Nowlive.eu

Registreren
 

Aanslagen Europa
gelezen 22320 keer 0 leden en 1 gast bekijken dit topic.
juli 27, 2016, 15:56:22
#37
Bommelding om man tegen te houden

GenŤve - Het vliegveld van de Zwitserse stad GenŤve is woensdag urenlang hermetisch afgesloten geweest nadat er dinsdagavond telefonisch een bommelding was gedaan. Onderzoek van de autoriteiten wees uit dat de beller een vrouw bleek die niet wilde dat haar man met het vliegtuig zou vertrekken.


De hulpdiensten rukten na het dreigende telefoontje massaal uit. De veiligheidsmaatregelen zijn woensdagmiddag afgezwakt nadat onderzoek het Openbaar Ministerie, de politie van GenŤve en de Franse autoriteiten uitwees dat het vals alarm was. De beller, een Zwitserse vrouw, heeft tegenover La Tribune de GenŤve verklaard dat ze het telefoontje pleegde om het vertrek van haar man te voorkomen. Ook is niet duidelijk wat haar man te wachten staat.

De veiligheidsdiensten in Europa staan op scherp na de aanslagen van de afgelopen tijd.Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: Terreurdreiging/Aanslagen
« Reactie #37 Gepost op: juli 27, 2016, 15:56:22 »

juli 26, 2016, 15:10:49
#36
Minstens 13 doden bij aanslag Somalische hoofdstad

Bij een militaire basis van de Afrikaanse Unie in de Somalische hoofdstad Mogadishu zijn dinsdagochtend minstens dertien mensen omgekomen bij twee bomaanslagen. De aanslag is opgeŽist door terreurorganisatie Al-Shabaab.


Een van de twee zelfmoordterroristen bracht een autobom tot ontploffing bij de basis die vlakbij het vliegveld ligt. De ander probeerde de militaire basis binnen te rennen, maar werd neergeschoten en explodeerde bij de toegangspoort, meldt persbureau Reuters.

Volgens de politie zijn er minstens dertien doden gevallen. De islamistische organisatie Al-Shabaab, die de aanslag al snel opeiste, spreekt van minstens twaalf doden. Volgens een politieofficier waren er veel SomaliŽrs en vredestroepen van de Afrikaanse Unie aanwezig bij de ingang van de basis.

Bases van de Afrikaanse Unie zijn regelmatig doelwit van Al-Shabaab, dat meerdere aanslagen in de Somalische hoofdstad op zijn geweten heeft. Twee weken geleden ontplofte een auto vol explosieven vlakbij een basis in de buurt van Mogadishu, waarop strijders van Al-Shabaab de basis bestormden. Daarbij vielen tientallen doden. Ook hotels waar hoogwaardigheidsbekleders verblijven zijn geliefd doelwit.

De islamistische terreurgroep heeft als doel de door het westen gesteunde regering omver te werpen.
Bron:VK

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juli 25, 2016, 17:00:39
#35
Man met explosieven aangehouden in Polen

Een 48-jarige man, waarschijnlijk een Irakees, is in Polen gearresteerd voor het bezit van explosieven. Hij wordt verdacht van het voorbereiden van een aanslag in Polen. Mogelijk was de komst van paus Franciscus zijn doelwit. De kerkvorst ontmoet deze week honderdduizenden jongeren uit de hele wereld voor de viering van de wereldjongerendag. Dat meldt persbureau AP.


Volgens lokale media zijn sporen van het explosief C4 aangetroffen op de kleding van de man. Dit kan er op wijzen dat hij al bezig was met een bom. Ook droeg hij een lijst met winkelcentra en supermarkten in de stad Lodz met zich mee. Officieren zijn er van overtuigd dat de man een directe bedreiging vormde, maar er zijn geen bewijzen dat er sprake was van terrorisme.

Geen vast adres
De identiteit van de man is volgens een woordvoerder van de Poolse rechtbank nog niet bevestigd. Hij is waarschijnlijk Irakees, zo blijkt uit documenten die hij bij zich had. De man heeft geen vast adres in Polen, maar logeerde in een hostel in de stad Lodz. Eerder woonde hij in Zwitserland en Zweden.

De man werd donderdag gearresteerd, maar autoriteiten maakten de arrestatie vandaag bekend. Hij wordt ondervraagd om er achter te komen wat zijn intenties waren. Op het illegaal bezit van explosieven staat acht jaar cel.

Viering
Volgens de Poolse minister van Binnenlandse Zaken, Mariusz Blaszczak, is de viering met de paus veilig. Tienduizenden katholieken uit de hele wereld zijn vanaf vandaag in het Poolse Krakau voor het begin van de Wereldjongerendagen.

In de historische binnenstad en rond het centraal station van de stad wemelt het van de jonge katholieken. Gedurende de week worden honderdduizenden belangstellenden verwacht. Paus Franciscus arriveert later in de week.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


juli 25, 2016, 02:47:58
#34
Bomaanslag tijdens Duits muziekfestival

ANSBACH - Bij een bomaanslag in de buurt van een restaurant in de binnenstad van Ansbach, in de Duitse deelstaat Beieren, is zondag een man om het leven gekomen. Tien mensen raakten ernstig gewond, maar volgens de laatste berichten verkeert geen van hen in levensgevaar. Het dodelijke slachtoffer zou de dader zelf zijn, die met een zelfmoordactie festivalgangers mee de dood in wilde nemen. De hulpdiensten zijn massaal ter plaatse.

Volgens onbevestigde berichten werd er vlak voor de explosie íeen man met een backpackí geweigerd bij de ingang van het muziekfestival Open Ansbach. Het is niet duidelijk of dat dezelfde man was die vervolgens het explosief liet afgaan. De ontploffing vond plaats om ongeveer 22.00 uur ís avonds aan de voorkant van een wijnbar aan de PfarrstraŖe in de oude binnenstad, slechts enkele meters verwijderd van het festival dat op dat moment aan de gang was. De ruim 2000 bezoekers verlieten na de explosie in relatieve kalmte de locatie, laten de lokale autoriteiten weten. Het festival werd direct afgelast.
Bewust

De burgemeester van de Duitse stad, Carda Seidel, liet zondagavond weten dat er íexplosief materiaalí is aangetroffen. Een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken bevestigt dat de explosie bewust is uitgevoerd en Ąer in ieder geval geen sprake is van een ongeluk.Ē Eerdere berichtgeving ging uit van een gasexplosie, maar dat wordt nu uitgesloten. Er is slechts een ontploffing gemeld, maar de burgemeester sluit niet uit dat er meerdere explosies hebben plaatsgevonden.

De nabije omgeving is afgezet, waardoor sommige buurtbewoners niet terug kunnen naar hun huizen. Er is een speciaal team ter plaatse dat onderzoek doet naar het explosieve materiaal.
Op scherp

Na de recente gebeurtenissen in Duitsland, staan de veiligheidsdiensten in het land op scherp. In de Zuid-Duitse stad Reutlingen werd zondag een zwangere vrouw doodgestoken door een 21-jarige Syrische vluchteling. In MŁnchen schoot de achttienjarige Duitse IraniŽr Ali David Sonboly vrijdag in een winkelcentrum negen mensen dood en verwondde 35 anderen.Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


april 08, 2016, 11:17:12
#33
Jihadist belt moeder: íblijf weg bij drukke plaatsení

ANTWERPEN - Een gerucht over een telefoontje van een Belgische jihadist vanuit SyriŽ naar zijn moeder in Antwerpen heeft de politie in de Belgische stad in verhoogde staat van paraatheid gebracht. De boodschap die de man zijn moeder gaf, zou kunnen wijzen op een naderende aanslag.


De SyriŽganger zou zijn moeder op het hart hebben gedrukt weg te blijven bij drukke plaatsen in Antwerpen zoals populaire winkelstraten of de bioscoop. Daarna verspreidde het gerucht zich snel dat een aanslag op handen was.

,,In tijden van verhoogde terreurdreiging nemen we dat soort berichten zeer ernstig'', zegt een woordvoerder van de lokale politie vrijdag in Het Nieuwsblad. ,,Ik wil daarbij wel meegeven dat dit soort geruchten tegenwoordig bijna dagelijkse kost is." De federale politie onderzoekt de zaak.Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


maart 29, 2016, 19:37:00
#32
Britse moslim wenst christenen 'vrolijk Pasen'.

Wat daarna gebeurt, is gewoon afschuwelijk


Buren omschreven kruidenier Asad Shah in Glasgow als een schat van een man die ontzettend geŽngageerd was. Als devote moslim droeg hij zijn christelijke klanten een zeer warm hart toe. Via een bericht op Facebook wenste hij hen 'een vrolijk Pasen'. Het betekende zijn doodvonnis.


Vorige week deelde Shah dit bericht op sociale media: "Goede Vrijdag en een vrolijk Pasen toegewenst, met name aan mijn geliefde christelijke natie. Laten we de ware voetstappen van de geliefde Heilige Jezus Christus volgen. En het werkelijke succes in beide werelden ontvangen."

Een hartverwarmend gebaar en een onschuldig bericht, zou je denken. Maar daar dacht zijn moordenaar anders over. Enkele uren na de verschijning van de lieve boodschap, werd de van oorsprong Pakistaanse man omgebracht. Neergestoken met dertig messteken en op straat voor dood achtergelaten. De hevige bloedende en zwaargewonde Shah stierf donderdagnacht bij overbrenging naar het hospitaal.

Een getuige maakte gewag van een verdachte man die in de winkel kwam en Arabisch sprak. De politie heeft ondertussen een verdachte opgepakt en gaat uit van een aanslag, op grond van religieuze motieven. De 32-jarige gearresteerde is een radicale islamist.

Na de aanslag in Brussel door moslimterroristen had Shah op Facebook ook verklaard: "Wij zijn er niet om met andere mensen te vechten of bloedvergieten te veroorzaken." Zijn vredelievende opvattingen werden duidelijk niet gesmaakt door moslimfundamentalisten. De kruidenier moest het met zijn leven bekopen.

Na de moord kreeg zijn familie veel steun. Er werd 18.000 Britse pond (omgerekend 23.000 euro) ingezameld via crowdfunding. Tijdens een wake verzamelden honderden mensen om Shah te gedenken als baken van tolerantie. Maar dat maakte geen indruk op radicale moslims volgens de Britse krant The Telegraph want de hele familie van Shah vreest ondertussen voor haar leven.Bron:HLN.be

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


maart 29, 2016, 19:02:22
#31
Catalaanse leerkrachten leren jihadi's spotten in klassen

 De antiterreurdiensten van CataloniŽ gaan leraars jihadi's leren spotten in klassen. De leerkrachten gaan concrete richtlijnen krijgen over hoe ze de potentiŽle strijders in hun klassen kunnen opmerken. De maatregel is een gevolg van de aanslagen in Parijs en in ons land.


De Catalaanse overheid wil niets aan het toeval overlaten en geradicaliseerde leerlingen in een vroeg stadium opsporen. De leraars gaan een training krijgen van de speciale antiterreureenheid Mossos d'Esquadra, deelde Jordi Janť, hoofd van het Catalaanse ministerie van Binnenlandse Zaken mee.

De leerkrachten krijgen voortaan een sleutelrol in het opsporen van leerlingen die geradicaliseerd worden door IS en die plannen koesteren om aanslagen te plegen in Europa.

Volgens de krant El Mundo moeten de leerkrachten vooral bepaalde gedragingen van de leerlingen goed in de gaten houden. Worden leerlingen stiller en introverter of veranderen ze hun kledingstijl dan kan dat duiden op een radicaliseringsproces dat aan de gang is. Ook het niet langer willen deelnemen aan sportieve activiteiten omwille van "religieuze redenen" zou een lichtje moeten doen branden bij het onderwijzend personeel. De leerkrachten krijgen ook de raad om het computergebruik van de leerlingen goed in de gaten te houden. Gebruiken ze de schoolcomputers om jihadistische propaganda te raadplegen dan is er iets mis met de leerlingen.

CataloniŽ is in Spanje de regio met het grootste aantal moslims. De regio telt ook de meeste moskeeŽn waarvan een aantal banden heeft met het fundamentelistische salafisme. Het staatsonderwijs in CataloniŽ telt 75.000 leerlingen met een moslimachtergrond. Vorig jaar werden er in heel Spanje 98 verdachte jihadi's opgepakt, blijkt verder nog uit cijfers van het Spaanse ministerie van Binnenlandse Zaken.
Bron:HLN.be

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


maart 29, 2016, 18:55:12
#30
FBI waarschuwde enkele dagen voor aanslagen nog voor broers El Bakraoui

De Amerikaanse opsporingsdienst FBI heeft een paar dagen vůůr de aanslagen in Brussel aan de Nederlandse politie informatie verstrekt over de criminele en radicale achtergrond van de aanslagplegers Ibrahim El Bakraoui en zijn broer Khalid. Dat gebeurde op 16 maart. Volgens de Nederlandse politiediensten werd deze informatie een dag later overgemaakt aan de Belgische gerechtelijke politie, maar die ontkent dat met klem.


Op 16 maart meldden de Amerikanen aan Nederland dat Khalid El Bakraoui terroristische connecties had, terwijl zijn broer Ibrahim zich meer in het criminele circuit zou begeven. Een dag later zou Nederland met BelgiŽ gesproken over de twee broers, maar dat ontkent Claude Fontaine, directeur-generaal van de federale gerechtelijke politie.

"Op 16/03/2016 heeft de Belgische federale gerechtelijke politie van de FBI geen informatie ontvangen met betrekking tot de broers El Bakraoui. Dit werd trouwens aan de federale gerechtelijke politie nogmaals vandaag bevestigd door de FBI zelf", zegt Fontaine in een mededeling.

"Op 17/03/2016 vond een werkbezoek plaats van een Nederlandse medewerker van de politie aan de federale gerechtelijke politie. Tijdens dit werkbezoek werden enkele informaties meegegeven over de operatie in Vorst die plaatsvond op 15/03. Tijdens dit gesprek werd geen melding gemaakt van het bericht dat de FBI zou bezorgd hebben aan de Nederlandse politie zoals dit trouwens door deze laatste vandaag wordt bevestigd", zegt de mededeling.

Verder commentaar wil de federale gerechtelijke politie niet geven. "Het onderzoek gaat onverminderd verder", luidt het.

Nederlands Justitieminister Ard Van der Steur wil met de Amerikanen afspreken dat zij hun informatie over hun 'watchlist' beter delen. Nederland is van plan die lijst standaard te gaan raadplegen in verband met vermeende SyriŽgangers, aldus de minister.

Nederland kreeg vorige zomer met Ibrahim te maken omdat hij op 14 juli door Turkije was uitgezet naar Nederland en niet naar BelgiŽ. Dat gebeurde op zijn eigen verzoek. Volgens Van der Steur is dat mogelijk, omdat iemand uit een Schengenland mag terugkeren naar elk land binnen die zone.

Hoewel El Bakraoui een crimineel verleden had en opgepakt was in het grensgebied met SyriŽ, raakte hij op Schiphol probleemloos langs de douane. De informatieuitwisseling tussen BelgiŽ, Turkije en Nederland blijkt daarbij zeer stroef te zijn verlopen. De Turken lichtten Nederland wel in over de uitzetting, maar dat gebeurde niet goed en werd niet opgemerkt. Ibrahim stond bovendien niet geregistreerd in de (internationale) opsporingssystemen. Vanaf Schiphol kon de Belg verder reizen.

De Nederlandse minister houdt vol dat El Bakraoui in Schiphol niet gestopt kon worden. Nederland wist niet dat Turkije hem in het grensgebied had opgepakt. Pas een dik halfuur voor zijn uitzetting stuurde Ankara via een elektronische portal een bericht naar de Nederlandse ambassade, maar die Turkse memo is nooit geopend. Volgens Van der Steur komt dat omdat Turkije naliet te bellen. "De nota droeg het onderwerp 'reisprogramma' en is zonder de notificatie niet opgevallen", aldus de bewindspersoon.


Communicatieblunder

In het bericht stond bovendien niet dat El Bakraoui verdacht werd van terroristische connecties of dat hij was opgepakt in het grensgebied. Volgens de Turken mochten ze die cruciale informatie niet delen met Nederland, omdat het niet om een Nederlandse staatsburger ging.

Ook over de communicatie tussen BelgiŽ en Turkije na de uitwijzing van Ibrahim El Bakraoui laat de Nederlandse minister zijn licht schijnen. "Op 20 juli vroeg de Belgische verbindingsofficier officieel meer informatie over de uitwijzing van Ibrahim El Bakrauoi aan de Turkse autoriteiten."

"Pas op 11 januari kreeg hij antwoord op die vraag. Dat luiddde dat El Bakrauoi ervan verdacht werd banden te hebben met een terreurnetwerk."Bron:HLN.be

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


maart 29, 2016, 18:44:48
#29
Tony Blair: "Miljoenen moslims zijn onverenigbaar met de moderne wereld"

 Groot-BrittanniŽ Voormalig Brits premier Tony Blair is het niet eens met wie beweert dat IS gewoon tienduizenden gebrainwashte gekken zijn. "IS zoekt geen dialoog maar dominantie, dus moeten ze verslagen worden", zegt Blair in een interview met Sunday Times. Hij is ook voorstander van grondtroepen die Arabische legers bijstaan in de strijd tegen IS.


"Vele miljoenen moslims zijn onverenigbaar met de moderne wereld", liet Tony Blair optekenen in het interview met Sunday Times. Een half jaar geleden gaf hij nog toe dat het ontstaan van IS gedeeltelijk toe te schrijven is aan de inval in Irak in 2003. Blair steunde toen openlijk de Amerikaanse president George Bush in de tweede Irakoorlog. "Je kan niet zeggen dat degenen die Saddam Hoessein in 2003 hebben afgezet, geen verantwoordelijkheid dragen voor de situatie vandaag", zei Blair toen.

Blair waarschuwt voor nog veel meer slachtoffers wanneer terroristische aanslagen in aantal en frequentie toenemen. En hij is het niet eens met de politieke linkerzijde die beweert dat het Westerse beleid volledig verantwoordelijk is voor de huidige situatie.Bron:HLN.be

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


maart 29, 2016, 18:41:55
#28
15-jarige vertelt hoe een ronselaar van IS hem bijna naar SyriŽ wist te lokken

 Islamitische Staat Hoe komt het dat jongeren die opgroeien in Brussel uiteindelijk hun leven willen geven voor de jihad? Het is een netelige vraag waar een 15-jarige jongen bij radiozender Europe 1 een helder antwoord op geeft. Hij werd aangesproken door een ronselaar van IS, amper een maand later voelde hij zich klaar om naar SyriŽ te trekken.


De jongeman spijbelde op school en zijn ouders zaten verwikkeld in een scheiding. "Ik denk dat hij gemerkt had dat ik me niet goed in mijn vel voelde", klinkt het. "Hij vroeg hoe het met me ging en hoe oud ik was. Hij deed zich voor als een vriend en gaf me troost. Op een gegeven moment zei hij: 'Kom morgen terug naar de moskee, ik moet je iets belangrijks laten zien'. Hij haalde zijn gsm boven en begon me filmpjes uit SyriŽ te tonen. Ik zag hoe kleine kinderen afgeslacht werden door het leger van Assad. 'Kijk hoe ze kapotgemaakt worden', zei hij. "Die politiek deugt niet, we moeten er tegen strijden. De filmpjes bleven maar komen."

"Toen ik zo'n beelden de eerste keer zag, was ik gechoqueerd. Daarna raakte ik er aan gewend. Hij toonde ook een filmpje waarin mensen zeiden dat ze als martelaar wilden sterven. Met een lach op hun gezicht zijn ze omgekomen. Bleek dat een van die personen door hem naar SyriŽ gebracht was. En ik kon dat ook als ik wilde: hij kon me naar het paradijs brengen, maar dan moest ik wel vechten. Dat alles is in ťťn week gebeurd."

De ronselpraktijken misten hun effect niet. "Na een maand voelde ik me klaar om te vertrekken. Ik dacht bij mezelf dat dit bestaan te kort was, het leven in het hiernamaals zou wel langer duren. En hij sprak me ook goede moed in. Als ik stierf, zou ik naar het paradijs gaan. En zelfs als ik bleef leven, zou ik beloond worden. Dus dacht ik: 'Waarom niet? We kunnen het proberen.'"

Uiteindelijk wist zijn moeder hem ervan te overtuigen hier in BelgiŽ te blijven in plaats van naar het strijdperk te vertrekken. De jongeman lijkt nu definitief bekeerd: hij ging op het Beursplein rouwen, uit respect voor de slachtoffers van de aanslagen.Bron:HLN.be

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


maart 29, 2016, 17:54:49
#27
IS waarschuwt met een nieuwe video voor meer aanslagen

Terreurorganisatie Islamitische Staat waarschuwt in een vijfde video - die blijkbaar gisteren al werd uitgebracht - naar aanleiding van de aanslagen in Brussel voor meer aanslagen, "waar, wanneer en tegen wie we willen". De video werd gedeeld door terreurexpert Pieter Van Ostaeyen.


Het filmpje begint met de toespraak van koning Filip op de dag van de aanslagen, gevolgd door een deel van de persconferentie van de federale procureur en nieuwsbeelden van de luchthaven en metrostation Maalbeek. Verder worden beelden getoond van vernielde gebouwen door bombardementen.

Daarna nemen drie IS-strijders, die klaarblijkelijk een bomgordel dragen en voor een vernield gebouw staan, het woord. "Amerikanen, Europeanen, Russen, dit is wat jullie overheden hebben gedaan. Zolang jullie overheden moslims blijven doden, zullen jullie een legitiem doelwit blijven voor ons", klinkt het in het Frans. De strijder stelt ook dat de leden van de coalitie niet moeten denken dat ze IS zullen uitroeien met hun luchtaanvallen, die hij vergelijkt met "muggenbeten" en dat IS een vijfde van de wereldbevolking vertegenwoordigt. "We zijn overal en zijn in staat om toe te slaan waar, wanneer en tegen wie we willen."

In een boodschap in het Arabisch met Franse ondertitels, waarschuwt IS vervolgens dat de Europeanen, die als eersten IS hebben gebombardeerd, de prijs zullen betalen, zodat ze zelf nooit meer iemand zullen aanvallen. "Jullie zullen de prijs betalen, jullie kruistocht zal verbroken worden en we zullen jullie in het hart van jullie land raken", klinkt het.Bron:HLN.be

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


maart 29, 2016, 17:45:09
#26
"Broeder, waarom bevecht je westerlingen niet?

 Volgens de Britse krant The Guardian is in Molenbeek gisteren een sms verspreid die oproept tot de jihad. "Broeder, waarom de westerlingen niet bevechten? Maak de juiste keuze in je leven", luidt de niet mis te verstane tekst.

Het tekstbericht zou de voorbije nacht zijn verstuurd vanop een gsm met een prepaid account. Antwoorden of het nummer opsporen, blijkt onmogelijk.

De sms is ook Molenbeeks gemeenteraadslid Jamal Ikazban (PS) niet ontgaan. "Deze mensen proberen onze jongeren te overdonderen", zegt hij aan The Guardian. "We moeten die rekruteerders van de straat halen. Het zijn roofdieren en onze jongeren zijn hun prooi".

Hoeveel jongeren de sms hebben ontvangen, is onduidelijk. Gemeenschapswerkers melden evenwel dat ronselaars dergelijke berichten kopiŽren om ze vervolgens door te sturen naar een lijst met contacten die ze ter beschikking kregen van terreurgroep Islamitische Staat.Bron:HLN.be

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


maart 29, 2016, 17:43:24
#25
Wie is de Antwerpse aanslagopeiser Hicham Chaib?

In een nieuwe door IS vrijgegeven video is te zien hoe de Belg Hicham Chaib (34), de voormalige rechterhand van Sharia4Belgium kopstuk Fouad Belkacem, de aanslagen in Brussel verheerlijkt en dreigt met meer terreur. Op het einde van de video schiet Chaib een IS-gevangene door het hoofd. Het magazine Humo publiceert op haar website een profiel van de Antwerpse SyriŽstrijder. Wie is hij?


Hicham Chaib is de zoon van een Marokkaans gezin met elf kinderen. Zijn schoolcarriŤre stelde niks voor en al vroeg hing hij doelloos rond in de staten van Borgerhout, op weg naar de criminaliteit. Even leek het alsof de met overgewicht kampende Chaib zich zou herpakken, toen hij zich tot bakker omschoolde.

Het mocht niet baten. "Chaib is een typische aanstoker, een ophitser. Hij is corpulent en klein. Hij zit vol frustratie, agressie en geweld. Politiecommissaris, ja, dat wel, maar hij heeft niet de fysieke capaciteiten om een strijder te zijn", zegt een anonieme Antwerpse magistraat aan het weekblad Humo.

Chaib stond bij de Antwerpse politiediensten jarenlang bekend als een van de jongelui uit de directe entourage van Fouad Belkacem van Sharia4Belgium. Hij verscheen als lijfwacht van Belkacem op debatten en betogingen, onder meer na de arrestatie van een vrouw met een boerka in Molenbeek in 2012. Sinds de arrestatie van Belkacem ging Chaib hem bijna wekelijks opzoeken in de gevangenis, schreef De Morgen vorig jaar. Hij verafgoodde Belkacem, nam bevelen in ontvangst en regelde betalingen van advocaten.

Chaib was zeker niet de slimste van Sharia4Belgium-bende, vertelt de magistraat aan Humo. "Het verschil met een figuur als Belkacem is groot. Chaib stond ideologisch niet sterk. Hij was een roeper, had een grote mond. In de hoogste regionen van Sharia4Belgium zaten toen gasten die veel meer in aanmerking kwamen om het voortouw te nemen, maar waren zo slim om niet in de wind te gaan staan. De man die naar voren sprong, was Hicham Chaib. Niet omdat hij zo moedig is, maar omdat hij niet nadenkt."

 In september 2012 lag Chaib aan de basis van een gewelddadig treffen tussen de politie en aanhangers van Sharia4Belgium aan de Turnhoutsebaan in Borgerhout. Het was Chaib die jongelui opriep om vlaggen in brand te steken. Hij werd veroordeeld tot een jaar cel voor het aanzetten tot haat, maar in 2013 trekt Chaib al naar het kalifaat. Tegenwoordig heeft hij het er helemaal 'gemaakt', Chiab schopte het tot hoofd van de religieuze politie die erop toeziet dat iedereen de strikte shariawetten naleeft, en bovendien ongenadig moordt en foltert. Wie de regels niet volgt, wordt gegeseld, levend verbrand of onthoofd. Homoseksuelen worden onder hun toeziend oog van gebouwen gegooid.

Het is niet zo vreemd dat Chiab het zo ver schopt bij IS, zegt de magistraat. "De mensen van Sharia4Belgium, onder wie Chaib, waren bij de eerste Europese jihadisten die in SyriŽ arriveerden. Het terrein van IS lag er toen nog onontgonnen bij. Het is dan ook niet meer dan normaal dat vroege vogels met een nietsontziende ambitie, zoals Chaib, de belangrijke postjes naar zich toe hebben kunnen trekken."
Propaganda

De religieuze politie van IS bestaat bijna uitsluitend uit buitenlandse inwijkelingen, schrijft Humo. Die vreemdelingen, ook Belgen, worden gehaat door de plaatselijke bevolking omdat ze criminelen zijn - moordenaars, afpersers en dieven. Het vroegere voetbalstadion van Raqqa is hun foltercentrum en detentiekamp, een oude steenbakkerij is hun executieterrein.

Chaib dook voor de opeisingsvideo van gisteren al eerder op in propagandafilmpjes van IS. Hij liet onder andere spelende kinderen en kermisattracties zien in de straten van Raqqa. Dat filmpje was grotendeels Engelstalig, behalve daar waar Chaib kort het woord neemt, in het Antwerps: "Ik bevind me in de stad Ar-Raqqah en we passen de sharia hier toe zonder enig compromis. Ik heb me nog nooit zozeer moslim gevoeld."Bron:HLN.be

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


maart 29, 2016, 17:40:21
#24

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


december 05, 2015, 18:18:48
#23
"We zijn verbrand, we moeten het vůůr morgen doen"

 "We zijn verbrand. We moeten het vůůr morgen doen". Een korte sms, uitgewisseld tussen twee vermoedelijke terroristen wiens namen onbekend zijn. De veiligheidsdiensten van ons land onderschepten de boodschap op zondag 22 november, zo meldt La DerniŤre Heure. Die dag kondigde premier Michel de sluiting van de Brusselse scholen aan, de nacht voordien trok het crisiscentrum het terreurniveau van 3 op naar 4.


In de nacht van vrijdag 20 november naar zaterdag 21 november werd voor Brussel het terreurniveau verhoogd naar de hoogste graad. De overheid besloot de metro, winkelcentra, bioscopen en concertzalen te sluiten.

Aanslag op metro beraamd
La DerniŤre Heure onthult dat het enkele sms'en waren die de autoriteiten daartoe hebben aangezet. De politie zou een boodschap hebben ontvangen dat een aanslag op de metro op handen was.

Daags nadien, zondag 22 november, gaat de regering nog een stap verder. De scholen worden tot nader order gesloten en ook de metro blijft dicht. Premier Michel verklaart dat die maatregelen zijn ingegeven door de vrees voor "een aanslag zoals in Parijs".

De reden daarvoor zou een door de geheime diensten onderschepte sms geweest zijn tussen twee vermoedelijke terroristen wiens namen onbekend zijn. "We zijn verbrand. We moeten het vůůr morgen doen", zo luidde de sms. Diezelfde avond vonden tal van huiszoekingen plaats in Brussel.

Donderdag 26 november zakte het terreurniveau van 4 naar 3, een dag eerder gingen de Brusselse metro en de scholen opnieuw open.Bron:HLN

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: Terreurdreiging Europa
« Reactie #23 Gepost op: december 05, 2015, 18:18:48 »