Nowlive.eu

Registreren
 

Glazen Huis - 3FM Serious Request
gelezen 177897 keer 0 leden en 1 gast bekijken dit topic.
december 10, 2017, 22:48:47

3FM-actie Serious Request opgefrist


De 3FM-actie Serious Request is voor de komende editie opgefrist. Zo heeft het Glazen Huis, dat vanaf 18 december de plek is waar de drie dj's zes dagen verblijven, een metamorfose ondergaan. Ook doen op de laatste actiedag alle andere publieke radiozenders mee, waardoor dj's van NPO Radio 1, Radio 2, Radio 4 en Radio 5 meepresenteren vanuit het Glazen Huis.


Het Glazen Huis staat dit jaar midden op het Marktplein in Apeldoorn, letterlijk onder de werkkamer van burgemeester John Berends. De mobiele studio ziet er dit keer ook echt uit als een huis, zegt zendermanager Edwin Valent. ,,Het wordt ťcht een huis met twee verdiepingen, een werkkamer, een sport- en spelkamer. Op de bovenste verdieping kunnen bijvoorbeeld slaapgasten, dj's en zelfs professionals gamen. Bijna alles is in het huis - ook de muren en de slaapkamer - zijn dit jaar van glas. Het publiek zit er daardoor dichter op dan ooit. Vanaf het Marktplein of welk kanaal dan ook: radio, televisie, online. Dat maakt het wel heftiger voor Sander, Angelique en Domien.Ē

Domien Verschuuren zit opnieuw in het Glazen Huis, samen met debutanten Angelique Houtveen en Sander Hoogendoorn. Vorig jaar in Breda koos de zender voor het eerst voor twee dj's. Toen zat Verschuuren er met Frank van der Lende in, maar daar komt de zender nu van terug. Valent heeft alle vertrouwen in de nieuwkomers. ,,Ze zijn superenthousiast.''

De dj's draaien 24 uur per dag tegen betaling verzoeknummers zonder dat ze daarbij eten. De opbrengst gaat naar het Rode Kruis, die hiermee gezinnen kan herenigen die door een ramp of oorlog zijn verscheurd.
Dit jaar ligt de focus meer dan anders op de doelgroep van de radiozender: de leeftijdscategorie 15 tot 35 jaar. Hoewel jaarlijks jong en oud geld inzamelen voor Serious Request, nodigt 3FM volgens Valent vooral gasten uit die de luisteraars aanspreken. Ook is er dit keer voor het eerst een YouTube-fandag, waarbij je kennis kunt maken met bekende YouTubers.
Dalende lijn

De afgelopen jaren liet de opbrengst van Serious Request een dalende lijn zien. Vorig jaar eindigde de teller uiteindelijk op 9,25 miljoen euro. Een groot deel daarvan was te danken aan de lakactie van het inmiddels overleden jongetje Tijn. Volgens Valent is de actie geen wedstrijd. ,,Elke familie die we samenbrengen met deze actie is al winst.'' Volgens hem is er op dit moment al meer dan 230.000 euro ingezameld met de initiatieven die al voor het evenement plaatsvinden. Zo kwamen bekende Nederlanders als Dennis Weening, Anna Nooshin, Wendy van Dijk, Barry Atsma en Akwasi al in actie.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
« Reactie #187 Gepost op: december 10, 2017, 22:48:47 »

oktober 25, 2017, 12:00:27

Opbrengst Serious Request helpt 175.000 mensen

UpdateMet de opbrengst van 3FM Serious Request 2016 kan het Rode Kruis ruim 175.000 mensen helpen. Onder hen zijn 80.000 kinderen onder de vijf jaar, maakte dj Domien Verschuuren bekend bij RTL Late Night.

De benefietactie bracht vorig jaar ruim 9,2 miljoen euro op om longontsteking bij kinderen tegen te gaan. De hulporganisatie heeft van het geld al zo'n 40.000 antibioticakuren, 12.800 inhalers en 20 zuurstofmeters aangeschaft. In Ivoorkust hebben 12.500 mensen voorlichting gekregen over het voorkomen en behandelen van longontstekingen en zijn er 450 openbare toiletten gebouwd om de persoonlijke hygiŽne te verbeteren. Ook zijn hier vier klinieken opgeknapt, waardoor meer dan 105.000 mensen betere medische zorg krijgen voor hun kinderen en zichzelf.

Een van deze klinieken, de Langba-kliniek, is postuum opgedragen aan Tijn Kolsteren. Het doodzieke jongetje veroverde vorig jaar de harten van heel Nederland met zijn nagellakactie voor Serious Request. Hij haalde hiermee ruim 2,6 miljoen euro op voor kinderen met longontsteking. Tijn stierf in juli op zesjarige leeftijd aan hersenstamkanker.

Naast Ivoorkust besteedt het Rode Kruis de opbrengst van vorig jaar ook aan hulp in EthiopiŽ, Soedan, Mali, Zambia, Libanon, SyriŽ en Afghanistan.
Inspanningen

,,Ik heb onlangs met eigen ogen mogen zien hoe de opbrengst van 3FM Serious Request terechtkomt in een land als Ivoorkust",  zei Verschuuren. ,,Alles wat we daar in die klinieken zagen - zuurstofmaskers, levensreddende apparatuur voor pasgeboren baby's, de aanleg van elektriciteit - is allemaal gedaan met het geld dat we samen met al die Nederlanders hebben ingezameld. Zonder hun inspanningen zou deze hulp er niet zijn."

Het Glazen Huis staat dit jaar in Apeldoorn, waar de dj's zich gaan inzetten voor de hereniging van verscheurde families in crisisgebieden. Daar zullen ook weer nagels worden gelakt. ,,Wij, ik, mijn vrouw Jolanda en zoon Ries, willen weer iets betekenen voor het Rode Kruis, voor 3FM. Voor kinderen en families die het nog slechter hebben dan wij'', aldus Tijns vader Gerrit, die ook te gast was in Late Night.

NPO 3FM maakt op 9 november bekend welke dj's vanaf 18 december zes dagen lang 24 uur per dag radio en tv maken zonder dat ze daarbij mogen eten.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juli 07, 2017, 20:07:43
Tijn (6) van nagellakactie Serious Request overleden

Tijn Kolsteren, het 6-jarige jongetje dat bekend werd met de nagellakactie bij Serious Request van 3FM, is overleden. Dat heeft de radiozender vrijdagochtend bekendgemaakt. Tijn leed aan hersenstamkanker. Op de website condoleance.nl is een condoleanceregister aangemaakt voor Tijn.


Vorig jaar werd met de jaarlijkse inzamelactie van 3FM 8.744.131 euro opgehaald. De hoge opbrengst was vooral te danken aan de actie van de ongeneeslijk zieke Tijn, die nagels ging lakken voor het goede doel.

In december vorig jaar kwam Tijn samen met zijn vader langs bij het Glazen Huis in Breda. Het doel was 100 euro op te halen, maar binnen twee dagen werd er meer dan een miljoen euro opgehaald. De actie leverde uiteindelijk 2,5 miljoen euro op. Ook tv-presentatrice Wendy van Dijk en cabaretier Youp van ít Hek zetten zich in voor de actie.

Donderdag werd door 3FM bekendgemaakt dat de crowdfundingactie ĎLAK door Tijní het streefbedrag van 1 miljoen euro heeft gehaald. Het geld gaat naar Stichting Semmy, die zich inzet voor het onderzoek naar hersenstamkanker. In Nederland worden jaarlijks vijftien tot twintig kinderen slachtoffer van de zeldzame ziekte.


.[video=580,385]//www.youtube.com/embed/czMFukx71Rk[/video]

Bron:NRC

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


december 24, 2016, 21:29:51

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


december 24, 2016, 17:29:40

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


december 24, 2016, 15:20:09
.[video=580,385]//www.youtube.com/embed/XUfeECgOvKM[/video]

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


december 24, 2016, 12:46:23
Rutte: Glazen Huis huiskamer van Nederland

Premier Mark Rutte heeft na bijna twaalf uur aanwezigheid het Glazen Huis in Breda verlaten. Met zijn nachtbezoek ondersteunde hij de benefietactie 3FM Serious Request, die dit jaar gaat naar de bestrijding van longontsteking bij jonge kinderen. ,,Ik vind het eigenlijk een beetje lullig dat ik nu wegga terwijl jullie nog tot vanavond door moeten'', aldus Rutte.


Rutte sprak er met luisteraars en bezoekers en lakte nagels van mensen die de lakactie van zesjarige ongeneeslijk zieke Tijn steunden. Verder zette hij handtekeningen op allerlei artikelen in het Glazen Huis die zaterdagavond worden geveild. Ook sprak hij vaders om te vertellen dat hun kinderen later thuiskwamen, ,,omdat het op de Grote Markt in Breda zo gezellig is''. Die gezelligheid was voor Rutte de reden om het Glazen Huis de huiskamer van Nederland te noemen. Rutte stapte tegen 08.00 uur uit het verblijf van Domien Verschuuren en Frank van der Lende.


Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


december 24, 2016, 00:41:02
Kijk mee ---->>>   http://seriousrequest.3fm.nl/Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


december 23, 2016, 21:50:05
Premier Rutte overnacht in Glazen Huis

BREDA - Minister-president Mark Rutte brengt de nacht door in het Glazen Huis in Breda. Hij is te gast bij 3FM-djís Domien Verschuuren en Frank van der Lende in het kader van de actie Serious Request.


Om iets voor 20.00 uur vrijdagavond stapte Rutte het Glazen Huis in. Het staat op de Grote Markt in Breda. De premier blijft tot zaterdagochtend 07.00 uur. De komende nacht zet hij zich in voor 3FM Serious Request om geld op te halen voor kindersterfte door longontsteking in landen als Ivoorkust en EthiopiŽ.

ĄJe gezondheid is het belangrijkste dat er is, naast familie en vrienden. De kerstdagen zijn voor mij bij uitstek de dagen in het jaar om veel tijd aan familie en vrienden te besteden. Als ik in deze dagen dan ook nog een bijdrage kan leveren aan de gezondheid van kinderen dan doe ik dat graagĒ, zei VVDíer Rutte bij zijn entree.

Eerdere slaapgasten waren onder anderen Journaalpresentatrice Dionne Stax, talkshowhost Humberto Tan en zangeres Miss Montreal.Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


december 23, 2016, 21:39:13

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


december 23, 2016, 01:50:59
.[video=580,385]//www.youtube.com/embed/cuxBhqc9OxI[/video]

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


december 23, 2016, 01:02:39
Slaapgaste is Miss Montreal  #smiley_yeah

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


december 22, 2016, 00:22:14
Don Diablo gaat zo draaien ... #smiley_cheer   #smiley_yeah

Humberto is de slaapgast van vannacht....


« Laatst bewerkt op: december 22, 2016, 00:29:23 door Bobbie »

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


december 20, 2016, 22:12:04

Magere tussenstand Serious Request: 1,3 miljoen euro


De actie Serious Request van radiozender 3FM heeft na 48 uur 1.314.829 euro opgehaald. Een lager bedrag dan de zender en het Rode Kruis gewend zijn op de tweede dag.


Na 48 uur radio maken in het Glazen Huis staat er een tussenstand die fors lager is dan het afgelopen jaar. De editie in Heerlen haalde in twee dagen tijd bijna 2,5 miljoen euro op. Ook in 2014 (2,4 miljoen) en 2013 (2,3 miljoen) werd er beduidend meer geld opgehaald voor het Rode Kruis op dit punt van de actie.

Dj's Frank van der Lende en Domien Verschuuren zitten nog tot kerstavond in het Glazen Huis in Breda. ,,Met 1,3 miljoen euro kan het Rode Kruis nu al een wezenlijk verschil maken in kinderlevens. Voor hen zou zonder 3FM Serious Request geen euro worden opgehaald'', stellen de dj's. ,,We gaan de komende vier dagen nog alles op alles zetten om het maximale er uit te halen, voor al die kinderen die de hulp zo hard nodig hebben. Help ons in de strijd tegen kindersterfte door longontsteking.''

De dj's draaien verzoeknummers tegen betaling en in het hele land worden acties gehouden om geld in te zamelen voor een 'stille ramp', waar de radiozender ieder jaar samen met het Rode Kruis aandacht voor vraagt. De opbrengst gaat dit keer naar het bestrijden van longontsteking bij kinderen. Jaarlijks kost dit aan zo'n 900.000 kinderen het leven.

Verschuuren, die voor de derde keer het huis ingaat, en Van der Lende, die zijn debuut maakt, hebben elke nacht gezelschap van een bekende gast. Zo komt onder andere Humberto Tan langs. Dionne Stax was gisteren de 'slaapgast'. 
Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


december 20, 2016, 16:28:15

Frank van der Lende krijgt extra rust, Eva Koreman het huis in


Na iets meer dan een dag Serious Request zit 3FM-dj Frank van der Lende er al een beetje doorheen. Hij kreeg daarom vandaag een uurtje extra rust. Dat betekende dat collega Eva Koreman het huis in kwam om radio te maken.


Domien Verschuuren mocht vanochtend en vanmiddag zeven uur radio  achter elkaar maken. In het laatste uur van die zeven kreeg hij bijval van Eva Koreman, die vooraf al was aangewezen voor momenten dat Domien of Frank het moeilijk zouden krijgen. De twee dj's zouden elkaar oorspronkelijk om de zes uur afwisselen.

Voor het eerst dit jaar zitten slechts twee dj's in het Glazen Huis van 3FM. Frank en Domien moeten nog door tot kerstavond, tot die tijd mogen ze niet eten en leven op sapjes. Voor het Rode Kruis halen ze geld op ter bestrijding van een stille ramp. Dit jaar is dat kindersterfte aan een longontsteking.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
« Reactie #173 Gepost op: december 20, 2016, 16:28:15 »