Nowlive.eu

Registreren
 

Because We Carry
gelezen 14947 keer 0 leden en 1 gast bekijken dit topic.
april 09, 2017, 23:49:33
#30
Amstelveense dames maken ontbijt voor 1000 vluchtelingen op Lesbos

 AMSTELVEEN Dorien Keus, Willeke Koops en Yvonne Teitsma gaan van 20 tot 29 mei de handen uit de mouwen steken in vluchtelingenkamp Kara Tepe op Lesbos. Namens de stichting Because We Carry gaan ze een week lang elke dag een ontbijt verzorgen voor de 1000 vluchtelingen die daar vastzitten.


Om geld in te zamelen organiseerden de dames vanochtend een ontbijt in de Paaskerk van Amstelveen. Ongeveer 50 parochianen gaven gehoor aan deze oproep en kregen tijdens een uitgebreid ontbijt ook de nodige informatie over de uitzichtloze situatie van de vluchtelingen op Lesbos.

"Je wenst het niemand toe om zo lang in een hutje te blijven leven", zegt Yvonne Teitsma tegen NH. "Ze kunnen niet terug en ze kunnen ook niet vooruit", vult Dorien Keus aan. "En daarom vind ik het ook zo belangrijk om dit ontbijt te organiseren, dat mensen even weer aandacht hebben voor dit probleem."

Mega-ontbijt
De dames hebben berekend dat er zevenduizend euro nodig is om het mega-ontbijt op Lesbos te bekostigen. Het is echter geen luxe ontbijt dat ze krijgen.

"Bananen, croissantjes, komkommers en nutella, dat is het wel zo'n beetje", legt Willeke Koops uit. Het gaat ze dan ook vooral om het contact en de steun die ze de vluchtelingen kunnen bieden.

Centje bijdragen
De parochianen vinden het een goed initiatief en dragen graag een centje bij. "Ik vind het heel dapper wat ze doen", vertelt er een aan NH. De dames zien zichzelf daarentegen niet als helden. "Ik heb de mogelijkheid en mijn man past een week op de kinderen, dus waarom zou je niet een weekje van je tijd opofferen", aldus Dorien.Bron:NHnieuws.nl

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: Because We Carry
« Reactie #30 Gepost op: april 09, 2017, 23:49:33 »

september 23, 2016, 16:27:55
#29

.[video=580,385]//videopress.com/embed/TbCzGmcf" frameborder="0[/video]

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


september 21, 2016, 02:16:11
#28
Draag Je Steentje Bij! #DJSB


Vechtpartijen en brand op Lesbos


Het staat nog altijd vers in het geheugen gegrift. Bijna vijf maanden geleden stond ik met beide benen op Lesbos. Vijf maanden geleden nog maar, was ik getuige van de schrijnende situatie en leefomstandigheden van vele vluchtelingen met een grote verscheidenheid aan afkomsten. Vluchtelingen uit verschillende landen, gestrand op Lesbos. Gevlucht, naar het zogenaamde beloofde land. Want dat was Lesbos voor de vluchtelingen, toen zij hun geld inlegden voor de overtocht naar veilige grond.

Waar een boot voor de overtocht klaar zou staan en bij aankomst de hotelkamers zouden zijn geregeld. Niets bleek minder waar. Massa’s mensen werden op veel te kleine boten gedreven, om een angstaanjagende overtocht te maken. Niet wetende op dat moment of ze het überhaupt zouden gaan overleven. Aangekomen op Lesbos, vol angsten van de vlucht en gevoed met leugens en loze beloftes, bleek niets te zijn geregeld. Vanaf dat moment wederom met lege handen.

Uiteindelijk werkte vele mensen dag en nacht om de vluchtelingen op te vangen. Met opgestroopte mouwen en vol overgave hebben zowel lokale bewoners als externe hulporganisaties zich met man en macht ingezet om de situatie iets te structureren. Het is vandaag 20 september, bijna 5 maanden na mijn bezoek aan Lesbos en mij is het bericht onder ogen gekomen dat er vechtpartijen zijn uitgebroken en er branden zijn gesticht op Kamp Moria, één van de kampen waar ik zelf heb rondgelopen. Waar ik toen de spanningen al voelde van de massa.

Veel te veel mensen op een veel te klein terrein. Een oud gevangenisterrein notabene. Onmenselijk en onacceptabel. Maar wie met niets komt en wie op dat moment even niemand meer is, heeft geen keuze. En dit is waar mijn passiviteit ophoudt. Ik kan niet langer ‘af en toe’ aandacht schenken aan wereldse problematiek. Het is niet langer mogelijk om berichten tot me te laten komen en vervolgens slechts een ‘kleine bijdrage’ te leveren. Ik weet dat ik zelf niet alles kan, maar ik kan wel veel.

 Ik kan namelijk alle trouwe Utopia kijkers verzoeken zich met mij te verenigen om ervoor te zorgen, dat wij van mens tot mens, beter voor elkaar gaan zorgen. Niemand hoeft bang te zijn, ik heb niet zoveel nodig. Wat ik vraag is support en medeleven. Daadkracht om de stem die ik in Utopia heb kracht bij te zetten en samen sterk te staan. Ik duik de diepte in en vraag om support.

Support is massaal dit bericht delen op Social Media. Zo klein als die handeling, zo groot is de daadkracht van verandering, want verandering begint bij bewustzijn. Bewust zijn is onze krachten bundelen als eenheid en onze stem verheffen. Niet enkel erover praten, maar ook daad bij het woord voegen. Letterlijk een steen verleggen.
Wat kunnen we nog meer doen?

Vaak rijst de vraag: Wat kunnen we nog meer doen, dan het er over hebben. Nou, ik weet wat je kunt doen. Doe waar we met z’n allen tegenwoordig heel goed in zijn! Maak een filmpje en post deze op je Social Media en laat jouw eigen kring met vrienden en volgers dit bericht delen en vraag hen zo’n zelfde filmpje te maken. Zo starten we een beweging, geen statement maar een movement, genaamd: DRAAG JE STEENTJE BIJ! die niet ongehoord en ongezien blijft als we allemaal deze kleine handeling verrichten. Zo simpel is het eigenlijk!

Pak een (willekeurige) steen, toon dat jij je steentje bijdraagt, spreek uit waarom en draag dan de steen over!

De boodschap van het filmpje is, dat we massaal ons steentje bijdragen en laten weten dat we de huidige situatie omtrent vluchtelingen wereldwijd niet meer kunnen gedogen. Hoe je filmpje eruit ziet maakt niet uit!
Wees creatief, maak er iets moois van en sluit af met:

IK DRAAG MIJN STEENTJE BIJ! WIE VOLGT?

De kracht van samen één! Ik kan niet wachten op het resultaat! Want alle kleine beetjes helpen. Wees niet bang en help, zoals jij ook graag geholpen zou willen worden!

En is een filmpje maken te lastig voor je? Geen probleem! Stuur dan gewoon een mail naar: inwoners@talpa.tv met als onderwerp: IK DRAAG MIJN STEENTJE BIJ! MOVEMENT met je naam en laat zo zien dat je achter de boodschap staat!

Mocht je financieel in de gelegenheid zijn iets te missen, dan kun je een bijdrage doneren aan Because We Carry. De hulporganisatie waarmee ik naar Lesbos ben gereisd en die daar op locatie nog altijd actief is.

Stichting Because We Carry
Triodos NL85 TRIO 0391073796

Namens Utopia ga ik voorop in deze beweging. Vandaag draag ik mijn steentje bij en is er geen weg meer terug. Help mij hierbij.

Sluit aan en DRAAG JE STEENTJE BIJ!

IK DRAAG MIJN STEENTJE BIJ! WIE VOLGT?

#DJSB

Bron:utopiacourant.nl


Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


september 20, 2016, 15:16:24
#27
Achttien migranten aangehouden na brand op Lesbos

Na een grote brand gisteravond in een opvangcentrum voor vluchtelingen op het Griekse eiland Lesbos zijn achttien migranten aangehouden. Negen van hen worden ervan verdacht verantwoordelijk te zijn voor de brand die een groot deel van het kamp is de as legde.


De verdachten komen uit Afghanistan, Kameroen, Senegal en Syrië, melden Griekse media. Waarom de rellen ontstonden en het vuur werd aangestoken, is niet helemaal duidelijk. "Er doen meerdere geruchten de ronde. Er zou een hongerstaking zijn geweest, anderen zeggen dat het een georganiseerd protest was dat uit de hand liep. Ik denk dat het een combinatie is geweest", zegt Arianna Kattenberg, medisch coördinator van Stichting Bootvluchteling.
Noodwoningen

In het kamp Moria waren meer dan 4000 mensen ondergebracht, deels in tenten en deels in noodwoningen. Volgens Kattenberg is ongeveer een derde van het kamp verwoest.

Volgens correspondent Bruno Tersago zijn er voortdurend spanningen tussen de verschillende groepen in de Griekse vluchtelingenkampen. De kampen zijn overvol en hebben slechte voorzieningen. De meeste vluchtelingen moeten wachten tot ze worden teruggestuurd naar Turkije, maar dat gebeurt niet of nauwelijks.

Er wordt een veerboot naar het eiland gestuurd, waarop duizend migranten kunnen overnachten. Die boot blijft in de haven liggen.Bron:NOS

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


september 20, 2016, 15:11:55
#26
Because We Carry
6 uur ·ETEN NODIG!


Kamp Moria - Lesbos stond in de brand vannacht. Onze verpleegkundige Getrude heeft tot 03.00 uur wonden schoongemaakt en bij 2 breuken een systeempje voor de nacht bedacht en vooral heel veel mensen Bach Rescue druppels ter kalmering gegeven. ❤️

4.000 Mensen zijn overal, veel ook nog in een vreemd, stinkend Moria. We gaan NGO #Remar steunen vandaag.
Wij bieden aan onze tien Vrijwillgers en ondersteuning in eten aan.

Voor Kara Tepe
* 1200 ontbijtjes en bananen

Voor Moria
*1000 bananen extra
*1300 nectarines
* 2000 sinaasappels
* 20 kilo ui
* 50 kilo tomaat
* 50 kilo paprika's

Ze bellen zometeen nog meer benodigdheden door.

Wie kan ons steunen?
Donaties zijn nodig ❤️

Stichting Because We Carry
Triodos NL85 TRIO 0391073796

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


september 20, 2016, 15:06:31
#25« Laatst bewerkt op: september 20, 2016, 15:08:02 door Bobbie »

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


september 20, 2016, 15:05:27
#24
Steffi de Pous
16 uur ·

Brand op Lesbos
Moria staat in de hens.
De EU deal is mislukt, Lesbos is een gevangenis geworden een veel te volle gevangenis. Moria barst uit haar voegen.... Ruim 4300 bewoners, capaciteit eigenlijk 2000- 2500.

De spanning is overal voelbaar al een tijd. De eerste interviews laten nog maanden op zich wachten, al weken doet het water het heel slecht- dagen niet- dan een beetje, de macaroni komt iedereen de neus uit en er is vaak te weinig eten (meerdere bronnen). Er zijn te weinig douches en wc's.
Elke ochtend staat er 100 meter verder op de weg, in de bern bij een brandweerkraan, een rij mensen die water halen of die ongemakkelijk half bloot zich staan te wassen.

Er is te weinig ruimte en de ruimte wordt elke dag ook nog eens minder. Moet je voorstellen, met je gezin heb je een hoekje en elke dag komt er iemand dichter tegen je aan zitten. Je zit er al maanden, alles is vies, leeg en op.

De locale hadden een slechte zomer en de rek is er bij sommige uit. Rechts of links daar gelaten. Men kan het niet meer aan. Althans een gedeelte van de bewoners. De grote harten, die overal en iedereen nog steeds helpen zijn er natuurlijk ook nog gewoon.

Alles zit te vol, is te slecht en dat geeft overal spanningen.
De focus moet daar liggen en niet op mogelijke gevechten tussen hen die gevlucht zijn.

Gevlucht voor oorlog en vol trauma's opgesloten. Daar worden we allemaal hopeloos van toch? Of elke dag een leeg terras of afval in je tuin, hoe vreemd dit rijtje qua vergelijkingen ook lijkt. Iedereen heeft een tax in een situatie.

En de angst, de angst voor oktober en de dreiging van nog meer bootjes.

Wie de fik ook aangestoken heeft, iemand die volledig door het lint was.
Ik hoop dat alle mensen veiligheid vinden, verzorging en wat te eten.
Wij de vrouwen van #BWC kijken morgen ochtend bij daglicht wat we voor jullie kunnen doen.

De mannen van #Becausewecarry en #movementontheground beveiligen Kara Tepe


Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


mei 26, 2016, 15:39:36
#23

INITIATIEFTEKST:

Wij, burgers van Nederland, constateren dat die groep verlaten kinderen blijft groeien. Zij zijn alles en iedereen kwijtgeraakt: ouders, familie, vriendjes, hun thuis, hun veiligheid, hun leven.


Deze kinderen zijn de meest kwetsbare én onschuldige slachtoffers van oorlog en ellende. Volgens Eurostat, het statistiekenbureau van de Europese Unie, waren er vorig jaar meer dan 106.000 vluchtelingkinderen alleen in Europa.

Volgens Europol zijn van hen al meer dan 10.000 van de radar verdwenen. Voorgoed kwijt. In de handen gevallen van slavenhandelaars, te werk gesteld in de prostitutie, gebruikt voor drugshandel of verminkt voor orgaanhandel. Kinderen, zo jong als vier jaar oud, worden gevangen genomen of zelfs gedood.

Een deel van deze groep kinderen heeft volgens de EU-regelgeving recht op doorreis naar Nederland. Nederland kijkt echter de andere kant op en laat deze kinderen aan hun lot over.

Als we niets doen zullen er duizenden kinderen meer verdwijnen. Dat kunnen we toch niet laten gebeuren? Wij, de burgers van Nederland, vragen onze regering de verantwoordelijkheid op zich te nemen voor het veilig stellen van deze kinderen en hun hart en land te openen.

Wij roepen het Nederlandse parlement op tot naleving van de EU-regelgeving en 2.000 verlaten vluchtelingkinderen, die recht hebben op asiel, nu naar Nederland te halen.


STEUN DIT BURGERINITIATIEF:


http://whocares.me/artikel/burgerinitiatief-haal-2000-verlaten-vluchtelingkinderen-nu-naar-nederland

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


mei 05, 2016, 15:09:36
#22
.[youtube=580,385]//www.dailymotion.com/embed/video/x48urkp_victoria-is-terug-deel-1-5-mei-2016_lifestyle[/youtube]

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


mei 05, 2016, 15:08:39
#21
.[youtube=580,385]//www.dailymotion.com/embed/video/x48usez_victoria-is-terug-deel-2-5-mei-2016_lifestyle[/youtube]

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


mei 05, 2016, 11:42:45
#20
Daar is Victoria, terug uit Lesbos, en vol met verhalen, ervaringen en vooral moe....

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


mei 05, 2016, 11:42:19
#19

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


mei 05, 2016, 11:41:41
#18Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


mei 04, 2016, 18:16:41
#17
Victoria op het strand....

met al de achtergelaten reddingsvesten, schoentjes en zelfs een stoel zag ikGelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


mei 04, 2016, 15:08:36
#16
DAG 3 -

Victoria is gearriveerd bij het zogenoemde Lifevest Graveyard op Lesbos, wat ligt bij het plaatsje Eftalou, zo'n anderhalf uur rijden van kamp Kara Tepe. Men is bezig met het opruimen van de stranden.


Lifevest Graveyard is een verzamelpunt van alle reddingsvesten die zijn gevonden op de stranden van Lesbos. Dit zijn zowel reddingsvesten van vluchtelingen die de oversteek niet hebben gehaald als van mensen die wel op Lesbos zijn aangekomen.

Een heftig begin van de dag voor Victoria, die vertelt erg geraakt te zijn door deze imponerende en beladen omgeving. Op deze plek wordt pas echt zichtbaar om wat voor een grote aantallen vluchtelingen het gaat. Klik door de foto's hierboven voor het fotoverslag van vandaag!Bron:utopiatv.nl

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: Because We Carry
« Reactie #16 Gepost op: mei 04, 2016, 15:08:36 »