Nowlive.eu

Registreren
 

Aanslagen Frankrijk
gelezen 7193 keer 0 leden en 1 gast bekijken dit topic.
juli 22, 2016, 13:55:09
#25
Nice hangt namen van 84 slachtoffers op stadhuis

Op de gevel van het stadhuis van Nice zijn twee zwarte banieren opgehangen met de namen van alle 84 doden die vielen bij de aanslag op 14 juli.


Van de doden komen er 38 niet uit Frankrijk, maar uit Algerije, Duitsland, Armenië, België, Brazilië, Estland, de Verenigde Staten, Georgië, Italië, Kazachstan, Madagascar, Marokko, Polen, Rusland, Roemenië, Zwitserland, Tunesië, Turkije en Oekraďne.

Aangeklaagd
De 31-jarige Tunesiër Mohamed Lahouaiej Bouhlel reed vorige week donderdag met een zware vrachtwagen door een mensenmassa op de Promenade des Anglais in Nice, na het traditionele vuurwerk op de Franse nationale feestdag. Daarbij vielen ook zeker 200 gewonden. Bouhlel werd door de politie doodgeschoten. Vijf personen die hem mogelijk hebben geholpen bij de voorbereiding zijn voorlopig aangeklaagd wegens terrorisme.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: Aanslagen Frankrijk
« Reactie #25 Gepost op: juli 22, 2016, 13:55:09 »

juli 21, 2016, 16:36:27
#24
Scooterrijder die moordtruck probeerde te stoppen:

’Ik was bereid te sterven’


NICE - Op video’s van de gruwelijke aanslag op de boulevard van Nice is te zien hoe meerdere mensen de terreurtruck van Mohamed Bouhlel probeerde te stoppen. Eén van hen riskeerde op zijn scooter zijn eigen leven en doet nu zijn verhaal tegen de Franse krant Nice-Matin.

De man, die alleen bij zijn voornaam Franck wordt genoemd, liep bij zijn heldendaad diverse verwondingen op, waaronder gebroken ribben en kneuzingen op zijn rug.

Hij vertelt tegen de krant dat hij die avond samen met zijn vrouw naar het vuurwerk wilde gaan kijken, maar dat ze daarvoor te laat vertrokken waren. Ze besloten toen om maar een ijsje te gaan eten.

Op weg naar de ijssalon zagen de twee de mensenmassa plots in beweging komen. „Mijn vrouw zei: ’Stop, er is iets mis!’ En toen we draaiden, zagen we mensen in alle richtingen wegvluchten, alsof iets ze achterna zat. Toen zagen we de vrachtwagen aankomen.”

„We stonden midden op de weg en er waren maar een paar auto’s. Ik moest 60 kilometer per uur rijden. Ik had niet eens tijd om in de spiegel te kijken.” Herinnert Franck zich. „Hij reed op de stoep. Ik zie nog steeds de beelden van vliegende lichamen voor me. Ik begreep meteen wat er aan de hand was.”

„Op dat moment besloot ik om te accelereren. Mijn vrouw trok aan mijn arm en vroeg waar ik heen ging. Toen ben ik gestopt en schreeuwde dat ze af moest stappen. Daarna zette ik de achtervolging op volle snelheid in.”

Om de moordtruck in te halen moest Franck op hoge snelheid tussen levende en dode mensen door slalommen. „Ik had alleen maar oog voor de truck. Ik was vastberaden om door te gaan.”

Met zijn 300cc motor kan de man uiteindelijk naast de vrachtwagen komen. „Ik wilde hem koste wat kost tot stoppen dwingen. Ik was verdoofd, maar tegelijkertijd zag ik alles heel helder. Ik wilde bij de cabine van de vrachtwagen komen.”

Franck weet zich vast te klampen aan de deur van de vrachtwagen en staat nu oog in oog met de terrorist. Door het open raampje slaat hij meerdere malen tegen zijn hoofd. „Met al mijn kracht met mijn linkerhand, terwijl ik rechts ben. Ik raakte hem recht in zijn gezicht, maar hij zei niets, hij gaf geen krimp.”

„Hij had een pistool in zijn handen, maar dat werkte niet. Hij probeerde er iets mee te doen, mischien wilde hij het laden. Ik weet er niets van,” gaat hij verder. „Hij zag me, haalde de trekker over, maar het werkte niet.”

„Ik was volledig bij kennis en bereid om te sterven om deze man te stoppen. Ik bleef slaan en probeerde hem uit de cabine te trekken. Maar ik kreeg de deur niet open.” Uiteindelijk viel Franck van de vrachtauto toen Bouhlel hem met zijn wapen op zijn hoofd sloeg. Politieagenten konden Bouhlel later tot stoppen dwingen en schoten hem dood. Hij had toen al 84 dodelijke slachtoffers gemaakt.

Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juli 19, 2016, 12:51:33
#23
Dader Nice googelde bloedbaden

NICE - Mohamed Lahouaiej Bouhlel, die vorige week op de boulevard van Nice 84 mensen doodreed, zocht op zijn computer ’zeer gewelddadige’ foto’s van radicaal-islamitische websites en bekeek artikelen over eerdere aanslagen zoals die in Orlando en Parijs.


Ook las hij een artikel over een man die op een vol terras was ingereden in Nice. Dat zei aanklager François Molins maandag tijdens een persconferentie. Bouhlel zocht onder meer op de woorden ’verschrikkelijk ongeluk’, ’dodelijk ongeluk’ en ’shockerende video’. Verder deed hij onderzoek naar de koran en zocht hij naar religieuze liederen.

Volgens Molins liet Bouhlel acht dagen voor de aanslag zijn baard staan. Tegen bekenden zei hij dat hij dat om religieuze redenen deed.

Eerder had de Fransman van Tunesische afkomst nooit zo’n interesse getoond voor zijn godsdienst. „Hij at varkensvlees, dronk alcohol, gebruikte drugs en had een gevarieerd seksleven,” aldus Molins.

Gewelddadig

Een getuige heeft tegen de politie gezegd dat Bouhlel tijdens een gesprek over onthoofdingsvideo’s van IS had gezegd dat hij daar al aan gewend was. Volgens een ander had hij opgemerkt dat hij niet kon begrijpen waarom IS zijn grondgebied niet kon claimen. Meerdere mensen, waaronder zijn vrouw, spraken over zijn ’gewelddadige gedrag’.

Een directe link met Islamitische Staat of een andere terreurorganisatie is door onderzoekers niet vastgesteld. Desalniettemin kan zijn daad voor de wet als ’terrorisme’ worden omschreven, aldus de aanklager.

Ondertussen liggen er nog 74 slachtoffers in het ziekenhuis. 28 patiënten liggen op de intensive care, 19 mensen verkeren nog in levensgevaar.

Nog niet alle slachtoffers zijn geďdentificeerd. 71 doden hebben inmiddels een naam en er zijn 52 overlijdensaktes opgemaakt. Maandagochtend werd het eerste lichaam aan de familie overgedragen.

Eerder werd al bekend dat Bouhlel zijn daad grondig voorbereidde. Zo verkende hij de voetgangerszonewaar hij het bloedbad aanrichtte twee keer in de dagen voor de aanslag. Volgens Molins maakte hij daar meerdere foto’s, waaronder selfies.

Zes mensen zitten nog vast en worden ondervraagd naar hun rol in het bloedbad. De politie vermoedt dat ze Bouhlel geholpen hebben door bijvoorbeeld wapens aan hem te leveren. In een sms’jevlak voor zijn daad aan een van hen schreef hij over de aanschaf van een handwapen.
Strafblad

Mohamed Bouhlel had een strafblad en was bij de politie bekend voor diefstallen en geweldpleging, maar hij stond niet op de radar van de inlichtingendiensten. Terreurgroep Islamitische Staat noemde hem een soldaat.

Zijn zuster verklaarde dat hij in de jaren voor zijn vertrek uit Tunesië bij een psychiater liep. De psychiater, Chemceddine Hamouda, zei dat zijn ouders Bouhlel in augustus 2004 bij zijn kliniek in Msaken aanmeldden. Hij was agressief en was niet tevreden met zijn lichaam.

Na zijn vertrek naar Frankrijk in 2005 liet Bouhlel weinig van zich horen. De afgelopen weken belde hij vaker met zijn broer. ,,Hij vroeg hoe het met onze ouders was. Hij stuurde de laatste tijd kleine bedragen, 300 of 400 euro, en mobiele telefoons.''


Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juli 18, 2016, 01:34:09
#22
Frankrijk houdt maandag 1 minuut stilte...


Hopelijk veel meer mensen die maandagmiddag 18 juli om twaalf uur een minuut stilte in acht nemen

ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de aanslag in Nice...

             
         Sterker dan de dood is de herinnering, en die blijft.

        Moge goede herinneringen het verlies verzachten.
           

       


Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juli 18, 2016, 01:01:38
#21
'Dader Nice bereidde aanslag grondig voor'

Waarom Mohamed Lahouaiej Bouhlel vorige week op de strandboulevard in de Zuid-Franse stad Nice 84 mensen doodreed met een vrachtwagen, is nog altijd in nevelen gehuld. Duidelijk is wel dat de 31-jarige Tunesiër zijn daad grondig voorbereidde.


Zo had hij de voetgangerszone op de twee voorafgaande dagen meerdere keren verkend, meldden Franse media op basis van bronnen bij het onderzoek. Volgens de televisiezender BFM stuurde Bouhlel kort voor de aanslag nog een sms waarin hij om 'meer wapens' vroeg. Hij stuurde het verzoek naar een van de mannen die later door de politie werden opgepakt.

Jabeur Lahouaiej Bouhlel zei dat zijn broer op de middag voor de aanslag voor het laatst met hem getelefoneerd had. Hij stuurde van zichzelf een foto te midden van feestvierende mensen in de Franse stad. Volgens Jabeur stond zijn broer lachend op de foto, maar de foto zelf liet hij niet zien.

Strafblad
Mohamed Bouhlel had een strafblad en was bij de politie bekend voor diefstallen en geweldpleging, maar hij stond niet op de radar van de inlichtingendiensten. Volgens de Franse premier Manuel Valls was hij mogelijk in zeer korte tijd geradicaliseerd. Terreurgroep Islamitische Staat noemde hem een soldaat.

Zijn zuster verklaarde dat hij in de jaren voor zijn vertrek uit Tunesië bij een psychiater liep. De psychiater, Chemceddine Hamouda, zei dat zijn ouders Bouhlel in augustus 2004 bij zijn kliniek in Msaken aanmeldden. Hij was agressief en was niet tevreden met zijn lichaam.

Na zijn vertrek naar Frankrijk in 2005 liet Bouhlel weinig van zich horen. De afgelopen weken belde hij vaker met zijn broer. ,,Hij vroeg hoe het met onze ouders was. Hij stuurde de laatste tijd kleine bedragen, 300 of 400 euro, en mobiele telefoons.''Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juli 17, 2016, 13:00:14
#20

Franse politie arresteert man en vrouw


De Franse politie heeft vanochtend een man en een vrouw gearresteerd in verband met de aanslag op de boulevard van Nice afgelopen donderdag. Daarbij werden 84 mensen gedood, die de Franse nationale feestdag op 14 juli vierden.


De identiteit van de man en vrouw wordt niet vrijgegeven en ook is nog niet duidelijk wat voor rol ze hebben gespeeld bij de aanslag. De autoriteiten houden nu in totaal zeven mensen vast in verband met de aanslag. Na de aanslag met een truck waren al de ex-vrouw van de dader en vier mannen uit zijn directe omgeving aangehouden. De ex-vrouw is zondag weer vrijgelaten.

De verantwoordelijkheid voor de aanslag werd door terreurbeweging Islamitische Staat opgeëist. Het aan de terreurgroep verbonden persbureau Amaq noemde de Tunesiër zaterdag ,,een soldaat'' van IS. De eerste verhoren zouden hebben uitgewezen dat de dader in de afgelopen tijd geradicaliseerd zou zijn.

De 31-jarige Tunesische dader, Mohamed Lahouaiej Bouhlel, reed met een vrachtwagen op de menigte in, zigzaggend langs de boulevard Promenade des Anglais. Pas na bijna twee kilometer schoot de politie hem uiteindelijk dood. Naast tientallen doden raakten ruim driehonderd mensen gewond.

De dader heeft de dagen voor 14 juli de Promenade des Anglais verkend met de vrachtwagen. Volgens bronnen bij het onderzoek deed hij dat zowel op 12 als op 13 juli. Bouhlel stond bij de Franse autoriteiten niet bekend als geradicaliseerd, maar kampte wel met persoonlijke problemen.
Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juli 17, 2016, 12:41:08
#19

Man verliest zes familieleden bij aanslag in Nice


Christophe Lyon was op vakantie in Nice en verloor zes familieleden bij de aanslag. Zijn vrouw, zoon, ouders en schoonouders verdwenen donderdag in een klap uit zijn leven.

De Fransman, die in Longwy in het noordoosten van Frankrijk woont, was naar Nice gereisd met zijn vrouw Veronique, zijn zoon Michael en zijn schoonouders Francois en Christiane Locatelli voor een verblijf aan de Franse rivičra. Zijn ouders Gisčle en Germain Lyon sloten later aan bij de familievakantie.

Michael, Lyons zoon uit een vroegere relatie was 28 en gaf les economie aan een lokale school. De ouders en schoonouders van Lyon waren met pensioen.

Samen met de vrouw van Lyon kwamen ze allemaal om het leven toen de Franse Tunesiër Mohamed Lahouaiej Bouhlel met een vrachtwagen op de menigte inreed. Daarbij kwamen 84 mensen om het leven, waaronder 10 kinderen.

Sinds het incident is Lyon, die zijn hele familie verloor, niet meer in staat om nog een woord uit te brengen, zo schrijven lokale media.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juli 16, 2016, 22:21:07
#18

Nederlander in Nice: Er zijn gewoon geen woorden voor


Pieter de Mik woont sinds 2010 in Nice en runt daar samen met zijn vrouw Els een luxe kledingwinkel. Door een bizar toeval ontsnapten zij donderdagavond aan de aanslag, maar enkele vrienden maakten deze wel van dichtbij mee. Een gesprek met Pieter.


Waar waren jullie donderdagavond?
,,We hadden geluk want mijn echtgenote is voorzitter van de winkeliersvereniging en wij waren uitgenodigd door de burgemeester om het officiële deel van Quatorze Juillet (14 juli, red.) mee te vieren. Ik was er ook, maar kreeg een telefoontje. Ik moest even snel naar huis. Daarna zouden we gaan kijken bij Lido Plage. Dat is ter hoogte van waar de vrachtauto is gestopt. Mijn echtgenote stuurde me een berichtje: 'Ik ga nu naar Lido'. Toen heb ik haar opgebeld en gezegd: ik heb helemaal geen zin, we gaan lekker thuis kijken. We hebben een mooi terras, daar kunnen we het ook mooi zien. Toen heb ik haar opgehaald en ben ik teruggereden naar huis en hebben we daar het vuurwerk gekeken."

En toen?
,,Daarna hoorden we wel sirenes maar we dachten: dat gebeurt wel eens vaker hier in Nice. Misschien zijn er wel een paar dronken Duitsers of Engelsen of wat dan ook. Toen in een keer kregen we bericht uit Nederland dat er hier wat mis was. Toen zijn we tv gaan kijken en mensen gaan bellen die hier in de buurt wonen. Hebben we mensen proberen terug te vinden. We kregen eerder nieuws vanuit Nederland dan vanuit Frankrijk."

Ken je mensen die het van dichtbij hebben meegemaakt?
,,Een vriendin van ons heeft heel veel geluk gehad. Die had haar fiets geparkeerd en was die aan het losmaken op de promenade. Daar is op een paar meter afstand die vrachtauto voorbij gereden. Een vriendin van haar die zei: moet je eens kijken, daar rijdt een vrachtauto. Ze kijkt weg, doet het slot weer open en het ligt om haar heen bezaaid met lichamen. Zij is weggegaan in shock en iedere auto die ze zag daar ging ze voor weg. Ze heeft met een psychiater kunnen praten en dat heeft haar toch een beetje gekalmeerd. Maar ze heeft wel een zwaar litteken opgelopen."

Wat doet dit met je?
,,Ik vind het in één keer heel dichtbij gekomen. Maar omdat mijn echtgenote eens in de twee weken op Zaventem vliegt, was het al heel dichtbij. Het verandert, omdat je ziet dat het echt in je stad is. Ik denk dat we ook echt moeten gaan optreden. Het is een probleem in de wijken waar de politie niet komt, waar ze helemaal geen macht meer hebben. Dat is een goed broeinest om dit soort mensen te kweken."

Toch maar weer terug naar Nederland?
,,Nee, Nice is zo'n mooie stad, zo aangenaam. Ook in december en januari kun je hier buiten zijn zonder dat je je moet aankleden als een eskimo. Het leven bevalt me hier heel goed. Ik ga hier niet weg daardoor. Ik laat me ook niet bang maken. Ik denk dat een aanslag overal kan gebeuren. Ik vind het wel heel vervelend natuurlijk, maar het is het leven. Ik weet niet waar we naartoe moeten gaan om geen aanslagen te hebben."Luister naar het hele intervieuw   --->>    https://clyp.it/apyscpr1

Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juli 16, 2016, 15:32:01
#17
Dader Nice jaren bij psycholoog

NICE - De Tunesiër die donderdag bij de aanslag in Nice 84 mensen om het leven bracht, is vele jaren in behandeling geweest bij een psycholoog. Dat heeft de zus van Mohamed Bouhlel gezegd tegen persbureau Reuters.


„Voordat hij in 2005 vanuit Tunesië naar Frankrijk vertrok, liep hij jaren rond met psyschisch problemen en kreeg daarvoor ook hulp. We hebben de politie documenten overhandigd waar dat ook uit blijkt”, aldus Rabeb Bouhlel. De vader van Bouhlel verklaarde tegen de Franse televisiezender BFM dat zijn zoon ,,alles om hem heen kapotmaakte'' als hij een kwade bui had.

Met een gehuurde vrachtwagen reed Bouhlel donderdagavond in op een feestvierende massa op de Promenade des Anglais. Over een lengte van twee kilometer reed hij zigzaggend over de boulevard.

De aanslag werd zaterdag opgeëist door terreurorganisatie Islamitische Staat, maar of Bouhlel daadwerkelijk contact had met IS is nog niet duidelijk.Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juli 15, 2016, 21:44:20
#16
Aangrijpende foto staat symbool voor aanslag Nice

Als er een foto is die de zinloze aanslag in Nice samenvat, is het deze wel. Het beeld gaat heel de wereld rond en is momenteel zowat het boegbeeld van de strijd tegen terrorisme. Op de foto ligt een kinderpop bij een bedekt lichaam op de Promenade des Anglais.


De foto, genomen door fotograaf Eric Gaillard voor persbureau Reuters, toont een van de 84 doden. Toch werd de foto algauw een van dé beelden van de aanslag. Omdat het de waanzin van terrorisme, die geen rekening houdt met leeftijd, geslacht, ras of religie, treffend samenvat.

Er kwamen meerdere kinderen om bij de aanslag. Het precieze aantal is niet bekend, maar verschillende ooggetuigen hebben het over 'kinderen die naast hun omgekomen ouders lagen, met hun speelgoed nog in de hand'. Buurtbewoner Wassim Bouhel: ,,Ik zag een man die bij het lichaam van zijn vrouw en kind knielde. Zo vreselijk, en wat een blaam voor onze religie, de Islam."

Volgen de lokale krant Nice Matin werden zo'n 54 kinderen opgenomen in het ziekenhuis. Twee van hen zijn vanmorgen na een chirurgische ingreep overleden, meldt de communicatieverantwoordelijke van het ziekenhuis Fondation Lenval. Ze liet ook nog weten dat een aantal kinderen 'nog zweven tussen leven en dood.'
Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juli 15, 2016, 21:37:53
#15
Baby geboren in chaos van aanslag in Nice

NICE - Ondanks alle ellende die naar voren komt na de aanslag in Nice, is er ook goed nieuws. Nadat eerder op de dag een verloren baby weer in de armen van zijn ouders terugkeerde, is er ook een baby geboren terwijl de chaos in de Zuid-Franse stad losbarstte.


De Franse krant Le Figaro meldt dat een hoogzwangere vrouw spontaan beviel in restaurant Ruhl Plage op het strand van Nice. Een groep van honderden mensen was op zoek naar een plek waar ze naartoe konden vluchten tijdens de aanslag. De zwangere vrouw zat in deze groep, van in totaal 1500 man, die het net redde om tijdelijk onderdak te krijgen in het strandrestaurant. Door de situatie waar zij in zat begon de bevalling op spontane wijze. De geboorte moest ter plekke onder barre omstandigheden tot stand komen.

Het grote geluk voor de vrouw was dat er een dokter aanwezig was in het restaurant. Het duurde door alle chaos nog een uur voordat hulpdiensten de vrouw en de arts verder konden helpen. Toch is de eigenaar van Ruhl Plage ontroerd door de geboorte.Bron: Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juli 15, 2016, 19:15:00
#14
'Moslimterrorist Nice dronk alcohol en at varkensvlees'

Mohamed Lahouaiej Bouhlel, de 31-jarige Fransman van Tunesische komaf die verantwoordelijk wordt gehouden voor het bloedbad in Nice, was volgens een familielid 'één van de meest onwaarschijnlijke jihadisten ooit'. ,,Hij ging nooit naar de moskee, sloeg zijn vrouw, dronk alcohol, gebruikte drugs en was gek op voor moslims ten strengste verboden varkensvlees'', vertelt de neef van zijn ex-echtgenote aan de DailyMail.


Volgens de neef was Bouhlel, die meestal in korte broek en op sandalen rondliep, officieel nog getrouwd. ,,Samen met zijn bijna ex-vrouw had hij drie jonge kinderen, maar een stabiel huwelijk was het in geen geval. Ze stonden op het punt definitief uit elkaar te gaan en waren al bezig met de eindfase van een echtscheidingsprocedure.'' De echtgenote van Bouhlel, die vandaag  door de Franse autoriteiten naar een schuiladres werd gebracht, zou twee jaar geleden het initiatief hebben genomen voor de breuk. ,,Hij sloeg haar namelijk,'' aldus de neef die Bouhlel 'door en door slecht' noemt. Bouhlel en zijn vrouw woonden niet meer samen. ,,Hij had een appartementje vlakbij zijn bijna-ex gehuurd en was depressief omdat zijn huwelijk was mislukt. De kinderen woonden tot zijn ongenoegen bij zijn vrouw.''

De neef rept niet alleen over de 'losse handjes' van Bouhlel, maar ook over zijn 'merkwaardige interpratie' van Koranregels. ,,Hij deed eigenlijk alles wat een moslim juist niet mag. Hij zoop, was aan de drugs en at dingen die moslims niet mogen zoals varkensvlees.'' Bouhlel zou daarnaast al tijden geen moskee van binnen hebben gezien. ,,Bidden deed hij niet en tijdens de vastenperiode ramadan at en dronk hij overdag. Hij was met al zijn niet-islamitische gewoonten geen moslim maar een monster.''

Caféruzie
Bouhlel zou al geruime tijd werkloos zijn geweest. Hij verloor zijn baantje als autokoerier, omdat hij achter het stuur in slaap was gevallen en met zijn voertuig vier auto's zwaar beschadigde. Verder was hij in het recente verleden ook betrokken bij een opstootje in een café in Nice. Daar zou hij in beschonken toestand en onder invloed van marihuana ruzie met bezoekers hebben gekregen.

Buren van Bouhlel bevestigen tegenover Franse media het beeld dat het familielid van de dader schetst. Eén van Bouhlels buren: ,,Hij was een vreemde vogel die zonder iets te zeggen mensen bleef aanstaren. Je zou hem compleet contactgestoord kunnen noemen.'' Weer een ander: ,,Hij was het tegenovergestelde van een religieus man. Hij was weliswaar getrouwd, maar dat weerhield hem er niet van achter de vrouwtjes aan te gaan terwijl zijn echtgenote thuis zat met de kinderen. Hij ging ook in zijn eentje naar nachtclubs.''

Bij de terroristische aanslag op de Promenade des Anglais in de Zuid-Franse badplaats kwamen 84 mensen om het leven en raakten tientallen gewond. Nadat Bouhlel met zijn vrachtwagen over een afstand van twee kilometer dood en verderf had gezaaid werd hij in de truck doodgeschoten. In de met kogels doorzeefde wagen trof de politie het identiteitsbewijs aan Bouhlel aan.

Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juli 15, 2016, 19:12:19
#13
Wie is de dader van de aanslag in Nice?

De man die gisteravond met een vrachtauto een bloedbad aanrichtte in Nice, was volgens Franse media een 31-jarige Fransman van Tunesische komaf. Hij stond niet bekend als jihadist. De Franse aanklager bevestigt zijn identiteit: Mohamed Lahouaiej Bouhlel. Op sociale media is een foto verschenen van een verblijfsvergunning van de dader.


De dader zou een inwoner van Nice zijn. Zijn huis wordt op dit moment doorzocht. Buren beschrijven de man als eenzaam, stil en zelfs depressief. Hij zag er niet uit als een religieus persoon, droeg vaak een korte broek met werkschoenen. ,,Hij had een rare blik", zegt Jasmine (40) tegen Le Figaro.

Vuurwapengevaarlijk
Een bron bij de Franse politie zegt dat de dader bekend was bij de politie als een vuurwapengevaarlijke crimineel en pleger van huiselijk geweld, maar niet wegens banden met soennitische extremisten. Hij is in maart veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van een half jaar wegens gebruik van geweld bij een verkeersruzie. Dat heeft de Franse justitie vrijdag verklaard. De 31-jarige Tunesiër Mohamed Lahouaiej Bouhlel gooide een houten pallet naar iemand na een verkeersongeval. Volgens de Franse justitie was Bouhlel verder een 'volslagen onbekende' voor de geheime diensten. Zijn naam komt ook niet voor in de databanken vanwege radicalisering.

Vrouw en kinderen
Bronnen binnen de Tunesische veiligheidsdienst zeggen tegen persbureau Reuters dat de man uit Msaken komt, een stad in het noordoosten van Tunesië. Vanuit daar vertrok hij vier jaar geleden naar Frankrijk. Msaken ligt ongeveer tien kilometer van Sousse. Op het strand van die plaats schoot een terrorist ruim een jaar geleden 38 mensen dood, voornamelijk Britse vakantiegangers.

Drie kinderen
De verdachte, Bouhlel, was getrouwd en had drie kinderen, maar was gescheiden. Zijn ex-vrouw is door de politie meegenomen voor verhoor. Hij stond bij de inlichtingendiensten niet bekend als een man met radicale opvattingen.

Sommige Franse media en sociale media meldden vanochten dat de dader Antwan Kumiya heette, maar dat bleek onjuist. De dader huurde de vrachtauto eerder deze week aan de westrand van Nice, in Saint-Laurent-du-Var.

De man zou al uren in de straat klaar hebben gestaan om toe te slaan. Hij zou agenten die hem controleerden wijs hebben gemaakt dat hij ijs bezorgde. De agenten stuurden hem niet weg, zo meldt de Britse krant Daily Mail.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juli 15, 2016, 13:23:27
#12
Ruim vijftig kinderen in ziekenhuis Nice

NICE - Onder de gewonden van de aanslag in Nice zijn meer dan vijftig kinderen. Ze zijn opgenomen in het Lenval-ziekenhuis, direct gelegen aan de Promenade des Anglais, de plek van de aanslag.

Dat meldt de lokale krant Nice-Matin.


De gouverneur van de regio waar Nice onder valt, had eerder gezegd dat onder de 84 doden ook ongeveer tien kinderen zijn.

Een gewapende man ploegde donderdagavond door de grote mensenmenigte op de boulevard van Nice. Daarbij kwamen 84 mensen om en vielen nog eens tientallen gewonden. Pas na twee kilometer kwam de truck tot stilstand.

De dader, volgens de politie een 31-jarige Fransman van Tunesische afkomst, opende het vuur voor hij door de politie werd doodgeschoten. Hij was bij de politie bekend vanwege diefstal en geweldsdelicten, maar de inlichtingendiensten hadden hem niet in het vizier. Tot nu toe lijkt het erop dat hij alleen handelde.

„Mensen vlogen door de lucht als kegels”, zeggen getuigen die het bloedbad van dichtbij meemaakten. Een andere getuige zegt dat de man tijdens het rijden ook kogels afvuurde op omstanders.

De Franse president Hollande spreekt van een terreuraanslag. „De terroristische aard van deze aanval valt niet te ontkennen”, zei hij tijdens een persconferentie vannacht. Hij verlengt de noodtoestand in zijn land met zeker drie maanden.Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juli 15, 2016, 11:34:22
#11

Ouders verliezen baby in chaos Nice


Dankzij een oproep op Facebook hebben twee ouders hun acht maanden oude baby teruggevonden, dat ze kwijt raakten in de paniek die ontstond tijdens de aanval in Nice gisteravond. Dat meldt de lokale nieuwswebsite Nice Matin.


De chaos in de Franse badstad was compleet toen een vrachtwagenchauffeur gisteravond over de Promenade des Anglais scheurde en tientallen mensen van de wandelweg maaide die waren samengekomen om naar het vuurwerk te kijken. Volgens ooggetuigen vlogen slachtoffers als bowlingkegels in het rond en renden overlevenden alle kanten uit.

In die wanorde verloor een koppel hun kinderwagen met daarin hun acht maanden oude baby. De wanhopige moeder verspreidde daarop een oproep en foto van het kind op Facebook. Het bericht werd duizenden keren gedeeld en een uur later konden de ouders de boreling opnieuw in de armen sluiten, zo blijkt uit een update die Tiava Banner later op de sociaalnetwerksite deelde.

Het gezin bleef ongedeerd. De moeder bedankt iedereen die geholpen heeft.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: Aanslagen Frankrijk
« Reactie #11 Gepost op: juli 15, 2016, 11:34:22 »