Nowlive.eu

Registreren
 

Aanslagen Frankrijk
gelezen 7226 keer 0 leden en 1 gast bekijken dit topic.
juli 15, 2016, 11:30:56
#10
Tijdlijn: dit gebeurde er van uur tot uur in Nice

Zeker 84 doden en ten minste honderd gewonden. Dat is de trieste balans van de terroristische aanslag met een truck in de Zuid-Franse stad Nice.
22.00 uur - Begin vuurwerkshow
Op de bekende boulevard Promenade des Anglais, tegenover het toerismebureau, begint in Nice het jaarlijkse vuurwerk. Daarmee wordt het het einde van Quatorze Juillet, de Franse nationale feestdag, gevierd. Duizenden mensen gaan de straat op om het vuurwerk te bekijken.

22.30 uur - Einde vuurwerkshow
De vuurwerkshow is afgelopen, de mensenmassa die zich had verzameld op de boulevard trekt de stad in.

22.32 uur - Vrachtwagen rijdt in op menigte
Een witte vrachtwagen rijdt de boulevard op en versnelt tot ongeveer 60 kilometer per uur. De bestuurder zigzagt over een afstand van ongeveer twee kilometer over de weg om zoveel mogelijk slachtoffers te maken. Onmiddellijk breekt paniek uit, mensen vluchten in alle mogelijke richtingen om aan de truck te ontsnappen.

Rond 22.35 uur - Politie schiet dader dood
De politie slaagt erin de bestuurder van de rijdende vrachtwagen uit te schakelen.

23.25 uur - 'Tientallen doden'
Christian Estrosi, regioburgemeester van Nice, spreekt op Twitter van tientallen doden. Hij roept de inwoners op om binnen te blijven.

00.33 uur - Hollande in spoedoverleg
De Franse president FranÁois Hollande vertrekt vanuit Avignon naar de hoofdstad Parijs voor crisisoverleg.

01.01 uur - Eerste balans: meer dan 70 doden
Burgmeester Estrosi geeft een eerste balans. Er zijn meer dan 70 dodelijke slachtoffers te betreuren.

01.35 uur - Wapens in vrachtwagen
In de vrachtwagen vindt de politie wapens en handgranaten. Vanochtend meldden lokale media dat een deel van de vuurwapens nep is. De dader zou een Frans-Tunesische man zijn die bekend was bij de politie in Nice. Er wordt onderzocht of hij alleen handelde.

03.30 uur - Hollande: 'Monsterlijke daad'
President Hollande geeft een verklaring en laat weten dat er 77 doden zijn gevallen, onder wie twintig kinderen. De president besluit om de nationale reserve, die bestaat uit burgers die in het leger of bij de politie hebben gezeten, in te zetten om veiligheidsdiensten te helpen. Hij spreekt over een ,,monsterlijke daad" die plaatsvond op de nationale feestdag, ,,een symbool van vrijheid". De noodtoestand wordt gehandhaafd en voor minstens drie maanden verlengd. Hollande: ,,Deze aanval met een terroristisch karakter kan niet worden genegeerd."

08.00 uur - 'Grootste drama in geschiedenis Nice'
Het dodental is opgelopen naar 84 doden. ,,Dit is het grootste drama in de geschiedenis van de stad Nice", schrijft burgemeester Estrosi op Twitter. ,,Onze gedachten zijn bij de families van de slachtoffers."

Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: Aanslagen Frankrijk
« Reactie #10 Gepost op: juli 15, 2016, 11:30:56 »

juli 15, 2016, 02:37:33
#9
Kijk live mee...
.[video=580,385]//www.youtube.com/embed/Oystp3OQb3g[/video]

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juli 15, 2016, 02:34:40
#802.34: Franse autoriteiten: dodental is opgelopen tot 77.


02.28: CNN meldt dat een tweede dader, de bijrijder, in vuurgevecht zou zijn geweest met de politie terwijl de bestuurder van de vrachtwagen door de menigte reed.
« Laatst bewerkt op: juli 15, 2016, 02:39:36 door Bobbie »

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juli 15, 2016, 02:07:10
#7
« Laatst bewerkt op: juli 15, 2016, 02:37:13 door Bobbie »

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juli 15, 2016, 01:59:11
#6
« Laatst bewerkt op: juli 15, 2016, 02:09:29 door Bobbie »

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juli 15, 2016, 01:59:01
#5
'Ik zag om de paar meter dode lichamen liggen'

Update -   Ooggetuigen van het drama in Nice zeggen ontsnapt te zijn aan een ramp. De Nederlandse studente Sarah (25) zag het op de laatste dag van haar vakantie voor haar ogen gebeuren. 'Ik zag om de paar meter dode lichamen'.


Sarah Dghoughi Uit Amsterdam is net ontsnapt aan de dood als ze, nog steeds in ongeloof, praat over wat ze heeft gezien. ,,Ik heb alles zelf gezien. Ik keek op het strand naar het vuurwerk. Het was de laatste dag van mijn vakantie, dus ik liep naar de bushalte om te kijken hoe laat mijn bus de volgende dag zou gaan. Ik keek op en zag ineens die grote witte vrachtwagen. Je zag hem heel hard rijden en hij stopte niet. De weg was vol met mensen en auto's. Ik wist meteen, dit klopt niet. Die wagen reed dwars door mensen heen. Je hoorde gegil en paniek. Ik zag motoren vliegen en hoorde een grote knal. Hij raakte allemaal mensen. Iedereen begon te rennen.''

Ledematen
Sarah dook snel een restaurant in. ,,De eigenaren van de restaurants lieten iedereen binnen. Het was zo onwerkelijk. Ik kon het niet geloven en ben weer naar buiten gegaan om te kijken. Overal lagen dode lichamen. Om de paar meter. Ik dacht steeds: wat zie ik nu? Dode lichamen, sommige mensen met vermiste ledematen. Het ziet er nog steeds onwerkelijk uit in mijn hoofd. Dit kun je helemaal niet accepteren. Ik kan het nog steeds niet voorstellen. Ik denk dat de shock later komt''

Volgens Sarah was het een bewuste actie: ,,Ik dacht eerst aan een dronken bestuurder, maar hij reed bewust door mensen heen. Met voorbedachten rade. Ik heb ontzettend veel geluk gehad. Ik stond er op een paar meter vandaan en ben net op tijd weggelopen. Net een half minuutje later vertrokken van het strand.'

Bidden
De Nederlandse GabriŽlla van Rosmalen zit bibberend in haar hotelkamer. Op Twitter zegt ze dat ze letterlijk een vrachtwagen over mensen heen heeft zien rijden. 'Sowieso een grote truck gezien die over iedereen heen reed. Hotel zegt dat er ook door mensen geschoten is. Ik kan alleen maar bidden'.

Volgens de jonge Nederlandse is er sprake van een terrorirstische aanslag. 'Net ontkomen aan terroristische aanslag. Truck rijdt over afgesloten Promenade. Heel veel schoten gehoord. Zo bizar.' Van Rosmalen is snel naar haar hotel gegaan. Ze stelt dat er meerdere slachtoffers zijn gevallen. 'Tientallen doden en/of gewonden gezien. Zoveel schoten gehoord. Gerend voor ons leven'.

Volgens een journalist van het internationale persbureau AFP is de chaos compleet: ,,We zagen overal geraakte mensen en brokstukken vliegen. Ik moest mijn gezicht beschermen tegen rondvliegende brokstukken."

Truck
Tony Molina, een toevallig aanwezige Amerikaanse agent, vertelt een journalist wat hij heeft gezien. ,,We waren aan het wachten op het vuurwerk. Toen hoorde we wat achter ons. We keken om en zagen een witte truck door het publiek heen rijden. Hij gaf gas, kwam soms vast te zitten. Mijn eerste gedachte, hoe gek ook, was een dronken bestuurder. Ik werk zelf bij de recherche, ik heb nog nooit zoiets gezien.''

Lijken
Laila doet live verslag op de landelijke televisie: ,,We gingen juist zitten om vuurwerk te bekijken. We zitten op de derde verdieping aan de promenade. Konden we van hier mooi zien. Op een gegeven moment was het vuurwerk afgelopen en iedereen klapte. Een minuut of twee later brak er paniek uit. Mensen gingen keihard schreeuwen. Wij renden naar de promenade toe om te bekijken wat er was. Toen zagen we allemaal lijken op de weg liggen en allemaal mensen rennen. Iedereen schreeuwde: er zijn doden gevallen, er is een terrorist. Ik maakte een foto en toen zijn we terug naar binnen gerend.''

Schoten
Op CNN doet Eric Drattell verslag van wat hij heeft gezien. ,,We waren wat aan het eten in een restaurant. Na het betalen van de rekening hoorden we schoten. Mijn vrouw dacht meteen aan geweerschoten. Toen zagen we mensen over het hek bij het restaurant springen, richting de keuken.
Ik belde de politie, wist niet wat er aan de hand was. Er renden echt zo'n honderd mensen. Daarna hoorde we dat een truck in een menigte was gereden en dat de politie het vuur opende op de truck.''

Doden
Ook ooggetuige Maryam Violet vertelt tegen een cameraploeg dat ze niet denkt dat het om een ongeluk gaat. ,,Ik ben veilig, maar ik kan bevestigen dat het een opzettelijke aanval was. Er liggen overal mensen op de grond, dit kan geen ongeluk zijn. De straten zijn afgezet en er rijden overal ambulances. Ik heb zoveel doden gezien. Ik heb nog nooit zoiets gezien in mijn leven. Sommige waren aan het joggen, sommige op de fiets. Ze hebben gewoon iedereen vermoord, onschuldige mensen op het strand. Ik denk dat ik meer dan 30 doden heb gezien. Er zijn veel mensen op straat. Ze bieden hulp aan, water, iedereen zorgt voor elkaar.''

Op de Franse televisie doet een getuige zijn ijzingwekkende verhaal. ,,Het vuurwerk was net afgelopen. Ik stond verkeerd geparkeerd, dus ik ben met mijn vrouw en twee kinderen snel vertrokken om een ijsje te halen. Toen begon de menigte te rennen, er was totale paniek. Ik was op vijftig meter afstand. Ik heb mijn vrouw en kinderen in veiligheid gebracht voor de ijssalon en ik ben in tegengestelde richting gerend om te zien of ik kon helpen. Dat had ik niet moeten doen. Wat ik zag, was verschrikkelijk. Platgereden vrouwenlichamen, onder het bloed. Er was niemand meer om te redden, dus ben ik weer omgekeerd."

   

Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juli 15, 2016, 01:49:40
#4

Aanslagpleger in Nice gedood


De vrachtwagenchauffeur die in Nice vanavond dood en verderf zaaide door met zijn truck in te rijden
 op een menigte, is gedood. Onderzoek moet uitwijzen of hij alleen heeft gehandeld.
Dat heeft het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken gemeld..[video=585,385]//www.youtube.com/embed/Msiy20_c_IQ[/video]

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juli 15, 2016, 01:45:19
#3

Onduidelijkheid over Nederlandse slachtoffers


Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag is nog veel onduidelijk over de situatie in Nice. De ambassade in Parijs staat in nauw contact met de lokale autoriteiten, aldus een woordvoerster van het ministerie.


Medewerkers van het consulaat in Nice zoeken uit of er ook Nederlanders slachtoffer van de aanslag zijn geworden. Volgens lokale autoriteiten zijn zeker zestig mensen omgekomen.
Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juli 15, 2016, 01:43:09
#2

Wat weten we tot nu toe van de aanslag in Nice


Een vrachtwagen is vanavond op de drukke Promenade des Anglais in Nice ingereden op een menigte. Daarbij kwamen tientallen mensen om het leven en raakten minstens 100 mensen gewond. Ooggetuigen melden dat er na de aanrijding geschoten is. Een man is door de politie doodgeschoten. De burgemeester van de Zuid-Franse stad roept iedereen op binnen te blijven.


Het was druk op de promenade. De jaarlijkse Franse feestdag op 14 juli werd afgesloten, onder meer met vuurwerk. Op twitter gaan videobeelden rond van een rennende menigte. Mensen proberen zo snel mogelijk zo ver mogelijk van de plek van het incident te geraken, dat rond half elf plaatsvond.

Vrachtwagen
Een witte vrachtwagen reed op de drukke promenade in op de mensenmenigte. Het voertuig kwam eerst rustig aanrijden. Op beelden is te zien hoe omstanders de chauffeur tot stoppen proberen te manen. Daarna gaat de truck sneller rijden om daarna zo'n twee kilometer lang een bloedbad aan te richten.

Ooggetuigen
De Duitser Richard Gutjahr meldt op Twitter zo'n 12 doden te hebben toegedekt. De Nederlander Brenner Bouwman twittert dat de chauffeur met zijn truck de menigte inreed en daarna zijn wapen trok. Andere getuigen melden meerdere mannen met wapens.

Laila zegt tegen de NOS dat het incident plaatsvond toen het vuurwerk net was afgelopen. Ze zat op de derde verdieping van een hotel aan de promendade en rende naar buiten. ,,We zagen allemaal lijken op de weg liggen en allemaal mensen rennen. Iedereen schreeuwde: er zijn doden gevallen, er is een terrorist. Ik maakte een foto en toen zijn we terug naar binnen gerend."

Regionale media melden inmiddels dat er minstens 73 doden en 100 gewonden zijn gevallen. De autoriteiten melden vooralsnog 60 omgekomen mensen.

Kogels
De lokale krant Nice Matin twitterde een foto van de vrachtwagen. Op een tweede foto is te zien dat de voorruit van de truck doorzeefd is met kogels.

Volgens verschillende media gaat het om politiekogels. AFP meldt dat de chauffeur van de vrachtwagen is doodgeschoten door de politie. Volgens de Franse krant Le Figaro zijn er verschillende wapens, geweren en granaten gevonden in het voertuig. De krant baseert zich op een lokale bron.

Mogelijk is er ergens in de stad nog een handlanger. Er zijn anti-terreureenheden op de Promenade des Anglais aanwezig en ergens in Nice is nog een politie-operatie gaande..

Burgemeester
Christian Estrosi, de burgemeester van Nice, laat via Twitter weten dat tientallen mensen om het leven zijn gekomen. Hij roept inwoners van Nice op binnen te blijven. Rond half elf twitterde de burgervader nog foto's van het prachtige vuurwerk boven de stad.

Franse autoriteiten stelden niet lang na het incident dat het om een gerichte aanslag gaat. Volgens het blad ParisMatch heeft Islamitische Staat de aanslag opgeŽist. Dat bericht is door de Franse autoriteiten nog niet bevestigd.

Hollande
De Franse president FranÁois Hollande is onmiddelijk naar Parijs teruggekeerd voor crisisoverleg. Hij zat in Avignon en meldde eerder vandaag nog dat de noodtoestand in Frankrijk per 26 juli zou worden opgeheven.

Het land voerde die status in na de terroristische aanslagen in Parijs vorig jaar november. Frankrijk verlengde de noodtoestand tweemaal, waardoor de politie extra bevoegdheden kreeg en andere veiligheidsmaatregelen werden ingevoerd. De laatste keer was dat tot 26 juli, in de periode van het EK voetbal en de Tour de France.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juli 15, 2016, 01:38:10
#1
Frankrijk is vanavond opnieuw het doelwit geworden van een aanslag.


Het land is de afgelopen tijd al verscheidene keren opgeschrikt door aanslagen.---->>>   http://www.ad.nl/buitenland/recente-aanslagen-in-frankrijk~a75125da/

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Aanslagen Frankrijk
« Reactie #1 Gepost op: juli 15, 2016, 01:38:10 »