Nowlive.eu

Registreren
 

Aanslagen Europa
gelezen 22321 keer 0 leden en 1 gast bekijken dit topic.
mei 23, 2017, 18:33:11
#52
Dader Manchester is 23-jarige Salman Abedi'

De naam van de dader van de zelfmoordaanslag in Manchester zou Salman Abedi zijn. Terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) heeft de aanslag na het concert van Ariana Grande opgeëist.   


Abedi is een 23-jarige jongeman en was volgens CBS al bekend bij de veiligheidsdiensten. Vandaag werd ook een andere man van dezelfde leeftijd opgepakt vanwege  mogelijke betrokkenheid bij de aanslag. Hij werd in het zuiden van Manchester gearresteerd.

Eerder vandaag liet de politie weten de identiteit van de dader te kennen, maar zij wilde daar niet verder op in gaan. IS liet via het eigen persbureau Amaq weten dat de man een 'soldaat van het Kalifaat' was.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: Aanslagen Europa
« Reactie #52 Gepost op: mei 23, 2017, 18:33:11 »

mei 23, 2017, 14:50:30
#51
IN HET KORT:

    Het dodental staat momenteel op 22, het aantal gewonden op 59.


    De 16-jarige Georgina was het eerste slachtoffer dat werd gemeld. Het jongste slachtoffer is een meisje van 8 jaar.

    Terreurbeweging Islamitische Staat (IS) heeft de verantwoordelijkheid van de aanslag opgeëist

    Onder de doden is ook de zelfmoordterrorist, die de bom in zijn rugzak droeg

    De politie liet al vrij vroeg weten te denken dat hij waarschijnlijk alleen handelde. Toch is er een verdachte opgepakt.

    De spijkerbom ging om 22.30 uur af in de foyer van de concertzaal

    Ten tijde van de explosie waren 21.000 vooral tieners binnen

    Gezien de verwondingen was het waarschijnlijk een fragmentatiebom

    De aanslag is de ergste in Engeland sinds in 2005 in de metro Londen 56 mensen omkwamen

    Maandag was het precies 4 jaar geleden dat soldaat Rigby in Londen bij een aanslag werd vermoord

    Premier Theresa May spreekt van een terroristische aanslag
Bron:AD
« Laatst bewerkt op: mei 23, 2017, 14:55:07 door Bobbie »

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


mei 23, 2017, 13:42:44
#50

Even paniek na ontruiming winkelcentrum Manchester

De politie in Manchester heeft korte tijd een winkelcentrum ontruimd. Mensen zochten in paniek een veilige plek op. Volgens een getuige was er een luide knal hoorbaar. Een 23-jarige man is aangehouden.


De politie zegt in een verklaring met een onderzoek bezig te zijn geweest naar 'een incident'  in het Arndale-winkelcentrum. Het winkelcentrum is inmiddels weer open. Het is niet duidelijk waarom de man is aangehouden.

Manchester staat op scherp na de zelfmoordaanslag vannacht tijdens een concert van Ariana Grande. Daarbij zijn 22 doden gevallen, waaronder kinderen.Bron:AD


Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


mei 23, 2017, 13:40:24
#49

'Ik vind nog steeds stukjes van wie weet wat in mijn haar'

Abby Mullen uit het Schotse North Lanarkshire vindt nog steeds stukjes ‘van wie weet wat’ in haar haar. Ze beschrijft de nasleep van de verschrikkelijke scene in Manchester Arena, waarbij 22 mensen om het leven kwamen, in een Facebookbericht. ,,Er lag overal huid en bloed.”


Mullen wilde net voor het einde van het laatste nummer naar huis gaan om niet te lang op een taxi te hoeven wachten. Op weg naar de uitgang schoof ze centimeters vooruit toen de zelfmoordbom afging. ,,Huid, bloed en scherven waren overal. Ook in mijn haar en tas. Ik vind nog steeds stukken van wie weet wat in mijn haar."

Ze bleef ongedeerd. ,,Je verwacht nooit dat deze dingen gebeuren, maar dit bewijst dat het wel degelijk kan.”
Netvlies

De Schotse krijgt de beelden niet van haar netvlies. Op videobeelden is te zien hoe aanwezigen over hekken springen in een wanhopige poging om te ontsnappen. De 44-jarige ooggetuige Jane Hanson vertelt MailOnline dat ze een ‘enorme knal’ hoorde, waarna de paniek los brak. ,,Ik zag kinderen hysterisch huilen en in paniek raken. Eén man had kinderen in zijn armen. Een ander meisje riep ‘Ik weet niet waar mijn zus is’.

De politie heeft vanmorgen bekend gemaakt dat het om een zelfmoordaanslag gaat.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


mei 23, 2017, 10:57:17
#48
Wanhopige ouders speuren op social media


Manchester - Ouders van kinderen die maandagavond bij het concert van Ariana Grande waren, zijn in paniek. Via sociale media zijn zij wanhopig op zoek naar hun vermiste kinderen.


Superster Ariane Grande trekt vooral veel jong publiek. Voor sommige tieners is het de eerste keer dat ze alleen een concert bezoeken. Anderen fans zijn daarvoor te jong, soms pas zes jaar, en bezoeken met hun ouders of een andere volwassene het optreden van hun idool.

„Mijn nichtje van zes was bij concert in Manchester. We hebben nog niets van haar of haar begeleider gehoord en maken ons ernstig zorgen”, zo twitterde een vrouw vlak na de explosie. Dit verhaal liep goed af. Het meisje werd gevonden en in veiligheid gebracht.

Tientallen concertgangers zijn na de aanslag nog niet met hun ouders herenigd. Via Twitter proberen ouders, soms na urenlange zoektochten hun kinderen terug te vinden.

Een hotel van Holiday Inn in de buurt vangt kinderen die hun ouders kwijt zijn. De politie roept ouders op een noodhulplijn te bellen.

Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


mei 23, 2017, 03:21:24
#47
Manchester ’mogelijk zelfmoordaanslag’

Manchester - De explosie in de Manchester Arena lijkt het werk van een zelfmoordterrorist. Eerste aanwijzigingen zouden daarop duiden. Dat zeggen twee anonieme Amerikaanse officials tegen een verslaggever van Reuters in het Verenigd Koninkrijk.


De politie in Manchester behandelt de explosie, waarbij zeker 19 mensen omkwamen, als een terroristische aanslag.Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


mei 23, 2017, 03:19:32
#46
Facebook zet veiligheidscheck aan

MANCHESTER - Mensen die in de buurt van de vermoedelijke aanslag in Manchester waren en veilig zijn, kunnen op Facebook hun vrienden geruststellen. Het netwerk heeft de veiligheidscheck geactiveerd.


Als er een ramp gebeurt, kan Facebook besluiten om een speciaal berichtje te sturen naar iedereen die mogelijk in het rampgebied is. Gebruikers kunnen dan op de knop 'ik ben veilig' klikken. Er gaat dan automatisch een melding naar alle vrienden van die gebruikers. De Facebook Safety Check werd eerder onder meer gebruikt bij aanslagen in Berlijn, Parijs, München, Nice en Turkije.Bron:telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


mei 23, 2017, 03:17:41
#45
Actie op Twitter voor Manchester

MANCHESTER - Na het dodelijke incident bij het optreden van Ariana Grande zijn inwoners van Manchester in actie gekomen op sociale media. Onder de hashtag #RoomForManchester bieden honderden mensen hulp aan. ,,Als je een bed, een kop thee, een geladen telefoon nodig hebt. Ik woon op 15 minuten van de Manchester Arena'', laat iemand bijvoorbeeld weten.


Vanwege het incident rijden er geen treinen, trams en bussen meer. Voor concertgangers uit andere steden is het dus lastig om thuis te komen.

Bron:telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


mei 23, 2017, 02:37:23
#44
19 doden en tientallen gewonden bij explosie na concert

MANCHESTER - UPDATE 02.13 uur - Bij een explosie bij een concertzaal in Manchester zijn zeker negentien doden en vijftig gewonden gevallen. De politie gaat vooralsnog uit van een terreuraanslag, melden de BBC en Sky News. De ontploffing deed zich voor kort na afloop van een concert van Ariana Grande. In de zaal, de Manchester Arena, brak paniek uit. Mogelijk zou de explosie hebben plaatsgevonden in het nabijgelegen metrostation. Ook daar sloegen mensen op de vlucht. Andere bronnen melden dat de explosie in of bij de zaal was.


De oorzaak van de explosie is vooralsnog onbekend. Diverse media op basis van ooggetuigen dat een gasfles die gebruikt werd om ballonnen op te blazen zou zijn ontploft.

’Verschrikkelijke dingen gezien’

Op sociale media zijn beelden te zien van tientallen ziekenwagens die door de straten van Manchester rijden. Het metroverkeer bij Manchester Victoria ligt stil. „Een explosie duwde me meters achteruit. Ik denk dat er veel slachtoffers zijn gevallen en heb verschrikkelijke dingen gezien”, zei een ooggetuige tegen de BBC. „Het was een enorme klap, ik voelde de drukgolf op mijn borst. Iedereen haastte zich naar de uitgang. Mensen lieten in paniek al hun spullen achter.”
Populair bij tienermeisjes

De politie van Manchester roept mensen op niet naar de Arena te komen. De zaal waar de Amerikaanse artieste optrad heeft een capaciteit van 23.000 mensen. De wereldberoemde zangeres, die vooral populair is bij tienermeisjes, is ongedeerd volgens haar management.Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


maart 22, 2017, 23:32:49
#43

Schoolklas van Sem ziet aanslag voor ogen gebeuren


Een schoolklas van het Mollerlyceum uit Bergen op Zoom heeft de aanslag in Londen voor hun ogen zien gebeuren. Sem van der Hoeven (17) uit de vijfde klas van het VWO stond met klasgenoten bij de Big Ben en zag hoe tien meter verderop de dader instak op een politieagent.


‘Rennen. Rennen. Die man heeft een mes.’ Sem hoort mensen in paniek schreeuwen als hij bij de poort van het parkje naast de Big Ben staat. Dan ziet hij het zelf ook. Een donkere man, met een mes van tientallen centimeter. Hij ziet hoe de man afrent op een agent en hem neersteekt. Als de eerste schoten klinken zet ook Sem het op een lopen. Minutenlang rent hij voor zijn leven. Af en toe kijkt hij achterom. Komen zijn klasgenoten ook mee? Maar iedereen denkt hetzelfde. Wegwezen hier. Zo snel mogelijk.

Een paar honderd meter verderop stopt hij. Hier lijkt het veilig. Het is chaos. Politieauto’s en ambulances rijden af en aan. En waar is de rest van de groep? In de mensenmassa zijn ze elkaar kwijt geraakt. Sem probeert zijn tweelingzus te bereiken, die ook mee is op de reis. Gelukkig, ook zij is veilig ontkomen. Bij Buckingham Palace vinden ze elkaar en volgt een innige omhelzing.

In paniek belt Sem zijn ouders. Als hij de stem van zijn moeder hoort begint hij te huilen. Voor het eerst in jaren. ,,Toen drong pas tot me door wat ik gezien had. Op nog geen tien meter van ons werd iemand neergestoken.’’

Bij zijn ouders in Nederland zit de schrik er na dit telefoontje goed in. Vooral omdat ze minutenlang geen contact krijgen met hun dochter Jayden. Het waren de langste vijftien minuten uit het leven van vader Leo, zegt hij. Later ziet hij op tv beelden hoe zijn dochter in haar zwarte jas en herkenbare rode sjaal rent voor haar leven. ,,Dan pas dringt echt door hoe dichtbij zij bij die aanslag hebben gestaan.’’

Ook voor Sem in Londen wordt steeds meer duidelijk dat het niet zomaar een steekpartij is geweest dat hij voor zijn ogen zag gebeuren. Van omstanders hoort hij dat de man die hij zo woest tekeer zag gaan al op de Westminster Bridge slachtoffers heeft gemaakt door met zijn auto zigzaggend over het trottoir te rijden. Sem stond zo dichtbij dat dit hem net zo goed ook had kunnen overkomen. Toch heeft hij niet het gevoel dat hij door het oog van de naald is gekropen. ,,De politie had het voor mijn gevoel heel snel onder controle.’’
Ongedeerd

Iedereen uit de klas van Sem blijkt ongedeerd. En als ze elkaar hebben teruggevonden, keren ze zo snel mogelijk terug naar het hotel. Daar praten ze nog eens goed na over wat ze zojuist hebben meegemaakt. Voor sommigen komen oude herinneringen weer boven. Zij waren ook op een schoolreis in Berlijn toen op de kerstmarkt een aanslag werd gepleegd.

De ongeveer honderd leerlingen zouden nog tot eind van de week in Londen blijven, maar volgens directeur Frank Looijen van het Mollerlyceum wordt er alles aan gedaan om de groep donderdag al te laten terugkeren. ,,De leerlingen hebben aangegeven dat ze graag naar hun ouders willen.’’

De school gaat nog eens goed afwegen of ze na deze tweede aanslag nog wel op buitenlandse schoolreisje moet gaan , ,,Tot nu toe hebben we niet de knoop doorgehakt om niet meer naar dit soort bestemmingen af te reizen,’’ zegt rector Marcel van Loo. ,,Maar misschien is de aanslag in Londen nu wel de druppel om ons beleid te wijzigen. Heel erg dat het moet, maar we kunnen de verantwoordelijkheid niet langer op de schouders van een paar docenten leggen. Tot nu toe zijn we twee keer goed weggekomen, maar er kleven te veel risico's aan deze excursies.’’Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


maart 22, 2017, 19:54:05
#42

Aanslag in Londen: Vier doden, 20 gewonden


Vier mensen, waaronder de dader, zijn vanmiddag bij een terreuraanslag in het hartje van Londen om het leven gekomen. Een onbekende man reed met zijn auto wandelaars en fietsers aan op Westminster Bridge. Daarna stak hij een agent dood. Vervolgens is hij zelf door de politie neergeschoten. Het incident wordt voorlopig behandeld als een terreurdaad.


Premier Theresa May is door bewakers weggevoerd uit het parlementsgebouw en naar een veilige plek gebracht. Ooggetuigen vertellen onder meer dat ze een luide knal hoorden, daarna kreten, rumoer en schoten. De Britse staatssecretaris van Buitenlandse Zaken, Tobias Ellwood, was  net voor de entree van het Lagerhuis toen de agent werd neergestoken. Ellwood, zelf een broer kwijtgeraakt door een terreuraanslag in Bali, gaf mond-op-mond beademing om het leven van de politieagent te redden. Deze is echter later overleden.

Het lijkt er op dat de dader met zijn auto op Westminster Bridge, de brug over de Thames die naar het parlement voert, eerst het trottoir op is gereden en daar een aantal voetgangers heeft geschept. Een ooggetuige zegt dat er op die manier ‘vijf mensen zijn neer gemaaid’. Vier mensen zijn inmiddels overleden. Een vrouw is uit de Thames gehaald en voor behandeling meegenomen naar het ziekenhuis.
Een medewerker van het nabijgelegen ziekenhuis bevestigt dat er een dozijn slachtoffers zijn binnengebracht. Sommigen konden op eigen gelegenheid naar ons toe komen, maar bij anderen zijn de verwondingen levensbedreigend, aldus deze arts-in-opleiding.

Een politiek verslaggever vertelt dat hij uit zijn raam keek en mensen in paniek de hoek om zag rennen. Plotseling sprintte een man een pleintje naast het Lagerhuis op. ,,Hij had iets beet wat op een lang keukenmes leek. Toen hoorde ik schoten, ik denk drie, en plotseling lagen er twee mensen op de grond en kwamen er andere mensen te hulp.”

De politie sloot onmiddellijk het parlement af. Niemand mocht er meer in of uit. Agenten kamden het hele gebouw uit op zoek naar mogelijke verdachten.
Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


maart 22, 2017, 19:51:55
#41

Brits parlementslid held van Londen na reanimeren politieagent


Tobias Ellwood, een Britse onderminister van Buitenlandse Zaken, heeft na de aanslag van vanmiddag in Londen het leven geprobeerd te redden van een neergestoken politieagent. Het parlementslid wordt door Britse media en op Twitter nu al een held genoemd.


De agent werd neergestoken met een mes bij het Britse parlementsgebouw. Oud-militair Ellwood bleef bij de gewonde politieofficier totdat de traumahelikopter daar arriveerde. Op foto's is te zien dat Ellwood bloed op zijn handen en gezicht heeft.

Volgens een bron gaf de minister mond-op-mondbeademing en probeerde hij de wonden te stelpen om het bloeden tegen te gaan. De reanimatie was tevergeefs, volgens de BBC is de politieagent inmiddels overleden.
Broer

Ellwood is sinds 2014 onderminister bij Buitenlandse Zaken, waar hij zich richt op het Midden-Oosten en Afrika. Sinds 2005 is hij lid van het Brits Parlement voor de conservatieve partij. Ellwood verloor zelf een broer tijdens een terroristische actie op Bali in oktober 2002. Die 202 kostte mensen het leven, waaronder 27 Britten.
Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


maart 22, 2017, 17:06:33
#40
« Laatst bewerkt op: maart 22, 2017, 17:20:50 door Bobbie »

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


maart 22, 2017, 17:05:06
#39
Aanslag Londen


LONDEN - UPDATE 16.45 uur - Een gewapende man is woensdag voor het Britse parlement neergeschoten, nadat hij vlakbij met een auto op voetgangers was ingereden op de nabijgelegen Westminster Bridge. De man liet het voertuig achter en viel volgens ooggetuigen omstanders en agenten aan met een mes, meldde The Telegraph. De Britse politie behandelt het incident voorlopig als een terreurdaad.


Een fotograaf verklaarde ten minste twaalf slachtoffers te hebben gezien. Sommige slachtoffers lijken veel bloed te verliezen en bewusteloos te zijn. Op foto’s is te zien dat meerdere slachtoffers zijn gevallen op de nabijgelegen Westminster Bridge. Een fotograaf sprak over zeker twaalf gewonden. Op een foto is een lichaam te zien dat onder de wielen van een bus ligtBron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


augustus 07, 2016, 00:59:11
#38
Belgische premier over machete-aanval: 'Alles wijst op een terreuraanslag'

Een man met een machete, een groot kapmes, heeft zaterdag twee politiemensen verwond in de Belgische stad Charleroi. Hij riep volgens de lokale politie 'Allahu Akbar' (God is de grootste) tijdens zijn daad. De Belgische premier Michel zei dat de eerste aanwijzingen sterk doen vermoeden dat het om een terreurdaad gaat.


De man werd tijdens zijn aanval neergeschoten door de politie en overleed later aan zijn verwondingen in het ziekenhuis, heeft de politie in de Waalse stad laten weten. Premier Michel veroordeelde zijn aanval en keerde terug van zomerreces. Tegen RTLinfo sprak hij over terreuraanwijzingen.

De aanval gebeurde voor het politiebureau van Charleroi. Een van de agentes zou diepe snijwonden in het gezicht hebben opgelopen. Ze is overgebracht naar het ziekenhuis van Charleroi. Haar collega raakte slechts lichtgewond.

Een derde agent schoot de aanvaller neer. Hij werd zwaargewond naar een ziekenhuis afgevoerd, waar hij korte tijd later overleed. Rond de boulevard Pierre Mayence werd een ruime veiligheidszone ingesteld. Over de dader dan wel zijn motieven is nog geen verdere informatie bekend.

Minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken Jan Jambon noemde de aanval direct een 'laaghartige daad' en sprak zijn steun uit voor de gewonde agenten en hun familieleden. Meer informatie over de dader hebben de autoriteiten nog niet bekendgemaakt.Bron:VK


Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: Terreurdreiging/Aanslagen
« Reactie #38 Gepost op: augustus 07, 2016, 00:59:11 »