Nowlive.eu

Registreren
 

Berging Costa Concordia
gelezen 19698 keer 0 leden en 1 gast bekijken dit topic.
oktober 03, 2013, 00:00:22
#21
Weer resten gevonden bij de Costa

Duikers hebben bij het wrak van het Italiaanse cruiseschip Costa Concordia opnieuw stoffelijke resten gevonden, mogelijk van mensen. Of dat betekent dat er mogelijk meer doden zijn dan 32 is nog niet bekend.


Vorige week werden al resten gevonden die vermoedelijk zijn van de twee opvarenden die nooit zijn teruggevonden. Dat gebeurde kort nadat het wrak bij het eiland Giglio overeind was gezet.

Van de nieuw gevonden resten wordt het DNA onderzocht. De Costa Concordia liep op 13 januari 2012 op de rotsen. Er waren meer dan 4000 mensen aan boord.bron:NOS

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: Berging Costa Concordia
« Reactie #21 Gepost op: oktober 03, 2013, 00:00:22 »

september 26, 2013, 23:25:12
#20
er zijn bij het schip menselijke resten gevonden nu wordt bekeken of het van de 2 vermisten is

Gelogd


september 25, 2013, 00:27:47
#19
Het ziet er wel imposant uit hoor.. als je zo de foto's bekijkt

En het zal uiteindelijk inderdaad wel door Nederlanders opgelost gaan worden
Op de een of andere manier zijn wij altijd degene die toch de meeste kennis en beste spullen en technieken hebben voor dit soort klussen

Gelogd
Eerlijkheid duurt het langst!


september 24, 2013, 23:17:49
#18
Zoektocht naar vermisten in wrak Costa Concordia gestart

In het wrak van het cruiseschip Costa Concordia is vandaag de zoektocht gestart naar de lichamen van twee personen, die na de schipbreuk voor het Italiaanse eiland Giglio nog steeds vermist zijn. Dat melden de Italiaanse media.


Het Amerikaans-Italiaanse consortium Titan-Micoperi, dat vorige week erin slaagde het cruiseschip recht te trekken, gaf gisteravond groen licht voor de hervatting van de zoektocht. Die lag al meer dan anderhalf jaar stil. Op televisie waren de activiteiten van militairen en duikers langs het vaartuig te zien.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


* september 23, 2013, 19:48:56
#17
„De botsing zou sowieso zijn gebeurd”, zei een van hen tijdens de zitting.

Niet als ze niet zo dicht langs de kust hadden gevaren én die kapitein is de grootse labbekak ooit, om als eerste het schip te verlaten  #kont

Gelogd


september 23, 2013, 19:33:45
#16
Kapitein cruiseschip wijt ramp aan stuurman

ROME - De kapitein van de Costa Concordia zegt dat de ramp waarbij 32 mensen om het leven kwamen, de schuld is van de stuurman. Die zou zijn orders te laat hebben uitgevoerd.


Kapitein Francesco Schettino zei dat maandag tijdens de eerste dag van het proces na de zomervakantie.

Experts zeggen dat de stuurman inderdaad fouten heeft gemaakt, maar dat dat niet de belangrijkste oorzaak van het ongeluk bij het Italiaanse eilandje Isola del Giglio was. „De botsing zou sowieso zijn gebeurd”, zei een van hen tijdens de zitting.

De verdediging wil dat het wrak van het cruiseschip onderzocht wordt, zodat bewezen kan worden dat Schettino niet de enige schuldige kan zijn. Dat is sinds deze week ook technisch mogelijk, nu het wrak vorige week rechtop is gezet.

Schettino staat terecht voor doodslag en het veroorzaken van een scheepsramp. De verwachting is dat de zaak nog maanden gaat duren, omdat er minstens 400 getuigen worden gehoord. Vijf officieren van het cruiseschip kregen eerder al gevangenisstraffen voor hun rol bij de scheepsramp.

Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


* september 19, 2013, 20:57:22
#15
Heel terecht dat deze mannooit meer mag varen !

Gelogd


september 19, 2013, 20:40:27
#14
Kapitein Concordia moet vaarbewijs inleveren

ROME - Francesco Schettino, de kapitein van de Costa Concordia, moet zijn vaarbewijs inleveren, 20 maanden na de ramp met het cruiseschip. Minister van Verkeer Maurizio Lupi heeft enkele weken geleden het desbetreffende decreet getekend, aldus Italiaanse media donderdag.


Schettino liet het cruiseschip te dicht langs het eiland Isola del Giglio varen, waardoor het op een rots liep. Hij verliet het zinkende schip terwijl de reddingsoperatie nog in gang was. De kustwacht maande hem: „Vada a bordo, cazzo!” (Ga terug aan boord, lul!) T-shirts met die opdruk werden een verkoophit in Italië. Het leverde Schettino in de Italiaanse pers de bijnaam Capitano Vigliacco (Kapitein Lafaard) op.Bron:Telegraaf
« Laatst bewerkt op: november 11, 2013, 13:29:47 door Bobbie »

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


* september 19, 2013, 20:39:10
#13
Zo, mooie order voor Nederland en voor Dockwise  #nedflag2

Gelogd


september 19, 2013, 20:36:25
#12
'Nederlands schip sleept Costa Concordia weg'

BREDA (AFN) - Een Nederlands schip mag het gekapseisde Italiaanse cruiseschip Costa Concordia wegslepen. Het gaat om de Vanguard, een monsterschip van het Bredase bedrijf Dockwise. Dat heeft de opdracht gekregen van Costa-eigenaar Carnival Cruises, meldden Italiaanse media donderdag. Dockwise en moederbedrijf Boskalis waren niet bereikbaar voor commentaar.


Het wegslepen zou op zijn vroegst komend voorjaar gebeuren. Het is niet bekend hoeveel geld Dockwise zou krijgen voor de opdracht. Ook is onduidelijk waar de Costa Concordia naartoe moet worden gebracht.

De Vanguard werd in januari van dit jaar in gebruik genomen. Het schip is 275 meter lang en 70 meter breed. Het kan half onder water zakken en kan een gewicht van 117.000 ton dragen. Het schip wordt onder meer gebruikt om boorplatforms te vervoeren.

De Costa Concordia liep op vrijdag 13 januari 2012 op de rotsen bij het eilandje Isola del Giglio. Daardoor kwamen zeker 30 opvarenden om het leven. De afgelopen dagen is het cruiseschip overeind getrokken.Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


september 17, 2013, 16:06:02
#11
Costa Concordia weer overeind

Het cruiseschip Costa Concordia is overeind getrokken. Dat hebben de Italiaanse autoriteiten laten weten. De operatie begon gisterochtend om 09.00 uur en duurde ongeveer negentien uur.


Bergers hebben het schip met behulp van kabels en kranen tot 25 graden opgelicht. Daarna deed de zwaartekracht zijn werk en konden de ingenieurs overgaan op het vullen van de drijvers die aan het al opgelichte stuk waren vastgezet.

In eerste instantie dachten de bergers het cruiseschip binnen tien uur weer overeind te hebben, maar de operatie liep vertraging op door slecht weer. Bovendien bewoog de Costa Concordia de eerste drie uur niet mee. Ook een aantal kabels brak. Toen die waren hersteld, kon het schip langzaam overeind worden gezet.

In januari 2012 liep het cruiseschip op de rotsen toen het te dicht bij het eiland Giglio voer, voor de kust van Toscane. Daarna kapseisde het schip. Bij de ramp kwamen 32 mensen om het leven. Twee slachtoffers zijn nooit gevonden. Mogelijk liggen hun lichamen nog in het wrak.

De komende maanden wordt het rechtgetrokken schip gestabiliseerd. Daarna kan het worden weggevoerd, om uiteindelijk te worden gesloopt.Bron:NOS

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


september 17, 2013, 14:23:57
#10
Ben het met Diana eens!! Dankjewel Bobbie!  #smiley_thnx

Nu ik die foto's weer zie, hoe dat schip lag, wat moeten die mensen toentertijd in angst hebben gezeten. We weten nu dat het relatief goed afliep (ik meen me te herinneren dat de kans bestond dat het schip van de rots af zou glijden, in zo'n geval was het binnen no time gezonken) maar ik zou doodsangsten uitstaan als ik daar bij was geweest!

En wat een karwei om het schip weer recht te zetten.... indrukwekkend om te zien!

Gelogd


september 17, 2013, 13:45:14
#9
Bobbie wat heb je het weer prachtig weergegeven....dank je wel   #icon_confused

Gelogd
leef het leven


september 17, 2013, 11:07:35
#8


Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


september 17, 2013, 09:31:09
#7
Costa Concordia overeind gehesen

Het wrak van de Costa Concordia is overeind gehesen. Daarmee is de eerste fase van de bergingsoperatie van het cruiseschip tot een goed einde gebracht. Dat heeft een woordvoerder van de Italiaanse burgerbescherming even na 4 uur in de nacht van maandag op dinsdag bekendgemaakt.


De operatie duurde iets langer dan was voorzien, mede doordat het begin maandagochtend moest worden uitgesteld door slecht weer. Het kantelen van het deels verroeste schip werd beschouwd als het moeilijkste deel van de berging.

'Het had niet beter kunnen gaan', aldus projectleider Franco Porcellacchia. Het rechttrekken bracht het risico met zich mee dat het zwaar beschadigde, 300 meter lange schip zou breken.

De Costa Concordia liep op 13 januari 2012 aan de grond voor de kust van het Toscaanse eiland Giglio, waarna het schip kapseisde. Daarbij kwamen 32 mensen om het leven. Twee van hen worden nog vermist.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: Berging Costa Concordia
« Reactie #7 Gepost op: september 17, 2013, 09:31:09 »