Nowlive.eu

Registreren
 

Aanslagen Brussel
gelezen 24417 keer 0 leden en 1 gast bekijken dit topic.
maart 27, 2016, 16:39:59
#38
"Alle moslims zijn terroristen

Alle Belgen zijn pedofielen.

Stop met dat wijzen naar een gemeenschap"
.[youtube=580,380]//www.youtube.com/embed/P_KIAbjItBo?rel=0[/youtube]

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: Aanslagen Brussel
« Reactie #38 Gepost op: maart 27, 2016, 16:39:59 »

maart 26, 2016, 15:16:19
#37
Journalist verdacht van terrorisme in Brussel

BRUSSEL - Een Belgische freelance journalist en activist, Fayçal Cheffou, wordt verdacht van terrorisme. Justitie heeft zaterdag in Brussel bevestigd dat Cheffou wegens ,,terroristische moord en poging tot terroristische moord'' vastzit. Hij is volgens Belgische media de voortvluchtige 'man met het hoedje'. Naast Cheffou is ook Aboubakar A. als verdachte aangemerkt.


De krant Le Soir berichtte eerder op zaterdag dat Cheffou de derde dader van de aanslagen dinsdag op het vliegveld Zaventem zou zijn. Die blies zich niet op en verdween uit beeld terwijl zijn bompakket onontploft achterbleef. Hij droeg dinsdag een hoedje.
Herkend door taxichauffeur

Cheffou werd donderdag in Brussel aangehouden. Le Soir stelde zaterdag dat hij daarna is herkend door de taxichauffeur die de drie terroristen afzette bij de luchthaven. Dat waren Ibrahim El Bakraoui (29) en Najim Laachraoui (24) en volgens Belgische media de 30-jarige Cheffou.

El Bakraoui en Laachraoui bliezen zich met hun bommen op in de vertrekhal van het Brusselse vliegveld. De derde terrorist, met een hoed op, deed dat niet. Hij werd door de laatste ontploffing omver geblazen, berichtten Belgische media zaterdag. Daardoor raakte hij gescheiden van zijn bompakket dat later is teruggevonden. Hij heeft na de aanslagen de luchthaven verlaten.

Cheffou is geen onbekende van de autoriteiten in Brussel. Hij heeft het als verslaggever en als verkondiger van extremistische boodschappen aan vluchtelingen herhaaldelijk aan de stok met de autoriteiten gehad. Ook de burgemeester van Brussel, Yvan Mayeur, klaagde eerder over Cheffou.


Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


maart 25, 2016, 16:18:03
#36
'Gezochte terreurverdachte opgepakt'

BRUSSEL - Bij de grootschalige politieactie vrijdag in de Brusselse gemeente Schaarbeek zou de gezochte terreurverdachte Mohamed Abrini zijn opgepakt. Dat meldden Belgische media, waaronder Sudinfo.


Abrini werd internationaal gezocht wegens mogelijke betrokkenheid bij de aanslagen in Parijs. De dertigjarige man werd op 11 november, twee dagen voor de aanslagen, gefilmd met Salah Abdeslam, bij een tankstation in Ressons, aan de snelweg naar Parijs. Abrini zat aan het stuur van de Renault Clio die op 13 november werd gebruikt bij de aanslagen.
Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


maart 25, 2016, 14:51:25
#35
LIVE: Invallen in Schaarbeek, explosie gehoord

Het is vrijdag drie dagen na de aanslagen in Brussel en er wordt langzamerhand steeds meer bekend over terreurdaad. Buitenlandse Zaken bevestigde vrijdag dat er drie Nederlanders zijn overleden bij de aanslagen. Het gaat om de 41-jarige Deventerse Elita Weah en broer en zus Alexander en Sascha Pinczowski uit Maastricht.

Ondertussen gaat de klopjacht op verdachten van de aanslagen onverminderd door. Donderdagavond werden al zes mensen opgepakt in Brussel; vrijdagmorgen werd nog iemand gearresteerd in Vorst.14.34: Een 16-jarige jongen uit Breda is donderdagavond aangehouden omdat hij eerder op de dag naar de politie belde met de mededeling dat hij een aanslag in Brussel ging plegen. Binnen enkele uren had de politie uitgezocht waar de telefoon zich bevond waarmee was gebeld. Een arrestatieteam viel de woning aan de Markendaalseweg in Breda binnen en hield de jongen aan. De beller zat vrijdag nog vast op het bureau. Het is nog onduidelijk waarom hij het telefoontje pleegde.


14.28: De Belgische minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon geeft een nieuwe balans van het aantal slachtoffers. Er zijn momenteel 31 personen overleden, 150 personen liggen nog altijd in het ziekenhuis, waarvan 61 zich nog op de intensieve zorgen bevinden.


14.13: Het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken meldt via Twitter dat bij de aanslagen in Brussel dinsdag één Fransman is omgekomen. Twaalf Fransen raakten gewond, van wie drie ernstig, aldus de nieuwe slachtofferbalans. Inmiddels is ook bekend dat er een Brit en Chinees om het leven zijn gekomen. De identificatie is nog in volle gang


14.08: De Vlaamse omroep VTM meldt dat er een rugzak met explosieven is gevonden in een woning in Schaarbeek. Bij het begin van de huiszoeking zou één persoon opgepakt zijn. De verdachte is daarbij gewond geraakt.

De ontmijningsdienst van het leger, DOVO, is ter plaatse. Pers en publiek wordt op afstand gehouden. Het doorgaans drukke verkeersplein is afgesloten. Trams kunnen niet verder rijden.
Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


maart 25, 2016, 14:37:56
#34
Nieuwe verdachte voor Parijs én Brussel: Naïm Al Hamed (28)

 In de klopjacht naar de daders achter het terreurnetwerk hebben de speurders een nieuwe verdachte: Naïm Al Hamed, een Syriër van 28 jaar. Hij wordt in één adem genoemd met Najim Laachraoui (24), Mohamed Abrini (30) en Khalid El Bakraoui (27)
.

Na de aanslagen dinsdag in ons land kregen alle Europese inlichtingendiensten de vraag uit te kijken naar vier gevaarlijke verdachten van het terreurnetwerk. Volgens het opsporingsbericht worden ze verdacht van het helpen van de daders van de aanslagen in Brussel en van betrokkenheid bij de aanslagen van 13 november in Parijs. Van de vier namen is er één die voor het eerst opduikt in het onderzoek. Het gaat om Naïm Al Hamed, een Syriër van 28 jaar. Voor de rest zijn er geen gegevens over de man. Omdat deze mannen tot in Spanje worden gezocht, brachten meerdere Spaanse kranten het nieuws naar buiten.

Deze grote onbekende staat tussen beruchte terreurverdachten zoals Mohamed Abrini. Dat is de man die gefilmd werd toen hij daags voor de aanslagen in Parijs Salah Abdeslam met een Clio naar de Franse hoofdstad bracht. Abrini is nog altijd op de vlucht. De derde op het opsporingsbericht is Najim Laachraoui. De elektricien uit Schaarbeek is zo goed als zeker één van de twee kamikazes die zich dinsdagochtend in de vertrekhal van Zaventem liet ontploffen. De vierde man op het politiebulletin kan inmiddels afgevinkt worden. Het ging om Khalid El Bakraoui, de man die zich dinsdag in de ochtendspits liet ontploffen op de metro.


Bron:HLN.be

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


maart 25, 2016, 00:59:51
#33
Abdeslam slechts 1 uur ondervraagd

 AANSLAGEN BRUSSEL Belgische speurders hebben Salah Abdeslam slechts een uur lang geïnterviewd in de periode tussen zijn arrestatie vorige week vrijdag en de aanslagen dinsdag. Dat stellen volgens Politico Europe zowel Sven Mary, de advocaat van Abdeslam, en twee bronnen die vertrouwd zijn met het onderzoek. Bij die ondervraging zouden de speurders de kans hebben laten liggen Abdeslam aan de tand te voelen over op stapel staande aanslagen.


De ondervraging vond zaterdag plaats in de gevangenis van Brugge. De onderzoekers begonnen de ondervraging chronologisch en focusten zich op de betrokkenheid van Abdeslam bij de aanslagen in Parijs van vorig jaar, zo stellen de bronnen.

De ondervraging zou ook zo kort zijn geweest omdat Abdeslam nog herstellende was na de operatie aan zijn been. Dat stelt volgens Politico "een hooggeplaatste bij de veiligheidsdiensten die anoniem wenst te blijven". Bij zijn arrestatie werd Abdeslam, nadat hij het op een lopen probeerde te zetten, in zijn been geschoten.

"Hij leek zeer vermoeid en was de vorige dag geopereerd", zou die gezegd hebben, er aan toevoegend dat Abdeslam tussen zaterdag en dinsdag niet meer werd verhoord.

"Ze dachten niet dat zoiets als wat dinsdagochtend gebeurde mogelijk was", zei een tweede bron dicht bij het onderzoek.

Sven Mary, de advocaat van Salah Abdeslam, bevestigde tegenover Politico dat de onderzoekers slechts kort met zijn cliënt hebben gesproken tussen zijn arrestatie en het moment van de aanslagen. De woordvoerder van het federaal parket, Thierry Werts, weigerde commentaar te geven.

Politico Europe is een in Brussel uitgegeven krant die zich toespitst op Europese zaken.
bron:HLN.be

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


maart 23, 2016, 20:09:00
#32
’België was getipt over aanslagen’


BRUSSEL - Belgische en andere westerse veiligheidsdiensten waren gewaarschuwd dat er aanslagen op til stonden in Brussel. Ze wisten vrijwel zeker dat vliegveld Zaventem op korte termijn op de korrel zou worden genomen en klaarblijkelijk ook de metro.


Dat meldt althans Haaretz. Volgens deze Israëlische krant hebben de Belgische autoriteiten zich slechts beperkt voorbereid op eventuele aanslagen.

Haaretz beweert verder dat de plannen voor de aanslagen zijn gesmeed in het Syrische Raqqa, de officieuze hoofdstad van Islamitische Staat. De IS-cel die de aanslagen in Brussel heeft gepleegd, zou nauwe contacten hebben onderhouden met de terroristen die november vorig jaar toesloegen in Parijs.Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


maart 23, 2016, 18:27:16
#31
Derde Nederlander vermist na aanslagen Brussel

 Een derde Nederlander wordt vermist na de aanslagen van dinsdag in Brussel. Dat twitterde het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag woensdag. Verdere details kan het departement nog niet geven.


Eerder op de dag bevestigde het ministerie al dat er na de aanslag op het vliegveld Zaventem twee landgenoten worden vermist. Het zou gaan om een broer en zus uit Maastricht die naar de Verenigde Staten zouden vliegen.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


maart 23, 2016, 15:49:43
#30

Broers El Bakraoui: van zware gangsters tot zelfmoordterroristen


De Belgische autoriteiten hebben woensdag bevestigd dat de gezochte broers Ibrahim en Khalid El Bakraoui betrokken zijn geweest bij de terreuraanslagen in Brussel. Ibrahim El Bakraoui heeft zichzelf opgeblazen op de luchthaven van Zaventem, zijn broer Khalid voerde de zelfmoordaanslag uit bij het metrostation Maalbeek.


iverse getuigen herkenden Ibrahim (30) als de middelste man op de foto van de bewakingsbeelden die dinsdag vlak na de aanslagen op de luchthaven Zaventem werden verspreid. Hij is geïdentificeerd als een van de dode terroristen op basis van zijn vingerafdrukken. De tweede zelfmoordterrorist, links in beeld, is nog niet geïdentificeerd. De derde, gekleed in een witte jas, is nog steeds op de vlucht en wordt gezocht. Ook hij is nog niet geïdentificeerd.

Khalid (27) was verantwoordelijk voor het bloedbad bij metrostation Maalbeek. Hij blies zichzelf op in het tweede treinstel. Ook hij is door forensische experts geïdentificeerd op basis van zijn vingerafdrukken.

Noch Khalid noch Ibrahim stond voor de aanslagen van 13 november vorig jaar in Parijs bekend als geradicaliseerd. Toch waren de broers al jaren bekenden van de politie. Het tweetal behoorde tot het Brusselse misdaadcircuit.

Banden met terreurcel Parijs


Ibrahim was in januari 2010 betrokken bij  een overval op een wisselkantoor in Brussel. Hij opende daarbij het vuur op de politie met een kalasjnikov. De zaak kreeg veel aandacht in de Belgische pers omdat toenmalig Brussels burgemeester Freddy Thielemans de schietpartij 'een fait divers' noemde, wat hem op veel kritiek kwam te staan.

De oudste van de broers El Bakraoui werd voor de overval veroordeeld tot 9 jaar cel. Zijn broer Khalid werd in 2011 tot vijf jaar cel veroordeeld voor een reeks carjackings. Waarom de broers ondanks hun langdurige veroordeling op vrije voeten kwamen, is niet duidelijk. Wel dat de Belgische politie al een tijdje op zoek was naar het tweetal wegens vermeende banden met de terreurcel die bij de aanslagen in Parijs was betrokken. 

Zo zou Khalid onder een valse naam een woning in Charleroi hebben gehuurd. Uit dat huis zijn de terroristen vertrokken om de aanslagen van 13 november in de Franse hoofdstad te plegen. Later werden in dat huis ook de sporen gevonden van Abdelhamid Abaaoud, het vermoedelijke brein van de aanslagen van 13 november Parijs, en Bilal Hadfi, de terrorist die zichzelf opblies bij het voetbalstadion Stade de France.

Daarnaast zou Khalid het huis in de Driestraat in Vorst hebben gehuurd, waar vorige week een schietpartij tussen terroristen en de politie plaatsvond. Daarbij raakten vier agenten gewond. Later bleek dat ook Salah Abdeslam, Europa's meest gezochte terrorist, zelf in dat huis ondergedoken had gezeten.

'Testament'


Of de broers El Bakraoui ook direct betrokken zijn geweest bij de schietpartij in Vorst, is  nooit bevestigd door het Belgisch federaal parket. Feit is wel dat Absdeslam toen kon ontkomen en vluchtte naar het huis in de Vierwindenstraat in Molenbeek. Daar werd Abdeslam vrijdag uiteindelijk door de politie opgepakt.

Vorige week meldde de Belgische krant La Dernière Heure al dat de broers El Bakraoui mogelijk betrokken waren geweest bij het huren van de woning in Vorst, maar dat werd toen bevestigd noch ontkend door de Belgische autoriteiten: 'Ontkennen is ook een vorm van bevestigen, dus geven we liever geen commentaar', verklaarde het federaal parket.

In de Max Roosestraat in Schaarbeek, van waaruit de terroristen dinsdag per taxi naar het vliegveld van Zaventem vertrokken, heeft de politie een laptop in een vuilnisbak gevonden. Hierop staat volgens het federaal parket het 'testament' van Ibrahim: 'Ik weet niet meer wat ik moet doen. Ik word overal gezocht en voel mij nergens nog veilig. Ik ben bang om in de gevangenis te belanden', citeren diverse Belgische media.Bron:VK


Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


maart 23, 2016, 15:41:26
#29
Zwaardere wapens voor marechaussee

23 maart 2016, 13:01De Koninklijke Marechaussee in Nederland is naar aanleiding van de aanslagen in Brussel zwaarder bewapend. Dat heeft de Nationaal Cooördinator Terrorismebestrijding (NCTV) en Veiligheid woensdag bekendgemaakt. Om wat voor soort wapens het gaat, is niet bekendgemaakt. Het gaat om een tijdelijke voorzorgsmaatregel die alleen wordt ingezet op de plekken waar de Marechaussee al beveiligt.

Specifiek gaat het om de ministeries en het Binnenhof in Den Haag, en om Joodse instellingen in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Een expliciet tijdpad wordt niet gegeven. 'Zodra het kan' wordt de maatregel weer afgebouwd, aldus de NCTV.

Dinsdag werd al bekend dat de grenscontroles in het zuiden van het land en op de luchthavens van Schiphol, Rotterdam en Eindhoven zijn verscherpt. Ook de stations van de vier grootste steden plus Roosendaal, Maastricht en Arnhem is het toezicht van de Koninklijke Marechaussee geïntensiveerd, omdat daar veel internationale treinen langskomen.


23 maart 2016, 13:06

'Verdachten vochten in Syrië'


Sommige van de drie verdachten van de aanslagen in België, hebben gevochten in Syrië voor ze terugkeerden naar België. Dit zei woensdag het hoofd van de Syrische delegatie bij de vredesonderhandelingen in Geneve, Bashar Ja’afari, tegen de media. Hij gaf geen nadere bijzonderheden. Ook zei Ja’afari niet waarop hij zich baseerde.

Islamitische Staat eiste woensdag, uren na de aanslagen op Zaventem en in Brussel, de aanslagen op. België heeft, in vergelijking met omliggende landen, de meeste Syrië-gangers.

23 maart 2016, 13:55

Koning: we moeten onze rug recht houden


Koning Willem-Alexander heeft woensdag opnieuw gereageerd op de aanslagen in Brussel. Hij deed dat op de Haagse markt tijdens een bezoek aan Transvaal en de Schilderswijk. 'We moeten gewoon onze rug recht houden. Dit is een aanval op onze open en vrije samenleving. Net zoals Parijs vorig jaar is Brussel op een verschrikkelijke manier getroffen', sprak de koning.

'Daarom is een bezoek aan de Haagse markt zoals vandaag en ook daarna aan de Schilderswijk zo belangrijk. Allen die in Nederland wonen en in onze vrije en open samenleving geloven, ongeacht herkomst, moeten deel kunnen nemen aan deze open en vrije samenleving. Als we dat niet meer kunnen doen, dan winnen de terroristen en dan kunnen wij niet meer leven zoals wij willen. Dat is waar we voor staan en daar moeten we mee doorgaan.'

Bron:VK

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


maart 23, 2016, 15:17:01
#28
'Schade nog groter als zwaarste bom was ontploft'

 Een niet-ontplofte bom die dinsdag op de luchthaven Zaventem werd gevonden, bleek de zwaarste te zijn van de bommen die de aanslagplegers wilden laten ontploffen. Dat meldde het federaal parket woensdag
.

De schade zou nog vele malen groter zijn geweest als deze bom was ontploft, zei de procureur. Hij had het over een ,,zak vol explosieven'' die vermoedelijk is achtergelaten door een nog niet geïdentificeerde en voortvluchtige verdachte.Bron:AD

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


maart 23, 2016, 14:20:08
#27
Broer pleegde aanslag Maalbeek

BRUSSEL - De 27-jarige Khalid El Bakraoui heeft zich dinsdag opgeblazen bij metrostation Maalbeek. Zijn broer Ibrahim deed dat op Brussels Airport. Dat maakte het federaal parket woensdag bekend op een persconferentie.


Eerder werd er nog van uitgegaan dat beide broers zich opbliezen op de luchthaven Zaventem. Ibrahim werd daar op beeld vastgelegd in gezelschap van twee anderen. Wie dat zijn, werd nog niet bevestigd. Eén van de twee, met pet, zou de voortvluchtige Najim Laachraoui zijn.

In een afvalbak in de straat van de huiszoeking bij de broers is een laptop gevonden met daarop het testament van Ibrahim.

Bij de inval gisteravond in Schaarbeek werd een tas met daarin een zware lading explosieven gevonden. Ook werden 15 kilogram TATC, 150 liter aceton en 30 liter zuurstofwater aangetroffen.

De tas ontplofte kort na de aankomst van de explosievenopruimingsdienst. Daarbij raakte niemand gewond. De lading was instabiel geworden.

Van Khalid is ook een testament op een computer gevonden. Hij had eerder onder valse naam woningen gehuurd in onder meer Charleroi en de Driesstraat in Vorst, waar vorige week een schietpartij tussen terroristen en politie plaatsvond. De twee broers waren beiden veroordeeld voor 'gewone' misdaden.

Het dodental van beide aanslagen staat vooralsnog op 31, het aantal gewonden op 270.Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


maart 23, 2016, 12:57:35
#26
Minuut stilte Brussel verstoord

In België werd om 12:00 uur een minuut stilte gehouden om de slachtoffers

van de aanslag in Brussel te herdenken.

Op het Beursplein in Brussel begon een man aan het einde flink te schreeuwen.Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


maart 23, 2016, 11:58:04
#25
Adele draagt hit op aan slachtoffers Brussel


Tijdens haar concert in Londen heeft Adele een van haar nummers opgedragen aan de slachtoffers van de aanslagen in Brussel.


"Het volgende nummer is Make You Feel My Love en is voor Brussel", zo introduceerde de zangeres de ballad voor een volle zaal. "Ik wil dat jullie allemaal meezingen zodat ze ons kunnen horen."

Niet alleen het publiek, maar ook Adele was onder de indruk van het uiteindelijke resultaat. "Ik denk dat nooit eerder zo geëmotioneerd raakte tijdens een van mijn shows. Dat was prachtig", zei ze na het zingen van de hit. "Dank daarvoor. Ik denk dat ze ons gehoord hebben.".[youtube=580,385]//www.youtube.com/embed/0put0_a--Ng[/youtube]

Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


maart 23, 2016, 02:50:53
#24
Brusselse regering roept op tot minuut stilte

BRUSSEL - De regering van het Gewest Brussel heeft de bevolking dinsdagavond opgeroepen om woensdag om 12 uur een minuut stilte te houden.


Dat heeft minister-president Rudi Vervoort aangekondigd na afloop van een vergadering van zijn kabinet.

Bron:Telegraaf

Gelogd
________ Zon, Storm of Regen ____ Mijn P.C. is een Zegen ________


Nowlive.eu

Re: Aanslagen Brussel
« Reactie #24 Gepost op: maart 23, 2016, 02:50:53 »