Nowlive.eu

Kwebbelkroeg => Binnen/buitenlandse zaken => Topic gestart door: Bobbie op december 07, 2009, 12:48:18

Titel: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 07, 2009, 12:48:18
(http://www.mupload.nl/img/c32xcnglyr5.jpg)


Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 07, 2009, 12:52:11
**Glazenhuis in Groningen**

In de zes dagen voor kerst, van 18 tot 24 december, staat het Glazen Huis van 3FM Serious Request op de Grote Markt in Groningen.

Via de actie ‘Serious Request' willen bekende DJ's zoveel mogelijk geld inzamelen en aandacht vragen voor een zogenaamde ‘stille ramp'. Dit doen zij door zich zes dagen op te sluiten en niet te eten. Ze maken 24 uur per dag live radio én televisie en draaien verzoeknummers, in ruil voor een gift voor het goede doel. 3FM Serious Request werkt voor deze actie samen met het Rode Kruis. Dit jaar gaat de opbrengst naar de preventie en bestrijding van malaria.


Net als in de voorgaande jaren belooft ook deze editie in Groningen een groot spektakel te worden. De inwoners van Groningen zetten natuurlijk hun beste beentje voor: zij zullen Nederland laten zien dat Stadjers én Ommelanders gulle gevers zijn! Doet u mee?

Het goede doel van Serious Request 2009 is malaria. Malaria staat op de vijfde plaats van alle doodsoorzaken wereldwijd. Elk jaar opnieuw doodt ze meer dan een miljoen mensen. Jaarlijks sterven nog eens een miljoen mensen aan complicaties van de ziekte. In Afrika ten zuiden van de Sahara is malaria de tweede doodsoorzaak onder de bevolking, na HIV/AIDS. Voor kinderen jonger dan 5 jaar is het er zelfs de eerste doodsoorzaak: elke 30 seconden sterft er een kind aan malaria. Malaria is goed te voorkomen met eenvoudige preventiemaatregelen, zoals een muskietennet. Zo'n net kan een gezin vijf jaar lang bescherming bieden en kost slechts € 5.


Kijk hier het filmpje van 2008....

http://www.youtube.com/v/bUQN783r8xs&rel=0&color1=0xb1b1b1&color2=0xcfcfcf&hl=nl_NL&feature=player_embedded&fs=1Het programma van Serious Request in het Glazen Huis

7 december: DJ's worden bekend gemaakt
10 december: Opbouw Glazen Huis
18 december: 19.00 uur Start Serious Request
24 december: Laatste dag met eindfeest op de Grote Markt met oa. Kane en Rigby!
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 07, 2009, 13:28:52
DJ's Giel, Gerard en Annemiek in Glazen Huis

Giel Beelen, Annemieke Schollaardt en Gerard Ekdom zijn de drie DJ’s die het Glazen Huis in gaan. Tijdens het programma ‘Stenders eetvermaak’ van Rob Stenders werden de DJ’s zojuist bekend gemaakt.


Deze drie DJ’s gaan vrijdagavond 18 december om 19.00 uur het huis in. Prinses Maxima zal de DJ’s opsluiten.

Giel heeft al vier keer in het huis gezeten. Dit gaat de vierde keer worden voor Gerard. Annemieke gaat voor de eerste keer in het bekendste huis van Nederland.

De andere 3FM DJ’s zullen door Nederland gaan met een heuse ‘Serious Request Collecte-busje’. Elke DJ draait op een andere locatie verzoekplaten tegen betaling.

(http://www.ad.nl/static/FOTO/pe/5/15/3/media_xl_87633.jpg)
Foto:AD
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 08, 2009, 15:35:37
Dagelijks een slaapgast in het Glazen Huis

Net als de vorige jaren zijn er ook dit jaar weer slaapgasten. Vorig jaar kwamen oa. Ilse DeLange, Armin van Buuren en Guido Weijers een nachtje slapen. Zo mixte Armin een plaat van Jordy van Loon en zong Ilse spontaan met een rapper haar grote hit: 'So incredible'.


Elke nacht is het legendarische radio. Er gebeurt van alles! Om de DJ’s wakker te houden en het publiek op de Grote Markt te vermaken komen de volgende slaapgasten dit jaar naar Groningen:

Vrijdag: Thomas Acda
Zaterdag: Do
Zondag: Youp van 't Hek
Maandag: Roel van Velzen
Dinsdag: Hans Klok
Woensdag: Angela Groothuizen

Cabaret, muzikale en magische slaapgasten dit jaar!

Bron:glazenhuis-groningen
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 09, 2009, 13:32:12
Opbouw Glazen Huis begint donderdag...

Vanaf morgen gaat het echt beginnen: de opbouw van het Glazen Huis! Het stadshuis zal voor en achter afgeschermd worden.


Het backstage gedeelte komt tegenover de V&D en een gedeelte op het Waagplein. In dit gedeelte zullen alle regie, redactie en catering ruimtes bevinden. Voor de deur van het Stadshuis komt het Glazen Huis te staan.

Verder zullen er drink en eet tentjes op de Grote Markt komen. Tijdens de slotdag, 24 december komt er nog een grote podium schuin tegenover het huis te staan.Bron:glazenhuis
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 10, 2009, 11:28:52
RTV Noord zet de deuren open om geld in te zamelen

Vrijdag 18 december vanaf 09.00 uur zetten Radio en TV Noord de deuren open voor publiek om geld in te zamelen voor Serious Request.


Tijdens de actiedag kun je op de foto met medewerkers, rondkijken in de studio's, zich op laten maken door visagisten. Tevens zijn er diverse optredens van bekende artiesten.

Heb je zelf een actie voor Serious Request die je op 18 december uit gaat voeren?  Meld je in dat geval even aan via dit e-mailadres: glazenhuis@rtvnoord.nl.

Bron:glazenhuis
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 10, 2009, 23:27:40
Opbouw Glazen Huis volop in de media

In alle vroegte begon 3FM met de opbouw van het Glazen Huis. Boels verhuur leverde de units.
De bouw van het huis en het backstage gedeelte duurt tot volgende week vrijdag 18 december. Dan begint Serious Request 2009.


Diverse media waren vandaag aanwezig bij de bouw van het Glazen Huis op de Grote Markt. RTV Noord, OOG TV, Dagblad van het Noorden en natuurlijk 3FM zelf.

RTVNoord....

http://www.youtube.com/v/ZW38cjdF9Ko&hl=nl_NL&fs=1&rel=0&color1=0x006699&color2=0x54abd6

Oog tv....

http://www.youtube.com/v/Wcsup3HUazY&hl=nl_NL&fs=1&rel=0&color1=0x5d1719&color2=0xcd311b

Bron:Glazenhuis
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 12, 2009, 01:03:24
Serious Request is mega-hit

De 3FM Megahit voor de komende week is voor Rigby met de nummer 'One Song'.


De plaat ondersteunt de campagne van 3FM Serious Request 2009 ‘Stop Malaria,
Play The Music’ en is de muziek onder de radio- en televisiecommercials van 3FM Serious Request.
De complete opbrengst van de single gaat naar het doel dit jaar.

http://www.youtube.com/v/_BktTQhSF0k&hl=nl_NL&fs=1&rel=0&color1

Bron:glazenhuis
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 13, 2009, 15:21:07
Armin van Buuren draait op slotfeest

Armin van Buuren zal draaien op het slotfeest van Serious Request. Het slotfeest zal plaats vinden op donderdag 24 december vanaf 20.00 uur op de Grote Markt.


De beste DJ van de wereld sliep vorig jaar een nacht in het Glazen Huis. Tijdens deze nacht maakte hij een remix van het nummer'Verliefdheid’ van Jordy van Loon.

Naast Armin zullen ook Kane en Rigby spelen op het grote podium.

(http://www.glazenhuis-groningen.nl/images/2009-12/arminvanbuuren_copy1.thumb.jpg)

Bron:Glazenhuis
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: mirantje71 op december 14, 2009, 12:51:07
Do krijgt het lastig in Glazenhuis

Do was vanochtend bij Giel. Hij kuste haar en rook met weemoed haar sigarettenadem. Those were the days.
 
Do kwam alvast even een ochtendje wennen bij Giel. 19 december komt ze namelijk een nachtje langs in het Glazen Huis. Hij kuste haar een hele goedemorgen en rook de vier sigaretten die Do al achter de kiezen had. Zelf is Giel al een jaar gestopt, maar dat betekent niet dat hij het niet lekker vindt ruiken.

Drinken
Do was dan ook wel zenuwachtig omdat ze als slaapgast niet mocht roken. Zelf dacht ze ook nog dat de Dj's niet mochten eten en drinken. Gelukkig kon Giel haar geruststellen dat ze wel mochten drinken. Het zou ook wel heel lullig zijn als ze het loodje zouden leggen tijdens Serious Request.

Stichting
Do speelde haar nieuwe single. Ze is ambassadrice voor de Stichting tegen Huiselijk Geweld. Voor die stichting heeft ze een heel projectalbum opgenomen. In het Nederlands, Engels Frans en Duits! Want huiselijk geweld is een mondiaal probleem.

Begin volgend jaar komt ook nog haar eigen engelstalige album uit. Genoeg om over te praten in het Glazen Huis dus.

bron:http://seriousrequest.3fm.nl
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 14, 2009, 17:05:01
Kindermiddag met Ome Willem in het Glazen Huis

Met de kerstdagen voor de deur zijn er vaak nog een hoop last-minute inkopen te doen. Heb je kinderen, dan is het vaak moeilijk om hen in de gaten te houden tijdens je boodschappenrun.

3FM DJ's als oppas

3FM biedt uitkomst op maandag 21 december van 14.00 tot 17.00 uur. Er zitten namelijk 3 oppassers in een Glazen Huis te wachten op kids! Vertrouw je kinderen toe aan de warme vader- of moederschoot van de 3FM-ers en kijk toe hoe ze de middag van hun jonge leven beleven.

Ome Willem komt ook
Gelukkig staan de DJ's er niet alleen voor, want: rakkers- maak je op voor de grootste geitenbreier van allemaal- Ome Willem komt naar het Glazen Huis om de DJ's te helpen! JOEPIEDEPOEPIE!

De 3DJ's maken die dag kennis met een held uit hun jeugd en kunnen niet wachten om deze vuist op deze vuist te plaatsen.

Jouw kind in het Glazen Huis
Wees gerust, je kind is in goede handen. Ze worden vermaakt, verschoond en gevoed met liefde en zorg. Schrijf je kind hieronder zo zorgvuldig mogelijk in en wie weet kan jij onbezorgd je kerstinkopen in Groningen doen dit jaar. 


Vul hieronder het formulier in om je kind op te geven...

http://seriousrequest.3fm.nl/page/09_kindermiddag
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 14, 2009, 19:52:45
Slaapgasten Serious Request bekend

2009Slumberparty! Voor de gezelligheid komen Youp van 't Hek, Roel van Velzen en Thomas Acda slapen in het Glazen Huis, maar er zijn meer slaapgasten.


Om het lijden van de 3FM-jocks in het Glazen Huis een beetje te verzachten, zorgen we voor wat gezelligheid. Hoe kun je dat beter vieren dan met een slaapfeestje? Niet toch? Daarom komen Youp van ‘t Hek, Roel van Velzen, Angela Groothuizen, Do, Hans Klok én Thomas Acda allemaal een nachtje slapen.

1. Thomas Acda komt alleen op dag één
2. Do slaapt mee op dag twee
3. Youp van 't Hek zingt Flappie op dag drie
4. Roel van Velzen blijft tukken op dag vier
5. Hans Klok tovert zijn slaapzak tevoorschijn op dag vijf
6. Angela Groothuizen gaat de uitdaging aan op dag zes

Weinig slaap

De slaapgasten zorgen altijd voor legendarische radio en prachtige beelden. Roel, Thomas en Do maken er natuurlijk een muzikaal feestje van maken en pingelen de nacht gewoon door. Angela is gewoon beregezellig. Hans Klok tovert op ieders gezicht een lach, net als Youp. Van slapen zal vast weinig komen.

Youp doet meer voor SR
Over lachen en Youp - een combinatie die opvallend vaak voorkomt.- gesproken, de cabaretheld gaat nog iets speciaals doen voor Serious Request. Op 20 december geeft hij 's avonds een koptelefoonconference. Wat? Denk koptelefoonconcert, maar dan met cabaret. Wil je daarbij zijn? No problem! Je kunt voor €25,- je lachstuip alvast reserveren!

---->  http://seriousrequest.3fm.nl/page/09_youpkoptelefoon


http://www.youtube.com/v/17c0YXzz-O8&color1=0xb1b1b1&color2=0xcfcfcf&hl=nl_NL&feature=player_embedded&fs=1

Bron:3FM-seriousrequest
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 15, 2009, 02:36:20
Theatergroep maakt stuk over malaria

GRONINGEN - De Groningse theatergroep Nizno heeft een voorstelling gemaakt over malaria. Het stuk Het begint met een M sluit aan bij de Serious Request-actie van radio 3FM, die in de week voor kerst in de noordelijke hoofdstad plaatsvindt.


Dat heeft de groep maandag bekendgemaakt. Tijdens de actie kan via de website van het gezelschap op het stuk worden geboden. De acteurs van het gezelschap komen de voorstelling thuis spelen bij de drie hoogste bieders. Het geld dat Nizno daarmee verdient, wordt op 24 december aangeboden aan de drie 3FM-dj's in het Glazen Huis.

Het thema van Serious Request is dit jaar de bestrijding van malaria. De actie begint vrijdag. Dan draait prinses Máxima de deur van het Glazen Huis op slot.

Nizno is een gezelschap dat bestaat uit Drentse, Groningse en Friese jongeren tussen de 14 en 23. De groep bestaat vijf jaar en komt oorspronkelijk voort uit een jongerenproject van het Noord Nederlands Toneel (NNT).

Bron:AD
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 15, 2009, 02:43:22
Giel, Annemiek en Gerard komen per trein aan

Giel, Annemieke en Gerard reizen vrijdag met een speciale trein van Hilversum naar Groningen.
De DJ’s komen om 14.50 uur aan op het Centraal Station.


Ze kunnen plaats nemen in een speciale omgebouwde Serious Request coupe.
Onderweg zullen ze gratis koffie uitdelen en een handje helpen met het NS personeel.
Eenmaal in Groningen aangekomen zullen de DJ’s worden verblijd met een cheque van de NS.

De weg naar de Grote Markt zal per scooter gaan.
Drie uur later zal Prinses Maxima de DJ’s opsluiten in het Glazen Huis.

(http://www.glazenhuis-groningen.nl/images/2009-12/gielgerardconducteur.thumb.jpg)

Bron:glazenhuis
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 16, 2009, 12:41:57
Giel Mobiel bij Siek Doeksen

Vanmorgen had Sil Doeksen de GIEL mobiel. Iedere dag heeft Giel Beelen in zijn radiouitzending een andere (bekende) persoon aan de lijn. De mobiel is deze week in Groningen.


Sil vertelde Giel dat hij gaat proberen 144 uur NON-STOP achter de bar te gaan staan voor het goede doel van het Glazen Huis. Doeksen wil tijdens officiële wereldrecordpoging 'The Longest Bartending Marathon' zoveel mogelijk fooi binnenhalen.

Dit zal plaats vinden in Café Hoppe - De Drie Gezusters te Groningen. Voor meer informatie over de recordpoging ga je naar Time2Tip

(http://www.glazenhuis-groningen.nl/images/2009-12/gielmobiel.thumb.jpg)

Bron:glazenhuis
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 16, 2009, 12:58:06
Kerken nacht open voor Serious Request

GRONINGEN - Is jouw kerk een gewone kerk of een van de serious churches? Om de Serious Request-actie van 3FM te steunen, gaan ook kerken geld inzamelen in de strijd tegen malaria. Tenminste, als het aan PKN-pastor Boele Ytsma ligt.


Met de actie Serious Churches roept de pastor plaatselijke kerken woensdag op om de kerkdeuren in de nacht van 23 op 24 december open te houden om solidair te zijn met de drie dj's die in het Glazen Huis opgesloten zitten. Mensen die een nacht in de kerk blijven waken, kunnen in die nacht bijvoorbeeld plaatjes aanvragen bij 3FM waarmee ze geld inzamelen.

''De actie van 3FM is gericht op het welzijn van mensen. Daar moeten kerken solidair mee zijn'', vindt Ytsma. ''Ik hoop dat de kerken het Glazen Huis plat bellen.''

Twitterend

Kerken die meedoen, kunnen op de site seriouschurches.nl blogs en foto's van hun actie plaatsen en live streaming video's laten zien. Ytsma zelf zal mensen al twitterend op de hoogte houden.

De Serious Request-actie van 3FM begint vrijdag. Dan draait prinses Máxima de deur van het Glazen Huis op slot.

Bron:AD
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 17, 2009, 16:48:03
Glazen Huis mag geen herrie maken

Groningen -  Het evenement rond het Glazen Huis, dat op vrijdag 18 december in Groningen van start gaat, mag niet te veel herrie maken. Na 11 uur 's avonds moet het radiostation 3FM de met geluidsapparatuur versterkte activiteiten stopzetten.


's Nachts moet het geluid volgens burgemeester en wethouders zo worden afgesteld dat alleen de mensen direct voor het Glazen Huis op de Grote Markt de radiouitzending voor het goede doel kunnen horen. Uitzondering op de geluidsregels mogen worden gemaakt door de optredens van artiesten.

Bron:DagbladvanhetNoorden
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 18, 2009, 12:19:29
Serious Request gaat vandaag beginnen!

Eindelijk, het is zover! Maanden hebben we erop moeten wachten maar vanmiddag om 14.50 uur komen Giel Beelen, Annemieke Schollaardt en Gerard Ekdom per trein aan op het Centraal Station.

Rond 16 uur zullen ze het huis betreden, drie uur later zal Prinses Maxima het huis op slot doen. Giel vertelde vanmorgen in z'n radiouitzending dat hij er zin in heeft.


Tot en met volgende week donderdag zal het druk zijn in de mooiste stad van Nederland: Groningen. Dag en nacht staan er mensen bij het Glazen Huis om hun bijdrage te doen tegen Malaria.

TV Noord zal vanaf 18.00 uur live uitzenden vanuit het Glazen Huis. Presentator Remy van Mannekes brengt verslag.


Bij Nowlive is het Glazen Huis 24 uur per dag te volgen via een stream.(http://www.glazenhuis-groningen.nl/images/2009-12/persfotogielannemiekegerardrodekruisshirt.thumb.jpg)


(http://www.glazenhuis-groningen.nl/images/2009-12/glazenhuis_groningen_inde_sneeuw.jpg)

Bron:glazenhuis
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 18, 2009, 18:33:52
Laatste avondmaalvrijdag 18 december 2009

Nog eventjes en dan is het uit met de etenspret. De DJ's hebben gekozen voor een heerlijke voedzame en gezonde... PIZZA als laatste avondmaal.


Ding-dong!
 'U had besteld?' De DJ's genieten nog even van de allerlaatste luxe voordat het echt spartaans wordt in het Glazen Huis. Ze gaan niet zelf achter de pannen staan, ze laten pizza's bezorgen!

Door de beveiliging
Omdat de pizzameisjes natuurlijk levensgevaarlijk zijn en door het bezoek van Maxima het gebiedje rond het Glazen Huis hermetisch is afgesloten mochten ze de pizza niet door de brievenbus stouwen. Geen dampende, stampende pizza voor de jocks? Als het aan de strenge beveiligers lag niet.

Maikel de redder in nood
Gelukkig was daar dé locatieproducent Maikel Steur: redder in nood. Hij is een van de weinigen die bij hoge uitzondering een stap mag zetten in het Huis en nam de pizza'tjes aan. Gelukkig, toch eten!

(http://seriousrequest.3fm.nl/data/media/db_images/big/112401_627c3c.jpg)  (http://seriousrequest.3fm.nl/data/media/db_images/big/112402_475983.jpg)

Bron:radio3fmSeriousRequest
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 19, 2009, 00:54:40
Giel, Annemiek en Gerard

Om 14.56 uur kwam de speciale Serious Request trein aan met daarin Giel, Annemieke en Gerard. Met veel gejuich van toegestroomde pers en reizigers stapte ze de trein uit.


Ze werden officieel ontvangen door het NS personeel. De DJ's kregen een cheque van 21.500,19 euro Daarna ging de stoet richting het stationshal waar de pers gelegenheid had voor vragen aan het trio. In plaats van scooters stonden er twee grote auto's klaar voor vertrek naar de Grote Markt.

Aangekomen op de Grote Markt gingen de jocks gelijk het huis in

Het was koud maar duizenden mensen waren op de Grote Markt getuige van de komst van Prinses Maxima. Om 19.10 stapte Maxima het huis in.

Giel, Annemieke en Gerard hadden een leuk gesprek met de prinses. Ze vroeg twee platen aan: Youssou N'Dour - 'Seven Seconds' en Anouk met 'Woman'. De DJ's boden Maxima t-shirts aan voor de drie kleine prinsesjes.

Om precies 19.20 uur draaide Maxima de deur dicht van het Glazen Huis. Serious Request 2009 is officieel begonnen!

(http://www.glazenhuis-groningen.nl/images/2009-12/station.thumb.jpg)   (http://www.glazenhuis-groningen.nl/images/2009-12/gerardgielannemiekehuis181209.thumb.jpg)


http://www.youtube.com/v/RmDegCVl6Lk&hl=nl_NL&fs=1&rel=0&color1=0x006699&color2=0x54abd6

Bron:glazenhuis
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 19, 2009, 11:42:22
Tiny Little Bigband in het Glazen Huis

Gerard Ekdom kreeg vannacht The Tiny Little Bigband op bezoek.
Ze speelde op verzoek van Gerard drie nummers.


Samen met slaapgast Thomas Acda speelde ze oa. 'Day tripper'.
Op verzoek van de band moest ook Gerard een nummer meezingen.
'Fine brown frame' zong Gerard volledig mee!

http://www.youtube.com/v/l4dlmgxlg-w&hl=nl_NL&fs=1&rel=0&color1=0x5d1719&color2=0xcd311b

Bron:Glazenhuis
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 19, 2009, 16:52:14
De Allereerste Tussenstand .....

Het Glazenhuis heeft na 25 uur *draaien* al  244.668 euro opgebracht....  #xmas_26

(http://farm3.static.flickr.com/2767/4195191590_9ffc7a3c0e.jpg)
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 20, 2009, 17:26:29
De  Tussenstand van dag 2...

De tweede dag van 3FM Serious Request verloopt ivm. het slechte weer anders
dan verwacht maar de tussenstand is geweldig: 428.629,- euro!


Vorig jaar stond de teller na twee dagen op € 327.709,-.
Alleen zijn ze dit jaar twaalf uur eerder begonnen dan vorig jaar.
Men vraagt massaal platen aan en de veiling verloopt voorspoedig!

(http://www.glazenhuis-groningen.nl/images/2009-12/glazenhuissneeuw.thumb.jpg)

Bron:Glazenhuis
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 20, 2009, 18:09:31
Blof niet naar Glazen Huis door sneeuw

AMSTERDAM -  Het geplande koptelefoonconcert dat Blof zou vanmiddag zou geven in het Glazen Huis voor Serious Request is door het slechte weer afgeblazen.


Op de website van de Nederlandse band is te lezen dat ze het koptelefoonconcert verplaatsen naar dinsdag.

'Samen met 3FM is besloten om naar aanleiding van het door het KNMI afgegeven weeralarm niet de weg op te gaan en de reis van Middelburg naar Groningen te aanvaarden.'

(http://images2-telegraaf.nl/multimedia/archive/00663/paskal_jpg_663841d.jpg)
Bron:Telegraaf
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 20, 2009, 23:03:20
Jordy van Loon bekogelt met sneeuwballen

Vorig jaar was 'Verliefdheid' van Jordy van Loon de meest aangevraagde plaat tijdens Serious Request. Omdat hij vanavond moet optreden in cafe 'De Hoppe' kwam hij samen met Bart van 3FM langs bij de brievenbus.


Giel is niet zo geamuseerd van Jordy dus daagde hij het publiek uit om sneeuwballen te gooien. Tijdens zijn nummer 1 hit werd Jordy meerdere malen geraakt. De vader van Jordy beschermde hem nog maar het was verloren zaak.


http://www.youtube.com/v/n5FKDEbrGpg&hl=nl_NL&fs=1&rel=0&color1=0x006699&color2=0x54abd6

Bron:Glazenhuis
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 21, 2009, 16:39:24
Ook Ilse DeLange in actie voor Serious Request

Ilse DeLange sluit zich aan bij de steeds groter wordende groep BN'ers die in actie komen voor Serious Request. De zangeres gaat tijdens haar concerten van maandag en dinsdag collecteren voor de 3FM-actie, laat DeLange via Twitter weten.


Ilse staat maandag en dinsdag in Groningen op de planken. Het Glazen Huis is dit jaar op de Grote Markt in Groningen neergestreken. Dinsdagavond gaat DeLange zelf het opgehaalde bedrag naar de 3FM-dj's brengen.

Even was het de vraag of de shows van Ilse vanwege het weer door konden gaan, maar de blondine maakte maandagochtend bekend dat ze de sneeuw gaat trotseren. Via Twitter doet ze verslag van haar reis richting het noorden, die tot nu toe voorspoedig verloopt.

Ilse DeLange is lang niet de enige BN'er die probeert zo veel mogelijk geld op te halen voor Serious Request. Gordon stelde dit weekeinde zijn auto en chauffeur een dag lang ter beschikking. De hoogste bieder wordt een dag rondgereden in de bolide van de zanger. Gerard Joling poseerde voor een speciale Serious Request-kerstkaart die wordt verkocht voor het goede doel.

(http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:uFguWOEDEK5mrM:http://www.bandzoeker.nl/image/bands/ilse%2520de%2520lange/02.jpg)

Bron:dePers
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 21, 2009, 17:01:36
De 3e Tussenstand....

De derde dag van 3FM Serious Request zet de teller op..... 706.174,- Euro    #bravo


Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 21, 2009, 18:57:30
3e Tussenstand is geweldig !

Dat het goed gaat met het binnenhalen van geld mag duidelijk zijn.
De derde tussenstand is: €706.174,-!!


Een overzicht van afgelopen jaren na drie dagen:

2008 € 595.480,-
2007 € 476.337,-
2006 € 353.405,-
2005 € 251.281,-

Platen aanvragen kan op onderstaande link ...

https://www.seriousrequestplaat.nl/site/Pages/


of je kunt dag en nacht bellen met 0909-1336 !

(http://www.glazenhuis-groningen.nl/images/2009-12/derdetussestand.thumb.jpg)

Bron:Glazenhuis
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 22, 2009, 01:41:10
Flashmob!    Dansen op Snow Patrol

Huh?¿Qué pasa? Waar komt die enorme groep dansende mensen ineens vandaan? Snow Patrol maakt echt iets los!
De meest toepasselijke band met zo'n dik pak sneeuw is overduidelijk Snow Patrol. Laat daar geen twijfel over zijn. Maar dat het zóveel losmaakte, dat wist helemaal niemand.

Schrik!   Flashmob!


Na enig onderzoek werd er meer duidelijk. Groningers zijn helemaal niet stijf en stug! De dansscholen in het (ijskoude) hoge noorden wilden ook wat doen voor Serious Request en organiseerden een Flashmob. Niks Amerikaans idee, wij kunnen het stukken beter.En zo , hup ineens, haalde de flashmob nog eens 600 euro binnen voor Serious Request.
Uiteindelijk stonden er zo'n 200 dansers een pasje te maken en zo schoof de sneeuw ritmisch over de Grote Markt.

Voor als je de laatste maanden onder een steen hebt geleefd; een flashmob is een, zomaar ineens uit het niets een groep mensen een ingestuurd dansje opvoert, in een park bijvoorbeeld, op het station, of op de Grote Markt in Groningen.

Gerard startte gewoon relaxed Just Say Yes, ging een beetje keuvelen bij Annemieke en Giel. Het duurde even voordat de DJ's het doorhadden. Giel kreeg kippenvel!

http://www.youtube.com/v/zSFSCA-w-S8&color1=0xb1b1b1&color2=0xcfcfcf&hl=en_US&feature=player_embedded&fs=1

Bron: 3fm
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 22, 2009, 13:05:41
Roel van Velzen blijft de hele nacht wakker

Afgelopen nacht was VanVelzen de slaapgast. Roel heeft de DJ's de hele nacht geholpen. Hij presenteerde Veiling TV en ging hakken met Giel op muziek van de Party Animals.


Tevens had hij z'n keyboard meegenomen voor verzoekjes. Die werden massaal aangevraagd! Natuurlijk tegen een leuk bedrag voor het goede doel. Vanmorgen kwam Miss Montreal langs.

Samen zongen ze een speciale Glazen Huis versie van 'Merry X-mas everybody'. De plaat kun je aanvragen via 0909-1336, sms 3333

Zie hier de binnenkomst van Roel in het Glazen Huis:

http://www.youtube.com/v/FJRLl4xKUA4&hl=nl_NL&fs=1&rel=0&color1=0x5d1719&color2=0xcd311b

Bron:glazenhuis
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 22, 2009, 14:15:34
Dames in bikini wassen het Glazen Huis

Vanavond om 22.15 uur gaan acht dames het Glazen Huis wassen gekleed in een bikini en schort. Ze willen hiermee zoveel mogelijk geld inzamelen voor de malariabestrijding van Serious Request.


OOG TV presentatrice Nowelle Barnhoorn heeft samen met de andere zeven dames een vriendinnenclub 'De Nachtvlinders'. Op een van deze bijeenkomsten bedachten ze deze actie onder de slogan: 'Serious Bikini, niet alleen een erg coole actie, maar ook een erg koele actie?'

De dames laten zich sponsoren bij het wassen van het Glazen Huis en roepen mensen tijdens de actie op zoveel mogelijk geld te doneren. Mocht je de dames willen sponsoren die kunnen een email sturen naar seriousbikini@gmail.com.


(http://www.glazenhuis-groningen.nl/images/2009-12/bikinidames.thumb.jpg)

Bron:3fm
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 22, 2009, 15:59:10
Koptelefoonconcert:   Blof

Joehoe! Blof is er en geeft een koptelefoonconcert! Helemaal uitverkocht helaas, maar gelukkig doen ze ook een nummertje voor de radio en de Grote Markt. Helaas moest Blof zondagmiddag het koptelefoonconcert afzeggen vanwege het belabberde weer. Zeeland ligt met  zulke sneeuwval ineens een heel eind van Groningen. Blof was zelf ook teleurgesteld, en bood de nederige excuses aan. Maarja... overmacht...


Rompertje
Vandaag was de reis gelukkig zo gemaakt. Gehuld in heerlijke etensgeuren kwam de band binnen. Likkebaardend spraken Giel, Gerard en Annemieke met de band, over eten uiteraard, maar ook over rompertjes. Pascal wordt namelijk vader, voor diegene die onder een steen heeft geleefd de laatste tijd.

Uitverkocht
Het koptelefoonconcert is compleet uitverkocht, maar gelukkig speelt Blof één nummer voor de radio en de mensenmassa op de Grote Markt

(http://seriousrequest.3fm.nl/data/media/db_images/big/112187_ec78f7.jpg)

Bron:3fm
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 22, 2009, 17:00:33
De 4e  Tussenstand....


Net bekend gemaakt.... De stand van de vierde dag van 3FM Serious Request is 1.058.594,- Euro !!!

Het 1e miljoen is nu al gehaald...Geweldig !

Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 22, 2009, 18:09:05
Glazen Huis ingesneeuwd

De winter heeft het Glazen Huis gevangen in een dik pak sneeuw. Zoveel zelfs dat het inmiddels niet meer mogelijk is om de DJ's van buitenaf te zien.

 
Groningen heeft de afgelopen dagen onder een witte deken gelegen en het Glazen Huis leek langzaam maar zeker op te gaan in de bevroren watermassa. De DJ's moesten hun best doen om door de sneeuwvlokken heen nog iets te kunnen zien van de mensen voor het huis.

Bedolven onder sneeuw
Dat klinkt ernstig, maar het kan nog een stuk erger. In Madurodam is het Glazen Huis compleet bedolven onder sneeuw en zijn noodtroepen druk bezig om de DJ's uit te graven. Hopelijk is de sneeuw niet door de mini-brievenbus gekropen...Bron:3fm
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 22, 2009, 23:02:46
Jan van Veen leest jouw gedicht

Jan van Veen komt langs in het Glazen Huis om voor Serious Request gedichten van luisteraars zwoel en diep voor te dragen. Geef je op! Mister Candlelight, Jan van Veen, schuift op woensdag 23 december aan in het Glazen Huis. Vanaf 23.00 uur draagt hij de mooiste, meest ontroerende en veelzeggende gedichten voor van jou! De luisteraar!

>> Stuur jouw gedicht direct in!  >> http://seriousrequest.3fm.nl/page/09_candlelight

Poëtische hoogstandjes

Met zijn diepe, zware, zwoele, doordringende en opwindende stemgeluid weet hij de meest knullige rijmpjes om te toveren tot een poëtisch hoogstandje en de meest hoogstaande gedichten naar een nóg hoger niveau te tillen. Voor 10, 25 of een door jou aan te wijzen bedrag leest hij jouw gedicht voor.

Jan van Veen
Mocht je Jan van Veen niet kennen? (Da's helemaal niet raar voor onze jongere luisteraars.) Aanschouw zijn voordraagskills bij Ekstra Weekend, waar hij van 'Toppertje' een waar kunststukje maakt!


http://www.youtube.com/v/Qm5vsLeOncQ&hl=nl_NL&fs=1&rel=0&color1=0x006699&color2=0x54abd6

Bron:3fm
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 23, 2009, 01:08:39
Ilse DeLange door het dolle heen

Onverwachts stapte Ilse DeLange aan het einde van de avond het Glazen Huis binnen.
Ze gaf gisteravond en vanavond een concert in de Oosterpoort.


Na het concert heeft ze gecollecteert voor Serious Request. Ze haalde €2751,25,- op en dat vulde ze bij tot  € 5000,- ! Toepasselijk net voor de kerst zong ze toen haar hit 'Miracle'.

Onverwachts kwam slaapgast Angela Groothuizen om de hoek met een triple platina voor 'Incredible'. Ilse heeft deze plaat gesigneerd aangeboden aan de veiling van 3FM! Ilse was tijdens haar bezoek door het dolle heen. Zong met alle aangevraagde nummers mee!

Net voor haar vertrek zong ze nog even haar grote hit 'So incredible'. Dit was duidelijk een vrouwenavond in het Glazen Huis.

Bekijk hier Ilse live in het huis:

http://www.youtube.com/v/9bgV15WtCPo&hl=nl_NL&fs=1&rel=0&color1=0x006699&color2=0x54abd6

Bron:glazenhuis
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 23, 2009, 12:31:30
Studentes verkopen lingeriekalender voor Serious Request

GRONINGEN - Onlangs hield Studenten.nl de verkiezing Mooiste studente van het jaar. Van de top 12 is een sexy lingeriekalender gemaakt, waarvan de helft van de opbrengst naar de Glazen Huis actie van Radio 3FM gaat.


Vanmiddag zullen een aantal kalendermeiden, waaronder winnares Romiy Wiese, op de Grote Markt in Groningen kalenders gaan verkopen voor 3 euro. Van deze verkochte kalenders gaat de gehele opbrengst naar Serious Request. Liefhebbers kunnen voor 1 euro meer een gesigneerde versie krijgen en mogen dan op de foto met de mooie studentes.

Het geld dat hiermee wordt opgehaald zal, samen met een cheque, aan het eind van de middag overhandigd worden aan de dj's in het Glazen Huis.

(http://www.ad.nl/static/FOTO/pe/9/16/11/media_l_91646.jpg)

Bron:AD
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 23, 2009, 13:59:04
Extra brievenbus in Glazen Huis

Op dit moment word er een extra brievenbus in het Glazen Huis gemaakt.

Mensen staan al meer dan 2 uur te wachten, de wachtrij word te lang,

dit word opgelost door een 2e brievenbus !Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 23, 2009, 15:44:11
De Gerard-Playback Show

Gerard is de koning van het playbacken. Hij kent alle nummers uit zijn hoofd, maar heeft dat éne nummer nog niet gedaan. Vraag dus als een gek Cliff Richard & The Young Ones aan! Als hij op recordhoogte staat zingt Gerard het op de laatste dag.


Gerard is muziekkenner. En dan kent hij nog een berg songteksten uit z'n kop ook! Het is bizar wat meneer Ekdom allemaal mee kan brullen en playbacken. We hebben een sterke voorkeur voor dat laatste, want zijn zangstem is niet alles.

'Somewhere Down The Crazy River'
En niet alleen playbacken gaat hem makkelijk af, ook het inleiden van een verhaal doet hij moeiteloos.

http://www.youtube.com/v/LtcQU9bpj58&hl=nl_NL&fs=1&rel=0&color1=0x5d1719&color2=0xcd311b

Bron:3fm
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 23, 2009, 18:48:29
De Gerard-Playback Show: The Young Ones

Gerard is de koning van het playbacken. Hij kent alle nummers uit zijn hoofd, maar heeft dat éne nummer nog niet gedaan. Vraag dus als een gek Cliff Richard & The Young Ones aan!


The Young Ones
Gerard zei net- vers op de radio, echt waar!!!!- dat als er 7500 euro op de Young Ones is geboden in totaal hij vanavond tussen 22.00 uur en 02.00 uur het nummer zal playbacken. Zal hij aan alle verwachtingen voldoen? Er is maar één manier om er achter te komen... aanvragen! Om 18.30 was de tussenstand nog : E5456,00. Dat betekent dat Pearl Jam van de eerste plaats moet worden gestoten.

Vraag online aan  ---> https://www.seriousrequestplaat.nl/site/Pages/MakeDonation.aspx

Of bel het callcenter en vraag  het aan: 0909 -1336

Bron:3fm
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 24, 2009, 00:01:07
Gerard doet 'm!

Eindelijk was woensdagavond het moment daar dat 'Living Doll' boven de magische grens kwam. Gerard flikte het weer!
Ben jij één van die velen? Uren, misschien wel dagen zat je erop te wachten, toch? Als we alle mailtjes, krabbels, berichtjes en belletjes mogen geloven lijkt ongeveer de helft van Nederland uit te kijken naar Gerards vertolking van 'Living Doll' anno 2009.


Hysterische hoeveelheid requests

Al die berichtjes en contacten over de kerstkneiter van Cliff Richard en The Young Ones zijn natuurlijk hartstikke tof, maar daarmee komt hij niet de grens van € 7500,- over die Gerard als minimumbedrag had gesteld voordat hij 'het' nummer ging doen. Wat wel hielp was de hysterische hoeveelheid requests die voor het nummer binnenstroomden.

Hete brij
We kunnen natuurlijk nog langer om de hete brij heen draaien, maar hoe graag we je ook in spanning laten, we zullen het je niet aandoen. €14.238,- was het magische bedrag dat in 2009 ervoor zorgde dat Gerard zijn act uit 2007 MINIMAAL evenaarde. 522 keer aangevraagd! (Overigens is 'Living Doll' daarmee op dit moment het nummer met de hoogste opbrengst voor Serious Request!)

http://www.youtube.com/v/0EmDCkHVe0g&hl=nl_NL&fs=1&rel=0&color1=0x006699&color2=0x54abd6

Bron:3fm
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 24, 2009, 00:59:38
Laatste nacht is ingegaan....

en dan... dan is Serious Request afgelopen. En dat moet gevierd!
Vanaf 16.00 is de pre-party met Paul Rabbering. Kom ook!


Om 16:00 begint de pre-party met Paul Rabbering op het balkon van Vindicat. Dat is dat enorme gebouw achter het Glazen Huis. Dit is de aftrap van een middag van festiviteiten. Want enkele uren later komen de DJ's uitgemergeld en hongereig, maar vast en zeker heel voldaan het Glazen Huis uit en horen we de eindstand van Serious Request 2009.

Top-acts
Op woensdag is al druk gebouwd aan het enorme  podium waar de DJ's worden gehuldigd. Maar dat podium wordt voor die tijd bestegen door verschillende top-acts! Zo komt Armin van Buuren er een feestje van maken, maar ook Kane, Rigby en Waylon houden het publiek warm op donderdag. Speelman en Speelman doen ook hun ding op het podium.

Plork
Plork en de Aannemers zijn goed. Je kent ze van de hit 'Boeruh', de stemmige kersthit. Kom maar kijken. Plork en de aannemers hebben hartstikke veel geld opgehaald in de Coca Cola Kersttruck en daarmee ook een plekje op het podium verdiend.

KOM OOK!!!

Kom dus ook  vanaf vier uur naar de Grote Markt en help de DJ's de laatste uurtjes door.
En hen toe te juichen als ze het huis eindelijk mogen verlaten!


(http://seriousrequest.3fm.nl/data/media/db_images/big/112011_5131d9.jpg)

Bron:3fm
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 24, 2009, 02:26:09
Pé Daalemmer & Rooie Rinus spelen Grote Markt plat

Hoe kun je de laatste avond beter afsluiten met Pé Daalemmer & Rooie Rinus?
Ze speelde op de Grote Markt een half uurtje en daarna stonden ze in het Glazen Huis.


Nog niet eerder deze week ging het publiek op de Grote Markt zo uit hun dak tijdens een binnenkomst.
Het duo zong na een donatie van 1500 euro (opgebracht tijdens het half uurtje concert)
het nummer 'Carnaval in 't Noorden'.

http://www.youtube.com/v/7CegCalyitY&hl=nl_NL&fs=1&rel=0&color1=0x5d1719&color2=0xcd311b

Bron:Glazenhuis
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 24, 2009, 02:43:21
Waylon scheert haar af in Glazen Huis


AMSTERDAM - Waylon gaat donderdag zijn haar afscheren in het Glazen Huis in Groningen. Dit heeft de zanger, die woensdagnacht de nacht doorbrengt met de 3FM-dj's in het kader van Serious Request, tijdens zijn bezoek beloofd.
 Glazen Huisslideshow De zanger probeert met zijn actie zoveel mogelijk geld op te halen voor het Rode Kruis voor de bestrijding van malaria. Voor minder dan 2500 euro gaan zijn haarlokken er niet af.


De zanger ondersteunt de dj's Giel Beelen, Gerard Ekdom en Annemieke Schollaardt woensdagnacht onder meer met optredens. Ook zangeres Ellen ten Damme kwam de dj's een hart onder de riem steken, evenals Filemon Wesselink en Sophie Hilbrand.

Bron:NU

Up-date - Waylon heeft beloofd voor een bedrag boven de 2500 euro zijn haar er af te laten halen.
Maar... er zijn veel dames die het er niet mee eens zijn en die bieden nu grote bedragen om het NIET te doen.....

Donderdagmorgen om 11 uur zullen we weten wat Waylon gaat doen....

Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 24, 2009, 12:53:00
Waylon verdient 7000 euro met kaal hoofd

AMSTERDAM -   Zanger Waylon gaat vanaf nu zonder haar door het leven. De zanger liet woensdag weten dat hij zijn zwarte lokken zou afscheren als er genoeg geld zou worden opgehaald voor de Serious Request-actie om malaria tegen te gaan in Afrika, en dat is gelukt.


"Het is gebeurd", vertelt dj Giel Beelen donderdagochtend op 3FM. "Hij heeft 7000 euro opgehaald, of eigenlijk 7150 euro. Er was namelijk iemand die afgeschoren haar wel wilde hebben."

Giel vindt het nieuwe kapsel van Waylon geslaagd. "Het staat hem best wel goed. Een beetje Robbie Williams-achtig."

(http://images2-telegraaf.nl/multimedia/archive/00631/waylon_jpg_631046d.jpg)   

Bron:Telegraaf
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 24, 2009, 13:49:30
Eindstand Coca Cola Surprisetruck: 160.000 euro!

Michiel (Wie!?) Veenstra Veenstra! mocht ook dit jaar weer met de Coca Cola Surprisetruck door het land. De opbrengst is niet misselijk zeg! Michiel en de kerstman komen met een enorme cheque naar de DJ's in het Glazen Huis, en het bedrag erop is al net zo indrukwekkend! 160.000 euro's! Daar kunnen heel veel malarianetten voor gekocht worden.

De Surprisetruck

Het bedrag is de opbrengt van de Surprisetruck, waarmee ons eigen verrassingsei Michiel mee door het land is geweest. Deze truck -ook wel bekend als 'het Kerstgevoel op wielen'- was elke dag rijkelijk gevuld met een surpriseguest, Serious Talentbands en natuurlijk was de kerstman er ook weer bij. Michiel laadde het hele gespuis elke dag in en ging op weg naar een gezellig plek in het land.

Gulle gevers
De bands gooiden hun talenten in de strijd om zo veel mogelijk geld op te halen. En elke dag zat er een andere mysterieuze bn'er in de huiskamer van de truck te wachten om voor een tienje per bezoeker ontmaskerd te worden. Bij de truck kon je ook de bijzondere Serious Request aluminium collectors bottles kopen. Breda, Enschede, Utrecht, Leeuwarden, Joure en Groningen bedankt! Jullie hebben gul gegeven!

(http://seriousrequest.3fm.nl/data/media/db_images/big/107021_0dbb7e.jpg)

Bron:3fm
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 24, 2009, 16:43:05
Groningen Geeft  !

'Wow!' zei Gerard toen de burgemeester van Groningen aankwam met vrachtladingen vol euro's voor Serious Request. Terecht!


Burgemeester Rehwinkel kwam op bezoek in het Glazen Huis dat dit jaar in zijn stad stond. Groningen is de bom! Buiten dat het een topplein vol met toppers was, brengt Groningen ook een bak geld naar Serious Request. Sodeju!

Onder de noemer 'Groningen Geeft' verenigden zich zo'n 400 initiatieven uit Groningen die aan de bak gingen om geld in te zamelen voor Serious Request. Al die initiatieven bij elkaar opgeteld komt neer op een flink eindbedrag van...
€ 750.000,-

Dingdingdingdingding! Jackpot! De burgemeester is tevreden met 'de geweldige bijdrage die ze hebben geleverd', maar ook de DJ's waren blij met het 'enthousiasme in de stad'. 'Allemaal voor het goede doel,' vertelt de burgemeester die net zijn ketting weer terug had van Giel.Bron:3fm
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 24, 2009, 20:07:38
Stop Malaria --- Serious Request


De overheid maakt net bekend dat ze  3.000.000 euro schenken.


Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 24, 2009, 20:51:28
Glazen Huis - 3FM Serious Request

Aan alles komt een einde !  Na lang wachten van Giel, Gerard en Annemieke worden ze uit het Glazen Huis bevrijd.
Ze worden, met beveiliging,  door de mensenmenigte *geschoven* om naar het podium te komen.
Daar gaan ze hun partners weer zien en knuffelen na een klein weekje ze zo gemist te hebben.


Ze krijgen na een week niet eten, een appel, een ware delicatesse.... en een beetje appelig volgens Annemiek.

Tromgeroffel...... spanning stijgt...... en dan zien we de cijfers tevoorschijn komen...

De eindstand is......      € 7.113.447,-  !!!Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op mei 11, 2010, 16:27:28
Het Glazen Huis....  2010 waar o waar ??

Het duurde lang, misschien wel te lang voor jou. Maar je geduld wordt vandaag beloond. Vandaag horen we eindelijk waar het Glazen Huis 2010 komt te staan.


Zwolle, Nijmegen, Eindhoven en Leiden hebben alles uit de kast gehaald om zich in de kijker te spelen. En dat hebben ze goed gedaan. Bidboeken gemaakt, liedjes gecomponeerd, 3FM notabelen gepamperd tijdens de officiële inspectie, de 3FM Serious Request website volgeschreven... Alles voor dat Glazen Huis.

Vanochtend werd Giel opgehaald door een man met een helm, The Stig. Hij zal Giel door het land rijden en eindigen in dé stad. Giel heeft geen idee waar hij naartoe gaat.

Giel wist het eerst zeker: we rijden richting Zwolle. Dat wordt het dit jaar. Maar nee, de Stig nam een afslag, waardoor het duidelijk werd dat ze Zwolle voorbij reden. Giel was verward... en benieuwd waar de Stig hem dan wel naartoe rijdt...

Giel was even ingedommeld, maar toen hij werd gebeld door Rob zag hij net dat hij door Nijmegen reed en daar NIET stopte. Nijmegen is het dus helaas ook niet... De reis van Giel duurt voort.

En check de bijdragen van Giel op de webcam. Misschien kun jij wel zien waar ze naartoe gaan.

NU Live -----> http://radioplayer.omroep.nl/3fm-default-video/


Bron:seriousrequest.3fm
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op mei 11, 2010, 16:31:53
Net bekend geworden....

Glazen Huis staat dit jaar in Eindhoven... #jaaa

en in 2011 in Leiden...een drijvend Glazen Huis.... #echtwel
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op mei 11, 2010, 17:45:09
Glazen Huis staat dit jaar in Eindhoven

HILVERSUM - Het Glazen Huis van 3FM staat dit jaar in Eindhoven. Dat maakte dj Giel Beelen dinsdag op de zender bekend. Naast Eindhoven waren Leiden, Nijmegen en Zwolle in de race om de zevende editie van Serious Request te organiseren.


In de Brabantse lichtstad zullen drie dj's vanuit de mobiele studio 24 uur per dag, zes dagen lang radio maken voor het Rode Kruis. Al die tijd eten ze niets. Kijkers en luisteraars kunnen voor een donatie verzoeknummers aanvragen. 3FM zet zich in samenwerking met het Rode Kruis ieder jaar in voor een stille ramp.

Het Glazen Huis stond sinds 2004 drie jaar in de stad Utrecht. In 2007 werd gekozen voor Den Haag en in 2008 was Breda de thuisbasis van de dj's. Afgelopen jaar was Groningen aan de beurt.

(http://www.ad.nl/static/FOTO/pe/2/16/11/media_xl_138056.jpg?20100511172949)
Vorig jaar zaten dj's Annemieke Schollaardt, Giel Beelen en Gerard Ekdom in het Glazen Huis

Bron:AD
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op november 16, 2010, 14:41:40
Glazen Huis DJ's dinsdag bekend

Giel liet het maandag al even vallen: de 3 DJ's die het Glazen Huis gaan bewonen, worden dinsdag bekend gemaakt.


De tijd vliegt, want met nog amper een maand te gaan is het alweer bijna tijd voor een week lang 3FM Serious Request. Dit jaar vragen de DJ's aandacht voor de stille slachtoffers van HIV / AIDS. Kinderen die hun ouders hebben verloren en er alleen voor komen te staan.

Dinsdagmiddag worden de nieuwe bewoners van het Glazen Huis in Eindhoven bekendgemaakt op 3FM.

3FM Serious Request 2010 vanuit Eindhoven...nog 32 dagen...

Wie van de DJ's ook in het Glazen Huis opgesloten wordt, ze zetten zich allemaal voor de volle 100% in van 18 t/m 24 december om samen met de luisteraars van 3FM zoveel mogelijk geld in te zamelen. Iedere Euro helpt.

-----> http://radioplayer.omroep.nl/3fm

Bron:3fm.nl
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op november 16, 2010, 17:00:51
Coen, Gerard en Giel in het Glazen Huis 2010

De 3FM DJ's die tijdens 3FM Serious Request het Glazen Huis in Eindhoven gaan bewonen zijn Coen, Gerard en Giel


Eindhoven kan zich opmaken voor een onvergetelijke week, waarin Coen Swijnenberg, Gerard Ekdom en Giel Beelen als bewoners van het Glazen Huis zoveel mogelijk geld gaan inzamelen voor 3FM Serious Request 2010. De opbrengst komt dit jaar ten goede aan de stille slachtoffers van AIDS.

Dat zijn ondermeer kinderen die hun ouders aan deze slopende ziekte hebben verloren en daardoor aan hun lot zijn overgelaten, maar ook kinderen die niet langer door hun zieke ouders verzorgd kunnen worden

Bron:3fm.nl
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op november 27, 2010, 23:28:21
Youp van 't Hek steunt Serious Request

HILVERSUM - Cabaretier Youp van 't Hek geeft het geld dat hij ophaalt met z'n eenmalige magazine De Help aan Serious Request van 3FM. Dat maakte Van 't Hek bekend in het tv-programma Kassa. Hij had al eerder aangekondigd het geld aan een goed doel te schenken maar nog niet aan welk.


In het blad legt Van 't Hek naar eigen zeggen op vriendelijke, doch meedogenloze wijze de werkwijze van de helpdesks van grote bedrijven in Nederland bloot. De cabaretier, die het sinds enkele weken opneemt tegen de helpdesk van T-Mobile, is voor de gelegenheid hoofdredacteur van De Help. Enkele redacteuren van NRC Handelsblad ondersteunen Van 't Hek bij het maken van het magazine.

Het blad ligt vanaf woensdag 1 december in de winkel en gaat 4,95 euro kosten. De opbrengst van de Serious Request-actie, waarbij 3FM-dj's Giel Beelen, Gerard Ekdom en Coen Swijnenberg zich in het zogenoemde Glazen huis laten opsluiten zonder eten, gaat dit jaar naar kinderen die het slachtoffer zijn van HIV. (ANP)


(http://www.ad.nl/static/FOTO/pe/11/15/10/media_xl_265555.jpg?20101127200708)

Bron:AD
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 02, 2010, 00:51:27
3FM DJ's maken zich op voor Glazen Huis

Het duurt nog ruim twee weken, maar 3FM dj's Giel Beelen, Coen Swijnenberg en Gerard Ekdom beginnen voorzichtig met de voorbereidingen voor het Glazen Huis. De mannen zijn woensdag op hun gezondheid gecontroleerd in verband met de zes dagen hongerstaking die hen te wachten staat.


"Medische keuring gehad voor het glazen huis en ben gezond. Gelukkig :) Komt nu wel dichtbij allemaal!" twittert Coen Swijnenberg opgelucht. Voor de dj is het de tweede keer dat hij zich laat opsluiten voor het goede doel.

Gerard Ekdom mag zichzelf inmiddels een Glazen Huis veteraan noemen: hij nam in de afgelopen zeven jaar maar liefst vier keer deel aan de actie Serious Request. De test was voor hem weinig nieuws: "Vandaag weer die overheerlijke medische keuring gehad voor het glazen huis... Vooral de longtest duurde lang!"

Of collega Giel Beelen (dit jaar voor de zesde keer in het huis) dezelfde procedure heeft doorlopen, is niet duidelijk: op zijn Twitter rapt hij nergens over de keuring. Wel overweegt hij daar of hij stiekem een paar zakken chips het huis in zal smokkelen.

Bron:NLTracks
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 02, 2010, 23:41:34
Ilse, Guus en Alain zingen bij Serious Request

(Novum) - Ilse DeLange, Guus Meeuwis, Alain Clark en Go Back to the Zoo treden 24 december op tijdens de finaleact van Serious Request. De komst van Marco Borsato lekte donderdag al uit. Bløf is vanzelfsprekend aanwezig, zij zijn dit jaar verantwoordelijk voor het lijflied van de actie, Wijd Open.


Giel Beelen, Gerard Ekdom en Coen Swijnenberg nemen op 18 december om 20.00 uur hun intrek in het Glazen Huis. De 3FM-dj's gaan in zes dagen zoveel mogelijk geld ophalen voor het goede doel. Dit jaar gaat de opbrengst naar aidswezen in Afrika.

Op kerstavond mogen de dj's het huis verlaten en wordt de totale opbrengst bekendgemaakt. De aanwezige artiesten treden belangeloos op. Het Glazen Huis staat dit jaar op de Markt in Eindhoven.

Bron:dePers.nl


Deze 3FM-actie word op dit moment voorafgegaan door het GlazenPietenKasteel....

De opbrengst van deze week-actie gaat ook naar 3 fm-Rode Kruis.

Live volgen of te beluisteren ---->    http://tvtime.nl/?page_id=794

en op topic ---->  http://home.nowlive.eu/index.php/topic,50989.0.html
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 04, 2010, 22:45:50
Bouw Glazen Huis in Eindhoven begonnen

EINDHOVEN – 3FM is vrijdagochtend op de Markt in Eindhoven begonnen met de bouw van het Glazen Huis voor de zevende editie van de actie Serious Request. Op de Markt komt behalve het huis ook een podium te staan. Ook andere pleinen in Eindhoven worden ingericht voor acties en evenementen.


Op zaterdag 18 december laten de 3FM-dj’s Giel Beelen, Gerard Ekdom en Coen Swijnenberg zich voor zes dagen opsluiten in het huis. Ze maken continu radio en televisie zonder te eten en proberen samen met het Rode Kruis zo veel mogelijk geld in te zamelen voor het aidswezen in Afrika.

De slotact op 24 december staat gepland op het 18 Septemberplein in Eindhoven waar 3FM meer mensen kan ontvangen. Daar treden dan onder meer Marco Borsato, Guus Meeuwis, Alain Clark en Ilse DeLange op.

De horeca in Eindhoven krijgt gedurende de actie ruimere openingstijden. Café's aan de Markt mogen elke dag tot 4.00 uur in de ochtend openblijven. Na 4.00 uur blijven nog twee kroegen open, maar die mogen dan geen alcohol meer schenken.

De laatste Serious Request van 3FM vorig jaar in Groningen leverde 7 miljoen euro op.
 
Bron:ED.nl
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 06, 2010, 14:58:57
Katja Schuurman overnacht in Glazen Huis

Actrice Katja Schuurman is de eerste BN’er die bij de hongerige 3FM dj’s komt overnachten in het Glazen Huis. Dat maakte dj Giel Beelen vanochtend bekend in zijn ochtendshow. De 35-jarige Katja zal direct de eerste nacht, van 18 op 19 december bij dj’s Giel, Gerard Ekdom en Coen Swijnenberg slapen in het Glazen Huis in Eindhoven.


Giel heeft er in ieder geval zin in. "Dit is wel heel tof, dat weet ik nu al. Iedereen loopt uit want Katja is in het Glazen Huis." Verder vertelde de dj erg veel zin in de Serious Request-actie te hebben, maar tevens weinig voorbereidingen voor de slopende actie te treffen. “Je kunt er nooit echt klaar voor zijn, je eigenlijk niks doen. Maar ik heb er wel zin in, als ik dan naar de foto's van de opbouw kijk, word ik al behoorlijk onrustig."

Ook Katja, wiens zusje al eerder een nachtje in het Glazen Huis verbleef, kan niet wachten tot ze het huis in mag. Welke andere BN'ers een nacht in het huis zullen doorbrengen wordt komende weken mondjesmaat bekend gemaakt .Wel al bekend is dat op de avond van de 'vrijlating' van de dj's er een groot slotconcert zal plaatsvinden waar Marco Borsato, Alain Clark, Go Back to the Zoo, Ilse deLange, Guus Meeuwis en Bløf zullen optreden.

(http://images2-telegraaf.nl/multimedia/archive/00792/katja2_9_792890d.jpg)

Bron:Telegraaf
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 10, 2010, 21:26:59
Lucille Werner logeert in Glazen Huis

Lucille Werner gaat de 3FM-DJ's in het Glazen Huis een spannende nacht bezorgen. Dit heeft de Lingo-presentatrice op haar Twitterpagina geschreven. "Net bekend gemaakt bij Coen en Sander Show..... Ik ben slaapgast in Glazen Huis!!! 22 december!!!"

(http://images2-telegraaf.nl/multimedia/archive/00701/lucille_jpg_701038d.jpg)

Bron:Telegraaf
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 13, 2010, 14:06:12
Prinses Margriet sluit dj's op in Glazen Huis

HILVERSUM -  Prinses Margriet sluit dit jaar de drie dj's van Serious Request op in het Glazen Huis in Eindhoven. Dit heeft 3FM maandag bekendgemaakt.


De deur van het Glazen Huis gaat zaterdagavond 18 december rond de klok van half negen op slot. Tot en met vrijdag 24 december zitten Giel Beelen, Gerard Ekdom en Coen Swijnenberg zes dagen opgesloten in de tijdelijke glazen studio op de Markt in Eindhoven.

De dj's maken continu radio en televisie zonder te eten en proberen samen met het Rode Kruis zo veel mogelijk geld in te zamelen voor aidswezen in Afrika.

(http://images2-telegraaf.nl/multimedia/archive/00793/glazenhuis_jpg_793151d.jpg)

Bron:Telegraaf
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 16, 2010, 16:45:47
Pelikanen onder de hamer voor Serious Request

NUENEN - Nederlands bekendste pelikanentrio Groenerick, Blauwerick en Roderick gaat onder de hamer voor Serious Request. Het park Dierenrijk in Nuenen waar de vogels momenteel verblijven verkoopt het trio ter adoptie aan de hoogste bieder. De opbrengst is voor de actie Serious Request.


Dat heeft de eigenaar van het park, Libéma, donderdag bekendgemaakt.

De pelikanen ontsnapten in juli na een show in safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek. Een voor een keerden de pelikanen terug of werden gevangen.
 
Voor de actie Serious Request sluiten dj's Giel Beelen, Gerard Ekdom en Coen Swijnenberg zich op in het Glazen Huis dat van 18 tot en met 24 december op de Markt in Eindhoven staat. Vanuit het huis maken ze continu radio en televisie zonder te eten en proberen samen met het Rode Kruis zoveel mogelijk geld in te zamelen voor aidswezen in Afrika.

(http://www.volkskrant.nl/static/FOTO/pe/11/13/12/media_xl_337242.jpg?20101216115039)

Bron:VK
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 19, 2010, 16:55:36
De 1e tussenstand....... € 273.745,-    #bravo


Serious Request op ---->  http://tvtime.nl/?page_id=1787
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 20, 2010, 16:51:43
De 2e tussenstand  € 494.024,-    #bravo

Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 20, 2010, 17:06:33
Youp van t'Hek komt binnen met een cheque van € 75.000,- #smiley_clapen zingt samen met Gerard.... Flappie
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 21, 2010, 13:30:08
GGD waarschuwt bezoekers Glazen Huis voor kou

EINDHOVEN - De GGD Brabant-Zuidoost waarschuwt bezoekers van de activiteiten bij het Glazen Huis in Eindhoven voor onderkoeling.


'Tijdens de week van Serious Request vinden veel activiteiten plaats in de buitenlucht en heerst er een carnavalachtige stemming waarbij de alcohol soms rijkelijk vloeit. Mensen vergeten dan vaak hoe koud het is en lopen kans om onderkoeld te raken’, aldus de GGD.

Sinds het begin van de inzamelingsactie van Radio 3FM liggen de temperaturen onder het vriespunt en is er veel sneeuw gevallen. De actie trekt veel mensen naar het centrum van Eindhoven. De GGD vraagt mensen ook alert te zijn op anderen die mogelijk te lang buiten staan of zitten.

(http://www.noordhollandsdagblad.nl/anp_images/article5542691.ece/ALTERNATES/w470/img-211210-157.onlineBild.jpg)

Bron:AlmereVandaag.nl
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 21, 2010, 16:51:42
3e tussenstand is  € 1.004.986,-   #yes

Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 23, 2010, 16:50:57
De laatste tussenstand is......  € 3.128.049,-  #smiley_cheer

Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 24, 2010, 14:42:29
Wilbert komt met goed nieuws...... De stand is nu...... € 4.100.000,-

Dat is al meer als het eindbedrag van verleden jaar !
#bravo
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Sly op december 24, 2010, 18:38:05
http://www.youtube.com/v/tvWfs-dZ78E?fs=1
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Sly op december 24, 2010, 18:38:44
http://www.youtube.com/v/ngb3vRDUMyc?fs=1
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op augustus 23, 2011, 12:02:08
Leidse rederij in actie tegen komst Glazen Huis

De Leidse Rederij Rembrandt wil officieel bezwaar gaan maken bij de Raad van State tegen de komst van het Glazen Huis naar Leiden. Het huis van glas, waarmee radiozender 3FM geld inzamelt voor het Rode Kruis, zal in de week voor kerst op een ponton in het water bij de Beestenmarkt moeten staan. De gemeente wil het complex precies neerleggen op de plek waar de rederij is gevestigd.


Dat meldt de website Sleutelstad.nl

Reder Paul Groenen vreest voor zijn zaak als het Glazen Huis er in de week voor Kerstmis komt. Volgens de ondernemer heeft de gemeente Leiden het water zonder overleg met de ondernemers in het gebied 'verkocht' aan de radiozender. 'Ik kan toch niet even het ventieltje uit mijn zaak trekken en de boel oprollen. Het reguliere seizoen is in december dan wel afgelopen, de verhuur niet. We hebben hier allemaal vaste aansluitingen. Die moeten dan ontkoppeld worden en later ook weer aangesloten'.

Volgens Groenen zijn de plannen, die de gemeente al sinds 2010 heeft, nooit met hem overlegd. 'Steeds als ik om een gesprek vroeg, werd het afgewimpeld. Dit is gewoon een gemene manier van zaken doen van de gemeente. Dit bedrijf zit hier al sinds 1950 en in 2005 heb ik het onder strenge condities overgenomen van de gemeente. Dan kunnen ze nu niet net doen alsof het nog van hen is en mij passeren,' aldus Groenen.

Evenementenwethouder Jan-Jaap de Haan liet in het Leidsch Dagblad weten dat bezwaarmakers wel een risico vormen voor het Glazen Huis. Het gebied waar het huis moet komen heeft helemaal geen evenementenvergunning. Uit uitspraken van de Raad van State blijkt dat het rechtsorgaan er zwaar aan tilt als niet de juiste procedures worden doorlopen om het te regelen.

Volgens De Haan komt het echter allemaal wel goed. 'Ik ga er maar vanuit dat we de komende periode met alle ondernemers en omwonenden in het gebied gaan praten en tot oplossingen komen,' zegt hij in het Leidsch Dagblad.

Naar aanleiding van de commotie hebben de VVD, GroenLinks en de PvdA inmiddels schriftelijke vragen gesteld aan het college.

(http://static1.volkskrant.nl/static/photo/2011/15/3/6/20110823103409/media_xl_920451.jpg)

(http://static1.volkskrant.nl/static/photo/2011/11/16/2/20110823103132/media_xl_920447.jpg)

Bron:VK
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op november 14, 2011, 15:36:09
Timur, Gerard en Coen in het Glazen Huis

It is on! Op maandagochtend werd bekend dat Timur, Gerard en Coen het Glazen Huis ingaan voor 3FM Serious Request. Zendermanager Wilbert Mutsaers betrad om 9.10 uur de studio met drie rode enveloppen in zijn hand. Hij legde uit hoe tot de beslissing wordt gekomen. Het is een gezamenlijke beslissing van de zenderredactie, een team van alle omroepdirecteuren. Na lang en intensief overleg en lootjes en stemmen kwamen de omroepbonzen tot drie namen.

 
Wilbert belde eerst met Timur en hij is er klaar voor! Gerard was de tweede en wenste iedereen een GOEDEMIDDAG. Hij heeft er zin in met pijn in zijn buik van de zenuwen. Coen nam drie keer niet op...maar uiteindelijk- al zwetend- wel. Zijn telefoon ging gewoon niet over. Giel zei het al: wat een super- trio. Ze zijn alledrie nu onderweg naar de studio.

Historie van de Glazen Huis-bewoners
 
Timur, Gerard en Coen zijn de de opvolgers van:
 2010: Giel, Gerard en Coen
 2009: Giel, Gerard en Annemieke
 2008: Giel, Paul en Coen
 2007: Gerard, Rob en Michiel
 2006: Giel, Gerard en Sander
 2005: Giel, Gerard en Wouter
 2004: Giel, Wouter en Claudia
 
3FM Serious Request in Leiden
 
Voor de achtste editie van 3FM Serious Request laten deze drie DJ’s zich opsluiten in het Glazen Huis op de Beestenmarkt in Leiden. Ze eten die dagen niets en maken radio en TV met één doel: Zoveel mogelijk aandacht vragen en geld inzamelen moeders die vechten tegen de gevolgen van oorlog en conflict. Een stille ramp die wereldwijd ruim 10 miljoen moeders treft.
 
Help een moeder, red een gezin
 
3FM Serious Request vraagt dit jaar aandacht voor moeders die vechten tegen de gevolgen van oorlog en conflicten. De nood van deze moeders is onzichtbaar te midden van geweld en conflicten. Deze vrouwen functioneren op de achtergrond, moeten vaak vluchten en strijden voor de veiligheid, inkomen, zorg, opvoeding en gezondheid van het gezin. Tijdens conflicten zijn moeders de stille kracht van een gezin. Wanneer haar iets overkomt, dan raakt het hele gezin ontwricht. Help een moeder, red een gezin! Het Rode Kruis helpt deze moeders met onderdak, water, voedsel en medische hulp. Maar ook met het terugvinden van familie en het verdienen van een eigen inkomen.
 
This one’s for Mama!

http://www.youtube.com/v/E5OUt9x35j8?version=3&hl=nl_NL&rel=0

Bron: seriousrequest.3fm.nl
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op november 15, 2011, 14:21:25
Glazen Huis Leiden in 2011: 18 t/m 24 December.
 
Elk jaar doet het glazen huis een andere stad aan maar in 2011 komt serious request naar Leiden toe! Dit evenement zal op de Beestenmarkt en de aangrenzende Turfmarkt plaatsvinden, klik hier voor informatie over de Glazen Huis Leiden locatie. Het is de bedoeling dat het op een ponton in water komt te liggen. Deze locatie is gekozen omdat het een centraal gelegen plein is en er rondom veel horeca aanwezig is. Het is een groot plein dus er is genoeg ruimte voor de duizenden Serious Request bezoekers die op het evenement in Leiden af komen. Daarnaast is de Beestenmark op slechts vijf minuten lopen van Centraal Station Leiden verwijderd.


Het Glazen Huis Leiden is derhalve voor een groot publiek gemakkelijker bereikbaar. Doordat Leiden van oudsher een stad is met vele restaurants en eetgelegenheden zullen er op dit vlak geen problemen ontstaan. Met hotels is Leiden wat minder bedeeld, bezoekers aan Serious Request die de Sleutelstad grondig willen verkennen worden aangeraden om tijdig te reserveren.

(http://www.uploadplaatjes.nl/plaatjes/7/267026.jpg) (http://www.uploadplaatjes.nl/plaatje.php?id=237769)

Bron: leiden-info.com
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op november 17, 2011, 21:07:33
Jochem Myer niet in actie voor 3FM Serious Request

Cabaretier en Leidenaar Jochem Myer is er trots op dat het Glazen Huis in zijn eigen stadje komt te staan. Maar hij kan niet zo in actie komen zoals hij wilde door zijn ziekte. Hij vertelt erover....


Onwaarschijnlijk blij was ik vorig jaar december dat het gelukt was om Het Glazen Huis naar Leiden te halen in 2011. Het ging echt gebeuren: Het Glazen Huis in Leiden! Mijn stad, mijn trots. Met alle Leidenaren zouden we ons weken lang inzetten om geld bijeen te brengen voor het goede doel van 3FM - Serious Request. Vorig jaar haalde Eindhoven een recordbedrag op van 7,1 miljoen. Dat kon Leiden ook, dat wist ik zeker. Als ambassadeur hoopte ik me volledig in te kunnen zetten om de week van Het Glazen huis in Leiden tot een immens succes te maken en dat recordbedrag op zijn minst te evenaren. Leiden zou iedereen verrassen! En ik zou daar als ambassadeur, samen met mijn goede vriend en collega-ambassadeur Armin, een flinke steen aan proberen bij te dragen.

Maar het liep anders…. Na een zware operatie afgelopen zomer aan mijn nek ben ik helaas nog steeds ‘uit de running’. Mijn voorstellingen zijn afgezegd. Die haal ik later uiteraard in en mijn fans hebben hopelijk even geduld. Maar Het Glazen Huis in Leiden wordt niet afgezegd en later ingehaald. Dat komt hier (gelukkig!) gewoon in december te staan, of beter: te drijven. Maar waar ik anders zou rennen, springen, vliegen, roepen, …. om Leiden uit zijn dak te laten gaan en enthousiast te maken om in actie te komen voor Het Glazen Huis… kan ik nu niet veel meer dan deze blog vullen.

Gelukkig heb ik er het volste vertrouwen in dat Leiden hoe dan ook dat recordbedrag gaat ophalen. Leiden is een bijzonder stad, met meer dan 117.000 bijzondere inwoners, jong en oud. Dat is op geen beter moment te zien dan tijdens de 3 October-feesten. Dan staan we met z’n allen langs de kanten van onze straten te verbroederen en te kijken hoe de kilometers lange taptoe van (sport)verenigingen langskomt. Ik vind dat zo’n onwaarschijnlijk mooi hoogtepunt van het jaar. Een dag later de optocht, het volgende bewijs dat iedereen die Leiden lief is op de belangrijkste momenten in het jaar samen is, samen werkt en van elkaar houdt. Iedereen even enthousiast, even ‘samen’, even Leids. We hebben heel veel studenten, studentenverenigingen, kunstenaars, buurtcomités, noem maar op. Ik hoop dat al mijn mede-‘Leienaren’ dezelfde trots voelen als ik en samen gaan werken om de komende weken nog heel veel moois op touw te zetten voor het goede doel! Wees creatief en laat Leiden van de aller-allerberste kant zien!

Jochem Myjer

(http://seriousrequest.3fm.nl/data/thumb/abc_media_image/5115000/5115794/w200_cropped_d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e.jpg)

Bron: seriousrequest.3fm.nl
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op november 21, 2011, 12:51:40
Armin Komt In Actie voor 3FM Serious Request

Armin van Buuren maakte vrijdag 18 november in de Coen en Sandershow op 3FM bekend dat hij op dinsdag 20 december in Leiden een optreden gaat geven in de Stadsgehoorzaal. Hij doet dit samen met DJ Jochen Miller en het 14-jarige DJ talent Erik Arbores. De kaartverkoop is per direct van start gegaan en de opbrengst van het optreden komt volledig ten goede van 3FM Serious Request. Het drietal draait van 21:00 uur tot 02:00 uur in de imposante zaal uit 1826.

 
Armin, ambassadeur van de stad Leiden, over de actie:
 
”Het is fantastisch dat we op zo’n prachtige locatie in mijn thuisstad dit evenement op kunnen zetten. Muziek verbindt ons allemaal en dat is precies wat mij zo aanspreekt aan 3FM Serious Request. We kunnen mensen helpen door niet alleen een stukje goedheid te tonen, maar ook onze passie voor muziek te delen.”

(http://seriousrequest.3fm.nl/data/thumb/abc_media_image/5116000/5116931/w200_cropped_ecc7029e89c20bac01fdfd091b8adc59.jpg)

Bron: seriousrequest.3fm.nl
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op november 21, 2011, 21:27:15
Irene Moors blijft slapen in het Glazen Huis

Ook dit jaar zijn er weer nachtelijke gasten in het huis die de DJ's er doorheen helpen tijdens de late uurtjes. Irene Moors maakte in Life4you, waar Gerard zondag te gast was, bekend dat zij dit jaar van de partij is.

 
Gerard schoof aan voor een gesprek over zijn verblijf in het huis en Irene viste slinks naar de slaapgasten van dit jaar. Toen Gerard aangaf niet te weten wie er komen overnachten, verraste ze hem met de heuglijke mededeling dat hij op haar kan rekenen voor een nacht.
 
Of alleen Irene komt is nog onduidelijk, aangezien zij met haar pruikencollectie in de huid van zoveel anderen kan kruipen. Wie weet wie ze nog meer mee neemt...

(http://seriousrequest.3fm.nl/data/thumb/abc_media_image/112000/112428/w200_cropped_d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e.jpg)

Bron: seriousrequest.3fm.nl
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 01, 2011, 15:50:08
This One's For Mama T-shirt van 3FM

De zwarte t-shirts met rode opdruk, waarin je BN-ers de laatste tijd op televisie zag, is een initiatief voor 3FM Serious Request. Bekende Nederlanders droegen hem de laatste tijd wel vaker op TV: het zwarte shirt met rode letters er kriskras overheen. Wilfred Genee, Jan-Joost van Gangelen en Frits Barend droegen hem en ook Irene Moors, Armin van Buuren, Jeroen Stomphorst en Ilse DeLange werden al gesignaleerd met het mysterieuze shirt.

 
T-shirt 3FM Serious Request onthuld in DWDD
 
Yvon Jaspers droeg hem ook bij DWDD en Matthijs wilde nou weleens weten waarom iedereen dat shirt toch draagt de laatste tijd. Ze legde het uit: Het shirt is ontworpen voor 3FM Serious Request en bevat songteksten over moeders.
 
Door het shirt online te kopen bij het grootste warenhuis van Nederland, steun je 3FM Serious Request en draag je bij aan de actie eind december.

(http://www.uploadplaatjes.nl/plaatjes/8/291066.jpg) (http://www.uploadplaatjes.nl/plaatje.php?id=261838)

http://seriousrequest.3fm.nl/nieuws/detail/5349739/this-ones-for-mama-t-shirt-van-3fm


----->>>   (http://www.uploadplaatjes.nl/plaatjes/8/291070.jpg) (http://www.uploadplaatjes.nl/plaatje.php?id=261842)
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 04, 2011, 23:22:55
3FM Baas Wilbert geeft tour door het Glazen Huishttp://www.youtube.com/v/XQR-9LexWFQ?version=3&hl=nl_NL&rel=0
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 09, 2011, 12:33:46
Zanger Snow Patrol sluit Glazen Huis af

Gary Lightbody, de zanger van de Schotse band Snow Patrol, sluit op zondagavond 18 december de deuren van het Glazen Huis.  Drie dj's van 3FM brengen de week voor kerst vastend door in de mobiele studio voor de actie Serious Request. Dat maakte de zender vandaag bekend.


Het Glazen Huis staat dit jaar op de Beestenmarkt in Leiden. Gerard Ekdom, Coen Swijnenberg en Timur Perlin proberen zoveel mogelijk geld op te halen voor het Rode Kruis door non-stop verzoekplaatjes te draaien.

De opbrengst van Serious Request gaat dit jaar naar moeders die vechten tegen de gevolgen van oorlog.

(http://static2.volkskrant.nl/static/photo/2011/14/16/8/20111209103234/media_xl_1040093.jpg)

Bron:VK
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 10, 2011, 12:04:23
Britt Dekker is slaapgast in het Glazen Huis

Nog voor het hoge woord eruit was op radio, had Britt het al op twitter staan. Zo blij is ze ermee dat ze slaapgast in het Glazen Huis is.

 
Bekend van Echte Meisjes In De  Jungle en Take Me Out. Daarna ging het snel met de carrière van Britt Dekker. Ze duikt veel op in TV programma's, is regelmatig te horen bij Giel en Coen en Sander en bruist altijd van de energie.
 
En energie kan je in het Glazen Huis goed gebruiken, vandaar dat Britt Dekker een nachtje bij Coen, Timur en Gerard komt slapen.

(http://seriousrequest.3fm.nl/data/thumb/abc_media_image/5117000/5117004/w200_db1c83e346ccb69fea46358852b1b867.jpg)

Bron: seriousrequest.3fm.nl
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 12, 2011, 11:19:19
Snow Patrol speelt bij Glazen Huis in Leiden

Snow Patrol speelt in Leiden op de eerste dag van 3FM Serious Request. De mannen zijn erbij als Gerard, Coen en Timur het Glazen Huis in gaan. They just said YES!


Zondagavond 18 december rond 21.00 uur sluit de deur van het Glazen Huis achter Gerard, Coen en Timur. Dat is het startsignaal voor een week lang 3FM Serious Request.
 
Snow Patrol voorman Gary Lightbody vervult daarbij een speciale rol, hij doet de deur op slot. En Snow Patrol treedt die avond ook op voor de dj’s en het publiek op de Beestenmarkt. Dit maakte Giel op vrijdagochtend bekend.
 
Op kerstavond (24 december) wordt de deur weer geopend.

(http://www.uploadplaatjes.nl/plaatjes/8/310055.jpg) (http://www.uploadplaatjes.nl/plaatje.php?id=280861)

Bron: seriousrequest.3fm.nl
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 15, 2011, 11:34:32
Waarom Serious Request zo'n succes is

Elk jaar groter, elk jaar meer acties, elk jaar meer geld. Serious Request, de actie van radiozender 3FM om geld op te halen voor een goed doel door luisteraars te laten betalen voor een aangevraagd nummer, gaat over drie dagen van start vanaf de Beestenmarkt in Leiden. Het lijkt niet op te kunnen en dat is voor een groot deel te danken aan vrijgevige radioluisteraars en actievoerders. Waarom groeit Serious Request elk jaar uit tot een nog groter succes?


800 euro voor een nummer? Het is tijdens de actie geen uitzondering. Mensen willen betalen voor muziek, als het geld maar wordt besteed aan een goed doel. Niet per se omdat een nummer horen dat je al van binnen en buiten kent zo ontzettend veel beter voelt dan het schrijven van een cheque of het overmaken via elektronisch bankieren. Maar nu heb je het gevoel het voor de dj's te doen. Die drie mannen (in dit geval) die plezier hebben in radiomaken en wel weten hoe ze een publiek enthousiast krijgen.

Komt bij dat bands dit jaar - uiteraard tegen betaling - hun demo kunnen laten draaien op de nationale radio. Hoogst geboden bedrag vandaag: 2517 euro, voor Loving You van 30EUROLIVE. Inderdaad, nog nooit van gehoord. Maar dat verandert.

Wat 3FM samen met het Rode Kruis knap doet, is de aandacht vestigen op een doel dat nu eens niet de nieuwkolommen beheerste, het afgelopen jaar. In dit geval moeders in conflictgebieden, die door oorlog of honger, medische hulp, onderdak en voedsel nodig hebben. Grote inzamelingsacties hebben nu eenmaal een aansprekend doel nodig. Hoe cynisch het ook klinkt, ze varen wel bij beelden uit door aardbevingen of overstromingen getroffen gebieden. Heel aansprekend zijn de doelen waarvoor 3FM geld inzamelt in die zin doorgaans niet. Maar daarom misschien wel belangrijker.

Geen basisschool in welke uithoek van Nederland dan ook, of men lijkt een actie op poten te zetten tijdens de week van Serious Request. Daar zou je wederom cynisch over kunnen doen: 'opeens' zetten bedrijven, scholen, zwemverenigingen en bridgeclubs zich in voor een goed doel, als er maar een glazen huis op een plein ergens in een (middel-)grote stad staat (of in dit geval op pontons in het water bij een plein). Maar: het werkt; de veilingen, de sportieve prestaties tegen vergoeding, de collectes. Elk jaar haalt 3FM meer geld op, tot ruim 7 miljoen euro tijdens de vorige editie. Vorig jaar kreeg de actie voor het eerst geen bijdrage van de Nederlandse regering.

Serious Request, drie dj's in een huis die radio maken voor een goed doel zonder zelf iets te eten, ontketent in de dagen voor Kerst een collectief gevoel van bereidwilligheid. Dat is een prestatie op zich.

(http://static3.volkskrant.nl/static/photo/2011/17/6/6/20111215111555/media_l_1046271.jpg)

Bron:VK
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 17, 2011, 11:39:25
Guus Meeuwis komt optreden op de Lammermarkt in Leiden

De Lammermarkt in Leiden verandert op 24 december heel even in een klein Brabants plein, want Guus Meeuwis komt er optreden tijdens de eindshow van 3FM Serious Request. Dat maakte hij vrijdagochtend bekend bij Giel. Ook Gers Pardoel komt mee.


Het is niet de eerste keer dat Guus zich inzet voor de actie. Hij kwam al meerdere keren langs, bleef slapen en gaf in Eindhoven ook al een optreden. Dat daverende succes wordt dit jaar hopelijk geprolongeerd.

(http://seriousrequest.3fm.nl/data/thumb/abc_media_image/5117000/5117053/w200.jpg)

Bron: seriousrequest.3fm.nl
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 17, 2011, 14:54:32
Gerard Ekdom grieperig Het Glazen Huis in?

AMSTERDAM -  Zondag wordt 3FM-dj Gerard Ekdom, die nu 'hartstikke grieperig' is, voor de zesde keer opgesloten in Het Glazen Huis. Gerard vertelt in het AD dat hij er best tegenop ziet. "Het is de ultieme manier om je in te zetten voor een goed doel, maar het sloopt je ook."


Volgens de 33-jarige dj beseft niet iedereen hoe zwaar het is. "Je eet niet en je hebt een gebrek aan slaap en bewegingsruimte." Gerard heeft momenteel een griepje onder de leden, dus hij probeert zo veel mogelijk te rusten. "Maar geloof me: ik ga dat Glazen Huis in, al bloed ik uit mijn ogen."

Het Glazen Huis staat dit jaar in Leiden. Ook dj's Coen Swijnenberg en Timur Perlin laten zich opsluiten. Gerard deed in 2010 en 2009 ook al mee aan deze actie, dus volgend jaar moet hij verplicht thuisblijven. De 3FM-dj's zitten maximaal drie jaar op rij in Het Glazen Huis.

(http://images2-telegraaf.nl/multimedia/archive/00745/ekdom_jpg_745004d.jpg)

Bron:Telegraaf
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 22, 2011, 18:04:32
Kamerleden met band in Glazen Huis

(Novum) - Joël Voordewind wil met een 'Kamerband' gaan optreden in het Glazen Huis van Serious Request. Het ChristenUnie-Kamerlid is daarnaast bij alle fracties met de pet rondgegaan om geld op te halen voor het goede doel.

 
"Zoals voorgaande jaren haalt de ChristenUnie geld op voor Serious Request", legt Voordewind uit. "Dit jaar wil ik kamerbreed aandacht vragen voor het goede doel. Het zou geweldig zijn als we naast het ophalen van geld ook samen een nummer ten gehore kunnen brengen."

Voordewind slaat de handen in ieder geval ineen met SP-Kamerlid Jasper van Dijk. Ook andere Kamerleden worden benaderd voor het optreden, dat waarschijnlijk vrijdag plaatsvindt. "We hebben net te horen gekregen dat er morgen ruimte is in het draaiboek", zegt een woordvoerder donderdagmiddag. "We zijn nu bezig met een belrondje."
 
De Nederlandse regering leverde tot 2010 jaarlijks een financiële bijdrage aan Serious Request. De actie bracht vorig jaar zonder steun van de regering een recordbedrag van ruim 7,1 miljoen euro op, zo'n twintigduizend euro meer dan het jaar ervoor.

Bron: nltracks.nl
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 23, 2011, 23:45:09
Gerard in 2009...

http://www.youtube.com/v/0EmDCkHVe0g?version=3&hl=nl_NL&rel=0
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op maart 06, 2012, 19:18:55
Glazen Huis is ook Dordrecht te duur

Dordrecht heeft een streep gezet door de plannen om het Glazen Huis in 2013 naar de stad te halen. Een meerderheid van de gemeenteraad vond het onderdeel van 3FM's inzamelingsactie Serious Request maandagavond te duur. Nijmegen vond dat vorige week ook al. De PvdA in Dordrecht hoopt het evenement een jaar later alsnog naar de stad te halen.

 
Volgens een raming zou het evenement Dordrecht zeshonderdduizend euro kosten. 'Het algemene gevoel is dat zes ton wel erg veel geld is', laat vicefractievoorzitter Cor van Verk dinsdag weten. Dat geeft de stad meer voorbereidingstijd en de mogelijkheid meer sponsors te vinden. 'De kosten vallen dan ongetwijfeld lager uit.'

Vorige week staakte Nijmegen ook al zijn kandidatuur omdat de kosten voor het evenement te hoog zouden oplopen. Voorheen vochten steden om het prestigieuze evenement, dat dit jaar in Enschede plaatsvindt. Op 27 april maakt de zender bekend waar het Glazen Huis in 2013 komt te staan.
 
Met de actie wordt aan het eind van elk jaar geld opgehaald voor het goede doel. Drie 3FM-dj's sluit zich enkele dagen zonder eten op in het huis en maken non-stop radio om met verzoekplaatjes zo veel mogelijk geld in te zamelen voor het Rode Kruis. Vorig jaar was dat 8,6 miljoen euro.

(http://img1.uploadplaatjes.nl/20120306/458072.jpg) (http://www.uploadplaatjes.nl/plaatje.php?id=429024)

Bron:dePers
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op november 13, 2012, 17:05:17
Beelen, Veenstra en Ekdom in het Glazen Huis


HILVERSUM - 3FM-dj's Giel Beelen, Michiel Veenstra en Gerard Ekdom laten zich dit jaar opsluiten in het Glazen Huis voor de benefietactie Serious Request.


Dat zei Wilbert Mutsaers, de zendermanager van 3FM, dinsdag in de Coen en Sander Show.

De dj's verblijven van 18 december tot en met 24 december in het Glazen Huis, dat dit jaar in Enschede staat. Ze eten gedurende die dagen niets en draaien 24 uur per dag verzoeknummers tegen betaling. De opbrengst van de Serious Requestactie gaat dit jaar naar de bestrijding van babysterfte.

Vorig jaar leverde de actie een recordbedrag van ruim 8,6 miljoen euro op. Dat geld ging naar moeders in oorlogsgebieden.Bron:Telegraaf
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: AWBelt op december 04, 2012, 09:59:43
Ook in Duitsland acties voor Serious Request Enschede

Niet alleen in Nederland worden volop acties gehouden voor 3FM Serious Request in Enschede, het gebeurt ook vlak over de grens in Duitsland.

KARSTADT Reisebüro vlak over de grens in Gronau voelt zich nauw verbonden met de actie en heeft daarom een loterij opgezet. Loten kosten 1,50 euro per stuk. De hoofdprijs is een 3-daagse stedentrip voor 2 personen naar Berlijn en verder zijn er reischeques te winnen ter waarde van 75 en 50 euro.

RTVoost.nl
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: AWBelt op december 07, 2012, 16:22:00
Glazen Restaurant op Stationsplein in Enschede

13 Twentse chefkoks koken van 17 tot 23 december in een glazen restaurant in Enschede. Dit als een afgeleide van het Glazen Huis van 3FM Serious Request, dat op de Oude Markt in Enschede komt te staan.

Het glazen restaurant komt op het Stationsplein te staan. De opbrengst gaat voor 100 procent naar het goede doel. Elke dag verzorgen de koks een lunch en een diner voor 45 personen. Veel ingredienten en andere medewerking worden geleverd door sponsoren. In het glazen huis van 3FM wordt niet gegeten en in het glazen restaurant juist wel. De organisatie wil juist daarmee de tegenstellingen in de wereld laten zien. Reserveren kan via glazenrestaurant.nl. Ook worden er in het restaurant veilingen gehouden voor het goede doel.

RTVoost.nl
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 09, 2012, 23:06:20
Lever je oude telefoon in!

Wist je dat je oude mobieltje nog geld waard is? Lever deze in en steun daarmee 3FM Serious Request!
Vodafone start de campagne Mobile Request en roept Nederlanders op oude telefoons te doneren aan 3FM Serious Request 2012.


Elke gedoneerde telefoon – oud, stuk of incompleet – is geld waard en levert een bijdrage aan de actie van 3FM en het Rode Kruis.

Meteen naar http://mobilerequest.nl/

(http://seriousrequest.3fm.nl/data/thumb/abc_media_image/5117000/5117407/w200.c3279.jpg)

Bron: 3FM
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 10, 2012, 11:20:51
Carice van Houten sluit Glazen Huis 2012

 Actrice en ook zangeres Carice van Houten sluit dit jaar het Glazen Huis tijdens de Serious Request-actie van radiozender 3FM.


Van 18 tot en met 24 december brengen de 3FM dj's zes dagen door in een tijdelijke glazen studio, waar ze zonder eten onafgebroken radio en televisie maken voor 3FM Serious Request.

Met deze actie willen 3FM en het Rode Kruis zoveel mogelijk aandacht vragen en geld ophalen voor het bestrijden van babysterfte.

(http://static1.ad.nl/static/photo/2012/15/8/11/20121210110550/media_xll_1452641.jpg)

Bron:AD
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 12, 2012, 12:20:21
Frans Bauer slaapgast tijdens 3FM Serious Request

Frans Bauer blijft de nacht van 18 op 19 december slapen in het Glazen Huis. Deze eerste avond en nacht wordt een drukke avond voor de DJ's. Carice van Houten, Miss Montreal en Racoon staan op het podium als Gerard Ekdom, Giel Beelen en Michiel Veenstra hun intrek nemen in het Glazen Huis. Daarna zal Carice het Glazen Huis afsluiten en is 3FM Serious Request echt begonnen.


Rob Stenders belde dinsdagmiddag 11 december met de derde slaapgast. Frans Bauer nam de telefoon op en liet weten dat hij graag op 18 december de eerste nacht in het Glazen Huis wil doorbrengen. Of er wel geslapen gaat worden met deze goedlachse Brabander erbij is nog onduidelijk, maar gezellig wordt het zeker!Bron: http://seriousrequest.3fm.nl/
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 13, 2012, 00:12:40
Het Glazen Huis in Enschede

3FM Serious Request vraagt dit jaar aandacht voor de allerkleinsten: Miljoenen baby’s die hulp nodig hebben om te kunnen blijven leven. Een stille ramp die wereldwijd elk jaar 5,5 miljoen slachtoffers maakt en het gevolg is van gebrek aan medische zorg en begeleiding. De drie dj’s in het Glazen Huis in Enschede gaan van 18 december t/m 24 december alles doen om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de aanpak van deze stille ramp. Het Rode Kruis helpt door medische zorg te bieden en moeders te begeleiden tijdens hun zwangerschap, bevalling en de zorg voor hun pasgeboren kind.


Ruim 5,5 miljoen baby’s sterven elk jaar binnen een maand na de geboorte of voor en tijdens de bevalling. Babysterfte is een stille ramp die zich elke 6 seconden voltrekt. Oorzaak is het ontbreken van goede medische zorg en begeleiding. Klinieken of ziekenhuizen zijn vaak voor zwangere vrouwen, jonge moeders en hun baby’s niet bereikbaar of niet toegerust op de verzorging van de allerkleinsten. Veel vrouwen weten niet goed hoe zij goed voor een pasgeboren kind moeten zorgen. Met eenvoudige hulp en begeleiding kan deze stille ramp bestreden worden. Daarom vraagt 3FM Serious Request dit jaar aandacht voor deze kwetsbare allerkleinsten.
3FM Serious Request

Met 3FM Serious Request zet 3FM zich in samenwerking met het Rode Kruis ieder jaar in voor een stille ramp. In de week voorafgaand aan de kerstdagen sluiten drie DJ’s van 3FM zich zes dagen lang op in een glazen studio. Zij eten die dagen niets en maken 24 uur per dag live radio en televisie en zijn online te volgen. Het publiek kan tegen betaling verzoeknummers aanvragen en wordt uitgebreid geïnformeerd over de actie. In 2011 stond het Glazen Huis in Leiden en werd € 8.621.004 opgehaald.

18 t/m 24 december


Bron: uitinenschede.nl
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 13, 2012, 22:40:43
Roel van Velzen slaapt in Glazen Huis

Zanger Roel van Velzen gaat een nachtje logeren in het Glazen Huis. Zo maakt de zanger bekend via Twitter.


Eindelijk kan ik het van de virtuele daken schreeuwen; ga 'slaap'gast zijn in t glazen huis!', aldus Van Velzen. Het is niet voor het eerst dat de zanger een bezoekje brengt aan de radio-dj's. In 2009 sliep hij ook al eens in het Glazen Huis toen de 3FM-actie in Groningen werd gehouden.

(http://static2.ad.nl/static/photo/2012/0/9/12/20121213214141/media_xll_1456977.jpg)

Bron:AD
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 17, 2012, 19:19:15
CU: Ploumen moet Serious Request verdubbelen

DENHAAG - De ChristenUnie heeft minister Lilianne Ploumen van Ontwikkelingssamenwerking en Buitenlandse Handel maandag gevraagd de opbrengst van de benefietactie Serious Request van 3FM te verdubbelen.


Kamerlid Joël Voordewind zei in de TweedeKamer bij de behandeling van de begroting van Ploumen dat verdubbeling in een traditie van PvdA-ministers van Ontwikkelingssamenwerking zou passen. Haar partijgenoot en voorganger Bert Koenders verdubbelde het bedrag van de actie voor het laatst. De afgelopen twee jaar weigerde staatssecretaris Ben Knapen van Ontwikkelingssamenwerking het bedrag te verdubbelen.

Deze week laten voor de negende keer op rij drie dj's van 3FM zich opsluiten in het Glazen Huis. Die staat dit jaar in Enschede. Er wordt geld ingezameld voor bestrijding van babysterfte.Bron:Telegraaf
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: AWBelt op december 17, 2012, 22:11:26
Indoorcamping voor bezoekers Serious Request

Bezoekers van Serious Request in Enschede kunnen terecht op een grote indoorcamping. In de Performance Factory, het vroegere Polaroid-gebouw, staan 250 tenten.

De indoorcamping is een initiatief van studenten van Saxion hogeschool. Omdat er geen camping of hotel in de buurt van het centrum is, bedachten ze de camping. Het gaat om overwegend kleine koepeltentjes voor twee of drie personen. Ook is een aantal grotere tenten neergezet. Ter plaatse zijn stretchers en slaapzakken te huur. Om het campingidee compleet te maken is zelfs een strand aangelegd, inclusief volleybalnet. Buiten staat een circustent, die als terras dienst doet. Een groot aantal mensen uit het hele land heeft zich al gemeld voor de camping

RTVoost.nl
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 17, 2012, 23:01:25
Ploumen verdubbelt saldo Serious Request niet

De regering zal de opbrengst van de benefietactie Serious Request van 3 FM niet verdubbelen. Dat zei minister Lilianne Ploumen van Ontwikkelingssamenwerking en Buitenlandse Handel maandag op vragen van de ChristenUnie.


Ploumen houdt daarmee vast aan het beleid dat is ingezet door het vorige kabinet. De kabinetten daarvoor verdubbelden wel steeds de opbrengst. Ze noemde het een 'fantastische actie' en gaat er ook voor collecteren. Maar het kabinet ziet het als 'een initiatief van de dj's met steun van het Nederlandse publiek'.

Traditie
Kamerlid Joël Voordewind zei in de Tweede Kamer bij de behandeling van de begroting van Ploumen dat verdubbeling in een traditie van PvdA-ministers van Ontwikkelingssamenwerking zou passen. Haar partijgenoot en voorganger Bert Koenders verdubbelde het bedrag van de actie voor het laatst. De afgelopen twee jaar weigerde staatssecretaris Ben Knapen van Ontwikkelingssamenwerking het bedrag te verdubbelen.

(http://static3.ad.nl/static/photo/2012/16/16/13/20121217185021/media_xll_1461268.jpg)

Bron:AD
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: AWBelt op december 18, 2012, 10:38:57
(http://oi46.tinypic.com/ibzzbb.jpg)

Serious Request al afgetrapt langs snelwegen Twente

Langs de snelwegen A1 en A35 in Twente is maandagavond een spandoek van 80 meter breed en 3 lichtgevende schermen van 80 meter breed gepresenteerd.

De schermen van led-lampjes zijn geplaatst om aandacht te vragen voor de 3FM- inzamelingsactie Serious Request. De schermen hangen bij Enschede, Almelo en Enter. Er zijn foto's te zien uit de clip van de kerstsingle 'Op Hoes OP An Veur Kesmis', van de band 'ENorm'. Het gaat om portretten van bekende Twentenaren. Die worden afgewisseld met teksten.

'Op Hoes Op An Veur Kesmis'
De band kwam begin deze maand met de single. De opbrengst van de verkoop gaat naar 3FM Serious Request. Met de schermen wil ENorm laten zien dat Twentenaren trots zijn dat ze er wonen, of er vandaan komen en die trots nog meer voeden.

Opening
De officiële opening van Serious Request is dinsdagavond. De drie DJ's Giel Beelen, Michiel Veenstra en Gerard Ekdom laten zich om 21.00 uur insluiten in het Glazen Huis op de Oude Markt en blijven daar, zonder te eten, tot 24 december zitten. Ze draaien de hele week tegen betaling verzoekplaten. De opbrengst gaat naar het Rode Kruis voor het tegengaan van babysterfte.

RTVoost.nl
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 19, 2012, 21:25:53
Negen ton na eerste dag Serious Request

ENSCHEDE - Serious Request heeft na een dag al ruim 900.000 euro opgeleverd. Dat is drie keer zo veel als vorig jaar. Dat zei een woordvoerster van 3FM woensdagavond.


Voor de inzamelingsactie zitten de 3FM-dj's Giel Beelen, Michiel Veenstra en Gerard Ekdom sinds dinsdagavond in het Glazen Huis op de Oude Markt in Enschede. Ze blijven in de tijdelijke studio tot kerstavond.

Het hoge bedrag komt mogelijk doordat mensen eerder zijn begonnen met initiatieven om geld binnen te halen, aldus de woordvoerster. „De hele stad Enschede omarmt de actie. Winkels, restaurants en kroegen dragen bij. Ook in de rest van het land zijn veel initiatieven.”


Bron:Telegraaf
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: AWBelt op december 19, 2012, 21:29:00
Veiligheidssysteem houdt bezoekers Glazen Huis in de gaten

UrbanShield wordt tijdens Serious Request in Enschede ingezet door de Veiligheidsregio Twente. Alle hulpverleners zijn uitgerust met GPS en zo ook te volgen tijdens hun werk rond de Oude Markt.

Op grote schermen in een controlekamer in het Enschedese stadhuis zijn ze dan digitaal te volgen. Politie, brandweer en ambulances kunnen zo sneller en efficiënter worden ingezet als zich incidenten voordoen rond het Glazen Huis. Ook filtert het systeem Twitterberichten op steekwoorden en houdt het bezoekersaantallen bij door het tellen van telefoonsignalen. Het is voor het eerst dat het systeem in Nederland wordt toegepast.

RTVoost.nl
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: AWBelt op december 20, 2012, 16:41:11
Inbrekers stelen geld bestemd voor Serious Request

Bij een inbraak in een kinderdagverblijf in Enschede is een paar honderd euro gestolen dat was ingezameld voor Serious Request.

De inbraak is tussen gisteravond en vanochtend gepleegd in een kinderdagverblijf aan de H.B. Blijdensteinlaan. Behalve het geld is ook computerapparatuur gestolen. De politie is een onderzoek gestart.

RTVoost.nl
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 22, 2012, 22:00:13
Serious Request nu al op helft van vorig jaar


ENSCHEDE - Serious Request heeft inmiddels ruim 4 miljoen ingezameld. De tussenstand was zaterdagavond 4.292.293 miljoen euro. Dat meldde een woordvoerster van 3FM. Vorig jaar had de inzamelingsactie na de vierde dag 1.972.140 miljoen euro opgeleverd.

Bron:Telegraaf
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 23, 2012, 20:30:59
De laatste tussenstand is:  6.142.180  euro  #bravo


(http://s2.postimage.org/fuq3teiih/1_sr.jpg)
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 24, 2012, 11:53:05
Callcenter maakt de opbrengst van het " plaatjes aanvragen" tot nu toe, bekend:


(http://s1.postimage.org/axalrvo4f/1_sr.jpg)
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 24, 2012, 12:56:10
Inleveren van oude mobieltjes levert op:(http://s1.postimage.org/6d41no4bj/1_sr.jpg)
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: AWBelt op december 24, 2012, 16:18:51
Half miljoen voor SR van Wehkamp en Grolsch

De Overijsselse bedrijven Wehkamp en Grolsch hebben op de laatste dag van Serious Request in totaal zo'n 525.000 euro aan het goede doel geschonken.

Beide bedrijven hielden verschillende acties om tot dat geldbedrag te komen. Wehkamp was onder meer verantwoordelijk voor de verkoop van het officiële Serious Request-themashirt. In totaal zamelde het bedrijf bijna 305.000 euro in.
 
Bierbrouwer Grolsch verkocht onder meer zo'n 420.000 blikken bier met de tekst 'Raise your can'. De brouwer leverde maandagmiddag een cheque in met een waarde van 220.000 euro. Maandagavond om negen uur mogen de dj's Giel Beelen, Michiel Veenstra en Gerard Ekdom uit het Glazen Huis op de Oude Markt in Enschede. Daarna wordt het volledig ingezamelde bedrag bekend gemaakt tijdens een groot feest.

RTVoost.nl
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 26, 2012, 15:09:21
Michiel Veenstra valt 5 kilo af in Glazen Huis

 3FM-dj Michiel Veenstra is 5 kilo afgevallen in het Glazen Huis. Dit meldt de dj op zijn Facebookpagina. Inmiddels probeert hij weer normaal te eten. 'Eten gaat goed, maar elk klein hapje zorgt voor een immense after diner dip. Lijf moet echt weer wennen aan het verwerken van vast voedsel', zo meldt hij op Twitter.


Veenstra, Giel Beelen en Gerard Ekdom en verbleven zes dagen in het Glazen Huis dat deze keer in Enschede stond. Ze maakten non-stop radio zonder daarbij te eten. Ekdom is verheugd eindelijk weer te kunnen eten. 'Yes! Dinnertime! Eindelijk!', tweet hij, met een foto van een kleine portie sushi.

Met een recordopbrengst van ruim 12 miljoen euro voor het Rode Kruis heeft 3FM maandag de benefietactie succesvol afgesloten. Het exacte bedrag bedraagt dit jaar 12.251.667 euro en is bestemd voor de bestrijding van babysterfte. Vorig jaar bracht de actie in het Glazen Huis in Leiden ruim 8.6 miljoen euro op voor moeders in oorlogsgebieden.

Bron:AD
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op november 04, 2013, 15:42:21
3FM Serious Request in Friesland

Van woensdag 18 december tot en met dinsdag 24 december 2013 staat het Glazen Huis van 3FM Serious Request op het Wilhelminaplein in Leeuwarden. 3FM zet zich samen met het Rode Kruis ieder jaar in voor een stille ramp.


In de week voor kerst sluiten drie DJ’s van radiozender 3FM zich zes dagen lang op in een glazen studio. De DJ’s eten deze zes dagen niets en maken 24 uur per dag live radio en televisie en zijn online te volgen met als doel zoveel mogelijk aandacht te vragen en geld in te zamelen voor de stille ramp. De luisteraar kan tegen betaling verzoeknummers aanvragen. Alle donaties gaan voor 100% naar het Rode Kruis.http://seriousrequest-leeuwarden.nl/
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op november 05, 2013, 11:36:20
Racoon maakt themanummer 3FM Serious Request

De Zeeuwse band Racoon maakt dit jaar het officiële themanummer van 3FM Serious Request. De single is vanaf eind november te downloaden.


De opbrengst gaat naar de Glazen Huis-actie 3FM, die dit jaar in het teken staat van kinderen die sterven aan diarree.

Giel Beelen belde dinsdagochtend met zanger Bart van der Weide. ''Wij zijn allemaal vaders bij Racoon en kennen onvoorwaardelijke liefde voor onze kinderen. Wat mij het hardste raakt is dat dagelijks zeventig schoolklassen sterven aan de gevolgen van diarree. Wij gaan ons met 3FM en hopelijk heel Nederland inzetten om kindersterfte door diarree terug te dringen", zei Bart.

Vorig jaar schreef Laura Jansen het themalied Same Heart. Zij deed dat samen met Keane-frontman Tom Chaplin.

Het Glazen Huis waarin de dj's van 18 tot en met 24 december zitten, staat dit jaar in Leeuwarden. De dj's eten die dagen niets en maken 24 uur per dag live radio en televisie.

(http://www.rtlnieuws.nl/sites/default/files/styles/landscape/public/content/images/2013/11/05/ANP051113116-1.jpeg?itok=CxdABImK)

Bron:RTLNieuws.nl
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op november 05, 2013, 14:09:48
Gerard Ekdom niet in Glazen Huis

AMSTERDAM - Gerard Ekdom is dit jaar niet één van de drie dj's die zich laat opsluiten in het Glazen Huis.Gerard gaat andere dingen doen voor 3FM Serious Request. Hij opent van 18 tot en met 24 december in Leeuwarden zijn eigen EETablissement: Ekdoms Eetcafé.


De locatie van het eetcafé is nog niet bekend. 3FM is op zoek naar de ideale plek "goed in het centrum in een café of restaurant met een beetje een knappe keuken dat 's avond ook de stoelen en tafels aan de kant wil zetten om een klein feestje te bouwen."

Gerard heeft de afgelopen vier jaar in het Glazen Huis gezeten. Volgende week wordt bekend welke drie radiomakers dat dit jaar gaan doen.

(http://images0.tcdn.nl/prive/article22031035.ece/BINARY/q/gerard+ekdom.jpg)

Bron:Telegraaf
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op november 12, 2013, 16:50:05
Dj's voor 3FM Serious Request bekend

HILVERSUM - Giel Beelen, Paul Rabbering en Coen Swijnenberg gaan dit jaar het Glazen Huis in voor 3FM Serious Request. Ze kregen het nieuws dinsdagmiddag telefonisch te horen van Wilbert Mutsaers, de zendermanager van 3FM, tijdens de Coen en Sander Show.


De dj's maken zonder te eten dag en nacht radio en televisie in het huis, dat van 18 tot en met 24 december in Leeuwarden staat. Ze draaien verzoeknummers in ruil voor geld. De opbrengst gaat naar een stille ramp, dit jaar naar kinderen die onnodig sterven aan de gevolgen van diarree. Dat zijn er ieder jaar 800.000.

(http://images0.tcdn.nl/binnenland/article22051053.ece/BINARY/q/beelen.JPG)

Bron:Telegraaf
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op november 14, 2013, 12:50:18
3FM-dj's op stap met BN'ers voor Serious Request

De dj's van 3FM bezoeken van 7 december tot en met 17 december elf provincies in Nederland om mensen in beweging te krijgen voor hun Serious Request-actie. Dit doen zij samen met bekende Nederlanders als Guus Meeuwis, Kraantje Pappie, Henk Westbroek en Racoon.


Dit jaar wordt er met de actie aandacht gevraagd voor kinderen die sterven aan diarree. Deze stille ramp treft ieder jaar ruim 800.000 slachtoffers.

De elfprovinciëntocht start op 7 december in Utrecht en eindigt op 17 december in Noord-Brabant. Ze slaan Friesland over bij de provinciebezoeken, maar dat maken ze later ruimschoots goed, want het Glazen Huis staat dit jaar in Leeuwarden. Deze week maakte de radiozender bekend dat Giel Beelen, Coen Swijnenberg en Paul Rabbering dit jaar van 18 tot en met 24 december vrijwillig worden opgesloten voor het goede doel.
 
(http://static0.ad.nl/static/photo/2013/10/12/7/20131114123056/media_xll_1948042.jpg)

Bron:AD
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 09, 2013, 12:43:15
Serious Request-veiling geopend

De Serious Request-veiling is weer geopend. Er kan vanaf vanochtend geboden worden op onder meer bijzondere spullen van bekende Nederlanders. De opbrengst gaat naar 3FM Serious Request.


Luisteraars kunnen nu al bieden op concerten van Racoon, Michael Prins, Rowwen Hèze, Miss Montreal en dj Martin Garrix. Daarnaast kan er ook geboden worden het gesigneerde koekboek Puurst en op een dagje boswachter zijn in de Oostvaardersplassen.

Bieden kan tot en met 31 december 12.00 uur. Vanaf maandag staan er dagelijks nieuwe items in de veilingwinkel. Over 9 dagen sluiten dj's Paul Rabbering, Giel Beelen en Coen Swijnenberg zich vrijwillig op in het Glazen Huis dat dit jaar in Leeuwarden staat. Ze halen dan zoveel mogelijk geld op voor het Rode Kruis.

(http://static1.ad.nl/static/photo/2013/8/12/12/20131209105412/media_xll_1988757.jpg)

Bron:AD
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 12, 2013, 19:56:43
Anna Drijver en Jan Smit naar Glazen Huis

AMSTERDAM - Anna Drijver en Jan Smit gaan een nachtje in het Glazen Huis logeren. Dat heeft 3FM bekend gemaakt op hun website. Dj Coen Swijnenberg, één van de drie dj's die wordt opgesloten in het Glazen Huis in Leeuwarden, laat via Twitter weten dat hij er zin in heeft.


Anna en Jan zijn niet de enige BN-ers die een bezoekje brengen aan het huis, ook Dennis Weening, Jacqueline Govaert, Laura Jansen, Geraldine Kemper en André Kuipers komen de dj's een nachtje steunen.

Vanaf 18 tot en met 24 december zitten 3FM dj's Coen, Giel Beelen en Paul Rabbering in het Glazen Huis om geld in te zamelen voor het Rode Kruis. Dit jaar vraagt Serious Request aandacht voor kinderen die onnodig sterven aan diarree.

(http://images0.tcdn.nl/prive/article21947945.ece/BINARY/d/anna+drijver.jpg)  (http://images0.tcdn.nl/prive/article21947951.ece/BINARY/d/jan+smit.jpg)

Bron:Telegraaf
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 15, 2013, 12:52:49
Het Glazen Huis staat van 18 tot en met 24 december op het Wilhelminaplein in Leeuwarden.

Frieslands trots, turner Epke Zonderland, sluit op 18 december tussen 20.30 en 20.45 uur het Glazen Huis in Leeuwarden. De Engelse band Bastille treed rond de sluiting van het Glazen Huis op het Wilhelminaplein.

De eindshow oftewel de Grote Finale beleef je op 24 december live via 3FM, 3FM.nl en via 101TV via je kabelaar of kom langs op het Wilhelminaplein.

Kom je naar het plein dan kun je genieten van live optredens van Racoon, Caro Emerald, Krystl, Kensington, Jett Rebel, Nielson, Tim Knol, Alain Clark en De Staat.


Nog 3 dagen....  http://seriousrequest.3fm.nl/

(http://s22.postimg.org/p0hmmccz5/1_1.jpg)

Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 16, 2013, 15:29:22
Leeuwarden is HAPPY !

Na het zien van deze video is het wel duidelijk dat de inwoners van
de Friese hoofdstad kunnen feesten. Tot woensdag, Leeuwarden!


http://www.youtube.com/v/CsOmX7tZWpw?version=3&hl=nl_NL
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 18, 2013, 19:51:26
Het laatste avondmaal van de drie dj's in Het Glazen Restaurant.
Vanaf vanavond moeten ze zes dagen op sapjes leven.


(https://pbs.twimg.com/media/BbyExmhIYAAiea4.jpg)
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 19, 2013, 11:55:12
Gerard Ekdom beleeft SR eens van andere kant

Gerard Ekdom zit zowaar in de dagen voor Kerst een keer niet in het Glazen Huis. Voor de 3FM-dj een rare gewaarwording.


"Jeetje, ik realiseer me nu ineens dat ik in 2008 voor het laatst normaal heb gegeten met kerst! En toch…het kriebelt wel. Het Glazen Huis is toch ook mijn kindje, mijn tweede huis.", zegt hij in het AD.

In plaats daarvan runt de 35-jarige radiojock samen met onder anderen Henk Westbroek EETablissement Ekdoms Eetcafé aan de overkant van het plein waar het Glazen Huis staat. Op deze manier bleeft de Gerard het allemaal anders. "Ik moet het telkens aan iedereen uitleggen: wie voor 3FM werkt, kan geen strandwandeling maken of gourmetten met het gezin. Maar nu kan ik gewoon eens weglopen. En mijn koffers staan al klaar om op Tweede Kerstdag met vrouw (Nicole) en kinderen (Lennon en Lewis) direct op vakantie te gaan."

Hij vervolgt: "Ik beleef nu eindelijk Serious Request eens vanuit de stad. Voorheen schudde ik aan het eind van de actie wat handjes, maar had ik nog niets van bijvoorbeeld Breda gezien."

Dat de dj's niet mogen eten is behoorlijk zwaar, ervaart Gerard Ekdom. "Je gemoedstoestand wordt stevig aangetast. Je drijft op adrenaline, maar je komt onherroepelijk op een soort helling. In het dal naar beneden krijg je een benauwend gevoel: ik kan hier dus écht niet uit! En je moet ook van alles. Zo’n vijfduizend mensen kijken je aan. En soms trek je de deur van de koelkast open om je dan ineens te herinneren dat je niet mag eten. Je neemt alleen jezelf mee naar binnen. Én oordoppen. Die zijn essentieel! Naast je bed klinkt het constant ‘boem boem boem’ uit de speakers.’’

Toch laat hij doorschemeren dat wat hem betreft volgend jaar er weer een Serious Request is mét Gerard Ekdom in het Glazen Huis. "Het Glazen Huis is iets heiligs. Iets magisch. Dus ik stel mezelf voor volgend jaar weer 100 procent beschikbaar!"

(http://www.rtlnieuws.nl/sites/default/files/styles/landscape/public/content/images/2013/12/19/ANP191213044-1.jpeg?itok=9xKO0clp)

Bron:RTLnieuws.nl
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 19, 2013, 22:25:58
Ruim 1 miljoen na een dag Glazen Huis

 De actie Serious Request heeft ook dit jaar op de eerste dag meer opgebracht dan op de eerste dag van de voorgaande editie. 24 uur nadat 3FM-dj's Giel Beelen, Coen Swijnenberg en Paul Rabbering zich in het Glazen Huis lieten opsluiten stond de teller op 1.039.011 euro. Dat liet een woordvoerster van 3FM weten.


Vorig jaar stond de teller na de eerste dag op 910.608 euro. Dat was al ruim drie keer zoveel als het jaar daarvoor, toen er na een dag 295.382 euro was opgehaald.

De dj's beginnen vanavond aan hun tweede nacht in het Glazen Huis. Ze werden woensdagavond ingesloten door turner Epke Zonderland. De actie, in samenwerking met het Rode Kruis, vindt voor de tiende keer plaats. De dj's maken de komende dagen non-stop radio en televisie en draaien verzoeknummers in ruil voor geld. De opbrengst van 3FM Serious Request gaat dit jaar naar de bestrijding van kindersterfte door diarree.

De komende dagen logeren er weer allerlei bekende Nederlanders bij de dj's, onder wie presentatrice Geraldine Kemper en de zangeressen Jacqueline Govaert en Laura Jansen en de zanger Jan Smit. Ook zijn er allerlei live-optredens van bijvoorbeeld Agnes Obel, Kraantje Pappie en Kensington.

Beelen, Swijnenberg en Rabbering mogen ook dit jaar niet eten tijdens hun verblijf in het huis. Op kerstavond komen ze eruit en wordt bekend hoeveel geld er is opgehaald. Vorig jaar stond het Glazen Huis in Enschede en werd een recordbedrag van ruim 12 miljoen euro binnengehaald voor de bestrijding van babysterfte.

(http://static1.ad.nl/static/photo/2013/3/13/2/20131219205634/media_xll_2006897.jpg)

Bron:AD
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 20, 2013, 21:10:46
Glazen Huis loopt 6 ton voor op vorig jaar

LEEUWARDEN - De actie Serious Request heeft na 2 dagen al 2.343.631 euro opgeleverd. Dat meldde een woordvoerster van radiostation 3FM. Dat bedrag is aanzienlijk hoger dan vorig jaar, toen de teller op 1.752.907 stond.


De dj's Giel Beelen, Coen Swijnenberg en Paul Rabbering beginnen vrijdagavond aan hun derde nacht in het Glazen Huis in Leeuwarden. Televisiepresentator Dennis Weening is slaapgast. Afgelopen nacht was dat zanger Jan Smit.

De actie, in samenwerking met het Rode Kruis, vindt voor de tiende keer plaats. De dj's maken non-stop radio en televisie en draaien verzoeknummers in ruil voor geld. De opbrengst van 3FM Serious Request gaat dit jaar naar de bestrijding van kindersterfte door diarree.

Beelen, Swijnenberg en Rabbering mogen ook dit jaar niet eten tijdens hun verblijf in het huis. Op kerstavond komen ze eruit en wordt bekend hoeveel geld er is opgehaald. Vorig jaar stond het Glazen Huis in Enschede en werd een recordbedrag van ruim 12 miljoen euro binnengehaald voor de bestrijding van babysterfte.

(http://images0.tcdn.nl/incoming/article22158426.ece/BINARY/q/glazenhuis2.JPG)

Bron:Telegraaf
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 21, 2013, 18:20:33
Douwe Bob verrast dj's in Glazen Huis

Douwe Bob heeft de mannen in het Glazen Huis in Leeuwarden een verrassing bezorgd. Met kamerorkest Ardesko speelde hij Stone Into The River, waarbij Giel zijn ogen niet droog kon houden.


Douwe Bob en Ardesko hadden nog niet eerder samengewerkt, maar wisten het nummer Stone Into The River in slechts twee minuten om te toveren tot een ontroerende creatie. 'Wow, kippenvelmomentje', oordeelt tv-verslaggever Jan Versteegh op Twitter. Zelf tweet de singer-songwriter: 'Was heel tof net bij Serious Request.'

Het blijft niet bij een eenmalig optreden. Douwe Bob en het kamerorkest zetten zichzelf op de 3FM Veiling, zodat mensen kunnen bieden op dit huiskamerconcert. Zaterdagmiddag trad Douwe Bob op in poppodium Romein in Leeuwarden.

(http://static0.ad.nl/static/photo/2013/5/15/0/20131221170933/media_xll_2009160.jpg)

Bron:AD
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 21, 2013, 21:16:37
Al ruim 3 miljoen voor bestrijding diarree

LEEUWARDEN - De actie Serious Request heeft na 3 dagen al ruim 3 miljoen euro opgeleverd. Dat meldde een woordvoerster van radiostation 3FM. Het precieze bedrag is zaterdagavond 3.054.689 euro. Het is bijna een ton meer dan vorig jaar na de derde dag, toen stond de teller op 2.958.873. Vrijdag was de tussenstand (na twee dagen) 2.343.631 euro en dat was zes ton meer dan het jaar ervoor op die dag.


Volgens de woordvoerster zijn veel mensen al heel vroeg begonnen met hun acties. Daarom zou mogelijk het bedrag in de eerste twee dagen een spurt hebben genomen.

(http://images0.tcdn.nl/binnenland/article22159855.ece/BINARY/q/3mlnDX169_1E22_9.jpg)

Bron:Telegraaf
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 22, 2013, 23:18:55
Serious Request op ruim 4 miljoen

   Na vier dagen Serious Request staat de teller op 4.328.242 euro. Zondagavond is weer een tussenstand bekendgemaakt van de actie van 3FM en het Rode Kruis. Het bedrag is iets hoger dan vorig jaar na vier dagen, maar het verschil wordt kleiner.


Vorig jaar was de tussenstand na vier dagen 4.292.293 euro, een verschil van 36.000 euro. Gisteren was het verschil met vorig jaar al kleiner dan de dagen ervoor. De eindstand was vorig jaar ruim 12 miljoen euro, een record.

De drie dj's Giel Beelen, Coen Swijnenberg en Paul Rabbering zitten sinds woensdagavond in het Glazen Huis in Leeuwarden en halen geld op om kindersterfte door diarree tegen te gaan.


Bron:NOS
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 23, 2013, 21:44:35
Opbrengst Serious Request naar ruim 6 miljoen

LEEUWARDEN - Met nog één dag te gaan heeft de actie Serious Request al ruim 6 miljoen euro opgebracht. Maandagavond staat de teller op precies 6.232.307 euro die bijeen is gebracht, zo liet een woordvoerster van het radiostation 3FM weten.


Vorig jaar was dat 6.147.180 en dus blijft het spannend of dinsdag, als de dj's na zes dagen zonder eten hun Glazen Huis in Leeuwarden verlaten, het record van ruim 12 miljoen wordt gebroken. Dat record werd vorig jaar gevestigd. Het drietal mag tussen 9 uur en half 10 's avonds weer naar buiten.

De dj's Giel Beelen, Coen Swijnenberg en Paul Rabbering lieten zich woensdagavond in het Glazen Huis opsluiten. Ze halen geld op voor de bestrijding van kindersterfte door diarree.

De actie, in samenwerking met het Rode Kruis, vindt voor de tiende keer plaats. De dj's maken non-stop radio en televisie en draaien verzoeknummers in ruil voor geld. Vorig jaar werd ruim 12 miljoen euro binnengehaald voor de bestrijding van babysterfte.

(http://images0.tcdn.nl/incoming/article22153893.ece/BINARY/q/Glazen-Huis2.jpg)

Bron:Telegraaf
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 24, 2013, 10:02:07
Serious Request nadert einde

 De laatste dag van de 3FM Serious Request-actie is ingegaan. Rond 21.00 uur verlaten de dj's Giel Beelen, Paul Rabbering en Coen Swijnenberg het Glazen Huis in Leeuwarden. Dan wordt ook bekend of deze editie, de tiende, opnieuw een recordopbrengst heeft opgeleverd.


De dj's lieten zich woensdag opsluiten in het Glazen Huis op het Wilhelminaplein. Ze maakten zes dagen lang non-stop radio en televisie zonder te eten. In ruil voor geld draaiden ze verzoeknummers voor het goede doel. Dit jaar gaat de opbrengst naar het bestrijden van diarree. Jaarlijks sterven hieraan zo'n 800.000 kinderen.

Vanaf vanmiddag zijn in de buurt van het Glazen Huis een aantal optredens, waaronder van Krystl, Alain Clark, Tim, Knol, Nielson, Caro Emerald, Kensington, De Staat en Racoon.

Vorig jaar haalden de dj's in Enschede ruim 12 miljoen euro op voor babysterfte. Het Glazen Huis staat volgend jaar in Haarlem.

(http://static0.ad.nl/static/photo/2013/2/11/4/20131224045134/media_xll_2012539.jpg)

Bron:AD
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 24, 2013, 18:55:35
Tussenstand Serious Request ruim 8,6 miljoen

De inzamelingsactie van 3FM Serious Request heeft tot nu toe ruim 8,6 miljoen euro opgeleverd. Hoewel de organisatie daar heel blij mee is, wordt het lastig om de ruim 12 miljoen van vorig jaar nog te halen, zei een woordvoerster. De actie in het Glazen Huis in Leeuwarden duurt nog tot dinsdag 21 uur, dus dan zou er in drie uur nog bijna 4 miljoen euro moeten worden binnengehaald.


Dinsdagavond verlaten de drie dj's Giel Beelen, Paul Rabbering en Coen Swijnenberg het Glazen Huis.

De dj's lieten zich woensdag opsluiten in het Glazen Huis op het Wilhelminaplein. Ze maakten 6 dagen lang non-stop radio en televisie zonder te eten. In ruil voor geld draaiden ze verzoeknummers voor het goede doel. Dit jaar gaat de opbrengst naar het bestrijden van diarree. Jaarlijks sterven hier zo'n 800.000 kinderen aan. De actie vindt wederom plaats in samenwerking met het Rode Kruis.

(http://static2.ad.nl/static/photo/2013/18/4/2/20131224180621/media_xll_2013467.jpg)

bron:AD

Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op oktober 07, 2014, 11:02:20
Giel Beelen niet in Glazen Huis

3FM-dj Gieel Beelen laat zich dit jaar niet opsluiten in het Glazen Huis voor de Serious Request-actie. Giel zet zich wel op een andere manier in voor het goede doel; tijdens Serious Request (van 18 december tot en met 24 december in Haarlem) gaat hij op zoek naar acties waarbij geld wordt ingezameld voor het Rode Kruis.

"Ik heb er lang over nagedacht en ken als Haarlemmer alle leuke plekjes van de stad. Ik denk dus dat ik meer van waarde kan zijn voor het goede doel als ik niet in het Glazen Huis zit (wel heel jammer), maar juist op zoek ga naar al die leuke acties verspreid door de stad!", zegt de radio-dj.

(http://images0.tcdn.nl/prive/article22653461.ece/BINARY/q/giel+beelen.jpg)

Bron:Telegraaf
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op november 11, 2014, 18:15:36
Coen, Domien en Gerard gaan Glazen Huis Haarlem in

Radio-dj's Gerard Ekdom, Domien Verschuuren en Coen Swijnenberg zitten vanaf 18 december in het Glazen Huis in Haarlem voor de jaarlijkse actie 3FM Serious Request. Collega Paul Rabbering maakte dit vanmiddag bekend op de radiozender. De drie maken weer 24 uur per dag live radio en televisie, zonder dat ze iets eten. Op kerstavond komen ze eruit.


De dj's draaien verzoeknummers in ruil voor geld. De opbrengst van de elfde editie gaat deze keer naar meisjes en vrouwen die slachtoffer zijn van seksueel geweld in conflictgebieden.

Voor de elfde keer brengen drie dj's van het radiostation de zeven dagen voor kerst door in de mobiele studio om geld in te zamelen voor een stille ramp. De dj's eten niets en maken non-stop live radio voor het goede doel. Luisteraars kunnen tegen betaling plaatjes aanvragen en geld bieden op veilingitems.

Groentje
Domien Verschuuren is het groentje in het Glazen Huis dit jaar. Hij beleeft in Haarlem zijn eerste keer Serious Request vanuit het huis. Coen Swijnenberg zat vier keer eerder een week lang in de mobiele studio. Voor Gerard Ekdom is het de achtste keer dat hij zich laat opsluiten voor het goede doel. Hij evenaart daarmee recordhouder Giel Beelen, die ook acht keer moest vasten voor de actie.

Giel Beelen liet eerder al weten dit jaar niet in het huis te willen. Hij zet zich buiten de studio in voor Serious Request in zijn thuisstad Haarlem.

Vorig jaar haalden Paul Rabbering, Giel Beelen en Coen Swijnenberg vanuit het Glazen Huis in Leeuwarden een recordbedrag van ruim 12,3 miljoen euro binnen voor de bestrijding van kindersterfte door diarree.

(http://www.mupload.nl/img/gzaantjcpwm.jpg)

Bron:AD
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op november 22, 2014, 17:18:20
Het Glazen Huis zoekt vrijwilligers

HAARLEM - Iedereen die tijdens 3FM Serious Request altijd al meer heeft willen doen dan alleen geld geven, kan nu de handen uit de mouwen steken. Het Rode Kruis zoekt ruim 1100 vrijwilligers die willen helpen bij het Glazen Huis in Haarlem.


Ieder jaar komen drommen mensen naar de jaarlijkse actie om onder meer geld te doneren. Om dat in goede banen te leiden, zijn extra mensen nodig. Zo zoeken ze mensen die willen helpen bij de brievenbus, de chequebox en de callcenters in Amsterdam, Haarlem, Rotterdam, Eindhoven, Nijmegen en Ede. Verder zijn er vrijwilligers nodig die een pad vormen tussen het Glazen Huis en het podium, zodat de dj's die dit jaar meedoen vrij baan hebben.

Het Glazen Huis staat van 18 tot en met 24 december op de Haarlemse Grote Markt. Radio-dj's Gerard Ekdom, Domien Verschuuren en Coen Swijnenberg draaien dagenlang zonder te eten verzoekplaatjes om aandacht te vragen voor meisjes en vrouwen die slachtoffer zijn van seksueel geweld in conflictgebieden. Vorig jaar haalde het Glazen Huis in Leeuwarden een recordbedrag van 12,3 miljoen euro op. Ook toen werden bijna duizend vrijwilligers gevraagd.

(http://images0.tcdn.nl/filmenuitgaan/article23362443.ece/BINARY/q/Glazen+Huis+)


Bron:Telegraaf
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op november 28, 2014, 18:24:42
Somogyi, Klaver en Uiting naar Noordkaap

 Acteur Ferri Somogyi, actrice Kimberley Klaver en 3FM-verslaggever Lex Uiting stappen achter het stuur voor Serious Request. De drie vormen het BN'ers-team dat dit jaar deelneemt aan de Noordkaap Challenge.


Op maandag 8 december vertrekt een bonte stoet van 70 avonturiers in stoere bolides vanaf het Mediapark in Hilversum voor een barre tocht naar het noordelijkste puntje van het Europese continent: de Noordkaap. Onderweg voeren de deelnemers opdrachten uit om geld in te zamelen voor de 3FM-actie Serious Request. Op 20 december keert de karavaan met inmiddels meer dan 6860 kilometer op de teller terug in Haarlem, waar op dat moment het Glazen Huis staat, om een cheque met de opbrengst te overhandigen.

In 2011 werd de Noordkaap Challenge voor het eerst verreden om geld in te zamelen voor Serious Request. Vorig jaar sloten Viktoria Koblenko en Herman Hofman zich bij de toer aan. Dit jaar rijdt Ferri Somogyi samen met Lex Uiting naar de Noordkaap. Daar aangekomen voegt Kimberley Klaver zich bij het duo voor een barre nacht. Daarna vliegt Somogyi naar huis en rijdt Klaver de 4x4 met Lex naar Haarlem. De BN'ers roepen heel Nederland op uitdagingen voor hen te verzinnen, waarmee ze onderweg extra geld kunnen ophalen.


(http://static2.ad.nl/static/photo/2014/18/1/3/20141128172358/media_xll_2630853.jpg)

Bron:AD
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 13, 2014, 19:44:43
(http://www.mupload.nl/img/iqptgellyyd.jpg)


Donderdag de 18e december, gaat het glazen huis weer van start...


(http://www.mupload.nl/img/fgpdt33ztf1.jpg)

Bron: http://seriousrequest.3fm.nl/
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 18, 2014, 11:41:41
Kijk mee ---->>>    http://www.3fm.nl/live/


of --->>>   http://www.sr2014.nl/sr14_live.html
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 18, 2014, 15:35:45
Kijk mee ---->>>    http://www.3fm.nl/live/


of --->>>   http://www.sr2014.nl/sr14_live.html(http://gyazo.com/e83f20fcbf07dd50956ef89884be69cc.gif)
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 19, 2014, 21:12:44
Ruim miljoen euro na eerste dag Glazen Huis

Na de eerste 24 uur in het Glazen Huis hebben Gerard Ekdom, Coen Swijnenberg en Domien Verschuuren al ruim een miljoen euro binnengehaald voor Serious Request. De teller stond vanavond rond half negen op 1.125.334 euro.


Vorig jaar haalden de 3FM-dj's vanuit het Glazen Huis in Leeuwarden op de eerste dag 1.039.011 euro op.

Dit jaar wordt vanuit de doorzichtige studio in Haarlem geld opgehaald voor meisjes en vrouwen die slachtoffer zijn van seksueel geweld in conflictgebieden.

Het was vrijdagochtend vreselijk slecht weer op de Grote Markt in Haarlem. ,,Toch stonden er steeds mensen op het plein. Dat blijft geweldig om te zien,'' vertelt een woordvoerster van 3FM.

(http://static0.ad.nl/static/photo/2014/6/11/11/20141219204800/media_xll_2668841.jpg)

Bron:AD
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 21, 2014, 00:54:51
Al bijna 2,5 miljoen euro voor Serious Request

 De 3FM-actie het Glazen Huis heeft na de tweede dag al 2.402.675 euro binnengehaald. Daarmee loopt de actie, waarvoor dj's Gerard Ekdom, Coen Swijnenberg en Domien Verschuuren zich in Haarlem in het Glazen Huis hebben laten opsluiten, iets voor op die van vorig jaar, meldde een woordvoerster van 3FM.


Op kerstavond beëindigen de dj's Serious Request 2014. Vorig jaar was de tussenstand aan het einde van de tweede dag 2.343.631 euro. Toen stond het Glazen Huis in Leeuwarden.

De dj's maken 24 uur per dag radio en televisie, zonder dat ze iets eten. De opbrengst gaat dit jaar naar vrouwen en meisjes die slachtoffer zijn van seksueel geweld in conflictgebieden.

Volgens de woordvoerster wordt het steeds iets drukker op de Grote Markt in Haarlem, waar het tijdelijke onderkomen van de dj's staat. Dat is fijn, zei de woordvoerster, want 'de mensen slepen de dj's vooral de avond en de nacht door'. Ze hoopt dan ook dat er ook 's nachts mensen naar het Glazen Huis zullen komen. Ook was het positief dat de verwachte storm zaterdag niet heeft doorgezet, waardoor mensen ongehinderd naar Haarlem konden komen.

Noordkaap Challenge
Een aanzienlijke bijdrage werd geleverd door de Noordkaap Challenge, daarmee werd 119.361 euro opgehaald. Dat maakten de Noordkaap-deelnemers vandaag bekend in het Glazen Huis.

Ze waren op 8 december met zeventig avonturiers vertrokken vanaf het Hilversumse Mediapark voor een barre tocht naar het noordelijkste puntje van het Europese continent, in de kop van Noorwegen: de Noordkaap. Ze voerden onderweg opdrachten uit om geld in te zamelen voor Serious Request.

Het team van BN'ers dat meedeed, bestond uit acteur Ferri Somogyi, actrice Kimberley Klaver en 3FM-verslaggever Lex Uiting. Ze werden onder meer uitgedaagd om met een parachute van een berg af te springen, zonder kleren van een berg te sleeën en in een wak te duiken.

(http://static2.ad.nl/static/photo/2014/3/1/0/20141220204151/media_xll_2670225.jpg)

Bron:AD
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 21, 2014, 12:14:13
Surprise! Gary Fomdeck is Gerard Ekdom![youtube=585,380]//www.youtube.com/embed/PGz1bqrE1H4[/youtube]
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 21, 2014, 23:51:38
Ruim 3,2 miljoen euro voor Glazen Huis

 De 3FM-actie Serious Request heeft tot nu toe 3.218.294 euro in het laatje gebracht. Het Glazen Huis heeft daarmee dit jaar ,,veel meer'' opgebracht op de derde dag van de actie dan vorig jaar, liet een woordvoerster van 3FM zondag weten.


Vorig jaar stond de teller op 3.054.689 euro. Dj's Gerard Ekdom, Coen Swijnenberg en Domien Verschuren draaien sinds donderdagavond verzoekplaatjes om geld op te halen voor vrouwen en meisjes die slachtoffers zijn van seksueel geweld in conflictgebieden. Inmiddels zijn ze over de helft van de actie. Op kerstavond mogen de dj's het Glazen Huis weer verlaten. Tot die tijd mogen ze niks eten.

Het Huis staat dit jaar op de Grote Markt in Haarlem. Ook zondag was het weer een drukte van jewelste. ,,Er waren heel veel mensen op het plein. Het is gezellig druk en er hangt een erg goede sfeer'', vertelde de woordvoerster.

(http://static2.ad.nl/static/photo/2014/18/3/10/20141221203735/media_xll_2671570.jpg)

Bron:AD
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 23, 2014, 01:07:07
Teller Serious Request op 4,6 miljoen

HAARLEM - De 3FM-actie Serious Request heeft tot nu toe 4.588.750 euro opgebracht voor het goede doel. Dat is maandagavond bekendgemaakt. Vorig jaar stond de teller na vier etmalen op 4.328.242 euro.


Dj's Gerard Ekdom, Coen Swijnenberg en Domien Verschuuren zitten sinds donderdagavond in het Glazen Huis op de Grote Markt in Haarlem. Ze draaien verzoekplaatjes om geld op te halen voor vrouwen en meisjes die slachtoffers zijn van seksueel geweld in conflictgebieden. Op kerstavond kunnen de dj's het Glazen Huis weer verlaten. Tot die tijd mogen ze niks eten.

Ekdom staat met zijn kerstsingle op nummer 1 in de iTunes-lijst. De dj schreef I'll Be There This Christmas onder de naam Gary Fomdeck. De opbrengst van het nummer doneert hij aan Serious Request.

Serious Request leverde vorig jaar een recordbedrag van 12,3 miljoen euro op. Toen zamelde 3FM geld in voor de bestrijding van kindersterfte als gevolg van diarree.

(http://www.mupload.nl/img/x7opwk5teer.jpg)

Bron:Telegraaf
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 23, 2014, 21:10:14
Teller Serious Request op 6,3 miljoen

 Het wordt spannend rond de eindstand van de 3FM-actie Serious Request. De teller stond vanavond op 6.301.612 euro, nog net iets meer dan een jaar geleden, toen op de voorlaatste avond 6.232.307 euro was binnengehaald voor het goede doel.


Vorig jaar bracht de actie het recordbedrag van 12,3 miljoen euro op. Volgens een woordvoerster is het de vraag of dat bedrag dit jaar wordt overtroffen. De ruime marge van 250.000 euro die er maandagavond was, is deels verdwenen.

Dj's Gerard Ekdom, Coen Swijnenberg en Domien Verschuren zitten sinds donderdagavond in het Glazen Huis op de Grote Markt in Haarlem. Ze draaien verzoekplaatjes om geld op te halen voor vrouwen en meisjes die slachtoffers zijn van seksueel geweld in conflictgebieden. Op kerstavond kunnen de dj's het Glazen Huis verlaten. Tot die tijd mogen ze niks eten.

(http://static1.ad.nl/static/photo/2014/16/1/7/20141223204724/media_xll_2675767.jpg)

Bron:AD
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 24, 2014, 21:25:03
Ruim 8,6 miljoen euro voor Serious Request

De 3FM-actie Serious Request heeft inmiddels ruim 8,6 miljoen euro opgebracht voor vrouwen en meisjes die slachtoffer zijn van seksueel geweld in conflictgebieden.


Dit bedrag is de laatste tussenstand voordat het eindbedrag vanavond bekend wordt gemaakt, zegt een woordvoerster.

Bron;AD
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 24, 2014, 22:03:46
Veel comazuipers rond Serious Request


De 3FM-actie Serious Request in Haarlem haalt niet bij iedereen het beste naar boven. Veel Haarlemse jongeren grijpen de aanwezigheid van het Glazen Huis in hun stad aan om het eens flink op een zuipen te zetten. Supermarkten en ziekenhuizen hebben hun handen vol aan de jonge zuipschuiten. Burgemeester Bernt Schneiders zegt dat er niet op is gerekend dat er zoveel jonge drinkers in de stad zijn.


Het Kennemer Gasthuis laat aan het Haarlems Dagblad weten dat de afgelopen dagen bijna twintig opnames zijn geweest van jongeren van rond de 14 jaar. Ook bij supermarkten zien ze opvallend veel minderjarigen die alcohol proberen te kopen.

Volgens een manager van Albert Heijn in de Grote Houtstraat is de 3FM-actie zijn doel daarmee voorbij geschoten. ,,Ik vind het een heel goed initiatief, maar het enige wat ik nog zie is één groot zuipfestijn. Vanaf een uur of vijf staan hier aangeschoten jongeren voor de deur en zorgen voor overlast. Het lijkt wel zeven dagen Koningsdag hier voor de deur.''

(http://www.mupload.nl/img/kkvuzku7zhj.jpg)

Bron:Telegraaf
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op januari 04, 2015, 19:18:17
Fiscus legt actie Glazen Huis lam

HAARLEM - Een ziekenhuis in Oost-Congo dat geld zou krijgen van het Glazen Huis is lamgelegd door een belastingconflict.


De ambassade gaat contact opnemen met de Congolese regering. Nederland wil een oplossing zodat de opbrengst van Serious Request daadwerkelijk ten goede komt aan de slachtoffers van seksueel geweld.

De Congolese fiscus heeft op 31 december beslag gelegd op de banktegoeden van het Panzi Hospitaal.

Het ziekenhuis in Bukavu helpt duizenden slachtoffers van seksueel geweld. Een kwart miljoen euro, een deel van het geld dat tijdens Serious Request 2014 in Haarlem is ingezameld, zou naar het ziekenhuis in Oost-Congo worden gestuurd. De overmaking is bevroren totdat vaststaat dat dit geld wordt gebruikt voor operaties van ernstig mishandelde meisjes en vrouwen die in het Panzi Hospital worden geopereerd.

Buitenlandse Zaken noemt desgevraagd het voorkomen van seksueel geweld, en de zorg voor slachtoffers daarvan, een belangrijke prioriteit van het Nederlands buitenlands beleid. 'Den Haag' noemt de niet-aflatende inzet van Denis Mukwege en zijn team voor de slachtoffers van seksueel geweld van grote waarde. Gijs de Vries, voorzitter van het Nederlandse Rode Kruis, noemt de fiscusaanslag treurig nieuws.


(http://www.noordhollandsdagblad.nl/incoming/article27268297.ece/a4b2e/ALTERNATES/w580/img-241214-262.onlineBild.jpg)

Bron: GooienEemlander.nl
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op november 10, 2015, 13:07:14
Wie gaan het Glazen Huis in voor Serious Request?

Na lang wachten, zal 3FM vandaag eindelijk bekend maken welke drie dj's er het befaamde Glazen Huis ingaan. Wie zie jij graag opgesloten worden?


Het Glazen Huis staat dit jaar in het Limburgse Heerlen, op het Pancratiusplein naast de Sint-Pancratiuskerk. Het radiostation maakte al eerder bekend dat het geld van de inzameling van Serious Request 2015 gaat naar kinderen en jongeren die leven onder de meest extreme omstandigheden in oorlogs- en conflictgebieden.

Voor het eerst sinds de eerste editie zal Eric Corton geen reportages maken, maar hebben Paul Rabbering en Wijnand Speelman die taak op zich genomen. Paul is richting Syrië afgereist, waar hij met kinderen in het oorlogsgebied heeft gesproken. Wijnand deed datzelfde, maar dan in Congo.

2014
Vorig jaar stond het Glazen Huis op de Grote Markt in Haarlem. De drie DJ's die zich vrijwillig lieten opsluiten, waren Gerard Ekdom, Coen Swijnenberg en Domien Verschuuren.


(http://static2.ad.nl/static/photo/2015/0/0/6/20151110101140/media_xll_3400221.jpg)

Bron:AD
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: donna op november 10, 2015, 17:11:30
lees net dat het nu bekende is welke erin gaan gelukkig zit giel beelen erbij
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op november 10, 2015, 18:31:01
Paul, Giel en Domien sluiten zich op in het Glazen Huis

De kogel is door de kerk: Paul Rabbering (36), Domien Verschuuren en Giel Beelen (38) sluiten zich over 38 dagen op in het Glazen Huis voor Serious Request, zo maakte 3FM-dj Frank van der Lende dinsdagmiddag bekend. De drie dj's moeten zes dagen doorkomen zonder eten. Het Glazen Huis staat in het Limburgse Heerlen.

Giel, die voor de negende keer het Huis ingaat, heeft er ontzettend veel zin in. ,,Ik dacht als de kans zich ooit nog aandient om in het Glazen Huis te mogen dan vind ik dat heerlijk.''

,,Wat een ontlading'', zegt Domien erover. ,,Een week niet eten is pittig, maar het begint te kriebelen om een actie voor 2015 op te zetten.''

Paul is de enige van het trio die in het echt heeft gezien waar ze het dit jaar allemaal voor doen. Hij is vorige maand naar Syrië afgereisd en is daar getuige geweest van de vreselijke omstandigheden waar de kinderen in oorlogsgebieden onder leven. ,,Ik ben echt meer dan ooit gemotiveerd om geld op te halen'', aldus Paul.

Visite
Domien, Giel en Paul krijgen dagelijks visite in het Glazen Huis. Roosmarijn Reijmer, Michiel Veenstra, Frank van der Lende, Eva Koreman en Wijnand Speelman zijn de 3FM-jocks die ieder een 24-uurs challenge aangaan.

Met enkel een desk in het Glazen Huis, een telefoon en toegang tot alle social media hebben ze 24 uur de tijd om zoveel mogelijk aandacht te vragen voor 3FM Serious Request. De radiozender zet zich sinds 2004 ieder jaar in voor een stille ramp. Dit jaar slaat 3FM opnieuw de handen ineen voor het Rode Kruis en wel voor kinderen en jongeren in oorlogsgebieden.

De dj's mogen zes dagen lang niet eten en moeten 24 uur per dag live radio en televisie maken. Tijdens de uitzendingen vertellen de dj's de luisteraars wat zij kunnen bijdragen aan het goede doel. Het publiek kan onder andere tegen betaling verzoeknummers aanvragen, geld doneren en zelf acties opzetten. Ieder jaar gebeurt dit massaal. Vorig jaar hebben dj's Domien Verschuuren, Gerard Ekdom en Coen Swijnenberg 12 miljoen euro opgehaald.

(http://static1.ad.nl/static/photo/2015/6/7/4/20151110163711/media_xll_3401044.jpg)

Bron:AD
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 11, 2015, 12:27:10
(https://i.gyazo.com/e5cd8aa8cbed4c65f0c14f7b86ae2037.gif)


.[youtube=580,385]//www.youtube.com/embed/5jc-xdNOK1I?rel=0[/youtube]
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 17, 2015, 02:52:23
Sophie Hilbrand live voor Serious Request

BNN stuurt Sophie Hilbrand en Tim Hofman naar Heerlen om verslag te doen van de 3FM-actie Serious Request.

Sophie presenteert van 18 tot en met 24 december op NPO3 het liveprogramma Serious Request. Tim Hofman is haar vaste sidekick, maakte BNN dinsdag bekend.


Voor Hilbrand en Hofman bouwt BNN een studio tegen het Glazen Huis aan. Sophie ontvangt iedere dag bekende Nederlanders en gulle gevers die de actie een warm hart toedragen. Daarnaast praat ze met deskundigen over de actie van dit jaar en stuurt ze BN’ers, onder wie Patricia Paay, als pizzabezorgers het land in.

3FM zet zich dit jaar met Serious Request in voor jongeren in oorlogs- en conflictgebieden. Giel Beelen, Domien Verschuuren en Paul Rabbering laten zich opsluiten in het Glazen Huis.

(http://images0.tcdn.nl/prive/article24420458.ece/BINARY/q/Sophie+Hilbrand+2.jpg)

Bron:Telegraaf
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 17, 2015, 22:45:50
Sleutel van Glazen Huis word door estafettelopers van Haarlem naar Heerlen gebracht


(https://i.gyazo.com/e369b916e058c39e5d1a09f479ef0022.gif)

Bron:RTVNH
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 18, 2015, 17:11:51
Kijk je ook  mee  ??     Klik linksboven op  (https://i.gyazo.com/ce211c64264bf58f941bf8d8db1e9a86.gif)En klik op plaatje van Serious Request  SUCCES!

(https://i.gyazo.com/5311198e1c3501565f398ab5752630ca.gif)
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 18, 2015, 20:07:55
Ilse gaat zo de 3 dj-s opsluiten in het Glazen huis(https://i.gyazo.com/973fb8f7d4b6c44315348c8a37421639.gif)


(https://i.gyazo.com/476f1f80f23a4f7b9e80ea92ea2cfec8.gif)
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 18, 2015, 20:08:46
Kijk en reageer je ook  mee  ??     Klik linksboven op  (https://i.gyazo.com/ce211c64264bf58f941bf8d8db1e9a86.gif)En klik op plaatje van Serious Request  SUCCES!
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 18, 2015, 20:20:42
Ilse en James met de 3 dj-s....in het Nieuwe veel grotere Glazen Huis


(https://i.gyazo.com/f38a875ee5806fb04aa68ae2abce95fd.gif)

(https://i.gyazo.com/1f31ada87bbbdd53e1346ab47cc11c41.gif)

(https://i.gyazo.com/0ef5b26572044ea416de4d1d21afcc9b.gif)
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 19, 2015, 01:51:52
 #smiley_cheer  Armin van Buuren te gast....  #smiley_cheer

En draait live  #div_s97      #div_s90

(https://i.gyazo.com/fe3b69b932785ba5a4a9dc758d5dd478.gif)

(https://i.gyazo.com/1a87d54dfdeaa9e21624671a1c53ab1a.gif)

(https://i.gyazo.com/2c53462841fe2070c1049966fd71946b.gif)
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 19, 2015, 18:52:52
Roel van Velzen in het huis...

(https://i.gyazo.com/8090c65154429a80cbfc85bbce28d9f0.gif)


(https://i.gyazo.com/a0e1e83a98fe53323e8303c7134566f4.gif)
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 19, 2015, 22:01:27
Teller Serious Request na één dag boven de 1,2 miljoen

De jaarlijkse benefietactie van radiozender 3FM is goed begonnen. Na één dag hebben de dj's in het Glazen Huis al een bedrag van ruim 1,2 miljoen euro voor het goede doel binnengehaald. Vorig jaar lag de opbrengst na één dag op 1,1 miljoen euro.(https://i.gyazo.com/b6b4def5b911f517e79f826eb89171ce.gif)

Bron:AD
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 20, 2015, 21:28:54
Bijna 2,5 miljoen binnen voor Serious Request

De teller voor Serious Request stond zondagavond, twee dagen nadat de drie dj's het Glazen Huis in Heerlen ingingen, op bijna 2,5 miljoen euro. Op de tweede dag werd ongeveer evenveel binnengehaald voor het goede doel als op zaterdag. Aan het eind van dag één stond het totaal op meer dan 1,2 miljoen euro.


De dj's draaien verzoeknummers tegen betaling en in het hele land worden acties gehouden om geld in te zamelen voor de 'stille ramp', waar de radiozender ieder jaar samen met het Rode Kruis aandacht voor vraagt. De opbrengst gaat dit keer naar kinderen en jongeren in conflictgebieden als Syrië, Zuid-Soedan, de Centraal-Afrikaanse Republiek en de Democratische Republiek Congo.

De Britse singer-songwriter James Morrison en zangeres Ilse DeLange sloten de drie presentatoren vrijdag om 20.20 uur op in het Glazen Huis in Heerlen. Radio-dj's Domien Verschuuren, Giel Beelen en Paul Rabbering blijven zonder te eten in het huis zitten tot aan kerstavond om radio en televisie te maken.

Kritiek Bennie Jolink
Zanger Bennie Jolink uitte zaterdagavond tijdens het afscheidsconcert van Normaal flinke kritiek op de actie. Uit een muziekrecensie van Omroep Gelderland blijkt dat de band Normaal was benaderd met de vraag te mogen collecteren voor de Rode Kruis-actie. Dat zag Jolink niet zitten, vertelde hij het publiek in een uitverkocht GelreDome in Arnhem. ,,Ik heb nee gezegd'', aldus Jolink.

,,Het is een publiciteitsstunt waarbij er uiteindelijk tonnen aan de strijkstok blijft hangen. Als iemand geld wil geven, doe dat dan aan het KWF, het Koningin Wilhelmina Fonds voor onderzoek tegen kanker." Drummer Jan Manschot, mede-oprichter van Normaal, overleed vorig jaar aan de gevolgen van kanker.

Het Rode Kruis roept vrijwilligers op zich te melden om callcenters te kunnen bemannen waar mensen hun giften telefonisch kunnen doorgeven. Er zijn volgens een woordvoerder nog zo'n 150 mensen nodig die in Almere, Ede, Eindhoven of Haarlem achter de telefoon kunnen kruipen.

(http://static3.ad.nl/static/photo/2015/10/11/8/20151220205349/media_xll_3478568.jpg)

Bron:AD

Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 23, 2015, 22:21:37
Al ruim 5,5 miljoen euro voor Serious Request

 De 3FM-actie Serious Request heeft woensdagavond, een dag voor de actie afloopt, ruim 5,5 miljoen euro opgehaald. Dat heeft de radiozender laten weten. De tussenstand was dinsdagavond ruim 4,5 miljoen euro.


3FM vraagt met de actie aandacht voor kinderen in oorlogs- en conflictgebieden. Drie dj's hebben zich vrijdag vrijwillig in het Glazen Huis in Heerlen laten opsluiten. Donderdagavond worden ze weer 'vrijgelaten'.

De dj's Domien Verschuuren, Giel Beelen en Paul Rabbering draaien verzoeknummers tegen betaling en in het hele land worden acties gehouden om geld in te zamelen voor de 'stille ramp', waar de radiozender ieder jaar samen met het Rode Kruis aandacht voor vraagt.

(http://static1.ad.nl/static/photo/2015/18/6/12/20151223205956/media_xll_3485397.jpg)

Bron:AD
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 24, 2015, 14:24:02
Huwelijk

Giel Beelen heeft in het Glazen Huis in Heerlen een huwelijk gesloten. Bruidegom Bart en bruid Renate gaven elkaar het jawoord in het bijzijn van hun getuigen Domien Verschuuren en Paul Rabbering en de luisteraars van 3FM Serious Request.


Bart en Renate leerden elkaar op 14 december 2002 kennen tijdens een gala. Beelen werd woensdag op de valreep voor een dag beëdigd tot bijzonder ambtenaar van de burgerlijke stand, zodat hij het tweetal in het Glazen Huis in de echt mocht verbinden. Het aanstaande trouwpartijtje gaf de dj behoorlijk wat spanning. "Ik vind het echt een ding, man wat ben ik zenuwachtig. Die mensen beloven elkaar straks van alles en daar ben ik dan verantwoordelijk voor", zei Giel vooraf.

Na het jawoord kwam dj Paul Elstak als verrassing binnen. Hij draaide voor de openingsdans het nummer Ik heb je lief van Paul de Leeuw in zijn remix met Rainbow High In The Sky, twee favoriete nummers van het bruidspaar. De 3FM-actie Serious Request heeft tot nu toe ruim 5,5 miljoen euro opgehaald. Donderdagavond wordt de eindstand bekend.

(https://i.gyazo.com/2d05c576a578ff4a5bdf7091a6afd2af.gif)

Bron:AD
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 24, 2015, 18:48:48
Laatste avond  SR   #div_s90Luister nu naar MJ met Billie Jean.... #div_s97 #div_s98


(https://i.gyazo.com/2188db97671aa962304f89f9c9c43491.gif)Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 24, 2015, 20:37:16
(https://i.gyazo.com/0d021687fe78b85c5b3f640329597966.gif)
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 24, 2015, 21:17:16
(https://i.gyazo.com/c51ec41d36b44779867404a843b72ff1.gif)

(https://i.gyazo.com/524e8ecce9d8d26ca2b9a2ff9fdd5810.gif)
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 24, 2015, 21:34:44
(https://i.gyazo.com/c28ef4181816fd83c29a985340e331be.gif)

(https://i.gyazo.com/f6221e8ecfed3d4cc07bb87f0a2c20da.gif)

(https://i.gyazo.com/2d5aa853975a7322cfeab4645fecdfe6.gif)

(https://i.gyazo.com/6b5a8816d72cc8dfd6b95e3bd2a28b6d.gif)
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 03, 2016, 00:35:22
Glazen Huis-dj’s moeten het met z’n tweeën doen

Geen drie, maar twee 3FM-dj’s bewonen dit jaar het Glazen Huis van Serious Request. Domien Verschuuren en Frank van der Lende vormen het duo dat van 18 tot en met 24 december zonder eten de goede doelenactie aan elkaar gaat praten.


„We staan bij 3FM voor nieuwe ervaringen en nieuwe dingen”, zegt woordvoerder Anneke de Vries. „Dus zo gaan we het een keer doen. Het zal zwaar worden voor de heren.”

(https://i.gyazo.com/8736488a90baa52fdf4948274d2e40f1.gif)

Bron:metronieuws.nl
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 12, 2016, 19:17:09
                       
                                 (https://i.gyazo.com/fe3ec4ce601397a0d40ec8a00be24dd2.gif)

(https://i.gyazo.com/58a91f17fb2b082e2bb1c7b74cd4581a.gif)
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 17, 2016, 15:19:11
'Geen poes, maar Frank kan ik ook aaien'

NPO 3FM-dj Domien Verschuuren laat zich morgen met collega Frank van der Lende opsluiten in het Glazen Huis in Breda voor Serious Request. Hij zet zich schrap voor een emotionele en voedselloze week.


Dit is je derde Glazen Huis-avontuur. Welke les neem je van die vorige edities mee?
,,Dat je moet loslaten. Ik ben namelijk een enorme controlfreak, zo iemand met een agenda vol kleurmarkeringen. Ik wil exact weten wat ik op welk moment ga doen. Dat heeft in het Glazen Huis natuurlijk geen zin, omdat je je nergens aan kunt vastklampen. En de draaiboeken houden ze bewust voor ons achter slot en grendel.'' 

Kun je jezelf dan nergens op voorbereiden?
,,Ik zou alvast extra kunnen bijslapen, maar daar staat alles zo op z'n kop; dat heeft weinig zin. Ik probeer deze week al wel minder en gezonder te eten. Veel sla, weinig brood. Sinds ik de ochtendshow doe op 3FM, drink ik doordeweeks geen biertje meer. Dat scheelt al.''

Waar kijk je het meest tegenop?
,,Tegen dag 3 en 4, dat zijn altijd weer de zwaarste. Alle dj's die dit hebben gedaan, weten dat en waarschuwen ervoor. Dan breekt het gebrek aan eten je voor het eerst echt op en word je emotioneel. En ik ben goed in huilen, vooral bij muziek met van die begeleidende strijkers.''

(http://images4.persgroep.net/rcs/0umfz1d_jeCrwkGDEJwdOY6BFZg/diocontent/73629509/_crop/0/221/1580/893/_fitwidth/694/?appId=21791a8992982cd8da851550a453bd7f&quality=0.9)

Bron:AD
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 18, 2016, 15:26:53
Kijk live mee ---->>>  http://seriousrequest.3fm.nl/


(https://i.gyazo.com/d09b9c4a5bdc6842e7b3fb28737dc5ab.gif)
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 18, 2016, 21:09:29
Kijk live mee ---->>>  http://seriousrequest.3fm.nl/

(http://images0.tcdn.nl/prive/article27263092.ece/BINARY/original/DJ+Hardwell)

(https://i.gyazo.com/2f245acaff76c580258c188ecfb064b9.gif)
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 19, 2016, 03:00:55
Gezellig hoor met Ali....in Breda  .... #smiley_cheer #smiley_cheer #smiley_cheer


(https://i.gyazo.com/da690a5661bc4fa2a2d2caa444da20e8.gif)

(https://i.gyazo.com/66374c0a13f755c8ee049b689500aa37.gif)
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 20, 2016, 00:43:42
Eerste tussenstand Serious Request ruim 1 miljoen

De actie Serious Request van radiozender 3FM heeft in de eerste 24 uur 1.081.553 euro opgehaald. Dat maakte de zender vanavond bekend. Dj's Frank van der Lenden en Domien Verschuuren zitten nog tot kerstavond in het Glazen Huis in Breda.


De dj's draaien verzoeknummers tegen betaling en in het hele land worden acties gehouden om geld in te zamelen voor een 'stille ramp', waar de radiozender ieder jaar samen met het Rode Kruis aandacht voor vraagt. De opbrengst gaat dit keer naar het bestrijden van longontsteking bij kinderen. Jaarlijks kost dit aan zo'n 900.000 kinderen het leven.

Vanavond zijn er optredens van onder meer Olivier Heldens, Fedde Le Grand en DJ Jean. 3FM pakt het dit jaar iets anders aan dan voorgaande jaren. Zo gaan de andere collega-dj's meer dan ooit het land in om actievoerders te helpen bij het inzamelen van geld. Ze doen hiervan ook uitgebreid verslag op radio, tv en internet.

Verschuuren, die voor de derde keer het huis ingaat, en Van der Lende, die zijn debuut maakt, hebben elke nacht gezelschap van een bekende gast. Zo komen onder anderen Humberto Tan en Dionne Stax langs.

(http://images0.persgroep.net/rcs/lNJQ-dJegu1cw4eqhXjFM6N1AOw/diocontent/73716760/_fitwidth/694/?appId=21791a8992982cd8da851550a453bd7f&quality=0.9)

Bron:AD
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 20, 2016, 02:42:29
Kijk live mee ---->>>  http://seriousrequest.3fm.nl/

(https://i.gyazo.com/3052ad86b67996f98bd91a98f7a645a5.gif)
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 20, 2016, 16:28:15

Frank van der Lende krijgt extra rust, Eva Koreman het huis in


Na iets meer dan een dag Serious Request zit 3FM-dj Frank van der Lende er al een beetje doorheen. Hij kreeg daarom vandaag een uurtje extra rust. Dat betekende dat collega Eva Koreman het huis in kwam om radio te maken.


Domien Verschuuren mocht vanochtend en vanmiddag zeven uur radio  achter elkaar maken. In het laatste uur van die zeven kreeg hij bijval van Eva Koreman, die vooraf al was aangewezen voor momenten dat Domien of Frank het moeilijk zouden krijgen. De twee dj's zouden elkaar oorspronkelijk om de zes uur afwisselen.

Voor het eerst dit jaar zitten slechts twee dj's in het Glazen Huis van 3FM. Frank en Domien moeten nog door tot kerstavond, tot die tijd mogen ze niet eten en leven op sapjes. Voor het Rode Kruis halen ze geld op ter bestrijding van een stille ramp. Dit jaar is dat kindersterfte aan een longontsteking.

(http://images3.persgroep.net/rcs/7ac172rQ0-mEXNBn1gK_JetaZFo/diocontent/73734408/_fitwidth/694/?appId=21791a8992982cd8da851550a453bd7f&quality=0.9)

Bron:AD
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 20, 2016, 22:12:04

Magere tussenstand Serious Request: 1,3 miljoen euro


De actie Serious Request van radiozender 3FM heeft na 48 uur 1.314.829 euro opgehaald. Een lager bedrag dan de zender en het Rode Kruis gewend zijn op de tweede dag.


Na 48 uur radio maken in het Glazen Huis staat er een tussenstand die fors lager is dan het afgelopen jaar. De editie in Heerlen haalde in twee dagen tijd bijna 2,5 miljoen euro op. Ook in 2014 (2,4 miljoen) en 2013 (2,3 miljoen) werd er beduidend meer geld opgehaald voor het Rode Kruis op dit punt van de actie.

Dj's Frank van der Lende en Domien Verschuuren zitten nog tot kerstavond in het Glazen Huis in Breda. ,,Met 1,3 miljoen euro kan het Rode Kruis nu al een wezenlijk verschil maken in kinderlevens. Voor hen zou zonder 3FM Serious Request geen euro worden opgehaald'', stellen de dj's. ,,We gaan de komende vier dagen nog alles op alles zetten om het maximale er uit te halen, voor al die kinderen die de hulp zo hard nodig hebben. Help ons in de strijd tegen kindersterfte door longontsteking.''

De dj's draaien verzoeknummers tegen betaling en in het hele land worden acties gehouden om geld in te zamelen voor een 'stille ramp', waar de radiozender ieder jaar samen met het Rode Kruis aandacht voor vraagt. De opbrengst gaat dit keer naar het bestrijden van longontsteking bij kinderen. Jaarlijks kost dit aan zo'n 900.000 kinderen het leven.

Verschuuren, die voor de derde keer het huis ingaat, en Van der Lende, die zijn debuut maakt, hebben elke nacht gezelschap van een bekende gast. Zo komt onder andere Humberto Tan langs. Dionne Stax was gisteren de 'slaapgast'. 


(http://images0.persgroep.net/rcs/yr31_JMrqZgYNA21T1UyQnjsoxg/diocontent/73742686/_fitwidth/694/?appId=21791a8992982cd8da851550a453bd7f&quality=0.9)

Bron:AD
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 22, 2016, 00:22:14
Don Diablo gaat zo draaien ... #smiley_cheer   #smiley_yeah

Humberto is de slaapgast van vannacht....(https://i.gyazo.com/f944d0f06f69eec63ffd95643f3beb5f.gif)


(https://i.gyazo.com/12aa8c2206f440a55a9b5f276dc0d80d.gif)
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 23, 2016, 01:02:39
Slaapgaste is Miss Montreal  #smiley_yeah


(https://i.gyazo.com/347637bc533384cc502fc44d2b4c592c.gif)

(https://i.gyazo.com/0443c5964da67dead83d78af65b942fc.gif)
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 23, 2016, 01:50:59
.[video=580,385]//www.youtube.com/embed/cuxBhqc9OxI[/video]
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 23, 2016, 21:39:13
(http://images0.tcdn.nl/filmenuitgaan/rtv/article27305600.ece/BINARY/q/49003868.JPG)
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 23, 2016, 21:50:05
Premier Rutte overnacht in Glazen Huis

BREDA - Minister-president Mark Rutte brengt de nacht door in het Glazen Huis in Breda. Hij is te gast bij 3FM-dj’s Domien Verschuuren en Frank van der Lende in het kader van de actie Serious Request.


Om iets voor 20.00 uur vrijdagavond stapte Rutte het Glazen Huis in. Het staat op de Grote Markt in Breda. De premier blijft tot zaterdagochtend 07.00 uur. De komende nacht zet hij zich in voor 3FM Serious Request om geld op te halen voor kindersterfte door longontsteking in landen als Ivoorkust en Ethiopië.

„Je gezondheid is het belangrijkste dat er is, naast familie en vrienden. De kerstdagen zijn voor mij bij uitstek de dagen in het jaar om veel tijd aan familie en vrienden te besteden. Als ik in deze dagen dan ook nog een bijdrage kan leveren aan de gezondheid van kinderen dan doe ik dat graag”, zei VVD’er Rutte bij zijn entree.

Eerdere slaapgasten waren onder anderen Journaalpresentatrice Dionne Stax, talkshowhost Humberto Tan en zangeres Miss Montreal.

(http://images0.tcdn.nl/binnenland/article27305545.ece/BINARY/q/49003836.JPG)

Bron:Telegraaf
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 24, 2016, 00:41:02
Kijk mee ---->>>   http://seriousrequest.3fm.nl/


(https://i.gyazo.com/985ac773e09d6ec41b140624127ff133.gif)

(https://i.gyazo.com/5f550f9996d7574cbb6e5e37aadd9b5d.gif)

(https://i.gyazo.com/428a4eef8c83ca2466516c8a36f1116a.gif)
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 24, 2016, 12:46:23
Rutte: Glazen Huis huiskamer van Nederland

Premier Mark Rutte heeft na bijna twaalf uur aanwezigheid het Glazen Huis in Breda verlaten. Met zijn nachtbezoek ondersteunde hij de benefietactie 3FM Serious Request, die dit jaar gaat naar de bestrijding van longontsteking bij jonge kinderen. ,,Ik vind het eigenlijk een beetje lullig dat ik nu wegga terwijl jullie nog tot vanavond door moeten'', aldus Rutte.


Rutte sprak er met luisteraars en bezoekers en lakte nagels van mensen die de lakactie van zesjarige ongeneeslijk zieke Tijn steunden. Verder zette hij handtekeningen op allerlei artikelen in het Glazen Huis die zaterdagavond worden geveild. Ook sprak hij vaders om te vertellen dat hun kinderen later thuiskwamen, ,,omdat het op de Grote Markt in Breda zo gezellig is''. Die gezelligheid was voor Rutte de reden om het Glazen Huis de huiskamer van Nederland te noemen. Rutte stapte tegen 08.00 uur uit het verblijf van Domien Verschuuren en Frank van der Lende.


(https://i.gyazo.com/3108ac3767b170a701073104c47d156c.gif)

(http://images0.persgroep.net/rcs/V4WV6w8WcYc_zG7NtKDrtrCLCMc/diocontent/73822212/_fitwidth/694/?appId=21791a8992982cd8da851550a453bd7f&quality=0.9)

Bron:AD
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 24, 2016, 15:20:09
.[video=580,385]//www.youtube.com/embed/XUfeECgOvKM[/video]
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 24, 2016, 17:29:40
(http://images0.persgroep.net/rcs/PGfNjl5LzXFoHI9ALJPkmVJCaUA/diocontent/73796228/_fitwidth/694/?appId=21791a8992982cd8da851550a453bd7f&quality=0.9)
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 24, 2016, 21:29:51
(https://www.mupload.nl/img/yrmhuxmtgakun.jpg)

(https://www.mupload.nl/img/anpowtotkgmdl.jpg)

(https://www.mupload.nl/img/xp6c6j0fmckcn.jpg)
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op juli 07, 2017, 20:07:43
Tijn (6) van nagellakactie Serious Request overleden

Tijn Kolsteren, het 6-jarige jongetje dat bekend werd met de nagellakactie bij Serious Request van 3FM, is overleden. Dat heeft de radiozender vrijdagochtend bekendgemaakt. Tijn leed aan hersenstamkanker. Op de website condoleance.nl is een condoleanceregister aangemaakt voor Tijn.


Vorig jaar werd met de jaarlijkse inzamelactie van 3FM 8.744.131 euro opgehaald. De hoge opbrengst was vooral te danken aan de actie van de ongeneeslijk zieke Tijn, die nagels ging lakken voor het goede doel.

In december vorig jaar kwam Tijn samen met zijn vader langs bij het Glazen Huis in Breda. Het doel was 100 euro op te halen, maar binnen twee dagen werd er meer dan een miljoen euro opgehaald. De actie leverde uiteindelijk 2,5 miljoen euro op. Ook tv-presentatrice Wendy van Dijk en cabaretier Youp van ’t Hek zetten zich in voor de actie.

Donderdag werd door 3FM bekendgemaakt dat de crowdfundingactie ‘LAK door Tijn’ het streefbedrag van 1 miljoen euro heeft gehaald. Het geld gaat naar Stichting Semmy, die zich inzet voor het onderzoek naar hersenstamkanker. In Nederland worden jaarlijks vijftien tot twintig kinderen slachtoffer van de zeldzame ziekte.


.[video=580,385]//www.youtube.com/embed/czMFukx71Rk[/video]

Bron:NRC
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op oktober 25, 2017, 12:00:27

Opbrengst Serious Request helpt 175.000 mensen

UpdateMet de opbrengst van 3FM Serious Request 2016 kan het Rode Kruis ruim 175.000 mensen helpen. Onder hen zijn 80.000 kinderen onder de vijf jaar, maakte dj Domien Verschuuren bekend bij RTL Late Night.

De benefietactie bracht vorig jaar ruim 9,2 miljoen euro op om longontsteking bij kinderen tegen te gaan. De hulporganisatie heeft van het geld al zo'n 40.000 antibioticakuren, 12.800 inhalers en 20 zuurstofmeters aangeschaft. In Ivoorkust hebben 12.500 mensen voorlichting gekregen over het voorkomen en behandelen van longontstekingen en zijn er 450 openbare toiletten gebouwd om de persoonlijke hygiëne te verbeteren. Ook zijn hier vier klinieken opgeknapt, waardoor meer dan 105.000 mensen betere medische zorg krijgen voor hun kinderen en zichzelf.

Een van deze klinieken, de Langba-kliniek, is postuum opgedragen aan Tijn Kolsteren. Het doodzieke jongetje veroverde vorig jaar de harten van heel Nederland met zijn nagellakactie voor Serious Request. Hij haalde hiermee ruim 2,6 miljoen euro op voor kinderen met longontsteking. Tijn stierf in juli op zesjarige leeftijd aan hersenstamkanker.

Naast Ivoorkust besteedt het Rode Kruis de opbrengst van vorig jaar ook aan hulp in Ethiopië, Soedan, Mali, Zambia, Libanon, Syrië en Afghanistan.
Inspanningen

,,Ik heb onlangs met eigen ogen mogen zien hoe de opbrengst van 3FM Serious Request terechtkomt in een land als Ivoorkust",  zei Verschuuren. ,,Alles wat we daar in die klinieken zagen - zuurstofmaskers, levensreddende apparatuur voor pasgeboren baby's, de aanleg van elektriciteit - is allemaal gedaan met het geld dat we samen met al die Nederlanders hebben ingezameld. Zonder hun inspanningen zou deze hulp er niet zijn."

Het Glazen Huis staat dit jaar in Apeldoorn, waar de dj's zich gaan inzetten voor de hereniging van verscheurde families in crisisgebieden. Daar zullen ook weer nagels worden gelakt. ,,Wij, ik, mijn vrouw Jolanda en zoon Ries, willen weer iets betekenen voor het Rode Kruis, voor 3FM. Voor kinderen en families die het nog slechter hebben dan wij'', aldus Tijns vader Gerrit, die ook te gast was in Late Night.

NPO 3FM maakt op 9 november bekend welke dj's vanaf 18 december zes dagen lang 24 uur per dag radio en tv maken zonder dat ze daarbij mogen eten.

(https://images0.persgroep.net/rcs/yHyoqqsTRkWXkFs_MN8Xih3PDtQ/diocontent/114084557/_fitwidth/694/?appId=21791a8992982cd8da851550a453bd7f&quality=0.9)

Bron:AD
Titel: Re: Glazen Huis - 3FM Serious Request
Bericht door: Bobbie op december 10, 2017, 22:48:47

3FM-actie Serious Request opgefrist


De 3FM-actie Serious Request is voor de komende editie opgefrist. Zo heeft het Glazen Huis, dat vanaf 18 december de plek is waar de drie dj's zes dagen verblijven, een metamorfose ondergaan. Ook doen op de laatste actiedag alle andere publieke radiozenders mee, waardoor dj's van NPO Radio 1, Radio 2, Radio 4 en Radio 5 meepresenteren vanuit het Glazen Huis.


Het Glazen Huis staat dit jaar midden op het Marktplein in Apeldoorn, letterlijk onder de werkkamer van burgemeester John Berends. De mobiele studio ziet er dit keer ook echt uit als een huis, zegt zendermanager Edwin Valent. ,,Het wordt écht een huis met twee verdiepingen, een werkkamer, een sport- en spelkamer. Op de bovenste verdieping kunnen bijvoorbeeld slaapgasten, dj's en zelfs professionals gamen. Bijna alles is in het huis - ook de muren en de slaapkamer - zijn dit jaar van glas. Het publiek zit er daardoor dichter op dan ooit. Vanaf het Marktplein of welk kanaal dan ook: radio, televisie, online. Dat maakt het wel heftiger voor Sander, Angelique en Domien.”

Domien Verschuuren zit opnieuw in het Glazen Huis, samen met debutanten Angelique Houtveen en Sander Hoogendoorn. Vorig jaar in Breda koos de zender voor het eerst voor twee dj's. Toen zat Verschuuren er met Frank van der Lende in, maar daar komt de zender nu van terug. Valent heeft alle vertrouwen in de nieuwkomers. ,,Ze zijn superenthousiast.''

De dj's draaien 24 uur per dag tegen betaling verzoeknummers zonder dat ze daarbij eten. De opbrengst gaat naar het Rode Kruis, die hiermee gezinnen kan herenigen die door een ramp of oorlog zijn verscheurd.
Dit jaar ligt de focus meer dan anders op de doelgroep van de radiozender: de leeftijdscategorie 15 tot 35 jaar. Hoewel jaarlijks jong en oud geld inzamelen voor Serious Request, nodigt 3FM volgens Valent vooral gasten uit die de luisteraars aanspreken. Ook is er dit keer voor het eerst een YouTube-fandag, waarbij je kennis kunt maken met bekende YouTubers.
Dalende lijn

De afgelopen jaren liet de opbrengst van Serious Request een dalende lijn zien. Vorig jaar eindigde de teller uiteindelijk op 9,25 miljoen euro. Een groot deel daarvan was te danken aan de lakactie van het inmiddels overleden jongetje Tijn. Volgens Valent is de actie geen wedstrijd. ,,Elke familie die we samenbrengen met deze actie is al winst.'' Volgens hem is er op dit moment al meer dan 230.000 euro ingezameld met de initiatieven die al voor het evenement plaatsvinden. Zo kwamen bekende Nederlanders als Dennis Weening, Anna Nooshin, Wendy van Dijk, Barry Atsma en Akwasi al in actie.

(https://images1.persgroep.net/rcs/VJ2nk2zF3xTpFdUkfXvUe7zazU4/diocontent/116163743/_fitwidth/694/?appId=21791a8992982cd8da851550a453bd7f&quality=0.9)

Bron:AD