Nowlive.eu

Registreren
 

Inferno Londen
gelezen 4800 keer 0 leden en 1 gast bekijken dit topic.
september 05, 2017, 18:44:28
#20
Tientallen getuigen en overlevenden doen zelfmoordpogingen'

Zeker twintig overlevenden en getuigen van de torenbrand in Grenfell Tower hebben de afgelopen maanden geprobeerd zich van het leven te beroven. Yvette Greenway, oprichtster van preventieplatform Silence of Suicide, slaat hierover alarm tegenover de BBC.


Volgens Greenway krijgen oud-bewoners van de toren het beeld van het brandende gebouw niet uit hun hoofd. ,,De slachtoffers zijn afhankelijk geworden van drugs en alcohol. Mensen leven in isolatie.'' Greenway pleit voor langdurige psychische begeleiding van deze kwetsbare groep, die de komende jaren vatbaar is voor posttraumatische stressstoornissen, depressies, angstaanvallen en automutilatie.

Verpleegster Judy Bolton van campagnegroep Justice4Grenfell sluit zich bij de roep om hulp aan. Volgens haar richten drugsdealers hun pijlen op de getraumatiseerden, die naar verdovende middelen grijpen om met hun trauma om te gaan. ,,De as van het gebouw waait nog steeds over ons als de trein voorbijrijdt. We worden bedekt in de as van onze familie en vrienden'', aldus een geëmotioneerde Bolton tegenover de Britse omroep.Bhupinder Singh, een geestelijke uit de lokale Sikh-gemeenschap, trok al in juli tijdens een bijeenkomst aan de bel over de vele zelfmoordpogingen onder overlevenden van de tragedie. Hij drong aan op ingrijpen van de plaatselijke autoriteiten. ,,Jullie zijn zo wereldvreemd, het is walgelijk'', aldus Singh. Een buurtbewoner vroeg zich tijdens de bijeenkomst hardop af of hij onbewust leed aan een langdurig trauma, berichtte The Independent. ,,Elke keer als ik langs het bouwwerk loop, word ik herinnerd aan wat er op 14 juni is gebeurd, aan de politieman die me tegenhield toen ik wie dan ook wilde redden.''

Bij de grote flatbrand kwamen ongeveer tachtig mensen om het leven toen zij niet konden ontsnappen uit het gebouw. Getuigen zagen bewoners uit wanhoop hun kinderen uit het raam houden, en mensen van grote hoogte uit het raam springen. Talloze flatbewoners zijn hun directe familie kwijtgeraakt. De politie heeft moeite met het identificeren van de lichamen en verwacht pas eind dit jaar over een concreter slachtofferaantal te beschikken.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: Inferno Londen
« Reactie #20 Gepost op: september 05, 2017, 18:44:28 »

juli 03, 2017, 21:07:01
#19

Problemen brandveiligheid Britse flats veel omvangrijker dan gedacht


In de nasleep van de verwoestende brand in de Grenfell Tower in Londen wordt overal in Groot-Brittannië de bekleding van torenflats op brandveiligheid getest. Daaruit blijkt dat al 181 gebouwen in ruim 50 gemeenten de test niet hebben doorstaan, zo meldden Britse media zondag.

In totaal wordt van zo'n 600 gebouwen de bekleding getest op vuurvastheid. Die inspecties worden uitgevoerd door het Department for the Communities and Local Government. Maar het betreft nu al dusdanig veel flats die de inspectie niet doorstaan, dat premier Theresa May de lokale autoriteiten heeft laten weten dat ze de inspecties van de overheid niet moeten afwachten en zelf onderzoek mogen laten verrichten.
Onderzoek naar vermisten

Ook het onderzoek naar het totale aantal slachtoffers en mogelijke vermisten is nog altijd gaande. De Britse autoriteiten vermoeden dat sommige appartementen illegaal bewoond waren en hebben eigenaren opgeroepen daarover duidelijkheid te verschaffen. De overheid heeft beloofd die mensen niet voor die overtreding te zullen beboeten.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juni 17, 2017, 17:14:24
#18
Dodental brand Londen naar 58 bijgesteld

Londen - Het dodental door de brand in een flatgebouw in Londen is zaterdag door de politie bijgesteld naar 58. Dat hebben de autoriteiten in de Engelse hoofdstad bekendgemaakt op basis van cijfers van vermisten.


Het cijfer 58 doden is inclusief de dertig doden van wie het overlijden al eerder was bevestigd. Het dodental kan nog verder oplopen, de politie weet namelijk niet precies hoeveel mensen er in de flat aanwezig waren. Mogelijk verbleven veel mensen illegaal in de flat.Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juni 17, 2017, 13:53:07
#17
Brandweerheld Londen kwam tot de 15de verdieping:


‘Het was de hel’


 Felle kritiek op premier Ma -  De 34-jarige Britse brandweerman Leon Whitley doet in Britse media zijn dramatische verhaal na het inferno van woensdagochtend. Whitley deed zijn plicht tijdens de flatbrand in Londen, maar was voor het eerst echt bang. ,,Dat geschreeuw van alle kanten zal me altijd bijblijven.” Het officiële dodental staat op 30, maar Whitley vreest voor meer dan honderd omgekomen slachtoffers.


,,Ik zou ook willen dat iemand mijn zoon zou redden, dus ging ik gewoon naar binnen", zegt Whitley tegen The Sun over zijn opdracht om met zijn collega naar de 15de verdieping van de brandende Grenfell Tower te klimmen. Zoals waarschijnlijk al zijn collega's dacht Whitley aan de aanslag op 9/11 in New York en dacht hij dat het flatgebouw elk moment kon instorten. ,,Ik wist dat we hier misschien zelf nooit meer uit zouden komen. Je denkt aan je familie en je geliefden, maar tegelijkertijd aan je plicht om mensen te helpen."

Toen hij rond kwart voor twee ‘s nachts in de flat was, was de situatie nog erger dan hij had gedacht: ,,Het was de hel. Ik kan het geschreeuw nog altijd horen. Het kwam van alle kanten. Dat vergeet ik nooit meer. Het was afschuwelijk omdat je wist dat iedereen je hulp nodig had terwijl je hen niet kon zien."

Onrust en protest

Het lopende onderzoek - geleid door de moord- en zware criminaliteitssectie van Scotland Yard - kan nog weken duren. Volgens de politie is er geen enkele aanwijzing dat de brand met opzet aangestoken zou zijn. Toch is er veel onrust in de Londense wijk North Kensington. Inwoners van de uitgebrande torenflat eisten gisteren na dagen van onzekerheid antwoorden van de lokale overheid en premier Theresa May. Het lot van familieleden, vrienden en buren blijft onzeker. Op de vraag of ze in een van de Londense ziekenhuizen in een kunstmatig coma liggen of tot de slachtoffers behoren, komt voor hen niet snel genoeg een reactie.

Verdriet en woede over de schrijnende gang van zaken leidden halverwege de middag tot een bestorming van het gemeentehuis om gerechtigheid te krijgen. Veel begrip hiervoor kreeg de menigte niet. Rond middernacht verscheen op de website een bericht van een paar regels. Vrijwilligers hoefden zaterdag en zondag niet langs te komen om de donaties voor de getroffenen te helpen uitzoeken. De Town Hall, beschadigd, is tot nader orde gesloten.

Ondertussen trokken protestmarsen langs 10 Downing Street, de ambtswoning van premier Theresa May, het hoofdkantoor van de BBC en Oxford Circus. Hoewel onderlinge gevechten voor een grimmige sfeer zorgden, bleven rellen uit. Terwijl de avond vorderde, dunde de massa langzaam uit. Feestvierders en toeristen namen weer bezit van de straten, de metro en de kroegen.
Hoon

Hoelang het kalm blijft, valt te bezien. May kreeg tijdens een bezoek aan een kerk nabij de Glenfell Tower de hoon van velen over zich. De premier kan geen goed meer doen, nadat ze eerder in de week naliet nabestaanden en slachtoffers persoonlijk te ontmoeten. In haar zien ze de verpersoonlijking van de tweedeling in Groot-Brittannië. May vertegenwoordigt in hun de ogen de zelfgenoegzame elite, zij de achteloos vertrapte armen.

Het volksgericht bleef voor May, die beloofde 5 miljoen pond voor de getroffenen vrij te maken, niet beperkt tot North Kensington. Interviewster Emily Maitlis van de BBC deed haar ineenschrompelen. ,,Waarom was er niet meteen hulp beschikbaar”, vroeg ze. ,,Bij elke andere ramp, zoals een overstroming, zou het leger zijn uitgerukt. Ik was er, zag de chaos met eigen ogen. Niemand had de leiding, niemand wilde de verantwoordelijkheid op zich nemen.”Dit gevoel van autoriteiten die koste noch moeite sparen om miljonairs tevreden te houden, maar de minderbedeelden veronachtzamen, zorgde voor hevig aanzwellende razernij. Alleen koningin Elisabeth en haar kleinzoon William deed de gemoederen bedaren. Hun bezoek aan de wijk werd uitermate gewaardeerd. Zij werden niet gerekend tot de door hen vervloekte gezagsdragers.

Voor een blijvend kalmerend effect zorgde het niet. Daarvoor was de ellende en de pijn te groot. Er werden gisteren laat alweer plannen gesmeed voor nieuwe demonstraties. De roep om ‘Justice for Glenfell’ neemt met steun van linkse groeperingen in kracht alleen maar toe. Een escalatie ligt met het weekeinde voor de boeg nadrukkelijk op de loer.
Antwoorden

Brandweerman Leon Whitley begrijpt onrust wel. Hij zegt onder meer: ,,De mensen hebben recht op antwoorden. Ik hoorde geen alarmen afgaan in het gebouw. Brandweerwagens moesten ver van de appartementsblok gaan staan omdat ze niet dichterbij konden komen. Het had veel beter kunnen ontworpen worden. Dit had niet mogen gebeuren."

Bron:AD


Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juni 16, 2017, 19:53:30
#16

Gezin gered uit brandende flat Londen dankzij slimme truc


De Britse Natasha Elock wist haar gezin uit de vuurzee in de Grenfell Tower in Londen te redden dankzij een slimme truc. De moeder van een dochtertje (6) zette haar badkamer onder water. De brandweer roemt haar actie.


Ze konden geen kant op. Elock, haar vriend en dochtertje zaten vast op de elfde verdiepingen terwijl het vuur het gebouw steeds verder verslond. ,,Ik kreeg te horen dat ik het appartement niet moest verlaten en wist dat ik daarom actie moest ondernemen”, vertelt ze aan Daily Mail.

De 39-jarige Elock belde honderd keer de hulpdiensten en zette in de badkamer de kraan van het bad aan en liet de badkamer volstromen met water. Op die manier wist ze het appartement nat te houden en het vuur zo lang mogelijk buiten te sluiten. ,,We hoorden de ramen rammelen. Het was echt beangstigend.”

Het duurde anderhalf uur voordat de brandweer zei dat ze de flat mocht verlaten. Dat ging niet, omdat de deur te warm was en niet open ging. Uiteindelijk wist de brandweer het gezin te bereiken en in veiligheid te brengen.

De drie zijn naar het ziekenhuis gebracht omdat ze rook hadden ingeademd. De brandweer roemt de actie van de vrouw. ,,Ik denk dat het onze levens heeft gered”, aldus Elock.

Bij de brand in de nacht van dinsdag op woensdag kwamen minstens 30 bewoners om het leven. Er wordt gevreesd dat het dodental nog flink zal stijgen.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juni 16, 2017, 14:18:36
#15
Dodental brand Londen naar dertig

LONDEN - Het aantal mensen dat om het leven is gekomen door de brand in een flat in Londen is gestegen naar dertig.


Eerder werden er door de Londense politie nog zeventien doden gemeld.

De brand brak uit in de nacht van dinsdag op woensdag op een van de onderste verdiepingen van de Grenfell Tower. Het vuur breidde zich razendsnel uit waardoor veel mensen het gebouw niet meer konden ontvluchten.


Londen - Als de aannemer slechts ruim 6.000 euro extra had uitgegeven aan de renovatie van de Grenfell Tower in Londen, had iedereen nog geleefd


Om te bezuinigen, kocht het bouwbedrijf vorig jaar gevelbekleding die al in Amerika is verboden, maar in Engeland nog wel is toegestaan, zo schrijft de Times. De totale renovatie kostte zo’n 9,5 miljoen euro.

De aannemer kon kiezen uit aluminium panelen met een vlamvertragende binnenkant, of één met makkelijk brandend plastic. De laatste versie is in Amerika in gebouwen hoger dan 12 meter verboden omdat vuur en vooral rook zich te makkelijk verspreidt.

Bij de brand eerdere deze week kwamen minstens dertig mensen om in de vlammenzee. Nog tientallen liggen zwaargewond in het ziekenhuis.

In het parlement gaan nu stemmen op om de goedkope gevelplaten te verbieden.Bron:Telegraaf
« Laatst bewerkt op: juni 16, 2017, 14:20:18 door Bobbie »

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juni 15, 2017, 20:13:18
#14
Man wiens koelkast ontplofte geïdentificeerd

Flatbrand Londen -  Brandweerlieden blijven zoeken naar slachtoffers van de brand in een 24 verdiepingen tellende wolkenkrabber in Londen, maar denken geen overlevenden meer te vinden. 'Dat zou een wonder zijn.


19.31 uur: De Nationale Gezondheidsdienst NHS heeft een laatste update gegeven over de gewonden. Momenteel liggen er 30 mensen in zes verschillende ziekenhuizen, van wie 15 in kritieke toestand. De dienst doet daar vandaag verder geen uitspraken meer over.

19.14 uur: Enkele bewoners protesteerden tegen burgemeester Sadiq Khan tijdens zijn bezoek aan de rampplek. Een vrouw riep dat ,,iemand verantwoordelijk gehouden moet worden voor de brand." Terwijl hij probeerde de bewoners te kalmeren, vervolgde ze: ,,Deze doden hadden voorkomen kunnen worden."

18.44 uur: Het onderzoek in de uitgebrande Grenfell Tower in Londen kan nog maanden gaan duren. Politiecommissaris Stuart Cundy zei vandaag te hopen dat het aantal slachtoffers niet stijgt van zeventien tot ,,een getal van drie cijfers".

18.35 uur: De man wiens koelkast vermoedelijk de brand veroorzaakte, nadat deze ontplofte, is door buren geïdentificeerd als Behailu Kebede. De 44-jarige Ethiopische taxichauffeur en vader belde het noodnummer en klopte op de deuren van de buren toen de vlammen uit zijn flat sloegen op nummer 16 op de vierde verdieping. Zijn zwangere buurvrouw Maryann Adam in The Daily Mail: ,,Hij klopte op de deur en zei dat er brand was in zijn flat. Het was toen 00.50 uur en hij maakte me wakker. Het vuur was klein in de keuken. Ik kon het zien omdat de deur van de flat open stond. Er was geen alarm." Op die manier redde hij het leven van Adam en haar ongeboren kind.

Volgens een vriend van Kebede kon hij ontsnappen, maar is de man in shock. Kebede verblijft momenteel bij vrienden. Toen The Daily Mail hem vroeg of de brand inderdaad in zijn flat is ontstaan, antwoordde hij alleen maar: ,,Ik heb het het druk, ik heb het druk. Tot ziens." Scotland Yard onderzoekt de zaak.Bron:AD


Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juni 15, 2017, 18:16:40
#13

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juni 15, 2017, 18:05:40
#12

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juni 15, 2017, 14:54:57
#11
Brand Londen: 'Mensen hebben bloed aan hun handen'


De ramp in de Grenfell Tower in Londen kwam niet als een totale verrassing. Sterker, een actiegroep, de Grenfell Action Group, voorspelde een half jaar geleden al dat er een catastrofe in de lucht hing. „Wij waarschuwen al jaren voor de levensgevaarlijke situatie in de Grenfell Tower”, reageerde een woordvoerder van de actiegroep tegen Engelse verslaggevers een dag na de vuurzee in het Londense appartementencomplex, waarbij minimaal zeventien doden vielen. „Maar er werd helemaal niets gedaan met onze waarschuwingen. Daardoor was het een kwestie van tijd voor het een keer vreselijk mis zou gaan.”

Eén trappenhuis


Vier jaar geleden eiste de actiegroep al dat de sloophamer de Grenfell Tower met de grond gelijk zou maken. Vooral het feit dat er geen sprinklers hingen en er slechts één trappenhuis in de 24-verdiepingen tellende flat aanwezig was, maakte het gebouw levensgevaarlijk in de ogen van de actiegroep. Maar de verhuurder, de ‘Kensington en Chelsea Tenant Management Organisation’ (KCTMO) weigerde de in 1972 gebouwde toren te slopen.

Vorig jaar november sloeg de Grenfell Action Group voor de laatste keer groot alarm. In een brief, die nu de rillingen over je rug doen lopen, riep de actiegroep verhuurder KCTMO op om eindelijk iets te doen aan de levensgevaarlijke situatie. „Het is een beangstigende gedachte, maar wij vrezen dat alleen een catastrofale gebeurtenis de ongeschiktheid en de dwaasheid van de verhuurder aan het licht zal brengen en een eind zal maken aan de levensgevaarlijk situatie in de toren, die is ontstaan door verwaarlozing van de verhuurder. Jammer genoeg zijn wij tot de conclusie gekomen dat alleen een incident waarbij veel doden vallen de buitenwereld wakker zal schudden en de malafide praktijken van deze totaal niet functionerende organisatie aan het licht zal brengen.”


Coating


Precies dat gebeurde dus in de nacht van dinsdag op woensdag. Want ook na deze laatste ‘brandbrief’ in november 2016 weigerde KCTMO de brandveiligheid te verbeteren. De organisatie had net tien miljoen pond uitgegeven aan een nieuw verwarmingssysteem en aan een coating, waardoor het gebouw ervan buitenaf een stuk beter uitzag. Dit om de rijke buren tegemoet te komen, die tegen het niet zo fraaie bouwwerk aankeken. Juist die coating wordt nu gezien als oorzaak voor het zo snel verspreiden van het vuur. Binnen een half uur stond het halve gebouw in lichterlaaie en binnen een uur de complete flat.

Edward Daffarn, een 55-jarige bewoner die ternauwernood aan de dood wist te ontsnappen is dan ook woedend. „Er was geen brandalarm in het gebouw”, vertelt hij aan de Daily Mail. „We waren aangewezen op onze eigen rookdetectors om erachter te komen dat er brand was. Ik heb het overleefd omdat een vriend, die een paar verdiepingen lager woont, mij belde. Ik woonde op de zestiende verdieping. Ik heb hier twintig jaar gewoond en nu is de hele gemeenschap vernietigd. Dit is massamoord. Er komt een aanklacht voor ‘dood door schuld’. We zijn al twee jaar bezig om de gemeente in te lichten over de gevaarlijke situatie in het gebouw. Er zijn mensen met bloed aan hun handen en zij zullen naar de gevangenis gaan voor wat hier gebeurd is. Het is een grote schande.”Bron:metronieuws.nl

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juni 14, 2017, 23:12:16
#10
Recent aangebrachte gevelbekleding mogelijk oorzaak verwoestende brand

De Britse overheid heeft controles aangekondigd bij flats die eenzelfde soort renovatie hebben gehad, of op dit moment ondergaan, als de werkzaamheden die in de uitgebrande Grenfell Tower hebben plaatsgevonden. Er zijn zorgen dat de recente renovatie - vooral aan de buitenkant van het Londense gebouw - heeft bijgedragen aan de snelle verspreiding van de brand.


De politie benadrukt dat het nog te vroeg is om de echte oorzaak van de brand vast te stellen, ondanks geruchten over de recent aangebrachte geïsoleerde gevelbekleding als mogelijke oorzaak. Grenfell Tower werd gebouwd in 1974. Het flatgebouw onderging recent een grondige renovatie. Het zou gaan om een kleurrijke plastic bekleding.

Volgens de Britse krant The Independent werd voor deze specifieke gevelbekleding gekozen om het pand er vanaf de buitenkant beter uit te laten zien voor weinig geld. Bewoners zeggen dat ze geregeld hebben geklaagd over de in hun ogen gebrekkige veiligheidssituatie van de flat. Overlevenden hebben verklaard dat zij brandend plastic hebben geroken tijdens de brand.

Grootste brand in jaren

De Londense politie spreekt van de grootste brand die de stad in jaren gehad heeft. De hersteloperatie zal langdurig en gecompliceerd zijn, zeggen de autoriteiten. De toren loopt geen gevaar in te storten. Specialisten die de restanten hebben onderzocht, verklaarden dat brandweerlieden het 24 verdiepingen tellende gebouw zonder gevaar kunnen betreden.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juni 14, 2017, 18:11:01
#9
Twaalf doden en talloze vermisten bij flatbrand

Een heftige brand in een torenhoog flatgebouw in de Londense wijk Kensington heeft zes mensen het leven gekost. Ten minste 78 mensen raakten gewond. Achttien slachtoffers verkeren volgens de hulpdiensten in kritieke toestand.


 Het kan nog dagen duren voor duidelijk wordt hoeveel slachtoffers er in totaal zijn. Een nog onbekend aantal mensen wordt vermist.

Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juni 14, 2017, 15:13:33
#8
Moeder gooit baby uit brandende flat; baby overleeft

Bij de ramp in Grenfell Tower in Londen is een baby op wonderlijke wijze gered van de dood. Getuige Samira Lamrani stond buiten voor het als een fakkel brandende gebouw en zag het gebeuren.

Gebaren


„De moeder van het kind stond vlak na het uitbreken van de brand wanhopig voor het raam van haar appartement op de tiende verdieping te schreeuwen en te zwaaien. Met gebaren maakte ze duidelijk aan de toegestroomde omstanders dat ze van plan was haar baby naar beneden te gooien.”

Het raam stond maar op een kiertje, maar het lukte de moeder om de in doeken gewikkelde baby naar buiten te werpen. Volgens mevrouw Lamrani stapte vervolgens een van de omstanders naar voren en ving de baby. Over het lot van de moeder is niets bekend. Mevrouw Lamrani zag in de brandende flat tientallen mensen en vooral kinderen schreeuwend voor de ramen staan.

Kinderen

„Verdieping na verdieping. Vooral het hoge stemgeluid van de schreeuwende kinderen zal me altijd bijblijven. Zij schreeuwden letterlijk voor hun leven.”Bron:metronieuws.nl

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juni 14, 2017, 14:53:12
#7
LIVE.[video=580,385]//www.youtube.com/embed/fPT-zk50_G4[/video]

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juni 14, 2017, 14:49:24
#6
.[video=580,385]//www.youtube.com/embed/12I0yLzE0S4[/video]

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: Inferno Londen
« Reactie #6 Gepost op: juni 14, 2017, 14:49:24 »