Nowlive.eu

Registreren
 

Berging Costa Concordia
gelezen 19670 keer 0 leden en 1 gast bekijken dit topic.
mei 12, 2017, 22:30:37
#36
íKapitein Lafaardí definitief veroordeeld

ROME - Francesco Schettino, de kapitein van rampschip Costa Concordia, moet zestien jaar de cel in voor zijn handelen bij het drama in 2012 waarbij 32 mensen omkwamen. Dat heeft het hof van cassatie vrijdag bepaald. Tegen de uitspraak kan niet meer in beroep worden gegaan.


Op 13 januari 2012 stuurde Schettino het cruiseschip Costa Concordia met 4200 passagiers aan boord veel te dicht bij de rotsachtige kust van een klein eilandje. Het schip liep op de klippen, sloeg lek en kapseisde. 32 omvarenden vonden de dood.

Schettino zelf liet de passagiers en zijn bemanning in de steek en verliet het schip in een reddingsboot. Het leverde hem de bijnaam íKapitein Lafaardí op.

Schettino werd in 2015 schuldig bevonden aan doodslag, het veroorzaken van een scheepsramp en het in de steek laten van de passagiers. Tegen die uitspraak was hij tweemaal in beroep gegaan.

De 56-jarige oud-kapitein mocht de uitspraak in vrijheid afwachten. De verwachting is dat hij vrijdag achter de tralies verdwijnt.Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: Berging Costa Concordia
« Reactie #36 Gepost op: mei 12, 2017, 22:30:37 »

april 07, 2015, 20:41:23
#35
Kapitein Costa Concordia loopt nog vrij rond

 Hoewel Francesco Schettino tot 16 jaar cel is veroordeeld voor het veroorzaken van de ramp met cruiseschip Costa Concordia, mag hij vrij blijven rondlopen. Zolang zijn veroordeling niet onherroepelijk is, hoeft Schettino niet de cel in. Justitie wilde hem per direct achter de tralies hebben, maar daar dacht de rechter in Florence vandaag anders over, berichtte het Italiaanse persbureau ANSA.


Rechtszaken zijn in ItaliŽ vaak een zaak van lange adem. De man die volgens de lagere rechters de ramp in 2012 veroorzaakte, met 32 doden tot gevolg, kan waarschijnlijk nog jaren vrij rondlopen. Omdat Schettino in beroep is gegaan tegen de uitspraak, hoeft hij zijn straf nog niet te ondergaan. Het Openbaar Ministerie vindt dat het risico bestaat dat Schettino ervandoor gaat, maar de rechter in Florence zag daar geen bewijs voor en wees het verzoek om hem meteen op te sluiten af.
Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


februari 11, 2015, 21:00:46
#34
16 jaar cel voor kapitein Costa Concordia

 Kapitein Francesco Schettino van het gezonken cruiseschip Costa Concordia heeft 16 jaar gevangenisstraf gekregen. Hij is schuldig bevonden aan doodslag.

Het Openbaar Ministerie had een gevangenisstraf van 26 jaar tegen de kapitein geŽist.


Schettino stond terecht voor dood door schuld, het veroorzaken van schipbreuk en het niet als laatste verlaten van het schip. De aanklager verweet Schettino dat hij vanaf het begin van het proces heeft gelogen en zijn leven heeft gered 'zonder dat hij zelfs maar natte schoenen opliep'. De rechtszaak heeft 19 maanden geduurd.

Afgeleid
Bij de ramp op 13 januari 2012 voor de kust van Toscane in ItaliŽ kwamen 32 mensen om het leven. Schettino zei destijds dat hij was afgeleid toen het schip op de rotsen van het eilandje Giglio in de Middellandse Zee liep.
Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


januari 26, 2015, 16:03:13
#33
26 jaar cel dreigt voor 'idiote' kapitein Costa Concordia

 Het Italiaanse openbaar ministerie eist 26 jaar gevangenisstraf voor de kapitein van het vergane cruiseschip Costa Concordia. Kapitein Francesco Schettino 'heeft enkel en altijd aan zichzelf gedacht', zo heeft de strafzaak tegen hem volgens de aanklager uitgewezen.


De officier van justitie in de Italiaanse stad Grosseto noemde de kapitein van het begin 2012 verongelukte cruiseschip Costa Concordia een ,,onvoorzichtige idioot''. Gezien de 32 opvarenden die de scheepsramp het leven kostte is de strafmaat zeker niet te hoog, zei aanklager Maria Navarro maandag in haar requisitoir.

Ze verweet Schettino dat hij vanaf het begin van het proces heeft gelogen en zijn leven heeft gered 'zonder dat hij zelfs maar natte schoenen opliep'.

Schettino staat terecht voor dood door schuld, het veroorzaken van schipbreuk en het niet als laatste verlaten van het schip. De cruiseschipkapitein zelf is zich van geen kwaad bewust. Hij houdt vol dat het fatale rif bij Isola del Giglio niet op zeekaarten voorkwam en dat hij van boord ging om vanaf het eiland het reddingswerk te leiden.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


november 03, 2014, 17:48:55
#32
Lijk laatste Concordia-slachtoffer gevonden

ROME - Slopers hebben in het wrak van de Costa Concordia het stoffelijk overschot van het laatste nog vermiste slachtoffer gevonden, Russel Rebello, een kelner uit India. Medewerkers van het consortium Ship Recyling, dat de ontmanteling van het scheepswrak voorbereidt, vonden het lijk in een cabine, aldus het Italiaanse persbureau ANSA maandag.


Het cruiseschip Costa Concordia kapseisde op 13 januari 2012 bij het eilandje Isola del Giglio voor de kust van Toscane. In juli werd het scheepswrak naar Genua gesleept om te worden gesloopt. De ramp heeft aan 32 mensen het leven gekost.

Na de ramp is uitgebreid naar slachtoffers gezocht, onder meer met duikers. Rebello werd toen niet gevonden omdat zijn lichaam verborgen zat achter meubels die bij de ramp zijn omgevallen. De kok Rebello had doorgeleerd voor chef, maar werkte op de Costa Concordia als kelner om geld te sparen. Zijn grote droom was het om in Mumbai een eigen restaurant te openen. Hij laat een vrouw en een kleuter achter. Voordat hij zelf omkwam, heeft hij zo'n 300 mensen gered, aldus de krant La Stampa.
Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juli 27, 2014, 17:47:34
#31
Laatste reis 'Concordia' in foto's

Ruim twee jaar na de ramp met de Costa Concordia heeft het cruiseschip zijn eindbestemming bereikt.
Vandaag werd het rampschip de haven van Genua binnengesleept, waar het gesloopt zal worden.

Een beeldverslag van de laatste loodjes van de grootste maritieme bergingsoperatie ooit.Bron:NOS

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juli 23, 2014, 13:00:52
#30
Laatste reis Costa Concordia begonnen

 De Costa Concordia is vandaag eindelijk naar de thuishaven Genua vertrokken, waar het naar verwachting in het weekeinde aankomt. Het schip zal in de Noord-Italiaanse havenstad worden gesloopt.


De Costa Concordia wordt door ruim tien boten op loopsnelheid gesleept. Het konvooi heeft daarom 4 ŗ 5 dagen nodig voor de oversteek van 152 zeemijlen (282 kilometer) naar de regio LiguriŽ.

Het is een van de grootste maritieme bergingsoperaties ooit. Volgens de rederij Costa Crociere kost de operatie 1,5 miljard euro.

Meer dan 2,5 jaar geleden kapseisde het luxe cruiseschip voor het Toscaanse eiland Giglio. Bij de ramp kwamen 32 mensen om het leven.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juli 16, 2014, 23:07:17
#29
Mysterieuze gedaante op foto van Costa Concordia

De eerste foto's van het interieur van het 2,5 jaar geleden gekapseisde en deels gezonken cruiseschip Costa Concordia zijn gisteren naar buiten gekomen. Nadat sleepboten maandag voor de Italiaanse kust zijn begonnen om het rampschip weg te slepen, tonen de beelden een -voor sommigen letterlijk- spookachtige omgeving.


De foto's zijn met name genomen in delen van het schip die niet onder water hebben gelegen. Zo is er een foto van een van de vele bars, waarin de vleugel - met bladmuziek erop! - nog bijna geheel intact is. Ook sommige wijnflessen zijn nog heel.

Sommige mensen ontwaarden een element op de foto's dat de beelden nog huiveringwekkender maakte. Een Australische nieuwssite wijst op een donker, mysterieuze gedaante die op een van de foto's (zie origineel) opduikt. News.com.au wijst bovendien op een lamp die nog steeds brandt en heeft geen verklaring hoe de kleurrijke stoel op de voorgrond onaangeroerd kan zijn. 

Gisteren bleek via onderwaterrobots dat de bodem van het schip geen scheuren of gaten vertoont. Dit is een opluchting voor de bergers die de Costa Concordia moeten verslepen naar Genua.

Het schip voer begin 2012 voor de kust van Isola del Giglio in de Tyrreense Zee tegen een rots. Hierdoor ontstond een scheur van 70 meter lang in de romp van het schip. 32 mensen overleefden de schipbreuk niet.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juni 30, 2014, 23:06:50
#28
Costa Concordia in Genua gesloopt

ROME - Het wrak van het Italiaanse cruiseschip Costa Concordia zal naar de haven van Genua worden gesleept. Daar zal het schip worden gesloopt, zo heeft de Italiaanse ministerraad maandag besloten. Het schip kapseisde ruim 2 jaar geleden bij het eilandje Giglio voor de kust van de regio Toscane. 32 mensen kwamen om.


Italiaanse havensteden ruzieden er weken over wie de lucratieve sloopopdracht zou binnenslepen. Zowel de regering van Toscane als het bestuur van de provincie Grosseto in die regio vond dat de sloop niet in het Noord-Italiaanse Genua zou moeten plaatshebben. Volgens premier Matteo Renzi kan het wrak rond 20 juli in Genua aankomen. De kosten van de sloop worden op ongeveer 100 miljoen euro geschat. Ongeveer 100 arbeiders zullen er een jaar lang mee bezig zijn.Bron:telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


februari 02, 2014, 12:21:57
#27
Duiker bij Costa Concordia doodgebloed

 De 40-jarige Spaanse duiker die zaterdagmiddag omkwam bij bergingswerkzaamheden bij de Costa Concordia, is waarschijnlijk met een been vast komen te zitten tussen het wrak van het Italiaanse cruiseschip.


Hij bloedde zo hevig dat hij niet meer kon worden gered, nadat collega's hem naar boven gebracht. Dat heeft het Italiaanse persbureau Ansa zondag gemeld.

Israel Franco Moreno kwam uit de stad La CoruŮa in het noordwesten van Spanje. Hij is de eerste die bij de bergingswerkzaamheden om het leven is gekomen. De Costa liep op 13 januari 2012 op de rotsen bij het Italiaanse eilandje Isola del Giglio, omdat het vaartuig te dicht langs de kust voer. 32 mensen kwamen om het leven.

De kapitein van het schip, Francesco Schettino, staat onder meer wegens doodslag terecht in de stad Grosseto.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


december 09, 2013, 20:50:06
#26
Concordia probeerde lek 'geheim' te houden

GROSSETO - Op de avond van 13 januari 2012 heeft de bemanning van de Costa Concordia de kustwacht herhaaldelijk gerustgesteld. Dat er sprake was van een lek, kwam pas naar buiten door telefoontjes van passagiers naar familieleden. Anders waren mogelijk eerder reddingsboten en helikopters gestuurd.


Dit verklaarde kapitein Gregorio De Falco van de Italiaanse kustwacht maandag tijdens het proces tegen kapitein Francesco Schettino, de gezagvoerder van het vergane cruiseschip. De Falco zou Schettino later op die avond manen weer aan boord te gaan van de Costa Concordia, die hij had verlaten toen nog veel passagiers aan boord waren.

De Falco en Schettino belden op de noodlottige avond meerdere keren met elkaar. Tijdens een van de gesprekken zei Schettino dat er nog maar hooguit 10 personen aan boord waren, terwijl de kustwacht later schatte dat het er op dat moment nog 200 ŗ 300 geweest moeten zijn. Uiteindelijk verloor De Falco het geduld en sprak de inmiddels wereldberoemde woorden: ĄGa weer aan boord, lul!Ē Toen het bandje met het telefoongesprek werd afgespeeld, sloeg Schettino de ogen neer in de rechtszaal in het Toscaanse Grosseto, aldus persbureau ANSA.

De ramp met de Costa Concordia eiste 32 mensenlevens. Schettino staat terecht wegens onder meer dood door schuld en het in de steek laten van een schip in gevaar.Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


november 11, 2013, 13:34:21
#25
Dat verhaal van die kapitein, dat hij 'in de reddingsboot gevallen is' heb ik nooit geloofd. Gewoon een stom smoesje van hem om zijn naam te zuiveren.


Gelogd


november 11, 2013, 13:29:18
#24
'Kapitein Costa Concordia sprong zelf in reddingsboot'

Francesco Schettino, de kapitein van de Costa Concordia, is tijdens de ramp op 13 januari 2012 in een reddingsboot gesprongen. Dit heeft een ooggetuige maandag verklaard voor de rechtbank in het Toscaanse Grosseto. Schettino zelf verklaarde na de ramp dat hij per ongeluk in de reddingsboot was gevallen.


De getuige Stefano Iannelli, die aan boord van de Costa een opleiding deed, sprong kort na Schettino in dezelfde reddingsboot. Kort na het vertrek van die boot kapseisde de Costa. De brug waar Schettino en Iannelli zich hadden bevonden, kwam daarbij onder water te liggen, aldus de getuige volgens het Italiaanse persbureau ANSA.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


* oktober 10, 2013, 09:54:07
#23
sjonge wat ziet dat machtige schip er nu verschrikkelijk uit.
die botsing moet geen zacht knalletje geweest zijn.
k ben benieuwd waarheen in nederland het wrak v.d.  de Costa Concordia wordt gevaren/getrokken.

Gelogd


oktober 10, 2013, 09:30:38
#22
Nederlandse Dockwise mag Costa Concordia wegslepen

Het Nederlandse zeesleepbedrijf Dockwise heeft opdracht gekregen om het cruiseschip Costa Concordia dat vorig jaar januari strandde voor de Italiaanse kust, weg te slepen. Dat maakte moederbedrijf Boskalis donderdag bekend. Met de opdracht is een bedrag van circa 30 miljoen dollar (circa 22 miljoen euro) gemoeid.


Voor de berging die voor medio 2014 is voorzien, wordt de Dockwise Vanguard ingezet, het grootste half-afzinkbare zeetransportschip ter wereld. De Vanguard moet wel een aantal aanpassingen ondergaan om het laden van de Costa Concordia in zijn huidige staat mogelijk te maken, laat het bedrijf weten. Het gekapseisde cruiseschip werd onlangs weer rechtop getakeld.

In de eerste maanden na de scheepsramp bij het Toscaanse eiland Isola del Giglio die aan 32 opvarenden het leven kostte, was Boskalis ook al betrokken bij allerlei werkzaamheden. Zo slaagde dochterbedrijf Smit Salvage erin de bunkerolie uit het gestrande schip te pompen en hield het tot half maart 2012 toezicht op het wrak.

Waar de Costa Concordia naartoe wordt gebracht, is nog niet besloten. Daarover voert Boskalis nog overleg met zijn opdrachtgever, de Italiaanse rederij Costa Crociere.
Behalve voor de inkomsten is het project voor Boskalis ook van strategisch belang, 'omdat het de mogelijkheden laat zien voor een gecombineerde inzet van maritieme diensten en middelen over de gehele breedte van de onderneming'. Ook toont de opdracht de veelzijdigheid aan van de Vanguard, aldus het bedrijf.
 


Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: Berging Costa Concordia
« Reactie #22 Gepost op: oktober 10, 2013, 09:30:38 »