er zijn veel vagere tips uitgezocht, maar met mijn duidelijke aanwijzing wordt al jaren niets gedaan.'


Duizenden euro's heeft hij al aan onderzoek gespendeerd. JurriŽn Auke de Jong (59) is drie keer naar Aruba gevlogen, liet zijn getuigenverklaring over Natalee Holloway onder ede optekenen en gaf zijn informatie meerdere keren door aan het Openbaar Ministerie. Toch krijgt hij justitie op Aruba niet zo ver om te zoeken op de plek waar volgens hem het lichaam van de Amerikaanse tiener al bijna 10 jaar verborgen ligt: onder de betonnen vloer van het Marriott's Aruba Surf Club hotel. Hij doet nu een ultieme poging alsnog onderzoek af te dwingen.

Zijn verhaal begint op een nachtelijk bouwterrein, waar in 2005 het complex van het Marriott-hotel in aanbouw is. Het terrein aan de westkust van Aruba ligt op een steenworp afstand van de Holiday Inn, waar Natalee Holloway tijdens haar vakantie verblijft. De Jong is naar eigen zeggen in die periode regelmatig 's nachts op het bouwterrein voor illegale praktijken. Drugsgerelateerd, meer wil hij er niet over kwijt. ,,Het is de reden waarom ik lang niet heb willen vertellen wat ik daar heb gezien. Ik zou mezelf en daarmee mijn familie belasten."

Stemmen
JurriŽn de Jong vertelt dat hij in de nacht van 30 mei 2005, waarin Natalee Holloway voor het laatst wordt gezien, plotseling stemmen hoort bij het hek van het bouwterrein. De twee zal hij later herkennen als Joran van der Sloot en Natalee Holloway. Dan hoort hij hoe het hek wordt geopend. Snel verstopt hij zich.

,,Ik zie hoe Joran achter Natalee aan rent. Ze gaan naar een klein gebouwtje in aanbouw. De onderste trap ontbreekt, dus ze moeten naar de overloop klimmen. Wat zich daarna afspeelt, is onduidelijk. Maar iets moet verkeerd zijn gegaan, want enige tijd later komt Joran met Natalee in zijn armen naar buiten. Hij legt haar neer, springt naar beneden en trekt haar op zijn schouder. Vervolgens werpt hij haar lichaam op de grond."

Dan ziet hij hoe Joran het lichaam verstopt onder het gebouwtje in aanbouw. ,,Hij graaft zich een toegang tot de kruipruimte en trekt Natalee naar binnen. Na ongeveer een minuut komt hij weer tevoorschijn, maakt de opening met zand dicht en loopt naar de toegangspoort terug."

Enkele dagen na de verdwijning van Natalee Holloway vliegt De Jong terug naar Nederland. ,,Ik durfde lang niet te praten over wat ik heb gezien, omdat ik dan mijn eigen bezigheden op dat terrein moest onthullen." Maar als hij in 2008 de uitzending van Peter R. de Vries ziet, waarin Joran beweert dat Natalee op het strand is overleden en in zee is gedumpt, treedt hij toch naar buiten. ,,Ik wist dat Joran daar ťťn grote leugen had verteld en besloot tips door te spelen aan justitie."

In eerste instantie probeert hij zijn eigen rol op het terrein te verdoezelen, maar zijn cryptische boodschappen leiden niet tot actie van justitie. De Jong begint daarop zijn eigen onderzoek. Hij vliegt in 2009 naar Aruba en bestudeert bouwtekeningen van het Marriott's Aruba Surf Club hotel. Volgens hem moet Natalee liggen onder het trappenhuis van de zogeheten Spyglass Tower.

Diamantboor
Als justitie in 2010 nog steeds geen kijkje heeft genomen, neemt de Amsterdammer het heft in handen. Met een diamantboor boort hij een gat in de hotelvloer. De inkijkoperatie mislukt echter jammerlijk. De boor loopt vast en hij wordt gesnapt. ,,Achteraf ben ik blij dat het niet gelukt is," zegt De Jong. ,,Advocaat Geert-Jan Knoops zei me dat het maar beter was dat ik geen dna heb achtergelaten op een mogelijke plaats delict. "

Nog steeds weet De Jong niet van ophouden. Hij schrijft alles en iedereen aan: de hoofdofficier van justitie op Aruba, de procureur-generaal, het Marriott-concern, maar ook Natalees vader Dave Holloway. Laatstgenoemde komt met een opmerkelijke verklaring: hij zegt een sterke lijklucht te hebben waargenomen rond het bouwterrein.

Rottend vlees
,,Gedurende mijn zoektocht op het eiland werd ik me bewust van de geur van rottend vlees van dieren," schrijft Dave Holloway in een mail aan toenmalig hoofdofficier van justitie Peter Blanken. ,,Meestal ging het om een dode hond of een ander dier. (...) Over een periode van enkele dagen heb ik dezelfde lucht geroken vanaf de bouwplaats." Hij slaat er dan geen acht op. ,,Er was te veel afleiding."

De Jong neemt contact op met dr. Richard Jantz van de Bodyfarm, een Amerikaans onderzoeksinstituut waar het ontbindingsproces van lichamen wordt onderzocht. ,,De dagen dat Dave Holloway een lijklucht zei te ruiken vanaf de bouwplaats, bleken precies overeen te komen met de berekening die ik van de Bodyfarm terugkreeg."

Blanken gaat in 2013 ruim 1 uur in gesprek met JurriŽn de Jong, maar ziet nog steeds geen reden voor een onderzoek. De hoofdofficier noemt het verhaal op onderdelen 'ongeloofwaardig'. De huidige hoofdofficier Eric Olthof legt uit: ,,Op een klein eiland als Aruba is niet voldoende capaciteit om iedere aanwijzing na te gaan. De betrouwbaarheid van tips wordt in rap tempo gemeten. Zo waren de stank rondom de bouwplaats en de door De Jong beschreven lengte van Joran en Natalee elementen in de verklaring die door de hoofdofficier onaannemelijk werden geacht."

De Jong maakt zich nog steeds kwaad over de afwijzing: ,,Wat ik echt ongeloofwaardig vind, is dat je een tip afwijst omdat de ooggetuige zich met 5 centimeter vergist in het lengteverschil tussen Natalee en Joran. Het gebeurde allemaal erg snel en het was nacht. Ook het capaciteitsprobleem vind ik een ongefundeerd excuus. De heer Blanken hoefde enkel toestemming te geven voor een inkijkoperatie, waarop het Marriott zijn eigen onderzoeksteam had kunnen sturen.'' De vasthoudende tipgever meent inmiddels dat justitie de zaak niet wŪl oplossen. De Jong: ,,Er moet een belangrijke reden zijn waarom justitie niet onder het Marriott-hotel wil zoeken. Veel vagere tips dan de mijne zijn wťl uitgezocht."

Woordvoerster Laura Botelho van het Marriott-hotel bevestigt dat er contact is geweest met JurriŽn de Jong over de zaak, maar ze wacht op groen licht van justitie. ,,Zoals gebruikelijk zullen wij volledig meewerken met de autoriteiten als deze een officieel onderzoek openen."Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: Joran van der Sloot in Peru
« Reactie #1732 Gepost op: februari 13, 2015, 11:52:18 »

januari 14, 2015, 14:42:08
Joran vecht overplaatsing naar 'hel op aarde' weer aan

 Joran van der Sloot gaat in beroep tegen de beslissing dat zijn overplaatsing naar de gevangenis Challapalca in Peru rechtmatig is. Dat maakte zijn advocaat MŠximo Altez vandaag bekend. De Nederlander die naar eigen zeggen vreest voor zijn leven in beruchte gevangenis, met de bijnaam 'de hel op aarde', wil graag terug naar de Piedras Gordas-gevangenis in Lima.


Van der Sloot zit een gevangenisstraf van 28 jaar uit voor de moord op en beroving van de Peruaanse Stephany Flores. In eerste instantie zat hij in de Piedras Gordas-gevangenis, maar wegens wangedrag werd hij overgeplaatst naar Challapalca. Zo zou hij ondere andere een telefoon in zijn bezit hebben gehad.

Vorige week besloot de rechter dat deze overplaatsing terecht was. Een beslissing die Van der Sloot in hoger beroep zal aanvechten. Zijn advocaat laat weten aan het Peruaanse Trome.pe dat zijn cliŽnt zich niet alleen onveilig voelt maar zich in Piedras Gordas-gevangenis ook kan concentreren op zijn resocialisatieproces: hij wil graag studeren en werken.

'Hel op aarde'
De Challapalcagevangenis, die op bijna 5000 meter hoogte in het grensgebied van Peru met Bolivia ligt, is onderwerp van discussie. Mensenrechtenorganisaties pleiten voor sluiting, onder meer vanwege de extreme weersomstandigheden. 's Nachts kan het er min 20 graden worden en er is geen verwarming.

In november vorig jaar bracht Van der Sloot via zijn advocaat naar buiten dat hij zou zijn neergestoken door celgenoten. Omdat zijn medegevangen zouden willen dat de Challapalcagevangenis wordt gesloten, kozen ze Van der Sloot als doelwit. Hij is daar de enige buitenlander en zijn dood zou een schandaal veroorzaken.
   
In een reactie liet de vicevoorzitter van het Instituut voor Penitentiaire Inrichtingen INPE in Peru destijds weten dat Van der Sloot zijn verwondingen waarschijnlijk zelf heeft toegebracht. Artsen concludeerden dat de wonden 'niet het gevolg zijn van een gevecht of agressie'.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


november 04, 2014, 12:44:39
lijkt me wel moeilijk om jezelf in je rug te steken ....n schram kan ik nog wel geloven

Gelogd
leef het leven


november 04, 2014, 09:53:18
'Van der Sloot stak zichzelf neer'

Het lijkt erop dat Joran van der Sloot zichzelf heeft neergestoken in de Challapalcagevangenis in Peru. Dat heeft de vicevoorzitter van het Instituut voor Penitentiaire Inrichtingen INPE in Peru gemeld.


Volgens Julio Magan hebben artsen gezegd dat Van der Sloot zijn verwondingen waarschijnlijk zelf heeft toegebracht, omdat de wonden 'niet het gevolg zijn van een gevecht of agressie'.

De uitspraak staat haaks op de bewering van de advocaat van Van der Sloot. Die zei maandag dat zijn cliŽnt door medegevangenen is neergestoken, omdat ze willen dat de Challapalcagevangenis wordt gesloten. Van der Sloot is er de enige buitenlander en zijn dood zou een schandaal veroorzaken.

Van der Sloot zou in de ziekenboeg liggen met drie steken in zijn rug en een in zijn middel. De Nederlander zit een straf van 28 jaar uit voor de moord op en beroving van de Peruaanse Stephany Flores.   

Omstreden gevangenis
De Challapalcagevangenis, die op bijna 5000 meter hoogte in het grensgebied van Peru met Bolivia ligt, onderwerp van discussie. Mensenrechtenorganisaties pleiten voor sluiting, onder meer vanwege de extreme weersomstandigheden. 's Nachts kan het er min 20 graden worden en er is geen verwarming.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


november 03, 2014, 18:06:55
'Joran van der Sloot neergestoken in gevangenis'

Joran van der Sloot (27) is in elkaar geslagen c.q. neergestoken in de Challapalca-gevangenis in Peru. Dat beweren zijn echtgenote Leidy Figueroa (25) en advocaat althans. Volgens de baas van het Peruaanse gevangeniswezen is het verhaal volledig uit de lucht gegrepen.


Van der Sloot is volgens zijn echtgenote donderdagnacht flink te grazen genomen. 'Ze grepen hem vast, trokken zijn kleding uit, lieten hem tijgeren over de grond en bewerkten hem daarna met staven. Vooral in zijn testikels,' zo verklaarde de Peruaanse volgens de nieuwssite Trome.

Door wie Joran in elkaar is geslagen, zei Leidy Figueroa niet maar eerder beweerde ze dat bewakers haar man mishandelen.

De hevig geschrokken vrouw belde Jorans raadsman MŠximo Altez vrijdag op met het dringende verzoek zich te informeren over de gezondsheidstoestand van haar echtgenoot, zo meldde de Peruaanse nieuwssite afgelopen weekend. Aanvankelijk beweerde Leidy Figueroa dat Joran was neergestoken maar later zwakte ze dat af tot 'aangevallen'.

'Medegedetineerden'
Volgens Altez werd zijn cliŽnt wel degelijk neergestoken door medegedetineerden en kreeg hij twee messteken: in zijn schouder en in zijn middel. Van der Sloot is volgens hem na het incident overgebracht naar de ziekenboeg van de gevangenis. Details over de gezondheidstoestand van Van der Sloot kan de advocaat nog niet geven.

Met hun daad willen de medegevangenen volgens hem aandacht vragen voor de 'onmenselijke' leefomstandigheden en bereiken dat de Challapalcagevangenis dichtgaat. Van der Sloot is er de enige buitenlander in het zwaar beveiligde complex op bijna 5000 meter hoogte en zijn dood zou een schandaal veroorzaken.

'Dwangmatige leugenaarster'
Jose Luis Perez Guadalupe, hoofd van het Peruaanse gevangeniswezen, ontkent de verklaringen van Jorans echtgenote en heeft geen goed woord over voor de vrouw.

'Het was onvermijdelijk dat ze op een dag met dit verhaal naar buiten zou komen, gelet op haar complexe persoonlijkheid. Om te beginnen gaat geen weldenkend meisje naar een extra beveiligde strafinrichting om te trouwen met de grootste moordenaar die er vastzit. Bovendien hebben we hier te maken met iemand die al eerder werd betrapt op onwaarheden en een dwangmatige leugenaarster is,' verklaarde hij vandaag tegenover de Peruaanse nieuwssite. 

'Afkicken'
Volgens Leidy Figueroa, die eind september beviel van een dochtertje dat Van der Sloot bij haar verwekte, wil haar echtgenoot zich ook laten behandelen voor zijn gokverslaving. 'Joran vertelde me dat hij dit wil doen via een non-gouvernementele organisatie,' aldus de Peruaanse.

Dat gokken deed Joran via smartphones die eind juli in zijn cel in de Piedras Gordas gevangenis in beslag werden genomen. Dit misdrijf volgens de Peruaanse wet, leverde hem een overplaatsing op naar de Challapalca-gevangenis, door zijn afgelegen en hoge ligging in het Andesgebergte ook wel het 'SiberiŽ  van Peru' genoemd. 

Moord
Joran van der Sloot zit een gevangenisstraf van 28 jaar uit voor de moord op de Peruaanse studente Stephany Flores, in mei 2010. Hij had haar ontmoet in het Atlantic City casino in Lima. In de Castro-Castro-gevangenis waar Van der Sloot eerder vastzat, werd hij ook al eens betrapt op het bezit van een mobiele telefoon. Dat is verboden in Peruaanse gevangenissen. Van der Sloot zit een gevangenisstraf van 28 jaar uit vanwege de moord, gevolgd door diefstal op de Peruaanse Stephany Flores in mei 2010.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


november 03, 2014, 17:59:13
totaal maar dan ook totaal geen medelijden met die gladjakker. hij heeft zoveel mensen pijn en verdriet aangedaan. laat hem maar lekker in de hel leven daar geen goed woord voor zo een onmens over. want een mens is hij niet met zijn niets zeggende ogen. en ja jammer dan he zijn papie is er niet meer kan hem nu meer helpen.

bah vies naar ventje

Gelogd
Ik leef me leven zoals ik dat wil.


november 03, 2014, 17:56:01
Alles is daar corrupt......heb niks met van der sloot ....maar hij heeft wel recht volgens de verdragen op n menswaardig bestaan .....alleen daar kan niemand in dat soort landen  de garantie voor geven

Gelogd
leef het leven


* november 03, 2014, 16:36:00
smerige misdadige bende daar.
hoeveel geld zou de vader van dat,  door Joran gedoodde meisje , betaald hebben aan die oppasser .

Gelogd


november 03, 2014, 16:01:15
Joran van der Sloot zwaargewond'

LIMA - Joran van der Sloot zou zijn neergestoken in zijn cel in de Peruaanse Challapalca-gevangenis.

Volgens zijn advocaat en zijn vrouw Leidy is de Nederlander zwaargewond, meldt RTL.

Joran zou twee keer gestoken zijn, ťťn keer in zijn schouder en een keer in zijn middel. "De wonden zijn zeker twee centimeter diep", zegt advocaat MŠximo Altez. De wonden zijn gehecht maar Joran zou veel pijn hebben. Leidy heeft bij haar bezoek aan de gevangenis zondag een polo meegesmokkeld. Het shirt is besmeurd met bloed.

Een openbaar aanklager gaat de beweringen vandaag onderzoeken.

De 27-jarige Van der Sloot werd onlangs overgeplaatst naar de beruchte Challapalca-gevangenis. Hij protesteerde tegen zijn overplaatsing en ging in hongerstaking. De omstandigheden zijn niet best in deze gevangenis; Joran wordt bruut mishandeld door cipiers, meldde zijn advocaat eind oktober.

Sinds zijn veroordeling 2012 zat Joran vast in de Piedras Gordas-gevangenis in Lima. Hij is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 28 jaar vanwege de moord op de Peruaanse Stephany Flores in mei 2010.Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


oktober 15, 2014, 17:50:50
Joran van der Sloot bezorgd nu hij dochtertje nooit zal zien'

 Joran van der Sloot is bezorgd om zijn pasgeboren dochtertje Dushi Trudi. Hij heeft van de bewakers van de zwaarbeveiligde Challapalca-gevangenis in het zuiden van Peru te horen gekregen dat hij zijn dochter nooit te zien krijgt, vertelt zijn vrouw Leidy Figueroa in een interview met The National Enquirer, waar RadarOnline uit citeert.


Het meisje van 8 pond werd op 28 september geboren en is deels vernoemd naar de oma van Joran. Figueroa vertelt in het interview over de zware laatste maanden van haar zwangerschap. Omdat de baby zo groot was, raakte Leidy uitgeput.

Joran van der Sloot zit in Peru een celstraf van 28 jaar uit voor de moord op Stephany Flores. Hij trouwde in juli met Figueroa toen hij nog in de gevangenis Piedras Gordas in de hoofdstad Lima verbleef.
Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


september 30, 2014, 22:33:24
Joran 'erg verheugd' over geboorte dochtertje

Joran van der Sloot heeft via zijn bewakers te horen gekregen dat hij vader is geworden. Zondagnacht beviel zijn vriendin Leidy van dochtertje Dushi Trudie. Terwijl de hele wereld al op de hoogte was, kreeg Joran het nieuws vandaag pas te horen. Dat meldt zijn advocaat aan Shownieuws.


Volgens zijn raadsman is hij 'erg verheugd' over het nieuws. Moeder en kind maken het goed, maar de bevalling was erg zwaar. De naam Dushi is door de vrouw van Joran verzonnen. In het Papiaments betekent het 'zoet'. De tweede naam heeft Joran bedacht. Trudie is een verwijzing naar zijn oma.

Van der Sloot zit in de zwaarbeveiligde Challapalca-gevangenis in het zuiden van Peru. Hij werd onlangs naar de beruchte gevangenis overgeplaatst omdat hij twee mobiele telefoons op zak zou hebben gehad. Uit protest tegen de overplaatsing is hij in hongerstaking gegaan. Zijn advocaat bevestigt tegenover Shownieuws dat hij nog altijd niet eet. Zijn gezondheid zou ernstig achteruit zijn gegaan, hij zou kampen met problemen aan de luchtwegen.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


september 29, 2014, 11:47:27
Oma Joran: jammer als je op deze manier vader wordt

Joran van der Sloot (27) is vader geworden. Zijn Peruaanse echtgenote (25) beviel gisteren van hun dochtertje Dushi Trudie, zo bevestigt Jorans oma tegenover het AD. De baby is gedeeltelijk naar haar vernoemd. 'Jammer dat hij nu en op deze manier vader is geworden,' waarmee de grootmoeder onder andere doelt op de gevangenisstraf van 28 jaar die haar kleinzoon in Peru uitzit voor de moord op een vriendinnetje.


Oma Trudie vernam het heuglijke nieuws gisteren van haar dochter, Jorans moeder. De eerste voornaam van het meisje is volgens de grootmoeder niet Dusha zoals Britse media onlangs schreven maar Dushi, Papiaments voor schatje, lekker of zoet.

Gemengde gevoelens
De grootmoeder heeft gemengde gevoelens over de geboorte van haar eerste achterkleindochter. 'Je gunt het hem natuurlijk wel maar niet op deze manier. Jammer dat het nu gebeurd is terwijl hij nog een lange gevangenisstraf moet uitzitten,' zegt de grootmoeder met een diepe zucht.

Haar kleinzoon zou zijn Peruaanse vriendin bij een gevangenisbezoek zonder toezicht zwanger hebben gemaakt. De zwangerschap zou geen bewuste keuze zijn geweest. 'Leidy zei dat ze de pil was vergeten. Ze wil om haar katholieke geloof geen abortus,' zo verklaarde Jorans advocaat eerder dit jaar.

Vernoeming
Toch is oma Trudie tegelijkertijd ook trots dat Joran zijn dochtertje naar haar vernoemde. Een complete verrassing is het niet, bekent ze. 'Joran heeft altijd gezegd dat Šls hij een dochtertje zou krijgen, het meisje naar mijn vernoemd zou worden.'

De grootmoeder had een sterke band met haar kleinzoon. Die groeide op in Aruba maar ging na zijn voorarrest in de verdwijningszaak van Nathalee Holloway, in 2005, bij zijn oma in Arnhem wonen. Joran verbleef er tot hij in 2010 op reis vertrok naar Zuid-Amerika.

Publiciteit
De grootmoeder zegt zich 'verschrikkelijk te ergeren' aan de vele publiciteit rond haar kleinzoon. 'Er zijn zůveel criminelen op de wereld die nooit in het nieuws komen. Waarom hij wťl is me een raadsel,' vraagt de vrouw zich hardop af.

De suggestie dat haar kleinzoon die publiciteit wellicht aan zichzelf te danken heeft doordat hij haar telkens zelf opzoekt, deelt oma Trudie gedeeltelijk. 'Ik kan me voorstellen dat Joran die aandacht leuk vindt omdat hij anders in stilte wegkwijnt maar de manier waarop hij in het nieuws komt is soms zů naar,' zegt ze verbolgen.

'Gemeen'
De grootmoeder noemt als voorbeeld de overplaatsing van haar kleinzoon naar de Challapalca-gevangenis, door zijn hoge ligging in het Andesgebergte en de lage temperaturen ook wel het 'SiberiŽ van Peru' genoemd. Aanleiding voor die overplaatsing, vorige maand, was het voor de tweede maal in korte tijd aantreffen van een smartphone in Jorans cel. Daarmee overtrad hij de wet, zei de gevengenisdirectie.

Volgens oma Trudie zat de vork heel anders in de steel. 'Het is zů gemeen! De gevangenisdirecteur had die telefoon zelf verkocht aan Joran. Maar ja, tegen dat soort corrupte praktijken begin je weinig,' zegt ze boos. Eerder verklaarde Jorans vrouw Leidy Figueroa ook al dat haar echtgenoot er 'ingeluisd' was door de gevangenisdirecteur.

Net weduwe geworden
Ondanks de moeilijke situatie waarin haar kleinzoon zich bevindt, is zijn grootmoeder zoals elke oma reuze benieuwd naar haar achterkleindochter. Toch zit een bezoekje aan Peru er 'niet direct' in, zegt de vrouw. 'Ik heb mijn echtgenoot nog niet zo lang geleden verloren. Los daarvan zijn de omstandigheden er ook niet naar,'aldus oma Trudie.

Jorans vrouw heeft zoals bekend al een zoontje van drie (zie onder) uit een eerdere relatie. Hoewel de kans groot is de Nederlander de rest van zijn leven in de gevangenis verblijft, belooft Van der Sloot een goede vader te zullen zijn. 'Ik word de beste vader in de wereld, net als de mijne en zal voor jullie zorgen zodra ik vrijkom,' schreef hij in een brief aan zijn echtgenote die de inhoud onlangs deelde met de Britse krant Daily Mail.

Moord
Joran van der Sloot zit een gevangenisstraf van 28 jaar uit voor de moord op de Peruaanse studente Stephany Flores, in mei 2010. Hij had haar ontmoet in het Atlantic City casino in Lima.Het zoontje van Jorans echtgenote uit een eerdere relatie

Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


* september 01, 2014, 19:38:40
men schijnt er nogal schik in te hebben daar om Joran steeds in de media  te tonen.
het komt helemaal  over als pesterij.

Moeder anita, je man was toch advocaat?
geen enkele vriend collega  die in deze rechtzaak kan spreken??

ik zie geen foto s van de andere gevangenen, toevallig wel een groep mannen.
wat een zooi, om koude rillin gen van te krijgen.

Gelogd


september 01, 2014, 14:09:43
Beelden van aankomst Joran in 'SiberiŽ van Peru'

De Peruaanse nieuwszender Cuarto Poder heeft beelden getoond van de aankomst van Joran van der Sloot in de Challapalcagevangenis op 4650 meter hoogte in het zuiden van Peru. Daarop is te zien hoe hij een medische controle ondergaat en wie zijn nieuwe buurman wordt: een drugsbaron die tonnen cocaÔne naar Europa smokkelde.


Van der Sloot, gekleed in een vale spijkerbroek, rood sweatshirt met daaronder een wit t-shirt, is een van 32 gedetineerden die zijn overgeplaatst naar wat het 'SiberiŽ van Peru' wordt genemd. Bij aankomst worden ze eerst gefouilleerd. Dat gebeurt terwijl ze met armen en benen gespreid en hun gezicht richting de muur staan.

Staartje
Daarna volgt een medische routinecontrole waarbij de bloeddruk wordt gemeten van Van der Sloot. Hij laat het zich allemaal welgevallen. Boven op zijn achterhoofd is een staartje zichtbaar dat als een kleine pluk omhoog staat en lijkt samengebonden met een elastiekje.

Eerder dit jaar droeg de Nederlander zijn haar in wat Peruaanse media 'coupe radicaal' noemden met opgeschoren zij- en achterkant en een rechthoekig blok op de bovenkant van zijn hoofd.

Ex-legeroffier
Dan zoomt de camera in op een man naast Van der Sloot. Hij is de enige die zit. Het is zijn nieuwe buurman, zegt de voice-over. Die onthult dat het gaat om Renzo Manuel RodrŪguez Mac Lean (42), een oud-legerofficier die een drugskartel zou hebben geleid dat minstens vier ton cocaÔne verpakt in ijs naar Europa smokkelde. Daarmee zou zo'n 150 miljoen dollar zijn verdiend. Ter illustratie toont de Peruaanse televisiezender beelden van de inbeslagname van de drugs, in oktober 2013.

Daarna komt de directeur van het gevangeniswezen aan het woord. Hij noemt de overplaatsing van Joran van der Sloot gerechtvaardigd omdat de Nederlander werd betrapt op het illegaal bezit van een 'gesofisticeerde' mobiele telefoon in zijn cel. Dat is ten strengste verboden en geldt als een misdrijf.

iPhone
Op beelden, mogelijk gemaakt met een verborgen camerra, is Van der Sloot in zijn vorige cel te zien met een iPhone. Daarmee zou hij tekstberichten hebben verstuurd aan zijn advocaat en aan zijn Peruaanse echtgenote die binnenkort gaat bevallen van hun eerste kind. Ook zou de Nederlander hebben gegokt op de online pokersite Pokerstars. 

De televisiezender toont ook een filmpje dat Van der Sloot op 25 februari van zichzelf maakte met zijn mobieltje, naar eigen zeggen voor zijn veiligheid 'mocht er iets gebeuren'. 

Challapalca
De Challapalcagevangenis werd in 1997 geopend voor gevangenen die buitengewoon gevaarlijk werden geacht. Hij ligt op 4650 meter hoogte in de Andes in het zuiden van Peru en is niet toegankelijk met het openbaar vervoer. Overdag is het tussen 6 en 10 graden, 's nachts kan het -26 graden worden. Verwarming is er niet. De gevangenen moeten zich wassen met koud water. Hun bezoek mogen ze alleen achter tralies in het bijzijn van bewakers zien.


http://www.youtube.com/v/PMh-Ek28gaQ?hl=nl_NL&version=3&rel=0

Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


augustus 28, 2014, 10:58:50
Tot min 26 graden in Jorans nieuwe cel

 Geweld, kou en gezondheidsproblemen kwellen de gedetineerden in Challapalca, de gevangenis waarnaar Joran van der Sloot deze week is overgeplaatst.


De omstandigheden in de overvolle Peruaanse gevangenis zijn zo slecht dat mensenrechtenorganisaties als Amnesty International er al jaren op aandringen dat het complex wordt gesloten.

Van der Sloot (27) kwam in Challapalca terecht nadat hij in zijn vorige gevangenis twee keer zou zijn betrapt op het bezit van een mobiele telefoon. Ook zou hij de gevangenisdirecteur met de dood zou hebben bedreigd.

Challapalca is in 1997 geopend en was toen speciaal bestemd voor gevangenen die als extreem gevaarlijk worden beschouwd. Het complex ligt op 4600 meter hoogte in het Andesgebergte en is slecht bereikbaar. Het is er flink koud, van maximaal 10 graden overdag tot 26 graden onder nul in de nacht. Verwarming is er niet en de gedetineerden moeten zich wassen met koud water. Veel gevangenen hebben gezondheidsproblemen.

De Nederlander zit een straf van 28 jaar uit voor moord.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: Joran van der Sloot in Peru
« Reactie #1718 Gepost op: augustus 28, 2014, 10:58:50 »